|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niepewność przy zrywaniu
Mam problem...
Zerwałam z chłopakiem, z którym spotykałam się dość krótki czas (ok. 3 miesięcy). On - odpowiedzialny, codziennie budził mnie miłym smsem, zawsze zagadywał, był cierpliwy, opiekuńczy, słuchał, co mam do powiedzenia, nie denerwował się na mnie, pomagał, pozwalał na spotkania z przyjaciółmi, nie miał problemu z poznawaniem moich znajomych/rodziny, przytulał, trzymał za rękę, próbował wciągnąć w swoje hobby itp. A jednak cały czas czułam, że to nie to... Nie było motylków w brzuchu, spotykałam się z nim, bo chciałam się zakochać... W końcu podjęłam decyzję, że mimo jego wspaniałego zachowania, nie mogę tego ciągnąć. Nachodzą mnie wątpliwości - może powinnam przeczekać? Skoro jet idealny, to powinna zostać z nim? Pomóżcie! Utwierdźcie mnie w słuszności decyzji albo opieprzcie za szukanie tego idealnego, szaleńczego uczucia... Edytowane przez weronisha Czas edycji: 2011-09-02 o 23:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niepewność przy zrywaniu
Opieprzam za szukanie ideału. Takowych nie ma, po za tym idealny facet szybko by się znudził.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci tak autorko - ja bym nie ciągnęła tego dalej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-09-02 o 23:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Znajdziesz jeszcze takiego, ktory zawali Cie z nog, a ty z polozysz go na kolana
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dobrze, że z nim zerwałaś i nie zwodziłaś go na próżno.
Facet musi Ci się podobać, musi być chemia, żebyś była z nim w pełni szczęśliwa. W przeciwnym razie zawsze będzie Ci brakowało tych motylków. Byłam kiedyś w podobnej sytuacji, facet zdawałoby się ideał - z racji wyglądu, charakteru, wykształcenia, manier, zasad... ale nie miał tego czegoś. Szybko mu powiedziałam, nie byliśmy wtedy nawet parą, że możemy być tylko przyjaciółmi. On przez jakiś czas próbował mnie do siebie przekonać, a mnie kilka razy - tak jak Ciebie - nachodziły wątpliwości, czy dobrze robię, ale pare miesięcy później poznałam świetnego faceta, przy którym motylki były.... ![]() BTW moja koleżanka twierdzi, że chemia, motylki to wymysły, po prostu my kobiety wyczuwamy z kim będziemy mieć dużo zdrowego potomstwa... ![]() Mam nadzieję, że spotkasz faceta, który również będzie miał tyle zalet, co poprzedni, i przy którym nie będzie Ci brakowało motylków ![]()
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn Edytowane przez ineczkaxD Czas edycji: 2011-09-03 o 00:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
A może (skoro rozważasz i analizujesz to co zrobiłaś) jednak brak Ci go i tęsknisz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
widocznie drań Ci pisany.....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cóż, jeśli musiałabym wybierać to wybrałabym tego porządnego, uczciwego, miłego faceta niż egoistę, kłamcę, który by mnie zdradzał, mimo że szalenie by mi się podobał. Ale nie muszę wybierać, więc wolę poczekać na takiego faceta, który ma wszystko ![]() No i może nie wyraziłam się jasno: nie chodzi mi o jakieś nieuchwytne stany ducha, błyskawice, prądy, obsesje, tylko po prostu o fizyczny pociąg, o to, że dany facet się po prostu podoba ![]()
"Piękno kobiety nie przejawia się w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki układa włosy. Piękno kobiety musi być widoczne w oczach, ponieważ są one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka miłość." - Audrey Hepburn |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Niekoniecznie ideał, bo takich nie ma, ale musi być to porządny facet (odpowiedzialny, uczciwy, troskliwy, szczery...) , w dodatku z jakąś tam klasą, kulturą, inteligencją i pasją w życiu, no i musi mi się fizycznie podobać ![]() Paru takich znalazłam, ale nie do końca wszystko wyszło, różnice charakterów, poglądów, ale wspominam ich ciepło...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że kiedyś z jakimś wyjdzie do końca
![]() A Tobie dużo szczęścią z Twoim TŻ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
też miałam kiedyś faceta na pierwszy rzut ideała.. byliśmy dość długo jak na tamte czasy razem..
ale ciągle mi czegoś brakowało.. pewnego dnia obudziłam się z przekonaniem, że już nie chce.. poczekałam kilka dni żeby to przemyśleć, ale po nich byłam jeszcze bardziej pewna, że nie chce.. zerwałam.. i miałam ogromne wyrzuty sumienia.. ale tylko dlatego, że widziałam jak bardzo cierpi.. a nie chciałam go zranić.. ale doszłam do wniosku, że lepiej to skończyć niż go oszukiwać, że jestem tak mocno zaangażowana niż on.. po czasie zrozumiał i mi wybaczył.. a 2 tygodnie temu wziął ślub ![]() i jaka ja jestem szcześliwa, że i on jest szczęśliwy ![]() jesli nie czujesz TEGO to szkoda czasu.. to się wie po prostu.. tak jak dziewczyny pisaly chemia i motylki.. ![]()
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie niegrzeczni chłopcy nigdy nie kręcili, motylków nigdy nie było jeśli wiedziałam, że zaraz może polecieć do drugiej... Za to przy takich fajnych, porządnych facetach o zainteresowanie o wiele łatwiej ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ButterflyFlyAway mi się wydaje, że niestety zawsze tak jest, że jedna strona jest bardziej zaangażowana, druga mniej ![]() ![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-09-03 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo chciałabym, żeby było po równo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dobrze zrobiłaś.
Jakbym czytała o sobie! Słowo w słowo. Ja byłam w takim związku ponad pół roku, facet niby "idealny" pod każdym względem, do tego b.pryzstojny.. Rodzice go uwielbiali, koleżanki zazdrościły. Ale czułam, że to nie to. Zerwałam w końcu, miałam milion wątpliwości, bałam się że robię wielki błąd, co też uświadamiali mi wszyscy dookoła. Obawiałam się, że lepszego faceta nie znajdę już. Po rozstaniu w dodatku przyjechał do mnie z pierścionkiem zaręczynowym. Ale absolutnie nie żałuję z perspektywy czasu, nie byłabym z nim szczęśliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Tu nie chodzi o szukanie ideału, tylko o uczucie, którego nie ma. Dziękuję, że nie marnujesz jego czasu, może trafi mu się jakaś fajnie dopasowana Wizażanka, w której się zakocha :P Nie ma sensu bycie w związku dla samego pozostawania w związku, bo facet miły i krzywdy nie zrobi. A ja bym została sama mając taki wybór. Od związku oczekuję silnego, wzajemnego uczucia, szacunku i lojalności. Miły pan pozostałby kolegą, a o egoiście bym zapomniała.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-09-03 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam koleżankę, która zerwała z porządnym badz co bądź facetem, bo "nie było fajerwerków" i "chciała sprobować czegoś nowego" - w efekcie często mówi, że załuje ale czasu nie cofnie. Bo przygodę miała, owszem, fajną, spontaniczną, ale szybko się skończyło jak musieli "zejść na ziemię". Sama miałam przyjaciela, którego łączyła mnie długa znajomość, mocna więź, on chciał czegoś więcej ale ja nie byłam gotowa (lub po prostu niedojrzała i głupia, tak na to dziś patrzę), więc po prostu kontynuowaliśmy przyjaźń, było nam ze sobą w tej przyjaźni dobrze (nie wiem jak to ująć, miałam w nim podporę, dobrą duszę której mogłam się zwierzyć ze wszystkiego) ale po pewnym czasie zadurzyłam się po uszy w niesamowicie przystojnym, szarmanckim, wysokim brunecie - szybko przyszło szybko poszło, bo to idiota kobieciarz był, rączki całował ale nie szanował. Załuję, że wtedy zaniedbałam moją przyjaźn z tamtym chłopakiem, był spokojny, wrażliwy, miał pasje i był "nie z tego swiata", przy nim można się było czuć wyjątkowo. Niestety po pewnym czasie, kiedy chciałam odnowić znajomość (bo urwała się kiedy wyjechałam do innego miasta) dowiedziałam się, że już go nie ma. I nie mogę sobie tego do dziś wybaczyć, choć mam kochającego i wspierającego faceta. Piszę to wszystko byś jaknajszybciej uświadomiła sobie, że życie to nie bajka, że rycerz na białym koniu nigdy nie nadjedzie, że naprawdę liczą się spokojne szare dni, i warto mieć przy sobie kogoś odpowiedzialnego i zaradnego, kochającego. Jak to mawiała moja babcia, najważniejsze, żeby mężczyźnie zależało BARDZIEJ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że to skończyłaś, bo nie chodzi o to, żeby ktoś miał całą masę zalet, ale , żeby zaiskrzyło...
Ideałów nie ma. Każdy ma swoje wady i zalety, a ideałem dla nas często staje się ktoś, to ktoś, kto stworzy z nami udany związek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to swoją drogą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.