W przyszłym roku wybory parlamentarne - jak oceniacie dotychczasowe działanie PO? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-26, 10:27   #1
Miami
Raczkowanie

Question

W przyszłym roku wybory parlamentarne - jak oceniacie dotychczasowe działanie PO?

Wiem, że teraz jest 2010 i wybory prezydenckie, ale może ktoś będzie chciał się wypowiedzieć.

W 2007 wybory wygrała Platforma, wiąże się z tym wiele obietnic itd. Czy uważacie, że zostały one spełnione? Potraficie wymienić co się zmieniło na lepsze w ciągu ostatnich lat? A może sądzicie, że obiecali gruszki na wierzbie i nie spełnili nawet 50%? Co np. z zadłużeniem kraju itd.? Lepiej Wam się żyje za czasów PO niż PiS?

Wiecie na jaką partię zagłosujecie w 2011?

A tu ze strony http://pl.wikinews.org:
Cytat:
Dziesięć zobowiązań Platformy Obywatelskiej

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
  2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
  3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
  4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
  5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
  6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
  7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
  8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
  9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
  10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

Edytowane przez Miami
Czas edycji: 2010-06-26 o 10:33
Miami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 13:32   #2
wyszukiwarka
Zadomowienie

Dot.: W przyszłym roku wybory parlamentarne - jak oceniacie dotychczasowe działanie P

Nie wiem,mnie jakoś PO nie przekonuje....
Stary 2010-06-26, 14:03   #3
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: W przyszłym roku wybory parlamentarne - jak oceniacie dotychczasowe działanie P

Cytat:
Napisane przez Miami Pokaż wiadomość
Wiem, że teraz jest 2010 i wybory prezydenckie, ale może ktoś będzie chciał się wypowiedzieć.

W 2007 wybory wygrała Platforma, wiąże się z tym wiele obietnic itd. Czy uważacie, że zostały one spełnione? Potraficie wymienić co się zmieniło na lepsze w ciągu ostatnich lat? A może sądzicie, że obiecali gruszki na wierzbie i nie spełnili nawet 50%? Co np. z zadłużeniem kraju itd.? Lepiej Wam się żyje za czasów PO niż PiS?

Wiecie na jaką partię zagłosujecie w 2011?

A tu ze strony http://pl.wikinews.org:

W skali od 0-6 na zero. Nic z obietnic nie spelnili, mieszanka indolencji i administrowania (bo rzadzeniem tego nazwaz nie idzie) pod sondaze.

Nieodpowiedzialnosc tej formacji w kwestii polityki fiskalnej budzie powazne obawy, jak przyszle rzady beda sobie radzily z dlugiem publicznym.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 15:26   #4
monik.a
Zakorzenienie

Zgadzam się z powyższym.
monik.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 15:33   #5
muszynianka
Zakorzenienie

PO - dużo krzyku o nic.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
W skali od 0-6 na zero. Nic z obietnic nie spelnili, mieszanka indolencji i administrowania (bo rzadzeniem tego nazwaz nie idzie) pod sondaze.

Nieodpowiedzialnosc tej formacji w kwestii polityki fiskalnej budzie powazne obawy, jak przyszle rzady beda sobie radzily z dlugiem publicznym.
Zgadzam sie
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 19:05   #6
mel89
Zakorzenienie

ale przepraszam, jakie działanie?
Stary 2010-06-26, 19:12   #7
Hultaj
BAN stały

Cytat:
jak przyszle rzady beda sobie radzily z dlugiem publicznym.
jak będą świetne i kompetentne, to zapewne bez wielkiego trudu.
Skoro już raz udało się dźwigać Polskę w górę, i to dopiero po takiej, śmiem uważać, ''zapaści'', prawda? Czy dobrze nazywam? I raptem w 2 lata zrobić dużo dobrego, to czemu miałoby się nie udać znowu, przez 5, a może 50; mnustwo. Tak przypuszczam.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-06-26 o 19:13
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-26, 20:04   #8
Elfia4
DOMator

W kwestii budowy dróg i autostrad radzą sobie (schetynówki, przyspieszyła budowa autostrad), ze stadionami na Euro również idzie nam dobrze.
Sprawa Iraku rozstrzygnęła się, wycofaliśmy się z tej misji.
Nie bez znaczenia jest wprowadzenie zawodowej armii.
Czekam na prezydenta z PO i przyspieszone działania w sprawie służby zdrowia i podatków.
Działania PO oceniam dobrze i nie widzę dla tej partii innej alternatywy.
Tusk jest dla mnie w czołówce polskich premierów po 89 r. Chociaż Mazowiecki i Buzek są zdecydowanie wyżej.
Cenię sobie względny spokój w polityce (o ile polityka może być spokojna).
Napisałam co myślę, a teraz sobie dyskutujcie dalej, bo nie lubię sobie podnosić ciśnienia rozmowami o polityce na forach. Za to na żywo bardzo lubię takie rozmowy szczególnie z ludźmi należącymi do różnych partii
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 09:41   #9
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
Dobre

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
jak będą świetne i kompetentne, to zapewne bez wielkiego trudu.
Skoro już raz udało się dźwigać Polskę w górę, i to dopiero po takiej, śmiem uważać, ''zapaści'', prawda? Czy dobrze nazywam? I raptem w 2 lata zrobić dużo dobrego, to czemu miałoby się nie udać znowu, przez 5, a może 50; mnustwo. Tak przypuszczam.
Pewnie Szkoda, ze ten dobry i kompetentny nie jest. No i ciezko z tym bedzie, ja nie kojarze rzadu, ktory bym ocenil chocby na mocna czworke, o wyzej juz nie mowiac

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
W kwestii budowy dróg i autostrad radzą sobie (schetynówki, przyspieszyła budowa autostrad), ze stadionami na Euro również idzie nam dobrze.
Sprawa Iraku rozstrzygnęła się, wycofaliśmy się z tej misji.
Nie bez znaczenia jest wprowadzenie zawodowej armii.
Czekam na prezydenta z PO i przyspieszone działania w sprawie służby zdrowia i podatków.
Działania PO oceniam dobrze i nie widzę dla tej partii innej alternatywy.
Tusk jest dla mnie w czołówce polskich premierów po 89 r. Chociaż Mazowiecki i Buzek są zdecydowanie wyżej.
Cenię sobie względny spokój w polityce (o ile polityka może być spokojna).
Napisałam co myślę, a teraz sobie dyskutujcie dalej, bo nie lubię sobie podnosić ciśnienia rozmowami o polityce na forach. Za to na żywo bardzo lubię takie rozmowy szczególnie z ludźmi należącymi do różnych partii
Po kolei: a co to, panstwo buduje stadiony?
A co im przeszkodzilo w sprawie jakiejkolwiek reformy podatkowej przez 3 lata? PO nie zrobilo nic w sprawie swojej sztandarowej obietnicy.

Zanim ktos zacznie jakies bzdety gadac, ze Kaczynski blokowal dzialania PO: Kaczynski podpisal prawie 530 ustaw przeglosowanych przez PO, zawetowal tylko 17; a nawet gdyby - to juz odpowiedzialnosc rzadu, zeby probowac swoje projekty przepchac. Oni przez trzy lata nie zrobili w tej sprawie NIC.

Ja PO w ogole nie oceniam dobrze, bo:
- ten rzad drastycznie zwieksza zadluzenie publiczne, przyjmuje niestabilne budzety
- pomimo wczesniejszych obietnic, bardzo negatywnie oceniam dzialania we wzgledzie zajmowania sie WSI, sluzbami specjalnymi, lustracja. Pozniej zdziwko, ze sa jakies afery i sa w nie zamieszani ludzie zwiazani z takimi czy innymi sluzbami

Wzgledny spokoj w polityce?

Cytat:
"Jarosława Kaczyńskiego trzeba zastrzelić i wypatroszyć". - Bronisław Komorowski pójdzie na polowanie na wilki i zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie
http://wybory.wp.pl/kat,1025917,wid,...wiadomosc.html

Dodac do tego Wajde wszczynajacego "wojne domowa" , faktycznie, w pyte spokoj. Tyle komentarza

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2010-06-27, 10:33   #10
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
W kwestii budowy dróg i autostrad radzą sobie (schetynówki, przyspieszyła budowa autostrad)
Mieszkam przy takiej autostradzie. Mosty odbierane po trzy razy bo źle zrobione. Otwarty odcinek trzeba było zamknąć bo różnica między drogą a wiaduktem kilkanaście cm. Co chwilę coś naprawiają. Nie mówiąc już o tym, że drogi dojazdowe zniszczone w czasie budowy raczej szybko naprawione nie będą.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 10:56   #11
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Mieszkam przy takiej autostradzie. Mosty odbierane po trzy razy bo źle zrobione. Otwarty odcinek trzeba było zamknąć bo różnica między drogą a wiaduktem kilkanaście cm. Co chwilę coś naprawiają. Nie mówiąc już o tym, że drogi dojazdowe zniszczone w czasie budowy raczej szybko naprawione nie będą.
Rzady PO oceniam raczej przecietnie. Za duzo było obietnic niemozliwych do zrealizowania i sie zawiodlam.. Ludzie z zagranicy wciaz nie maja do czego tutaj wracac.. Jedynie co mi sie podoba to minister zdrowia Ewa Kopacz która uważam za lepsza od Religii.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 12:28   #12
Miami
Raczkowanie

zgadzam sie z wiekszoscia opini tutaj
nigdy nie bylam za PO, w przyszlym roku tez na pewno na nich nie zaglosuje.
Stary 2010-06-28, 08:18   #13
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
"Popatrz na wspaniałe autostrady
Na drogi, na których nie znajdziesz wybojów
Rosną nowe bloki i nie ma wypadków
W czystych szpitalach ludzie umierają rzadko
Mamy extra rząd i super prezydenta
Ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy
Ufam im i wiem, że wybrałem swoją przyszłość
Za rękę poprowadzą mnie do Europy

Jest super
Jest super
Więc o co Ci chodzi

Mamy tolerancję wobec innych upodobań
Kościół zaciekle broni najbiedniejszych
Bogaci są fajni i w miarę uczciwi
Policja surowo karze złych przestępców

Jest super
Jest super
Więc o co Ci chodzi"
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 08:43   #14
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat z jakiegoś bloga, z którym się zgadzam:

Cytat:
Po pierwsze.
Moze przestaniecie gadac, ze za rzadu PiS obnizano dlug publiczny. Dlug wzrastal, tylko ze wolniej niz gospodarka, wiec wzglednie do PKB spadal. Przeciez za rzadu PiS takze byl deficyt budzetowy.
Po drugie.
Problemem Polski sa wydatki sztywne, ktorych minister nie moze zmniejszyc bez zmiany ustawy. W wiekszosci sa to trafsery spoleczne. Prezydent ustawe o emeryturach zawetowal. Podobnie ustawe o sluzbie zdrowia zapobiegajacej nadmiernemu zadluzaniu sie szpitali. Po prostu Polska solidarna kosztuje.

Nie wierze, ze jak Jaroslaw Kaczynski zostanie prezydentem, bedzie mozliwa reforma finansow. PiS popieraja glownie zwiazki zawodowe oraz postsamoobronowy elektorat.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 15:49   #15
Miami
Raczkowanie

podnosze temat

Wizazanki, wiecie juz na kogo zaglosujecie niebawem? ja wiem na razie tyle - na pewno NIE na PO

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 16:41   #16
awia
Zakorzenienie

Ja nawet się nad tym zastanawialam ostatnio.
PO jest jedną wielką klapą, o pisie nie warto nawet wspominac i nie wdaję sie w dyskusje na ich temat,
Zostaje SLD, PSL i Polska jest najważniejsza.

Wiec wreszcie chyba oleje mniejsze/wieksze zlo i zagłosuje na partie, do której zawsze wracam. czy chce, czy nie chce.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-13, 17:47   #17
Miami
Raczkowanie

smutne to troche ze trzeba wybierac miedzy wiekszym a mniejszym zlem
Stary 2011-02-13, 20:38   #18
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
podnosze temat

Wizazanki, wiecie juz na kogo zaglosujecie niebawem? ja wiem na razie tyle - na pewno NIE na PO
Przyznam, ze nie moge znalezc zadnego osiagniecia tego rzadu. Doslownie - w kazdej dziedzinie potkniecia, porazki, dzialanie pod nabicie sobie wyborcow.
Cala reszta peletonu tez jak kazdy widzi.

Stary 2011-02-13, 22:24   #19
Hultaj
BAN stały

Cytat:
dzialanie pod nabicie sobie wyborcow.
a to i tak ich dobrze oceniasz, w tym zakresie chociaż, że robią sobie dobry pr, ja tam odnoszę wrażenie, że decyzje podejmują/owali, taktownie mówiąc, niepopularne.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 22:56   #20
Bambino123
Wtajemniczenie

PO coraz bardziej utrudnia życie w Polsce. Chodzi mi tu gł o finanse, wszystko drożeje, a Komorowski , który mówił, że podnoszenie podatków to będzie ostatnia rzecz, co zrobił gdy tylko stał się prezydentem? PODNIÓSŁ VAT !!
I dodaję dwa link. Śmieszny sposób, ale za to prawdziwy
http://demotywatory.pl/2655165/Polit...ymuja-obietnic
http://demotywatory.pl/2643831/Juz-niedlugo
Bambino123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 07:14   #21
Merys
Zakorzenienie

Komuna wrocila, rzad robi co chce majac gleboko ludzi.
Nie wiem na kogo zaglosuje, mam jeszcze troche czasu do namyslu.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 11:58   #22
kotka20093
BAN stały

Żle
kotka20093 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 13:07   #23
whatIthink
Raczkowanie

jeżeli Partia Kobiet wystartuje w wyborach parlamentarnych, to chyba będę na nią głosować...

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 13:44   #24
Miami
Raczkowanie

Mam nadzieje, ze ludzie juz przekonali sie, ze Polska z PO na czele niczego dobrego nie wrozy jesli bede musiala dokonac wyboru PO czy PiS - wybieram PiS
Stary 2011-02-14, 14:09   #25
_vixen_
Zakorzenienie

Problem w tym, że PiS też był u władzy i ludzie ich jeszcze szybciej pogonili niż PO. Zresztą, kto z tego PiSu ma faktycznie rządzić? Kłótliwy i małostkowy Kaczyński? Ta okropna Beata Kempa o mentalności przekupy z bazaru? Mariusz Kamiński, obrażający premiera własnego państwa z trybuny sejmowej? Ogarnięty manią spiskową Macierewicz? Ziobro, za którego wstydzi się chyba każdy ogarnięty prawnik?

Kiedy ludzie pomyślą, że wyżej wymienione osoby mają zajmować najwyższe stanowiska w państwie, to już wolą z bólem serca oddać głos na PO.

Chociaż ja na SLD zagłosuję

I taki to w Polsce mamy wybór, między dżumą a cholerą...
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 14:30   #26
muszynianka
Zakorzenienie

SLD, zostaje mi sld :P co zrobić :P
Cytat:
I taki to w Polsce mamy wybór, między dżumą a cholerą...
xDDDD
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 21:32   #27
Elfia4
DOMator

Cytat:
podnosze temat

Pewnie na tego, komu będę robiła kampanię
Sądziłam, że przez następne dekady nie będę musiała się zastanawiać i będę głosować personalnie na jedną, konkretną osobę, którą ceniłam, ale los bywa przewrotny i okrutny.
Należę do tej grupy wyborców, którzy głosują przede wszystkim na kandydata, a nie na partię.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 19:41   #28
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
a to i tak ich dobrze oceniasz, w tym zakresie chociaż, że robią sobie dobry pr, ja tam odnoszę wrażenie, że decyzje podejmują/owali, taktownie mówiąc, niepopularne.
Ze niepopularne, to pewnie - bo jak nie ma kasy, to np. autostrad nie zbuduja. Tyle, ze gdyby nie dzielili od kilku lat kielbasy wyborczej administrujac zamiast rzadzic, to by teraz pieniedzy na to czy tamto moze by nie braklo. Zabawne w sumie, bo moga sie niemal na mecie wypierdzielic - skoro juz nawet UE pokrzykuje - "skoro sie chwalicie tak dobrym przejsciem kryzysu, to moze byscie tak cos z tym deficytem zrobili ?"

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
SLD, zostaje mi sld :P co zrobić :P

xDDDD
Nie wiem jak Ty, ale ja pamietam jeszcze doskonale rzady tej partii w latach 2001-2005, zakonczone w atmosferze ogromnego skandalu.

Stary 2011-09-20, 11:58   #29
Miami
Raczkowanie

mysle, ze czas odswiezyc watek

ja mam tylko jedna nadzieje - ze PO nie wygra [ale nadzieja matka glupich]
Stary 2011-09-22, 01:41   #30
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Nie mam ochoty wybierac tzw. mniejszego zla. Zaden wybor.
Wystarczy mi, jak widze, ile rachunkow mam do zaplacenia wiecej w przeciagu paru miesiecy, ile wiecej wydaje, idac do sklepu. Od dwoch lat mam okazje obserwowac budowe autostrad. Moglabym skomentowac kazdy punkt ale kurcze, juz mi rece opadaja.
Slyszeliscie o akcji Sobczaka i Szpaka? Glosuj bez obciachu, spusc jedynkę do piachu? Takie wymyslili haslo, chodzi o to, by nie glosowac na ludzi z pierwszych miejsc list, zeby wpuscic swieza krew. Nie mam pojecia, co o tym myslec, w ostatniej Angorze panowie chwala, ze odezwa w necie sie przyjela, narzekaja na brak reakcji innych pism.. Ale czy ta świeża krew i tak nie pozostanie pod wplywem rzadzacych mozgow w ich partii? Co myslicie o tej akcji?
Jak widze ten cyrk teraz, te na sile sciagane znane nazwiska czy nawet ciala hehe, byle tylko glos dostac, jak tu teraz patrzec na jakikolwiek program
Myslicie, ze akcja Kliki ma sens? : )
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2011-09-22 o 01:47
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości