![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wyjazd solo
Mam teraz specyficzną sytuację życiową, nie uklada sie z TŻ itd. Chciałabym wyjechać na wakacje, ale nie mam z kim. Chciałabym, żeby tym miejscem było morze. Czy uwazacie, że to dobry pomysł jechac solo?? czy kompletnie nietrafiony?? była któras z was na takim wyjeździe??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: wyjazd solo
Dla mnie to byłby na 100% nieudany wyjazd, więc bym się w to nie pakowała. Ja przez fajne wakacje rozumiem miłe spędzanie czasu z kimś, zawsze można podzielić się przeżyciami, iść na fajny obiad, poszaleć na karuzeli. Samej byłoby mi strasznie smutno w takich sytuacjach, zwłaszcza, że wokół widziałabym wesołe grupki ludzi i pary...
Nie masz żadnej koleżanki (nie musi to być superpsiapsióła), siostry, kuzynki? Może mogłabyś podczepić się do grupy znajomych albo jechać z mamą czy ciocią (jeśli masz jakąś, z którą się dobrze dogadujesz)?
![]() |
#4 |
goniąca własny ogon..
|
Ja nie widzę w tym nic nienormalnego. Istnieją książki, laptopy, telefony, gazety... Można pobyć samej ze sobą, pomyśleć, poukładać sobie wszystko, wdać się w introspekcje
![]() Dlaczego ludzie zawsze kojarzą wyjazd/urlop z szaleństwami? Chodzi o to, żeby się oderwać, odpocząć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Znam osobiście osoby którym wypady solo sprawiają największą przyjemność i zawsze są udane. Jednak do tego trzeba mieć "charakter". Wybierając się na takie wakacje musisz być zaradna, musisz już teraz wiedzieć co być zrobiła w konkretnych sytuacja, czy zachowasz "zimną krew" i sobie poradzisz jeżeli np. okradną Cię z wszystkich pieniędzy, dokumentów itp. Sam pobyt nad morzem może być bardzo udany. Wakacje to okazja do nawiązania nowych znajomości. Zwiedzać można solo, wystarczy przewodnik w ręku. Wieczorkiem można wyskoczyć do jakiegoś clubu. Ale oczywiście w grupie zawsze jest bezpieczniej. Tak więc nie namawiam ale i nie zniechęcam. Wszystko zależy od tego jaka jesteś i co tak na prawdę sprawi Ci przyjemność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja byłam już dwa razy sama nad morzem i bardzo miło wspominam te wakacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Myślę że to zależy od charakteru. Ja nie jestem jakąś mega towarzyską osobą, ale źle bym się czuła zupełnie sama na wakacjach, dlatego zawsze jeżdżę z chłopakiem albo koleżanką. Jeśli Ty jednak uważasz że nie będzie Ci to przeszkadzać- to czemu nie?
Jeśli jednak wolałabyś pojechać z kimś, a mama, siostra, kuzynka, znajomi itp. nie mogą to na wizażu widziałam wątki typu "szukam koleżanki do wspólnych podróży" itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Byłam 2tyg sama w Londynie. Wspominam to jako moje najlepsze wakacje.
Tak samo byłam tydzien nad polskim morzem. Super sprawa,wypoczywasz czytasz książki i nadal są ludzie do których możesz zagadać.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
zależy od tego jaki masz charakter ja bawiłam się świetnie na takich wakacjach
![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy nie byłam sama na wakacjach, ale myślę, że gdybym miała okazję spędzić kilka dni w fajnym miejscu to pakowałabym się od razu
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja podobnie jak Wizażanka wyżej. Lubię z kimś, ale sama też bym była bardzo zadowolona - święty spokój (choć niekoniecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
psy-chopatka
|
Zeleży od tego po co ci ten wyjazd. Jeśli chcesz pobyć sama, przemyśleć sobie coś itd to jasne, jedź sama ale jeśli chcesz się dobrze bawić i wręcz oderwać od myślenia np o swoim związku to radze ci jechać z kimś.
![]()
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ja bym jechała.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja nie wyobrażam sobie jechać samej na wakacje, jeśli ktoś jedzie po to żeby leżeć cały dzien na plaży z książką to ok, ale ja poza tym lubie robić wiele innych rzeczy, do których towarzystwo jest niezbędna
![]() Jeśli nie masz towarzystwa, możesz zawsze jechać na jakiś wyjazd studencki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem,ja tam zawsze jak jechałam i nie brałam znajomych to chociaż koleżankę.Jednak dlatego,że razem zawsze raźniej i w drodze i na miejscu.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Źle się czuje jak nie mam do kogo pyska otworzyć przez 24 h a gdzie bym sama miała jechać na nie wiem 4-5 dni.
![]() |
#18 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() Chociaż, jak mawiał mój znajomy, trzeba umieć być samemu sobie kumplem, by dobrze się bawić na samotnych wakacjach.
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Mozesz jechac sama, to nie taki problem, najwyzej nudno bedzie. Tylko bedzie problem ze znalezieniem pokoju jedynki, takie wlasciwie nie istnieja, 2 to najmniej wiec zaplacisz 2x wiecej. Jak nie bedziesz miec pokoju daleko od plazy czy promenady to nie powinno byc niebezpiecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Co do pokoi to większość hoteli ma tzw. 'jedynki' więc z tym nie ma raczej problemu ( czesto są jednak troszkę droższe od '2, '3).
A jeśli chodzi o wakacje, to mam ten same problem... Znaczy się, miałam zaplanowane wakacje z chlopakiem, jednak teraz okazalo się, że ma u siebie w firmie urwanie glowy, mase urlopow i nie moze wyjechac do konca wrzesnia ( a pozniej ja nie moge;/) i nie wiem co robic;/ tak się cieszylam, wszystko byl juz zarezerwowane (przedwplaty itd.). I nie wiem... Moje koleżanki nie stać, albo szkoda im kasy, a nie mam zamiaru komuś fundować calych wakacji... I **** bobki strzelil wakacji nie bedzie, bo sama to ja się tam zanudze na śmierc;/ (typ. impreza, szalestwa na plazy i w wodzie). ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Na Wizazu jest wątek szukam koleżki do wspólnej podróży
![]() Osobiście chyba pojechałabym sama ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Hotele moga i miec jedynki ale nad morzem prawie nie ma hoteli tylko pensjonaty, domy wakacyjne, campingi i takie domki campingowe. Tam jedynek nie ma raczej.
W kazdym razie bedzie to wiecej kosztowalo niz jakby jechala z kims. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
To zalezy jaka jestes osoba, jesli nie zalezy ci na imprezowaniu tylko na czytaniu ksiazki, lezeniu na plazy i wczesnym chodzeniu spac, to mozesz pojechac sama. Ja bym nie mogla, sama jade na wakacje z rodzina(brat i rodzice) i wiem ze sie bede nudzic, bo nie bede miala z kim imprezowac (a co do poznawania ludzi na wakacjach, to jeszcze sie z tym nigdy nie spotkalam, tzn poznawalam napalonych facetow,ale jakas kolezanke? nigdy) więc ogólnie rzecz biorąc ja bym zrobiła wszytsko, żeby pojechać gdzieś z kimś, sama nigdy.
Chyba, ze na jakis wyjazd stricte dla singli albo np warsztaty jogi czy tanca brzucha, bo tam jedziesz w grupie i poznasz ludzi.
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ja odradzam wyjazdy samemu na wakacje. Osobiście 2 razy na takich byłam:
1. tydzień w górach - (miałam nawał obowiązków i ogólnie trudny okres i chciałam odpocząć) i już po trzech dniach miałam ochotę wracać ![]() Wbrew pozorom nie jest tak łatwo się z kimś poznać na wakacjach - każdy ma swoją grupkę znajomych, rodziny i z nimi chce spędzić ten czas, a samotna, młoda dziewczyna zaczepiająca i chcąca się "podczepić" pod jakąś grupkę sprawia co najmniej dziwne wrażenie ![]() 2. W W-wie całe wakacje w pracy. Pracowałam 6 godz. i przez resztę dnia zwiedzałam, ale dla mnie takie samotne chodzenie po mieście nie jest przyjemne, zwłaszcza gdy się mija grupki roześmianych znajomych... Na szczęście tam szybko poznałam kilka osób z akademika, w którym mieszkałam i resztę pobytu spędziłam z nimi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Naczelna Wizażanka:)
|
To zależy od Ciebie, ja na taki wyjazd wzięłabym kilka książek i czytała na plaży, nikt nie zawracałby mi głowy, pływałabym i się opalała
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
ja w zeszłym roku pojechałam sama do trójmiasta, naprawdę bardzo tam odpoczęłam - chodziłam sobie na plażę o której chciałam, wracałam kiedy chciałam, nie musiałam się do nikogo dopasowywać. jak chciałam z kimś pogadać to miałam ludzi którzy wynajmowali sąsiednie pokoje. pozwiedzałam sobie trójmiasto, pojeździłam kolejką, naprawdę bardzo tam odpoczęłam więc polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Autorko, zastanów się też jak będziesz spędzać wieczory. Wokół pewnie masa klubów, muzyka rozbrzmiewająca do późna - klimat wakacyjno - imprezowy ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Ja bym nie pojechała bo lubię mieć towarzystwo i mam słabą orientacje w terenie
![]() Jak ktoś lubi sam odpoczywać to czemu nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
zależy jaką osoba jesteś
ja np. bardzo dobrze czuje się we własnym towarzystwie i na brak zajęcia na pewno bym nie narzekała bo lubię się sama sobą zająć ;P no ale jak ktoś potrzebuje towarzystwa, ludzi - to raczej za szczęśliwy w samotności nie będzie
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.