![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Offtopowo - Dukanowo czyli dyskusje o polityce i piłce nożnej;)
Zapraszam dukanki i nie tylko do dyskusji na tematy offtopowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowo - Dukanowo czyli dyskusje o polityce i piłce nożnej;)
Cytat:
![]() Może nie zauważyłaś, ale zanim Magda napisała, to w poście do Ciebie napisałam, że sukcesy platformy WKLEIŁAM na poprzedniej stronie. Wkleiłam, nie zapisałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() doczytalam pozniej co nie zmienia faktu, że w poscie w ktorym o tym pisalas nie dopisalas tego... nie bede zasmiecac tamtego watku dlugasnymi postami NIE NA TEMAT - Ty sie nie moglas powstrzymac ![]() i bedziemy Ci odpowiadac kto chętny, byle merytorycznie i mądrze ![]() i radze douczyc sie z psychiatrii... milego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- a Twoj przytyk odnosnie mojego wyksztalcenia. Zgadlas, jestem po psychologii. Skonczylam rowniez germanistyke, a teraz robie jeszcze magistra z tlumaczen specjalistycznych ( polityka ekonomia prawo gospodarka) Wszystkie kierunki na UW. Jestem zawodowo tlumaczem i handlowcem zajmujacym sie rynkiem niemieckim. To tak jakbys chciala mi dalej wypominac, ze nie mam wiedzy by stwierdzac pewne fakty.
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie że nie mogłam się powstrzymać - ale jak napisałam że więcej nie będę na ten temat dyskutować bo dziewczyny nie chcą, odpowiedziałaś że to typowa taktyka PiSu, nakrzyczeć a potem nabrać wody w usta ![]() W takim razie czekam aż doczytasz moje posty i na nie odpowiesz ![]() ![]() ![]() Nie dopisałam, bo byłam przekonana że każdy to już widział ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My mamy kryzys? Ależ skąd! Przecież od początku kadencji platformy prasa i telewizja trąbią o tym, że nas kryzys nie dotknął, dzięki innowacyjnym działaniom miłościwie nam panującego Pana Tuska (a przepraszam, przepraszam, Pana Premiera). Faktycznie, czym jest marny dług publiczny 55% PKB. Niczym, niczym ![]() Tak zła jak teraz to jeszcze nie była. Co dziwne, ów strajk pielęgniarek miał miejsce zaraz po podwyżce pensji dla służby zdrowia - najwyższej w historii - przez PiS ![]() No tak, PiS za 1,5 roku nie poprawił - tragedia. PO nie poprawiło przez 4 lata - biedni, mieli rzucane kłody pod nogi z każdej strony, no i potrzeba czasu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polska to tylko Warszawa. Super ![]() ![]() Zajmujesz się rynkiem niemieckim? ![]() ![]() A propos - nie wiedziałam że psychiatra (o czym pisałam) a psycholog (którym Ty jesteś) to jedno i to samo. No ale przecież ja się nie znam ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za 4 lata zadbali o Malbork i Warszawę, dobrze. Ale czy to takie wielkie osiągnięcie? I dodatkowo nie za Państwowe pieniądze, a te z Unii. Gdyby nie one to bylibyśmy w czarnym tyłku z 'budowaniem' i rozkopywaniem wszystkiego. Powodu do chwały wielkiego tutaj nie widzę. Pieniądze z Unii przeznaczone na kolej, są rokrocznie wydawane na co innego. Na co? Skoro kolej stoi w miejscu (w tym roku dopiero zaczęli remontować odcinek Kraków-Rzeszów, i na euro się nie wyrobią na pewno), ma trylion spółek-matek? A w takiej Agencji Żeglugi Powietrznej w przeciągu 3 lat zatrudnia się rodzinnie, a pensje wzrastają z 4,5 tys do 10 tys? O 122%? Za wp.pl "Kontrolerzy ocenili, że rodzinne zatrudnienia w PAŻP mogły wynikać z wysokich pensji. Średnie wynagrodzenie sięga tam 15,2 tys. zł. Oczywiście najkorzystniejsze warunki otrzymywali członkowie rodzin i znajomi pracowników agencji. " A na kolej to nie ma ![]() ![]() A górnictwo? Wiesz jakie zarobki mają prezesi kampanii węglowych? PO ich nie tyka, boi się, bo to wsadzenie kija w mrowisko. Krytykuje się PiS za węszenie afer. A co mają zrobić, skoro PO afery zmiata pod dywan? M.in. afera z kupowaniem głosów w Wałbrzychu, ustawianie przetargów przez Misiaka, wygrywanie przetargów przez żonę Grada (dla ministerstwa, którego kierownikiem jest Grad), Grabarczyk obsadza stanowiska w PKP kolegami swoimi i ich drugimi połówkami, a na święta mieliśmy efekty... A potem dostaje kwiatki ![]() ![]() Nie rozumiem, dlaczego nie rozumiesz. Mi nie będą mydlić oczu naprawą jednego dworca i prowizorycznym remontem stolicy. Nie będę mówić że pada deszczyk, jak ktoś na mnie pluje. Nie będę udawać że wszystko jest w porządku, jak nie jest. W kraju nie jest dobrze i się nie dzieje dobrze, mimo tego co wmawia nam telewizja i gazety! Nie pozwolę na to, żeby Telewizja Vierna Tuskowi i Gazeta Wybiórcza kreowały moje poglądy i światopogląd. Nie pozwolę na to, żeby kampania strachu wpłynęła na mój głos w wyborach. Nie tym razem. Już raz doszli do władzy, tylko przez straszenie PiSem. Dać się nabrać na coś raz jest błędem, drugi raz - głupotą. Ze mną się im drugi raz to nie uda. I nie powiem nic takiego, bo nie mam zamiaru nikogo obrażać czy wyzywać. Chcę tylko otworzyć oczy na pewne sprawy. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() powiem Ci dlaczego napewno nie PiS, i dlaczego sie boję PISu, jak powstal ten rzad i Kaczynski zostal premierem i dobral sobie cudownych koalicjantow bo dogadac sie nie mogl bo jakze to on bedzie sie z kims dogadywal...rzucil ochlapy i wzial Leppera z Giertychem....przez 2 lata wstydzilam sie jaki mam rzad, piszesz, ze transwestyta to wstyd dla mnie tamto to byla zenada, co chwile afera, co chwile klotnie, po prostu czeski film...wszyscy sie z nas smiali i tyle, gospodarczo PIS nie zrobil nic moze tylko mozna powiedziec, ze za wiele nie zepsul...i to byloby na tyle... ja nie chce sie wstydzic za swoj rzad i za ludzi ktorzy rzadza a ostatnie 4 lata sie nie wstydzilam i moze nie zrobili za wiele ale co mozna zrobic przez 4 lata na Boga!!! nie da sie unowoczesnic zapyzialej kolei, ktora cale dziesieciolecia pracowala na to co mamy, nie da sie wybudowac drog ktore powinnismy budowac przez ostatnie 20 lat, nie da sie wielu rzeczy zrobic na juz.. w 4 lata, piszesz o wiekszych pieniadzach na NFZ wiesz o czym mowisz?? masz pojecie o sluzbie zdrowia o sztucznie generowanych kosztach np. staruszkow chodzacych do 5 takich samych specjalistow lub 3 razy w tygodniu do lekarza rodzinnego, i w koncu do tego, ze PIS nie chce komercjalizacji publicznej sluzby zdrowia, ja od 10 lat chodze "prywatnie" do lekarza rodzinnego bo ma kontrakt z NFZ i grsza nie zaplacilam a umawiam sie na godzine, mam dostep do specjalistow i wszystkiego innego i NIE PŁACE NIC!!! nastepne nie chce zeby PIS wprowadzil ustawe o calkowitym zakazie aborcji - chce jako kobieta moc decydowac o swoim ciele i nie jestem za abrocja na rzadanie ale za tym, ze jak zwyrodnialec zgwalci kobiete to ona ma prawo nie chiec urodzic tego dziecka podobnie z sytuacja, ze kobiecie zagraza ciaza, PIS mowi wyraznie jestescie tylko probowka ktora ma urodzic...!!!a potem zdechnijcie albo w trakcie zaklamanie i hipokryzja PIS ktory nie widzi podziemia aborcyjnego a w wiekszosci szpitali usuniesz tylko zaplac i to nie jest wyroznianie bogatszych??? nie chce czuc sie jak w panstwie policyjnym, gdzie powstalo kilka nowych sluzb ktore sluzyly do wyrabiania statystyk i szykanie afer, ja w takim panstwie boje sie zyc!! chce wyraznego rozdzialu Panstwa od Kosciola, (tutaj tez mam za złe Tuskowi - bo nie zrobił tego) co do wychodzenia na ulice - to bylo w przenosni...chodzilo mi o manifestowanie swoich przekonan, pogladow i czego tam kto chce bo to PODSTAWOWE PRAWO DEMOKRACJI i mnie to nie przeszkadza, ze ktos kolorowy wychodzi na ulice i cos tam manifestuje MA PRAWO!!! ja chce tylko zyc w normalnym kraju a nie w cieni katastrofy smolenskiej i spiskowych teorii dziejow bo boje sie, ze zastanie mnie emerytura i dalej wszedzie bedzie smolensk.. zasilek pogrzebowy??? nie udawaj, zę nie wiesz czyje to nabijanie kasy?? tylko i wylacznie firm pogrzebowych wiekszosc tych komu przysluguje nigdy tych pieniedzy na oczy nie widziala, firma rozlicza sie bezgotowkowo i po prostu obniza teraz ceny.. drogi...???mieszkam w duzej aglomeracji i nie narzekam na drogi sa nowe w wiekszosci, wszedzie dojezdzam bez problemu, buduje sie od kilku lat coraz to nowe, rodzice mieszkaja w mniejszej miejscowosci i od kilku lat (nie roku) są coraz to nowe inwestycje drogowe, miasto ma nowa siec drog... nad morze od 2 lat jezdze juz sporym kawalkiem autostrady zawsze to cos i troche szybciej ![]() przyklady moge mnozyc... nie moglabym powiedziec, ze transwestyta nie przedstawia moich pogladow dopoki go nie wyslucham bo to czlowiek jak kazdy inny i byc moze (abstrahujac od tego kim jest i kim sie czuje) moze poglady ma zblizone do moich i na niego zaglosuje jakos nie pojmuje jak mozna wrzucac homoseksualistow i transwestytow do jednego wora z pedofilami...w glowie mi sie to nie miesci adopcja przez pary homoseksualne - to sie dzieje po prostu niezaleznie jakie masz o tym zdanie wiekszosc par po prostu wychowuje swoje dzieci z poprzednich zwiazkow - dlaczego tego nie usankcjonowac, mysle, ze dziecko bedzie zrowsze psychicznie niz z rodziny alkoholikow czy w ktorej jest przemoc.. zwiazki partnerskie - to Panstwo na tym moze tylko zyskac, samotne matki - same profity - zasilek, przedszkole bez kolejki, dodatki mieszkaniowe nie mowiac o mieszkaniach jak Panstwo nie chce zarobic na zwiazkach partnerski obu plci to jest glupie i tyle! sasiada boje sie???hmmm tak bo jest nieobliczalny i bylabym glupia gdybym nie obchodzila sie z nim jak z jajkiem, a my jako Panstwo jestesmy za mali i za biedni zeby nie zyc dobrze z sasiadami i zeby im stawiac warunki!!! nie wiem czy wiesz ale jestesmy zalezni od Rosji (handel, gaz) i to samo juz wystarczy zeby robic im dobrze ustami ![]() powiesz gaz łupkowy?? - nikt powazny tego narazie nie rozwaza natomiast p. K zrobilby chetnie dobrze ustami... ale Obamie ![]() i na koniec Polska po wielkim swiatowym kryzysie moze nie jest zielona wyspa ale nie jest tez Grecja..zyjemy, pracujemy...i zyjemy stabilnie na co jeszcze mialam Ci odpowiedziec?? Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-10-06 o 21:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tu odpowiedź https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=570 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
dlatego mam nieodparte wrazenie, ze to Ty wierzysz w medialną w kampanie przeciwko Tuskowi, chocby przytaczajac te "zasługi" PO bo czym one sa jak nie propaganda ??mam Ci znaleźć podobne na PIS???tylko poco??
ja nie mam TV, czytam gazety i słucham radia, i np. w tok fm sa zapraszani ludzie z roznych opcji i maja szanse sie wypowiedziec wybacz ale w wiekszosci jak slucham PIS to mi sie noz w kieszeni otwiera... dla mnie PO z PIS rozni sie glownie kulturą uprawiania polityki i mam wrazenie mądroscia, po prostu choc prawica to w wiekszosci nie moja bajka ![]() dla mnie K jest chory z nienawisci do wszystkich i sam sie na tym spala, a dlaczego powiedz mi drugi K byl najlepszym prezydentem jakiego mielismy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
tylko jednak inne partie po prostu sie malo licza... ![]() wybacz ale nie potrzebuje interpretacji wolnej polski na temat programow wyborczych poszczegolnych partii... ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-10-06 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=866 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Kostka09;29827109
ja nie jestem za PO... tylko jednak inne partie po prostu sie malo licza... ![]() wybacz ale nie potrzebuje interpretacji wolnej polski na temat programow wyborczych poszczegolnych partii... ![]() to nie interpretacja wolnej polski ale stanowiska wszystkich partii na które odpowiedzieli rzecznicy partii ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- raz to tam jest link do filmu a dwa tak myślałam merytorycznie to nie umiesz prowadzić rozmowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem to jest twoje zdanie...merytorycznie fakt... ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
z innego zreszta calkiem watku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez siska81 Czas edycji: 2011-10-06 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Blair jeszcze jedno bo mi sie przypomnialo
![]() zaczelam sie odchudzac nie z powodu tego, ze mam kompleksy bo lubie siebie nawet z tymi kilogramami na plusie i podobam sie sobie ![]() ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-10-06 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znowu nie zgadzam się że Giertych czy Lepper nie był taki zły. Podobała mi się kwestia mundurków w szkołach (zresztą to od zawsze mi się podobało ![]() ![]() Mam wrażenie że wszyscy się śmiali dlatego, że był taki nurt po prostu. I szczerze mówiąc nie kojarzę afer z PiSem w roli głównej ![]() ![]() ![]() Chyba że aferą chcesz nazwać to, co PO odkryło na PiS ![]() ![]() Za rząd obecny natomiast się wstydzę. Za zamiatanie pod dywan afer (wymieniałam je trochę wyżej), za poddaństwo, za nicnierobienie oprócz tabunu wydatków. Mało tego - wczoraj nasz polski Mojżesz, nasz cud Kaszub, nasze słońce Peru, najjaśniejszy Premier zapowiedział, że chce stworzyć nowe ministerstwa ![]() Piszesz że co mogli zrobić za 4 lata? To dlaczego PiSowi jest wymawiane, że mało zrobił w ciągu 1,5 roku? Jak z prostej matematyki wynika, 1,5 roku to dużo krócej niż 4 lata ![]() Odnośnie dróg - po pierwsze kolejne przetargi na drogi są odwołyane (S5 Wrocław - Poznań, S7 Gdańsk - Elbląg, S7 pod Radomiem, S8 pod Białymstokiem itd.), a po drugie - PO buduje najdroższe drogi na świecie - cena za kilometr drogi jest wyższa w Polsce niż w Chorwacji (przy czym u nas są w większości niziny, a Chorwacja jest górzysta...), natomiast na urzędników pieniądze są ![]() A koleje zostały rozbite na 8 spółek, obsadzonych koleżkami Grabarczyka i ich żonami... To nie jest normalne ![]() Zadłużenie skoczyło o 380 mld pln w 4 lata - na co to wydali? Skoro ani dróg, ani kole, ani służby zdrowai... Ale nowe ministerstwo będzie i więcej urzędników jest... Co do służby zdrowia - tutaj popieram prwatyzację, więc w tym moje poglądy się z PiSem nie zgadzają ![]() ![]() ![]() Co do aborcji się z Tobą nie zgodzę... Ja jestem za tym, żeby zostało tak jak jest obecnie -tzn. z takich powodów żeby była możliwa. Natomiast nie zgadzam się z aborcją na życzenie! Nie chcę żeby była traktowana jako środek zapobegawczo-antykoncepcyjny przez nieodpowiedzialnych ludzi. Widziałam jak jest na Ukrainie... I tamtejsze kobiety mają aborcję za antykoncepcję właśnie. I nie chcę żeby tak było u nas. Dobrze że poruszyłaś Państwo Policyjne ![]() ![]() A marsze niepodległościowe czy patriotyczne Ci przeszkadzają? Bo kolorowym przeszkadzają bardzo.. Co widzieliśmy rok temu ![]() Transwestyty słuchałam w tvn24 - i nie uważam żeby miał cokolwiek ciekawego do powiedzenia ![]() ![]() I nie wrzucam do jednego wora. Tylko podaję przykład kraju, który przez zbytnią postępowość stał się mekką dla zboczeńców (pedofili, zoofili), po przetarciu szlaków przez walczących homoseksualistów. O adopcji jakbym się rozpisała, to wyszłyby 2 strony :P Więc napiszę tylko, że nie ma obiektywnych badań, jak to wpływa na dziecko. Badania dowodzące że dobrze wpływa, są sponsorowane przez lobby homoseksualne, natomiast te dowodzące że źle - przez kościelne. Ani jedne, ani drugie obiektywne nie są ![]() Odnośnie zawierania związków partnerskich - jestem za ![]() Od Rosji wcale nie musielibyśmy być zależni od gazu, gdyby tylko się postarali ![]() ![]() O gazie łupkowym nie myślą... Zgadzam się, tutaj pokazali że WCALE a WCALE nie myślą ![]() Jeszcze Ci tylko powiem, że gdyby nie weto Kaczora prezydenta, to w 2008 roku PO wprowadziłoby nas do strefy sztywnego kursu euro i w czasie kryzysu padłby eksport - dzięki temu wetu kryzys nie dotknął nas aż tak ciężko jak Grecji czy Francji... Dzięki "Kaczorowi" ![]() Powiedz mi, gdzie widzisz medialną kampanię przeciw Tuskowi? Bo ja jakoś oglądam, oglądam, czytam, słucham, i kampani przeciwko niemu ani widu, ani słychu... Dlaczego był najlepszym prezydentem? Już wyjaśniam ![]() Po pierwsze to to, co już wyżej jest napisane - gdyby nie jego weto, bylibyśmy w strefie sztywnego Euro ![]() Zmniejszył składkę rentową ![]() No a przede wszystkim był uczciwy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() afery hmmm, wystarczy mi ta z Blidą, gruntowa, z przeciekami Ziobry w sprawie tejże, przekupywaniem poslow samoobrony np. p. Begger zeby zostala w rzadzie aby tylko tenze utrzymac...samym skandalem bylo dla mnie wziecie do rzadu aferzysty i pseudopolityka jakim byl Lepper.. to nie smieszne nawet bylo ale żenujace i nizej chyba upasc sie nie dalo... PIS mogł zrobic wiecej niz zrobil przez dwa lata rzadow niz PO przez 4 a wiesz dlaczego chocby?? bo mieli przychylnego prezydenta i zafundowal im 1 weto przez cala kadencje sejmu a w czasie rzadow Tuska 17 wet!!!! "szkodliwe" ustawy ktore zawetowal Kaczynski: Ustawa o emeryturach pomostowych, która ograniczała prawa do specjalnych przywilejów emerytalnych Ustawę o ratyfikacji europejskiej konwencji w sprawie kontaktów z dziećmi.Przeciwko wetu protestowała m.in. Helsińska Fundacja Praw Człowieka, według której Konwencja jest bardzo dużą szansą na stworzenie skutecznej prawnej opieki międzynarodowej nad dziećmi ze związków dwunarodowych. Pakiet reformujący służbę zdrowia Nowelizację ustawy o komercjalizacji i prywatyzacji, która miała znieść m.in. przepisy kominowe ograniczające zarobki prezesów państwowych spółek tzw ustawa kominowa. Dwie nowelizacje prawa o ustroju sądów powszechnych dotyczące sposobu wynagradzania sędziów. Znosiły one tzw. awanse poziome, oraz zmieniały sposób wynagradzania sędziów Ustawę medialną otwierającą koalicji drogę do zmian w mediach publicznych, odebrano by im też część przywilejów (m.in. służbowe samochody i gabinety z sekretarkami). Znacznie ograniczone zostałyby kompetencje Rady, oraz zostałaby ona związana z Ministrem Skarbu. bilans taniego panstwa po 100 dniach rzadu za Gazeta Prawną 2006r (nie wyborczą ![]() "Nie widać zmniejszenia ilości służbowych samochodów (planowano zmniejszyć ich liczbę o 20 tys.), telefonów komórkowych (koszty rozmów miały spaść o 20-40 proc.), nie sprzedano ani jednego rządowego ośrodka wypoczynkowego (zakładano sprzedaż 9 ośrodków). Zwiększą się za to koszty zmian w rządzie – o odprawy dla zwalnianych funkcjonariuszy oraz dodatkowe etaty dla nowych podsekretarzy stanu (m.in. zespół antykryzysowy dla odbudowanej koalicji). Rząd Jarosława Kaczyńskiego nie wywiązał się z obietnicy reformy finansów publicznych. Nie zmienił systemu podatkowego ani ustawy o swobodzie działalności gospodarczej PiS zamiast zmniejszać, zwiększył administrację o ok. 4 tys. osób. O blisko półtora miliarda złotych wzrosły wydatki na administrację publiczną Z podstawowych dziesięciu problemów gospodarki, których rozwiązanie zapowiadał premier w exposé, zaczęto rozwiązywać zaledwie dwa: walkę z korupcją i zwiększenie wykorzystania środków unijnych rosnąca fala zarobkowej emigracji. przewlekanie prac nad przygotowywaną od końca 2005 roku nową ustawą o swobodzie działalności gospodarczej" itd... to, ze prezydent byl uczciwy to chyba troche za malo na to zeby nazwac go dobrym!! ![]() a Komorowski jest nieuczciwy??bo nie rozumiem kontekstu... o aborcji nie doczytalas ze zrozumieniem, wedlug mnie obecna ustawa wystarczy w zupelnosci jest bardzo restrykcyjna i nie przestrzegana ale PIS chce ja jeszcze zaostrzyc (czesc PO tez ) nie chce aborcji na zadanie ale cos musi byc w zamian czy wyobrazasz sobie, ze PIS wprowadzi refundacje srodkow antykoncepcyjnych i rzetelna edukacje seksualna w szkolach???bo ja w najlepszych snach tego nie wyobrazam sobie ![]() zastanawialas sie dlaczego drogi u nas musza tyle kosztowac i jak sie je robi??nie slyszalam zeby w chorwacji amplituda temperatur wynosila od - 25 w zimie do + 40 w lecie??stopni... gaz lupkowy sprzedalismy???a wiesz ile kosztuja badania i jak bardzo malo prawdopodobne jest to przedwsieziecie??? nie stac nas na to i nie mamy technologii wydobycia, mydlenie oczu, ze mozemy w tej sprawie cos zrobic sami!! a przy calym optymizmie do Arabii Saudyjskiej i Norwegii mamy milion lat swietlnych ![]() marsze niepodleglosciowe dlaczego mialyby mi przeszkadzac??nikt mi nie przeszkadza na ulicy kto glosi swoje poglady dopoki nie wzywa do jawnej nienawisci, nacjonalizmu i nietolerancji itd itd... a ja znowu wybiore mniejsze zło ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-10-07 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=_xPeZqN5HYU
Jak długo pracodawca trzymałby takiego pracownika w pracy?? Więc, co ta kobieta jeszcze robi w sejmie?? http://www.youtube.com/watch?v=F01Rb...eature=related Czy to jest opcja niemiecka w Polsce?? Chyba nie, bo pani wjeżdża na Tuska. A w Pisie wszyscy takich kochają, nawet największych wrogów. http://www.youtube.com/watch?v=GrgJ-...eature=related Po co ten śmiech?? Podobno to biedny prezydent był ciągle poniżany przez "układ". http://www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4 Chyba jednak nie bardzo PiS umie dogadać się z koalicjantem http://www.youtube.com/watch?v=l3NU4jp7Pug&NR=1 Bezczelność tego faceta aż mnie poraża. http://www.youtube.com/watch?v=3FMp9...eature=related I już legendarna umiejętność odpierania zarzutów. http://www.youtube.com/watch?v=o8XZQ...eature=related Hehehe... Jego brat tez się podczas ostatniej kampanii naćpał lekami. http://www.youtube.com/watch?v=EDDKX...eature=related Żenada. http://www.youtube.com/watch?v=9_Wn3eypJzs Ich nie można obrazić, ale oni mogą obrażać kogo tylko chcą. http://www.youtube.com/watch?v=XPRkC...eature=related Prawo i sprawiedliwość??? http://www.youtube.com/watch?v=bMtwl...eature=related Ile on już wyroków ma?? Kłamstwo na kłamstwie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
kampania przeciw Tuskowi...tak np. widzialam bilbordy w miescie Tusk = Palikot w rzadzie
PO na PIS nie widzialam nic innego oprocz dosc lagodnego Tusk czy Kaczynski Ty wybierzesz premiara ale kampania to jest osobna sprawa wiadomo, ze to teatr dla nas żeby kogos wybrac nic pozatym i najczesciej obietnice bez pokrycia i to kazdej parti bez wyjatku - dlatego nawet ich nie czytam ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() bo to bylo ponizej wszelkiej krytyki!!! nie mowiac juz o tym ile razy okazalo się, ze J.K KŁAMIE!!! Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-10-07 o 11:59 Powód: orto;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
http://wyborcza.pl/duzy_kadr/1,97904...rowskiego.html
dodam jeszcze ten fakt. Kaczynski powiedzial, ze nie poda reki prezydentowi Komorowskiemu. Tak tez zrobil na mszy. Aby uniknac tej sytuacji specjalnie zostal zasloniety wiencem. Zaraz uslysze, ze to z wyborczej i stad taka intepretacja. Niestety nie moge znalezc filmiku na ktorym widac to jak na dloni.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
I jeszcze jeden klasyk:
http://www.youtube.com/watch?v=MYbNcd0LyU4 Hmmmm... no ja mam tyle wspólnego z zomo, co z podróżami w kosmos. Tylko niech pan Kaczyński przestanie już pieprzyć głupoty, że on nie dzielił społeczeństwa. A tutaj kultura zwolenników Kaczyńskiego: http://www.youtube.com/watch?v=TOg2fiF8T58 Te prostaki gwiżdżą między innymi na człowieka, który za ich wolność siedział w Auschwitz. Gdyby nie tacy, jak Bartoszewski, to właśnie teraz buractwo by buczało, ale po niemiecku... http://www.youtube.com/watch?v=7WUt7...eature=related Nawet, jak ma powiedzieć coś, cokolwiek, żeby sprawdzić mikrofon, on musi wrzucić coś Tuskowi. To się chyba mania prześladowcza nazywa :P Edytowane przez moose1979 Czas edycji: 2011-10-07 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Przejrzałam wątek i już mi się pomyliło kto jest za kim.
I dobrze, przynajmniej nie będę stronnicza. Ale i tak powyższe dyskusje dotyczą gównie PO-PiS. Chciałabym, żebyśmy przestali być zakładnikami tego układu. PiS jest na pewno kontrowersyjny i to on budzi takie emocje. A PO zaciera łapki, bo właściwie nie muszą robić nic - tylko być anty-PiSem. 4 lata temu głosowałam nie za PO tylko przeiwko PiSowi. Teraz chcę zagłosować ZA , z nie PRZECIW. Zdecydowałam się głosować do Senatu na kandydata lokalnego , wystawionego przez miasto. Może coś się zmieni. Chociaż uważam, że ta Izba Refleksji jest niepotrzebna (Tusk obiecywał, że zlikwiduje ten twór, ale w końcu trzeba było znaleźć miejsce dla kumpli). Dla tylu ludzi brakuje środków na leczenie. Środków , które przejada np. Senat (o innych nie wspomnę) Z kandydatami do Sejmu mam nadal kłopot. Chciałabym poprzeć kogoś spoza 4 głównych partii, a tu mamy na listach dość dobrego kandydata, ale z SLD. A lisek Napieralski obraża moją inteligencję. Do programów partii nie przywiązuje dużej uwagi. Po wyborach i tak będą warte tyle co papier toaletowy
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-10-07 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba niestety znowu zagloduje przeciwko PISowi bo nie wiem czy nasza młoda demokracja zniesie ich rządy ponownie... ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
powiedzialam, że zycie jest piekne...ale wiem, ze nie jest łatwe ale moze jednak warto zawalczyć...sama widzisz, ze sie sobie podobasz a to dobry poczatek wszystkiego ![]() ![]() ![]() wracajac do Kaczynskiego, powiem szczerze jakiś fenomen musi w nim byc...choc za cholere nie wiem jaki, jeżeli młodzi, niejednokrotnie wykształceni i inteligentni ludzie go popieraja... ![]() wytłumaczcie mi to, bo za głupia chyba jestem...chyba, ze to wszystko przeciw PO...,co Ci ludzie w nim widzą...tak dobrze kłamie..?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.