|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
włosy grube i puszące się
mam włosy długie, grube i jest ich masa... dodatkowo są to włosy które sie puszą. Uzywałam już i joico i kerastase. Czy macie jakieś polecone zestawy kosmetyków do włosów żeby moje włosy sie nie puszyły?
![]() ![]() P>S> wszyscy mi mówią że włosy grube to skarb... a czemu nie moge miec takich włosów jak inni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: włosy grube i puszące się
Ja też mam długie, grube i skłonne do puszenia się włosy. Używam szamponu i odżywki wella repair oraz eliksiru na włosu l'oreal (czasem tez na sucho). Staram się ich nie prostować i żeby były lżejsze wycieniowalam je dosyć mocno (różnica jest koło 10-12 cm w długości między nakrótszymi a najdłuższymi).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
spróbuje z tym szaponem i odzywką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy dobrze zgaduje,ze twoje wlosy sa falowane/krecone? ![]() przejrzyj sobie poradnik jak walczyc puchem: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=50 i pigulke kreconowlosych: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
mi na puszenie pomaga olejowanie, plukanki octowe/z cytryny, stosowanie chlodnej wody do plukania, z masek to ostatnio zrobilam mix maski z proteinami i garnier awokado i karite, mam bardzo gladkie wlosy
![]() mam zamiar jeszcze wyprobowac dodatek skrobi i maske love2mix z efektem laminowania ![]() polecam poczytac, duzo jest tutaj takich watkow, nie mowiac juz o blogach. a i jeszcze rzadkie czesanie wlosow ![]()
Edytowane przez CarmenSandiego Czas edycji: 2013-10-03 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
odżywki anti-frizz i odpowiednia pielęgnacja do porowatości
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
proste rzadziej sie pusza - stawiam ,ze masz wysokoporowate wlosy-linki, ktore Ci dalam i tak warto przeczytac -Ciebie nie dotyczy czesanie na sucho i stylizacja lokow zelem ale odzywki, splukiwanie wlsoow zimna woda itp to zawsze cos co warto stosowac
![]() Wysoka porowatosc to pewnie efekt prostownicy ![]() olejowania na pewno warto sprobowac-polecam kokosik ![]() no i kup jakies porzadne nawilzajace odzywki -nalozenie takich bez silikonow na suche wlosy pomaga pozbyc sie puchu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
większość wysokoporowatych włosów nie lubi kokosowego oleju. raczej z winogron albo rycynowy.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na puszące się włosy polecam jakiś kosmetyk bez spłukiwania. Oczywiście w nakładany z umiarem. Moja siostra ma gęste i grube włosy i aby nie puszyły się bądź nie odstawały na wszystkie strony używa jedwabiu z CHI. Włosy są gładkie, błyszczące i miękkie. Przestrzegam przed jedwabiem z Biosilk, którego cena ostatnio strasznie spadła i kupisz go za śmiesznie niskie pieniądze, bo nawet 4 zł, ale za tą cenę kupujesz specyfik z dużą ilością alkoholu, który zamiast zadbać przesuszy włosy.
Ja co prawda mam cienkie, ale czasami mocno puszące się włosy. Nie jestem zwolenniczką suszenia, chyba że zmusza mnie do tego sytuacja, ale gdy nie suszę a bywa tak w większości przypadków aby włosy nie puszyły się rano spryskuję prawie wysuszone w naturalny sposób włosy odżywką bez spłukiwania (teraz używam Gliss Kur Total Repair) Rano włosy są gładziutkie i miękkie a nawet delikatnie układają się w naturalnie wyglądające fale (nie jakieś spektakularne, ale wygląda to naprawdę naturalnie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie. zamiast tej odżywki czasem nawet żel aloesowy pomaga.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.