Sport to zdrowie, do diabla z dieta. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 11:06   #1
Dove84
Przyczajenie

Smile

Sport to zdrowie, do diabla z dieta.

Tak sport to zdrowie! Tyle Wam powiem
Wzielam sie za siebie i juz 7 kg w dol, bez zadnej drastycznej diety, bez odmawiania sobie sobotniej kawki z mufinkiem, czy wychodzenia na kolacje z moim kochaniem, nawet lody w kinie sa OK

Jak to zrobilam, zaczelam cwiczyc, nie na silowni bo tego nie znosze, ale zapisalam sie na kilka grupowych cw jak pilates, zumba, aerobic dance, aqua aerobic i cw w grupie z trenerem w miejskim parku.

Waga na dzis 63kg, waga do ktorej daze to moja idealna waga 58kg.
Jak dobrze jest zmiescic sie w spodnie ktore kiedys byly tylko marzeniem hihi
Jeden minus to taki, ze pomimo tylu zajec w tyg moja waga spada b. powoli, ale to wina mojej tarczycy, bo mam Hashimoto i niedoczynnosc tarczycy;/
ALE nie poddaje sie, co tydzien trace kg i wydaje mi sie, ze takie tempo jest idealne dla mnie. Moja kolezanka zaczela cw razem ze mna + dieta, niestety po 2 tyg zrezygnowala z diety i efekt jojo u niej wystapil. Ja jedynie zmienilam ilosc posilkow w ciagu dnia i obiad zamiast na duzym talezu, jem na malym, czyli zainwestowalam w jedzenie czesto ale malo. Efekty sa = byc b. szczesliwa

We wrzesniu jedziemy na wakacje wiec chce byc super przygotowana na seksy spodniczki i spodenki

Do uslyszenia w krotce, bede pisala na biezaco jak mi idzie z moim fitnessowym szalenstwem
Dove84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:11   #2
natia1818
Przyczajenie

Dot.: Sport to zdrowie, do diabla z dieta.

To super że są efektyja też wychodzę z założenia że sport to zdrowie i nie trzeba stosować żadnych drastycznych diet żeby zdobyć super figurkę...sama staram się ćwiczyć i tylko nie objadać,jeść normalnie i w miarę zdrowo trzymam za Ciebie kciuki swoją drogą zmotywowałaś mnie jeszcze bardziej do ćwiczeń
natia1818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 17:30   #3
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Cytat:
Napisane przez Dove84 Pokaż wiadomość
Tak sport to zdrowie! Tyle Wam powiem
Wzielam sie za siebie i juz 7 kg w dol, bez zadnej drastycznej diety, bez odmawiania sobie sobotniej kawki z mufinkiem, czy wychodzenia na kolacje z moim kochaniem, nawet lody w kinie sa OK
popieraam, popieram, popieram
Sama walczę z nadmiarem kg , ale bez żadnej konkretnej diety, bez zmiany pieczywa itd, bo mnie po prostu na to nie stać. Postawiłam na sport. I nie żałuję Dzięki temu nie tylko wyszczupliłam sylwetkę <choć do ideału mi dalekooo>, co było moim pierwszym celem, ale poprawiłam kondycję , ujędrniłam skórę, ogólnie czuję się dużo lepiej. Uzależniłam się od ruchu

Gratuluję spadku kg
oby tak dalej, nie trać zapału będę podczytywać

Mysteriness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 19:28   #4
niebieskaJ
Przyczajenie

GG do niebieskaJ

Również popieram Sport przede wszystkim Sama borykam się z kilkoma zbędnymi kg, ale nie stosuję jakiejś konkretnej diety. Staram się odżywiać zdrowo, choć nie odmówię sobie niezdrowego cukru ;p
Wszelki wysiłek fizyczny ma na mnie bardzo pozytywny wpływ, przy tym dostarczając mnóstwo energii .

Trzymam kciuki Pozdrawiam
niebieskaJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 21:22   #5
Dove84
Przyczajenie

A ja trzymam kciuki za Was kochane!!
Jutro cw w parku z przystojniakiem- trenerem, a potem urodziny kolezanki.
P.S. Wszystkie oferty kupilam na stronkach z roznymi promocjami, wiec nie wydalam duzo, a spocilam sie bardzo
Stary 2011-07-22, 21:44   #6
kocim
Rozeznanie

Zdarzało się, że przy zwiększonej dawce ruchu jadłam dużo więcej i nic nie przytyłam, a wręcz schudłam, ale do czasu. W zasadzie nie musiałam więcej chudnąć, więc perspektywa "jem, co chcę i nie tyję", bardzo mi odpowiada Chociaż tu też nie można przesadzać z niezdrowym jedzeniem...
kocim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-23, 19:18   #7
Kica.
Zakorzenienie

to zależy co chcemy osiągnąć - jeżeli jedynie sylwetkę to sam sport może wystarczyć, ale jeżeli myślimy też o swoim zdrowiu to dla mnie przede wszystkim dieta (dieta w sensie zdrowe odżywianie )
pewnie można schudnąć spędzając dni na siłowni a potem zajadać sie czipsami i zapiekankami, ale według mnie to nie jest dobre rozwiązanie.
Stary 2011-07-24, 22:35   #8
Martii=*
Zadomowienie

Jak byłam na obozie sportowym to mielismy w planie 3 posiłki dziennie - ale jak czasem mieliśmy 4-5 treningów, to człowiek był głodny... I przez 1,5 tygodnia mój jadłospis wyglądał tak:
- śniadanie: płatki z mlekiem
- II śniadanie: drożdżówka
- obiad: ryż z mięsem / rybą
- kolacja: kanapki
a między posiłkami były zupki chińskie, jogurty, chipsy, ciastka... w naprawdę sporych ilościach. A i tak schudłam. Ale teraz na szczęście już tak nie jem, wolę sobie sama coś upichcić, znacznie zdrowszego
Stary 2011-07-28, 13:23   #9
Dove84
Przyczajenie

Dzis mam dola, takiego malego
2 kg wiecej na skali....wiem, wiem mam okres, czuje sie beznadziejnie i waga w czasie okresu moze nawet wzrosnac eeee
ALE mam na to sposob, nie wazyc sie juz nigdy w czasie okresu...
Dzis ide na pilates, ale w czesniej mam zabieg laserowy na okolice bikini...i to wszystko dzis...dzis nie jest moj dobry dzien...
Stary 2011-07-31, 21:09   #10
sendenhorst
Raczkowanie

Również uważam że sport to zdrowie Bez drastycznej diety, naprawdę schudłam, nie odmawiając sobie czasem nawet kebaba!!!
Też jak wy, uzależniłam się od ruchu
A ten 2 kg na pewno są spowodowane okresem, chyba że nagle wystąpił u ciebie przyrost mięśni.Szkoda że nie masz wagi z pomiarem taknki tłuszczowej i mięśniowej (?), bo wiadomo że mięśnie są cięższe niż tłuszcz.. I czasem kobiety się dołują i zamartwiają, a tak naprawdę nie przytyły..
sendenhorst jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 11:04   #11
Dove84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sendenhorst Pokaż wiadomość
Również uważam że sport to zdrowie Bez drastycznej diety, naprawdę schudłam, nie odmawiając sobie czasem nawet kebaba!!!
Też jak wy, uzależniłam się od ruchu
A ten 2 kg na pewno są spowodowane okresem, chyba że nagle wystąpił u ciebie przyrost mięśni.Szkoda że nie masz wagi z pomiarem taknki tłuszczowej i mięśniowej (?), bo wiadomo że mięśnie są cięższe niż tłuszcz.. I czasem kobiety się dołują i zamartwiają, a tak naprawdę nie przytyły..
Te dwa kg juz uciekly daleko
To pewnie przez ten okres, teraz waga mniejsza niz przed okresem.
Dzis czeka mnie aerobic dance, jutro aqua aerobic, w czwartek pilates, a w piatek pojde sobie poplywac z chlopakiem, sobota boot camp z trenerem w parku, oby nie padalo

@sendenhorst: nie wiedzialam ze jest taka waga, musze popatrzec na necie

Wczoraj pozwolilam sobie na czekoladke, mialam taka ochote na cos slodkiego wiec musialam cos zjesc

No i znowu wspanialay zakup na citydeal, velashape!czyli modelowanie sylwetki, zobaczymy czy cos pomoze na moja pomaranczowa skorke i czy rzeczywiscie strace te obiecane cm w obwodzie i udach

Edytowane przez Dove84
Czas edycji: 2011-08-02 o 11:07
Stary 2011-08-02, 17:30   #12
Kamcix
Raczkowanie

Cytat:
Waga na dzis 63kg, waga do ktorej daze to moja idealna waga 58kg.
Jak dobrze jest zmiescic sie w spodnie ktore kiedys byly tylko marzeniem hihi
oo to tak jak ja
też zaczynam się więcej ruszać, a zmiana w diecie tylko taka, że nie jem słodyczy, staram się nie pić soków słodkich (to muszę chyba zmienić bo ciężko mi się tak słodkiego wyrzec i już mi się w głowie kręciło ) i jem mniejsze porcje częściej. Jak wytrzymam do końca wakacji bez słodyczy to będę z siebie naprawde dumna
Niestety 22 sierpnia jade na Rodos i bd miała all inclusive :< mam nadzieje, że to nie pokrzyżuje mi planów.

Kamcix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 18:22   #13
sendenhorst
Raczkowanie

Cytat:
Te dwa kg juz uciekly daleko
To pewnie przez ten okres, teraz waga mniejsza niz przed okresem.
Dzis czeka mnie aerobic dance, jutro aqua aerobic, w czwartek pilates, a w piatek pojde sobie poplywac z chlopakiem, sobota boot camp z trenerem w parku, oby nie padalo

@sendenhorst: nie wiedzialam ze jest taka waga, musze popatrzec na necie

Wczoraj pozwolilam sobie na czekoladke, mialam taka ochote na cos slodkiego wiec musialam cos zjesc

No i znowu wspanialay zakup na citydeal, velashape!czyli modelowanie sylwetki, zobaczymy czy cos pomoze na moja pomaranczowa skorke i czy rzeczywiscie strace te obiecane cm w obwodzie i udach
Ja też nie wiedziałam o tej wadze Na siłowni się zdziwiłam, gdy trener kazał mi ściągnąć buty, lekko pociągnąć i ścisnąć drążek, który jest przymocowany do wagi Ja czasem jak mam ochotę, na coś słodkiego to zjem, nie za dużo ale na jeden ząb wystarczająco Wg mnie bez sensu, nie zjeść gdy ma się ochotę, potem będzie to za tobą chodzić aż w końcu pochłoniesz kilogramy słodyczy. Ja tak miałam gdy byłam na diecie
Ja kupuję shape, ale wg mnie tam jest mało informacji dot. treningu i ćwiczeń.. są jakieś oczywiście pokazane ale ja nie mam warunków by np, biegać po plaży, albo nie mam piłki do ćwiczeń w domu..
sendenhorst jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-13, 18:30   #14
Dove84
Przyczajenie

No wiec tak... waga spada bardzo ladnie, cialo extra wyrobione, efekt uboczny, piersi zmalaly
Dzis bylam na pierwszym zabiegu VelaShape i przed zabiegiem w domu mierzylam udo - 60.5 cm, a po zabiegu 59
Nie bolalo, choc uczucie bylo czasem nieprzyjemne, zwlaszcza na prawym udzie gdzie teraz mam malego siniaka. Jak narazie tyle z mojego odchudzaniacdn...;p
Stary 2011-08-22, 13:26   #15
miszka24
BAN stały

Popieram! Sport to zdrowie ja zaczynając ćwiczyć zrezygnowałam z kawy, słodycze 1 raz w tygodniu, dużo nabiału do budowy dobrego tłuszczu w organizmie i więcej ryb, warzyw i owoców
miszka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 15:40   #16
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Cytat:
Napisane przez miszka24 Pokaż wiadomość
dużo nabiału do budowy dobrego tłuszczu w organizmie(...) i więcej owoców

zly wybór
nabiał to przede wszystkim laktoza = weglowodany
owoce to fruktoza = cukier = weglowodany proste

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości