![]() |
#1 | |
bez kija nie podchodz
|
![]() Jaki typ charakteru posiadacie ?
Witam!
![]() Chciałabym się dowiedzieć jakim typem charakteru jestescie ( wg Hipokratesa, Junga). Ja osobiście nie umiem się jasno określić, jestem pomieszaniem z poplątaniem ![]() wg Hipokratesa -choleryk -sangwinik -flegamtyk -melancholik wg Junga -ekstrawertyk -introwertyk Ja osobiście jestem (tak mi się wydaje) połączeniem choleryka z sangwinikiem, nie wiem czy to mozliwe ![]() No i zdecydowanie ekstrawertyczką. A Wy ? Przeszkadza wam to w codziennych sytuacjach ? ![]() Zapraszam do dyskusji! ![]()
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2012-07-06 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lena
|
Dot.: Jaki typ charakteru posiadacie ?
ha i nawet zdiagnozowany! jestem introwertykiem typu II (B)... i wszystko co o nim piszą sie zgadza!
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Flegmatyczno-choleryczny. Z duuużą przewagą flegmatyka.
Introwertyczka. Choleryk wyłania się żadko, ale za to jak już się objawi to ma siłę rażenia bomby atomowej, tym bardziej że wszyscy na co dzień przyzwyczajeni do mojej łagodnej, zgodliwej, flegmatycznej i introwertycznej strony osobowości, raczej się nie spodziewają że mam jakąś 2gą stronę. Trzeba mnie dłuuugo, namiętnie i wręcz bezmyślnie wkurzać, żeby się w końcu doigrać.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Sangwinik z polaczeniem melancholika. Ekstrawertyczka. A partner, to najlepiej sangwinik, lekko flegmatyczny, bo lepiej sie czuje w towarzystwie powolnych i spokojnych ludzi.
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2012-07-06 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
... choć nie Westwood
|
Jest możliwe łączenie się dwóch typów, ale tylko w opcji sangwinik- choleryk i flegmatyk- melancholik.
Ja jestem zdecydowanie cholerykiem, niestety, z pewnymi cechami sangwinika. I ekstrawertykiem. I tak, bycie cholerykiem i bycie Z cholerykiem to jest ciężka sprawa.
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
haha najzabawniejsze jest to że gdy ktos zadaje to pytanie 90% twierdzi że jest cholerykiem. nie mówię teraz o wizażu ale o innych sytuacjach gdy ktoś zadawał to pytanie. ten wątek trochę to potwierdza ale za mało jest odpowiedzi póki co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Heh, pamiętam kiedyś na PP w szkole o tym mówiliśmy.
Ja jestem zdecydowanie flegmatykiem i po części melancholikiem. Oprócz tego jestem introwertyczką, chociaż w gronie dobrych znajomych potrafię zaszaleć ![]()
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2012-07-06 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Na pewno choleryk
![]() ![]() Wśród przyjaciół - ekstrawertyk, wśród nowych ludzi - introwertyk. I tak, możliwe jest połączenie choleryka z flegmatykiem - wiem to na przykładzie moich rodziców ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie choleryk ze sporą domieszką sangwinika ;-)
ekstrawertyk ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem zdecydowanie flegmatykiem, mąż cholerykiem i sobie spokojnie żyjemy.
![]() |
#12 |
jestę wieszczę
|
melancholik na 100%
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Choleryczno- sangwinistyczny + ekstrawertyk; mąż- typ flegamtyczno- introwertyczny; z kimś o moim typie zwyczajnie oszalałabym lub pozabijała.
Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-07-06 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Kiedyś w szkole pedagog szkolny robiła z nami testy na określenie osobowości. Mój wynik: melancholik.
Poza tym jestem introwertykiem. Czy mi to coś ułatwia albo utrudnia? Hmm... Temat rzeka: w niektórych sytuacjach są przydatne jedne cechy, w niektórych z kolei są potrzebne inne (które już niekoniecznie posiadam). Cóż, życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jestem melancholik, ale dużo cech choleryka i flegmatyka do mnie pasuje. No i introwertyk: w dużym, nieznanym mi towarzystwie czuję się jak ryba bez wody, wolę słuchać niż mówić, potrzebuję dużo czasu dla siebie, dużo analizuję
![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Introwertyk i melancholik-flegmatyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() A tym bardziej z introwertykiem ( takim ' ksiązkowym ') ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() Ja bylam z melancholikiem i myslalam , ze mnie szlag trafi, straszny toxic meidzy nami sie zrobil z czasem.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
A zapomniałam powiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem cholerykiem i 100 % osób, które mnie znają to powiedzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Sangwinik-ekstrawertyk.
Zdecydowanie lepiej dogaduję się z innymi sangwinikami-ekstrawertykami/introwertykami. Tonuję się sama - kwestia umiejętności samoregulacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Lena
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;35142905]Jam również zdiagnozowany introwertyk
![]() I typowy flegmatyk ![]() no własnie.. mnie też ludzie mylą z nieśmiałą osobą! ![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||
DOMator
|
Cytat:
Żeby określić typ osobowości trzeba zrobić specjalny test, a nie czytać definicje. Kiedyś znalazłam go w sieci i postaram się go odszukać, jeśli nie, to wrzucę po weekendzie skan tego co dostałam na zajęciach. Mam też zdecydowanie obszerniejsze omówienia typów osobowości zarówno podstawowych jak i mieszanych. Jeśli chcecie się bawić w określanie osobowości, to byłoby fajnie, gdyby jakaś wizażowa psycholożka pojawiła się w wątku i podpowiadała np. jak zinterpretować wyniki. Cytat:
![]() Znalazłam ten test szybciej niż myślałam: Jest to kwestionariusz temperamentu wg F. Littauer http://www.traugutt.net/lo/temperame...tionariusz.php Sprawdźcie dziewczyny jeszcze raz, czy obstawiane przez was typy osobowości pokrywają się z wynikami testu. Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2012-07-06 o 16:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry test, który bada temperament to FCZ-KT Strelaua, który w podręczniku odwołuje się do typologii Hipokratesa, orientacyjnie, oczywiście. Inny w miarę ok, do pomiaru osobowości to STU Nosala o typach umysłu, który odwołuje się do typlogii Junga. To są narzędzia dostępne tylko psychologom. Tworzą 4 typy umysłu/temperamentu, jeśli ktoś ma ochotę się zaklasyfikować do jednego. Tak więc, czy rozwiązując test Littauer, czy porównując z opisem z wikipedii - ten sam wynik i błąd oceny ![]() P.S. Tak sobie myślę, że 'trafniejszy' jest nawet enneagram. Oczywiście trafniejszy wśród psychotestów, dla zabawy, bo żaden to test psychologiczny. Edytowane przez natash88 Czas edycji: 2012-07-06 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
pfff buahaha wszystkie odpowiedzi a to sangwinik, b to choleryk, c melanchol i d flegmatyk... i test jakiś siakiś no nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
DOMator
|
Cytat:
Jeśli chodzi o testy to niestety większość jest dostępna tylko dla psychologów i nie można ich udostępniać bez ograniczeń. Czasem na szkoleniach ktoś z prowadzących nam udostępni w materiałach jakiś test, ale większości nie da się znaleźć w sieci. A może macie linki do ciekawych testów na osobowość, które nie są zastrzeżone tylko dla "branży" psychologicznej? Przychodzi mi na myśl analiza transakcyjna - ciekawie jest się dowiedzieć ile jest w nas dziecka, ile dorosłego, a ile rodzica. Pamiętam, że rozwiązywałam jakiś bardzo długi test, na podstawie którego określało się te parametry. Wyniki odzwierciedlały to jakie faktycznie były osoby, które rozwiązywały ten test ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
jestę wieszczę
|
Robiłam kiedyś taki test, enecośtam. Jestem 4w5 i w pełni się zgadza
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.