|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Raczkowanie
|
![]() W przyszłym roku wybory parlamentarne - jak oceniacie dotychczasowe działanie PO?
Wiem, że teraz jest 2010 i wybory prezydenckie, ale może ktoś będzie chciał się wypowiedzieć.
![]() W 2007 wybory wygrała Platforma, wiąże się z tym wiele obietnic itd. Czy uważacie, że zostały one spełnione? Potraficie wymienić co się zmieniło na lepsze w ciągu ostatnich lat? A może sądzicie, że obiecali gruszki na wierzbie i nie spełnili nawet 50%? Co np. z zadłużeniem kraju itd.? Lepiej Wam się żyje za czasów PO niż PiS? Wiecie na jaką partię zagłosujecie w 2011? A tu ze strony http://pl.wikinews.org: Cytat:
Edytowane przez Miami Czas edycji: 2010-06-26 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: W przyszłym roku wybory parlamentarne - jak oceniacie dotychczasowe działanie P
Nie wiem,mnie jakoś PO nie przekonuje....
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W przyszłym roku wybory parlamentarne - jak oceniacie dotychczasowe działanie P
Cytat:
W skali od 0-6 na zero. Nic z obietnic nie spelnili, mieszanka indolencji i administrowania (bo rzadzeniem tego nazwaz nie idzie) pod sondaze. Nieodpowiedzialnosc tej formacji w kwestii polityki fiskalnej budzie powazne obawy, jak przyszle rzady beda sobie radzily z dlugiem publicznym.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z powyższym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
PO - dużo krzyku o nic.
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ale przepraszam, jakie działanie?
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
Skoro już raz udało się dźwigać Polskę w górę, i to dopiero po takiej, śmiem uważać, ''zapaści'', prawda? Czy dobrze nazywam? I raptem w 2 lata zrobić dużo dobrego, to czemu miałoby się nie udać znowu, przez 5, a może 50; mnustwo. Tak przypuszczam. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-06-26 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
DOMator
|
W kwestii budowy dróg i autostrad radzą sobie (schetynówki, przyspieszyła budowa autostrad), ze stadionami na Euro również idzie nam dobrze.
Sprawa Iraku rozstrzygnęła się, wycofaliśmy się z tej misji. Nie bez znaczenia jest wprowadzenie zawodowej armii. Czekam na prezydenta z PO i przyspieszone działania w sprawie służby zdrowia i podatków. Działania PO oceniam dobrze i nie widzę dla tej partii innej alternatywy. Tusk jest dla mnie w czołówce polskich premierów po 89 r. Chociaż Mazowiecki i Buzek są zdecydowanie wyżej. Cenię sobie względny spokój w polityce (o ile polityka może być spokojna). Napisałam co myślę, a teraz sobie dyskutujcie dalej, bo nie lubię sobie podnosić ciśnienia rozmowami o polityce na forach. Za to na żywo bardzo lubię takie rozmowy szczególnie z ludźmi należącymi do różnych partii ![]()
![]() |
#9 | |||
Zakorzenienie
|
Dobre
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co im przeszkodzilo w sprawie jakiejkolwiek reformy podatkowej przez 3 lata? PO nie zrobilo nic w sprawie swojej sztandarowej obietnicy. Zanim ktos zacznie jakies bzdety gadac, ze Kaczynski blokowal dzialania PO: Kaczynski podpisal prawie 530 ustaw przeglosowanych przez PO, zawetowal tylko 17; a nawet gdyby - to juz odpowiedzialnosc rzadu, zeby probowac swoje projekty przepchac. Oni przez trzy lata nie zrobili w tej sprawie NIC. Ja PO w ogole nie oceniam dobrze, bo: - ten rzad drastycznie zwieksza zadluzenie publiczne, przyjmuje niestabilne budzety - pomimo wczesniejszych obietnic, bardzo negatywnie oceniam dzialania we wzgledzie zajmowania sie WSI, sluzbami specjalnymi, lustracja. Pozniej zdziwko, ze sa jakies afery i sa w nie zamieszani ludzie zwiazani z takimi czy innymi sluzbami ![]() Wzgledny spokoj w polityce? Cytat:
Dodac do tego Wajde wszczynajacego "wojne domowa" ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Mieszkam przy takiej autostradzie. Mosty odbierane po trzy razy bo źle zrobione. Otwarty odcinek trzeba było zamknąć bo różnica między drogą a wiaduktem kilkanaście cm. Co chwilę coś naprawiają. Nie mówiąc już o tym, że drogi dojazdowe zniszczone w czasie budowy raczej szybko naprawione nie będą.
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z wiekszoscia opini tutaj
![]() nigdy nie bylam za PO, w przyszlym roku tez na pewno na nich nie zaglosuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
"Popatrz na wspaniałe autostrady
Na drogi, na których nie znajdziesz wybojów Rosną nowe bloki i nie ma wypadków W czystych szpitalach ludzie umierają rzadko Mamy extra rząd i super prezydenta Ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy Ufam im i wiem, że wybrałem swoją przyszłość Za rękę poprowadzą mnie do Europy Jest super Jest super Więc o co Ci chodzi Mamy tolerancję wobec innych upodobań Kościół zaciekle broni najbiedniejszych Bogaci są fajni i w miarę uczciwi Policja surowo karze złych przestępców Jest super Jest super Więc o co Ci chodzi" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat z jakiegoś bloga, z którym się zgadzam:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
podnosze temat
![]() Wizazanki, wiecie juz na kogo zaglosujecie niebawem? ja wiem na razie tyle - na pewno NIE na PO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet się nad tym zastanawialam ostatnio.
PO jest jedną wielką klapą, o pisie nie warto nawet wspominac i nie wdaję sie w dyskusje na ich temat, Zostaje SLD, PSL i Polska jest najważniejsza. Wiec wreszcie chyba oleje mniejsze/wieksze zlo i zagłosuje na partie, do której zawsze wracam. czy chce, czy nie chce.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
smutne to troche ze trzeba wybierac miedzy wiekszym a mniejszym zlem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cala reszta peletonu tez jak kazdy widzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
PO coraz bardziej utrudnia życie w Polsce. Chodzi mi tu gł o finanse, wszystko drożeje, a Komorowski , który mówił, że podnoszenie podatków to będzie ostatnia rzecz, co zrobił gdy tylko stał się prezydentem? PODNIÓSŁ VAT !!
I dodaję dwa link. Śmieszny sposób, ale za to prawdziwy ![]() http://demotywatory.pl/2655165/Polit...ymuja-obietnic http://demotywatory.pl/2643831/Juz-niedlugo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Komuna wrocila, rzad robi co chce majac gleboko
![]() Nie wiem na kogo zaglosuje, mam jeszcze troche czasu do namyslu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Żle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
jeżeli Partia Kobiet wystartuje w wyborach parlamentarnych, to chyba będę na nią głosować...
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje, ze ludzie juz przekonali sie, ze Polska z PO na czele niczego dobrego nie wrozy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Problem w tym, że PiS też był u władzy i ludzie ich jeszcze szybciej pogonili niż PO. Zresztą, kto z tego PiSu ma faktycznie rządzić? Kłótliwy i małostkowy Kaczyński? Ta okropna Beata Kempa o mentalności przekupy z bazaru? Mariusz Kamiński, obrażający premiera własnego państwa z trybuny sejmowej? Ogarnięty manią spiskową Macierewicz? Ziobro, za którego wstydzi się chyba każdy ogarnięty prawnik?
Kiedy ludzie pomyślą, że wyżej wymienione osoby mają zajmować najwyższe stanowiska w państwie, to już wolą z bólem serca oddać głos na PO. Chociaż ja na SLD zagłosuję ![]() I taki to w Polsce mamy wybór, między dżumą a cholerą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
SLD, zostaje mi sld :P co zrobić :P
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() Sądziłam, że przez następne dekady nie będę musiała się zastanawiać i będę głosować personalnie na jedną, konkretną osobę, którą ceniłam, ale los bywa przewrotny i okrutny. Należę do tej grupy wyborców, którzy głosują przede wszystkim na kandydata, a nie na partię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak Ty, ale ja pamietam jeszcze doskonale rzady tej partii w latach 2001-2005, zakonczone w atmosferze ogromnego skandalu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
mysle, ze czas odswiezyc watek
![]() ja mam tylko jedna nadzieje - ze PO nie wygra [ale nadzieja matka glupich] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raróg
|
Nie mam ochoty wybierac tzw. mniejszego zla. Zaden wybor.
Wystarczy mi, jak widze, ile rachunkow mam do zaplacenia wiecej w przeciagu paru miesiecy, ile wiecej wydaje, idac do sklepu. Od dwoch lat mam okazje obserwowac budowe autostrad. Moglabym skomentowac kazdy punkt ale kurcze, juz mi rece opadaja. Slyszeliscie o akcji Sobczaka i Szpaka? Glosuj bez obciachu, spusc jedynkę do piachu? Takie wymyslili haslo, chodzi o to, by nie glosowac na ludzi z pierwszych miejsc list, zeby wpuscic swieza krew. Nie mam pojecia, co o tym myslec, w ostatniej Angorze panowie chwala, ze odezwa w necie sie przyjela, narzekaja na brak reakcji innych pism.. Ale czy ta świeża krew i tak nie pozostanie pod wplywem rzadzacych mozgow w ich partii? Co myslicie o tej akcji? Jak widze ten cyrk teraz, te na sile sciagane znane nazwiska czy nawet ciala hehe, byle tylko glos dostac, jak tu teraz patrzec na jakikolwiek program ![]() Myslicie, ze akcja Kliki ma sens? : )
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2011-09-22 o 01:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.