| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-06-25, 17:43 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | "Odświeżacz" do włosów

a więc, czy któraś z was stosowała jakieś mgiełki lub spray'e odświeżające do włosów ? chodzi mi tu o takie które zapobiegają przetłuszczaniu się włosów i nie sklejają ich , od razu mówie że Nivea ✂✂✂✂✂✂✂! odpada bo to katastrofa a nie produkt, a może macie jakieś metody na to by włosy nie przetłuszczały się tak szybko ?   [myje włosy codziennie] ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- miało być ✂✂✂✂✂✂✂ a wyszły jakieś nożyczki no ale wiadomo o co chodzi   
				__________________ If the food don't kill ya , the service will. | 
|     |   | 
|  2011-06-26, 03:52 | #2 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

Dot.: "Odświeżacz" do włosów

Kup sobie suchy szampon. Ja stosuje od czasu do czasu jak potrzebuje tylko odswiezenia, chwale sobie.

| 
|     |   | 
|  2011-06-26, 13:02 | #3 | |||
| MatkaPrzełożonaCurlitanek Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Wrocław - ESK 2016 
				 | 

Cytat: 
 Źle dobrane produkty powodują dodatkową produkcje sebum (zwykłe szampony), do tego zawartość składników powlekających włos filmem (dzięki nim masz wrażenie, że włosy błyszczą, wyglądają na zdrowe i łatwiej się rozczesują, ale to stan do następnego mycia) sprawia, że włosy robią się ciężkie, klapnięte, a w końcu tłuste (same włosy się nie przetłuszczają, ponieważ nie ma w nich niczego, co mogłoby za produkcję sebum odpowiadać). Dlatego walkę z nadmierną produkcją sebum trzeba traktowac całościowo. Spreje odświeżające do włosów (szczególnie te dla przetłuszczającego się skalpu) zawierają zwykle denat (alkohol), który sprawi, że sebum będzie mniej, ponieważ... wysuszy i skórę głowy i włosy. Oczywiście nie stanie sie to po pierwszym użyciu, ale w efekcie dłuższego, regularnego stosowania. Jeśli jednak stawiasz na sprej, to zarówno suchy szampon, jak i własnoręcznie sporządzony psikacz mogą pomóc. Do własnoręcznie sporządzonego psikacza poleciłabym hydrolat plus półprodukt, który wzmacniałby przy okazji włosy (proteiny, peptydy, liposomy np. ten) Cytat: 
 Cytat: 

__________________ Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ | |||
|     |   | 
|  2011-06-26, 16:07 | #4 | 
| Rozeznanie | 

Możesz spróbować pudru got2be dodającego objętości lub matującego, ja używam go żeby 'odtłuścić' nieco włosy jak nie mam czasu ich myć.   
				__________________ Mój BLOG zapraszam  Nowe notki: Flormar    Eveline Colour Instant 627  I 623  Wakacyjne paznokcie  | 
|     |   | 
|  2011-06-27, 09:27 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: BXL 
				 | 

ja jako ostatnie plukanie wlosow po myciu robie plukanke octowa to daje mi efekt ze wlosy mniej sie przetluszczaja   
				__________________ dlugosc 74 /cel 80 cm blond przyciemniony(7wn) | 
|     |   | 
|  2011-06-27, 13:48 | #6 | |
				 | 

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ylizujaca.html , o tą mgiełke mi chodziło że jest beznadziejna : ) , i nie chodzi mi o szampony czy coś , bo mam włosy farbowane i nie zmienie szamponu , chodzi mi o to że wyjeżdzam pod namioty na 3 dni i nie będę miała możliwości umycia włosów , dlatego chciałabym coś czym mogłabym je odświeżyć żeby nie były "przetłuszczone" ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat: 
 bo spotkałam się z kilkoma ale żaden nie miał pozytywnych opinii 
				__________________ If the food don't kill ya , the service will. | |
|     |   | 
|  2011-06-27, 18:56 | #7 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: wawa 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2011-06-30, 11:29 | #8 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Piekary Śląskie 
				 | 

ja używam zwykłego talku pomiędzy myciami. Sypię trochę na te tłuste strąki i po kilkunastu minutach wyczesuję. Włosy uniesione i świeże   talk sprawdza się przy jaśniejszych włosach, jeżeli masz ciemne to czytałam, że dziewczyny stosują kakao   za pomocą talku wydłużyłam sobie czas mycia włosów z 'codziennie' na 'co trzeci dzień'  zgadzam się również z tym, że dieta bardzo pomaga. 
				__________________ 21.06.2011 - aparatka (góra)  11.10.2011 - dół   Zapuszczam i dbam o włosy  jaki piękny jest ten świat.. tylko czarne, białe.. | 
|     |   | 
|  2011-06-30, 22:10 | #9 | 
| CORELIPS Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: wwa 
				 | 

Dieta? Tego na sobie akurat nie doświadczyłam...   Zawsze myję co 2-3 dni, dzięki za pomysł z talkiem | 
|     |   | 
|  2011-07-01, 10:29 | #10 | |
				 |  Dot.: "Odświeżacz" do włosów 

jestem na kierunku dietetyka , ale taka dieta niewiele daje , napewno zmniejsza się wydzilanie sebum ale włosy nie są przez to świeższe , jeżeli chodzi o talk to odpada bo na moich włosach króluje burgund , natomiast wątpie żeby kakao było dobrym pomysłem , a po za tym pod namiotem napewno nie bo byłabym cała uwalona i nie miałabym jak się umyć , Cytat: 

|     |   | 
|  2011-07-01, 11:28 | #11 | |
				 | 

Cytat: 
  ale wczoraj widziałam w Rossmannie jakiś suchy szampon, taki niebieski, tylko nie wiem z jakiej to firmy   | |
|     |   | 
|  2011-07-01, 19:56 | #12 | 
				 | 

byłam dzisiaj w rossmannie ale nie znalazłam żadnego suchego szamponu   , w naturze widziałam jeden ale czytałam że jest beznadziejny [ koszt ok. 20-25 zł] , więc szkoda wyżucać pieniędzy w błoto na coś co nie działa , lepiej coś sprawdzonego  , poszukam może coś jeszcze znajde ;> 
|     |   | 
|  2011-07-03, 20:21 | #13 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 

__________________ Mój BLOG zapraszam  Nowe notki: Flormar    Eveline Colour Instant 627  I 623  Wakacyjne paznokcie  | |
|     |   | 
|  2011-07-04, 09:19 | #14 | 
| CORELIPS Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: wwa 
				 | 

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-07-04, 12:02 | #16 | 
				 | 

a jakieś inne suche szampony ? stosował ktoś ? jakieś relacje ? najlepiej takie które będą dostępne np. w naturze albo rossmannie    
|     |   | 
|  2011-07-04, 19:42 | #17 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-04 Lokalizacja: Chorzów 
				 | 

Ja stosowałam suchy szampon z Beauty Formulas i muszę przyznać, że odświeżał nieźle, nawet bardzo tłuste włosy (przetestowałam, kiedy byłam na wycieczce i nie mogłam myć włosów przez 5 dni). Niestety nie sprawiał, że włosy były czyste - one tylko na czyste wyglądały w opinii osób postronnych  . Poza tym był niewydajny, a stosunek ceny do jakości miał nieciekawy. | 
|     |   | 
|  2011-07-13, 15:21 | #18 | 
				 | 

sprawdziłam w rossmannie i mają ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,19442,swiss-o-par-frottee-trockenshampoo.html   recenzje całkiem dobre  | 
|     |   | 
|  2011-07-13, 16:52 | #19 | |
				 | 

Cytat: 
  mam nadzieje że się sprawdzi  kosztował ok. 17 zł   
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.