|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
"Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal :)
Witamy Wszystkie Panie
![]() ![]() Ten wątek stworzony został dla kobiet które chcą schudnąć i wyglądać szczupło i atrakcyjnie. Nasza dieta oparta jest na zdrowym jedzeniu pięciu posiłków dziennie w granicy 1000-1200 kcal. Nie chcemy tu osób które jedzą mniej, są już bardzo chude i dążą do anoreksji. Nie tolerujemy dziewczyn które wywołują wymioty gdy za dużo zjedzą albo biorą leki przeczyszczające ( wyjątkiem są zaparcia). My chcemy zdrowo schudnąć i wyglądać pięknie ![]() Nikogo do niczego nie namawiamy!!!!!!!!!!! Każdy jest tu z własnej woli i tylko po to aby sobie polepszyć ![]() Jemy prawie wszystko oprócz produktów wysokokalorycznych (np. słodycze, fast foody). Jesteśmy przeciwniczkami głodówek!!! poprzednie wątki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505152 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=543194 Zapraszamy do wspólnego i zdrowego odchudzania ![]() Dieta 1000 kcal Czy wiesz, ile kalorii ma pomidor? Kromka chleba? Twój ulubiony serek? Ta wiedza będzie ci potrzebna, jeśli zdecydujesz się na popularną dietę 1000 kcal, która polega na sumowaniu kalorii każdego zjedzonego posiłku. Wydaje się to trudne? Na szczęście możesz korzystać z portalu www.tabele-kalorii.pl, który ułatwi ci zadanie. Stosując tę dietę, będziesz tracić na wadze w zdrowym tempie – mniej więcej 1 kg tygodniowo – i masz dużą szansę na uniknięcie efektu jojo. Jak to się dzieje, że chudniesz? Dawka 1000 kcal nie wystarcza na pokrycie potrzeb energetycznych dorosłego człowieka, dlatego organizm szybko zacznie czerpać ze zgromadzonych zapasów, czyli tłuszczyku. Prawidłowo przygotowana dieta jest zbilansowana, to znaczy zawiera odpowiednie proporcje białek, tłuszczów i węglowodanów, a także witamin i mikroelementów. Co to oznacza? Twoje posiłki nie mogą się składać np. z samych słodyczy, nawet jeśli w sumie mają 1000 kcal. Błędem jest również jedzenie samych warzyw – dania powinny być urozmaicone. Jak chudnąć z dietą 1000 kcal? Krok 1 Zaprzyjaźnij się z portalem www.tabele-kalorii.pl Załóż konto i zapisuj każdy posiłek, który został przez ciebie zjedzony. Dzięki temu będziesz na bieżąco kontrolować liczbę spożywanych kalorii, a także proporcje tłuszczów, białek i węglowodanów w posiłkach. Co więcej, w raportach będziesz na bieżąco śledzić spadek wagi, a nic tak nie cieszy, jak systematycznie ubywające kilogramy! Krok 2 Przez kilka dni zapisuj wszystkie swoje posiłki – to pozwoli Ci zorientować się, ile średnio kalorii spożywasz. Krok 3 Zaplanuj 5 posiłków dziennie:
Krok 4 Uważaj na to, co pijesz. Wyeliminuj z diety wszelkie napoje gazowane i alkohol (jest bardzo tuczący!). Ogranicz kawę i czarną herbatę – zamiast niej wybieraj zieloną. Pij dużo niegazowanej wody – ok. 2 litry dziennie. Krok 5 Więcej się ruszaj! Przy diecie niezbędny jest wysiłek fizyczny, ale pamiętaj, że wybrana aktywność ma być dla ciebie przyjemnością. Jeśli nie lubisz biegania, a uwielbiasz pływać, zapisz się na basen, zamiast męczyć się na bieżni. Pamiętasz, że w dzieciństwie byłaś mistrzynią skakanki? Znów zacznij skakać! Kochasz taniec? Zapisz się na salsę, taniec brzucha lub flamenco, a nawet nie zauważysz, kiedy minie czas zajęć. Krok 6 Pamiętaj, że przy każdej diecie najważniejsze jest nastawienie! Pomyśl, dlaczego chcesz schudnąć i przypominaj sobie o tym za każdym razem, gdy będziesz mieć chwile słabości na widok czegoś baaardzo tuczącego. Powodzenia wszystkim ![]()
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
monia bardzo dobrze zrobiłaś, teraz już nikt nie będzie miał wątpliwości co do tego, że nasza dieta jest zdrowa. zresztą ja nie mam zamiaru przekonywać o tym osób, które wiedzą wszystko najlepiej i nic do nich nie dociera. regulamin mówi jasno o tym na czym polega nasze odżywianie - niech wszyscy go dokładnie przeczytają i się do niego stosują to nie będzie problemów.
witam na nowym wątku ![]()
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
witam wszystkich !!
z okazji nowego watku pochwale sie faktem, ze zobaczylam dzis na wadze po raz pierwszy piatke z przodu ![]() ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-02 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Po wczorajszym detoksie dziś na starej wadze 65kg a na nowej 63kg - wiedziałam, że ta stara zawyża Niewiem czy jutro waga wzrośnie, czy dalej będzie lecieć .. Na śniadanie 2 małe kromki słonecznikowego chleba z jajem,pomidorem,rzodkiewk ą/szynką, pomidorem,rzodkiewką ![]()
#5 |
Raczkowanie
|
mimio, jeszcze niedawno mialysmy obie 5kg do konca, a teraz widze ze przyspieszylas niezle...u mnie 4kg zostaly, a Ty prawie konczysz
![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-02 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Odchudzanie z 85 na 63kg w 2011 2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mimi0290 Czas edycji: 2011-08-02 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
to pewnie przez ta zepsuta wage...nie wiedzialas ze juz jest tak dobrze
![]() ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-08-02 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
No dobra, ogarnęłam już tu wszystko, napisałam kilka wiadomości do moderatora i teraz musi być już dobrze. Pamiętajcie, że musimy uważać co tu piszemy bo jakieś osoby mogą to sobie poprzekręcać i zrobić z tego znowu afere.
U mnie dzisiaj pogoda prawdziwie letnia. Słońce w pełni, niebo błękitne - tylko na dworze siedzieć ![]() Ja dziś na wadze ujrzałam 57,8 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Jeju już tak malutko mi brakuje do tej wymarzonej wagi i kończę dietę! ![]() A dziś na śniadanko znowu zrobiłam mixa : pół szklanki Just Fit + łyżka suszonych owoców + łyżka błonnika z Biedronki + 2 łyżki otręb granulowanych śliwkowych + 1,5 łyżki otręb pszennych sypkich. Cała szklanka mi wyszła tego mixa + cała szklanka mleka 2%. Uwielbiam takie śniadanka! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
No tak Mureczko my to wiemy, ale co nie którzy niestety nie wiedzą. Moim zdaniem to zazdrość, że ktoś wygląda lepiej od kogoś i stąd właśnie te głupie afery. No ale cóż, trzeba sobie jakoś radzić ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2011-08-02 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a ja dzis sama gotuje wiec tylko poznonski gzik z ziemniakami bedzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to jest ten poznonski gzik? ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
gzik to twarog poltlusty ze szczypiorkiem, cebulka i dodatkiem mleka.. z ziemniakami sie to udusza i tak je...
akurat cos na moje kulinarne mozliwosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli wg regulaminu Baletnica i Never nie powinny się tu wypowiadać? bo z tego, co czytałam wywoływanie wymiotów po przejedzeniu i zażywanie leków przeczyszczających im sie zdarzało... ![]() A Cytat:
Prawda jest taka, że nawet gdyby tatiana (która podejrzewasz o zgłoszenie watku) poruszyła ziemie i niebo to jesli nie miałaby podstaw wątku by nie przeniesli. A zrobili to, wiec chyba coś jednak jest na rzeczy. NIe ma sensu jej obwiniac za całe zło tego swiata. Macie kolejny watek i sama jestem ciekawa czy nie zdarzy sie wam, stałym użytkowniczkom, złamanie wymyslonego przez ciebie moniko regulaminu. Tak czy siak, powodzenia.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wypiłam kawkę i zjadłam jedno te ciasteczko z marmoladą co wczoraj. Idę się szykować na spacerek, tylko czekam aż pranie mi się wypierze i je powieszę
![]() A wpadłam na fajny pomysł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Co do Never faktycznie przesadza ze środkami przeczyszczającymi ale nie wiem czy zauważyłaś wszystkie jej tu piszemy, że musi z tym skończyć bo tak nie można. Nikt jej nie napisał że dobrze robi, bo wiemy że robi źle. Póki co dajemy jej szansę aby zaprzestała brania przeczyszczaków. Mamy nadzieję że się dostosuje. FORUM nie służy tylko do krytykowania ale i do pomagania innym.
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i własnie o to chodzi. Tatiana tez popełniła błedy i przyszła tu Was ostrzec, bo byc moze widzi w was siebie sprzed choroby. Napisałas: Cytat:
Ciebie to dotknęło, ale osoby, ktore rzeczywiscie maja problem byc moze zobaczą żółte ostrzegające światełko. Czemu nie wziełaś tego pod uwage? Z tymi zdjęciami to ŚWIETNY pomysł!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niby czemu miałybyśmy złamać ten regulamin? Jakoś odkąd tu jestem mi się to nie zdarzyło. Ja nie rozumiem dlaczego wszyscy muszą się wtrącać w nasze rozmowy? Jak komuś sie nie podoba nasz wątek to niech nie czyta!
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
zakończmy już ten temat bo tylko niepotrzebnie psuje atmosferę. sweetish będziemy się stosować do regulaminu, nie martw się o to. a jeśli któraś go naruszy to dostanie upomnienie, a jak to nie pomoże to out. myślę że tak będzie dobrze i sprawiedliwie, a Ty nie będziesz musiała się bać o przyszłość naszą i naszego wątku.
możemy wrócić do tematu przewodniego dziewczyny? ![]()
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem z tych, którym wiele rzeczy sie tu nie podoba, ale zazwyczaj milczę w tej sprawie. Korzystam z Waszych rad wybiórczo i chyba tak powinno być. Trzeba miec dystans do wszystkiego, chocby było nie wiem jak pięknie opakowane. Żeby było jasne- do Baletnicy i Never nic nie mam(ale mam nadzieje, że dziewczyny o tym wiedzą). ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() chodziło mi tylko o pewną niekonsekwencję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
O jeny ale tu sie narobiło. Było tak fajnie, tyle czasu pisałyśmy a teraz nagle wszystkim przeszkadza nasz wątek. Trudno, ja tam nie muszę tu pisać wcale, tylko Was mi dziewczyny szkoda będzie zostawić
![]()
#20 |
Zakorzenienie
|
Oj przestancie!! Sweetish, przestan juz z siebie robic wybawicielke, niosaca kaganek oswiaty. Kazda tu jest dorosla. Wejdz na krzywe zwierciadlo z misja. Dopoki do tego watku nie czepiaja sie modzi, to nie musisz akurat Ty interweniowac
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() ![]() Sweetish, nie rozumiem czemu tak się czepiasz. Gdy któraś z forumowiczek napisała, że zwymiotowała lub wzięła coś na przeczyszczenie, to wcale tego nie zachwalałyśmy. Dawałyśmy porady co zrobić by to się już nie powtórzyło i myślę, że od tamtej pory żadna z nas nie ma już takich problemów. Wiadomo, że czasami jest komuś ciężko i nie może się wypróżnić, to bierze coś na przeczyszczenie. Stałe bywalczynie wiedzą, że i ja z trzy tygodnie temu chodziłam z "kamieniem" w brzuchu, ale jakoś mi przeszło po czerwonej herbacie. Gdyby ona nie pomogła też wzięłabym jakieś tabletki. Natomiast koleżanka Tatiana powinna buszować na wątkach KZ i pouczać tamtych ludzi jak należy się odżywiać. Mówię o dziewczynach które żyją przez cały dzień o jednym liściu sałaty lub piją samą wodę, bo boją się, że przytyją. My jemy naprawdę wszystko, każda z nas, bez wyjątku. To, że unikamy słodyczy i fast foodów, albo wyznaczamy sobie na nie 1 dzień w tygodniu, to wcale źle o nas nie świadczy, wręcz przeciwnie, widać, że jemy z głową. A to, że niektóre z nas jedzą po 1000-1200kcal to wcale nie kwalifikuje tych przypadków do zaburzeń odżywiania. Osobiście nie mam zamiaru wmuszać w siebie więcej niż tego potrzebuję, a z tego co jem akurat wychodzi mi zawsze ok. 1200kcal. Także można najeść się po uszy i wcale nie przyjąć wielu kalorii. No, wyrzuciłam z siebie to co miałam wyrzucić. Ja piszę swoje założenia raz jeszcze, żeby nie było. - oprócz soboty nie jem słodyczy, drożdżówek, fast foodów, paluszków, chipsów i nie piję piwa - rano jem węgle (aż do obiadu), po południu białko - staram się jeść 4-5 posiłków - biały chleb i zwykły makaron zamieniam na razowe, do tego mniej ziemniaków, więcej kaszy gryczanej, więcej warzyw - codziennie ćwiczę na twisterku i robię 8 min. abs. Amen. Wróciłam właśnie z miasta. Kupiłam kieckę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-02 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy mnie nie zablokują zaraz bo niestety ja nie umiem być miła dla kogoś kto mnie wkurzył. Dostałam już 3 ostrzeżenia i nie wiem jak to się skończy. Idę na dwór z synkiem bo zaraz znowu napiszę coś wrednego i będę musiała Was na stałe opuścić a szkoda mi. Muszę odetchnąć i się uspokoić
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Jest tyle innych wątków na KZ gdzie tam powinno się dawać porady dziewczynom które już mają anoreksję a nie tutaj gdzie jemy zdrowo i rozsądnie i ważymy prawidłowo. Nie prawda? Tym bardziej, że my więcej piszemy tu na inne tematy niż odchudzanie.
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
kosaciec, mimi gratuluję spadku wagi
![]() ![]() dzaga a jaka to sukienka? taka na co dzień? sama chciałabym sobie kupić taką do chodzenia w ciepłe dni, ale z kasą krucho ![]() monia nie zwracaj już uwagi na te posty, będziemy sobie pisać jak dawniej nie ma sensu się kłócić i tak się wzajemnie nie przegadamy ![]() ja zjadłam na 2 śniadanie bułkę z pomidorem, ciekawe co mam na obiad. muszę iść do biedronki zakupy zrobić, mam nadzieję że nie będzie takich kolejek jak wczoraj bo była jak za komuny!! ludzie się rzucili na te przybory szkolne jak sępy, matko. ale sama sobie kupiłam podkładke na biurko z pieskiem za 5zł, zaszalałam ![]()
#24 |
BAN stały
|
Cześć Dziewczyny!!
Jestem tu całkiem nowa i jeszcze niezupełnie potrafię się odnaleźć , gratuluję pomysłu na taki wątek, chętnie przyłączę się do rozmów. Od 2 miesięcy postanowiłam się "wziąć " za siebie i chciałam postawić na zdrowe chudnięcie , więc podobnie jak Wy uważam na to co jem, nie zapycham się świństwami i dbam o to by jeść REGULARNIE co na początku było największym problemem. Ogromnym utrudnieniem jest dla mnie to że pracuje w domu i praktycznie przez cały czas mam dostęp do lodówki... mam nadzieję że uda mi się utrzymać silną wolę. |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Nie Murko, na chrzciny. Ale chciałam taką klasyczną małą czarną, żebym miała ją też "w gości" na Wszystkich Świętych, Boże Narodzenie, egzaminy. Wypatrzyłam jedną w Cubusie za 150zł, ale była z tak beznadziejnego materiału, że masakra. Z kolei w Top Secret były ładne, ale rozm.34 za duży
![]() ![]() A nie ma w Twoim mieście jakiegoś bazarku lub Bułgarów? Ja na bazarku widziałam ostatnio pełno kiecek a'la Zara. Natomiast Bułgarzy w moim województwie mają ciuchy jeszcze bardziej "na co dzień". Ja odwiedzam ich raz na jakiś czas i często coś wypatrzę ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-02 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
"meedzik... twoje zdjęcia mówią, że ty masz poważną niedowagę, szkoda że tego nie widzisz tylko widzisz jeszcze jakieś boczki. Super, że jesz dużo tylko ciężko uwierzyć że 1000 kcal to dużo. To może niby od przypadku do przypadku wystarczyć komuś kto leży i nic nie robi aczkolwiek i tak jest to poniżej zapotrzebowania na same funkcje życiowe, efektem takich diet jest spowolnienie metabolizmu i wahania hormonalne (miesiączka może zaniknąć nawet u osoby z prawidłową wagą w przypadku jeśli schudła dużo w krótkim czasie, innym razem mogą wystąpić bardzo obfite i długo trwające miesiączki co skłania do wizyty u ginekologa) osłabienie układu immunologicznego...."
I to mnie najbardziej wkur***o! Same dobrze wiecie ile teraz jem i na pewno nie jest to 1000 kalorii a minimum 1500. Powiedzcie mi, czy ja wyglądam na anorektyczkę???
#27 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tu nikogo nie oskarżam i nie osądzam. Zwróciłam tylko uwage, że tatiana w pewnym stopniu miała rację. Gdybym miałą o was złe zdanie, nie udzielałabym sie tutaj wiec nie zarzucaj mi, że kreuję się na Cytat:
A co do interwencji moda- już interweniował, więc nie wiem o co ci chodzi.... ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
I ja was witam dziewczyny w mowym watku
![]() Troche sie tu namieszalo ale miejmy nadzieje ze teraz bedzie ok ![]() Dzaga wstaw focie sukienki Kosaciek, Mimi gratuluje spadku ![]() Monia nie denerwuj sie tak, bo to bez sensu cos znow mnie oczy bola, masakra jakas ![]()
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok będzie na pewno, bo przeciez nikt nie chce sie kłocic. To nie piaskownica przecież ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Meeedzik przy Twoim wzroście i z wagą 47 kilo anoreksja? No chyba żartujesz! Tak dla sprostowania dla wszystkich - anorektyczka wygląda tak:
http://anoreksja.top838.com/wp-conte...f6de7b0b_o.jpg TY kochana wyglądasz ślicznie i zdrowo ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.