|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Niepewno¶æ przy zrywaniu
Mam problem...
Zerwa³am z ch³opakiem, z którym spotyka³am siê do¶æ krótki czas (ok. 3 miesiêcy). On - odpowiedzialny, codziennie budzi³ mnie mi³ym smsem, zawsze zagadywa³, by³ cierpliwy, opiekuñczy, s³ucha³, co mam do powiedzenia, nie denerwowa³ siê na mnie, pomaga³, pozwala³ na spotkania z przyjació³mi, nie mia³ problemu z poznawaniem moich znajomych/rodziny, przytula³, trzyma³ za rêkê, próbowa³ wci±gn±æ w swoje hobby itp. A jednak ca³y czas czu³am, ¿e to nie to... Nie by³o motylków w brzuchu, spotyka³am siê z nim, bo chcia³am siê zakochaæ... W koñcu podjê³am decyzjê, ¿e mimo jego wspania³ego zachowania, nie mogê tego ci±gn±æ. Nachodz± mnie w±tpliwo¶ci - mo¿e powinnam przeczekaæ? Skoro jet idealny, to powinna zostaæ z nim? Pomó¿cie! Utwierd¼cie mnie w s³uszno¶ci decyzji albo opieprzcie za szukanie tego idealnego, szaleñczego uczucia... Edytowane przez weronisha Czas edycji: 2011-09-02 o 23:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 109
|
Dot.: Niepewno¶æ przy zrywaniu
Opieprzam za szukanie idea³u. Takowych nie ma, po za tym idealny facet szybko by siê znudzi³.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 318
|
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Dziêki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 328
|
Cytat:
powiem Ci tak autorko - ja bym nie ci±gnê³a tego dalej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-09-02 o 23:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 109
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 573
|
Znajdziesz jeszcze takiego, ktory zawali Cie z nog, a ty z polozysz go na kolana
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dobrze, ¿e z nim zerwa³a¶ i nie zwodzi³a¶ go na pró¿no.
Facet musi Ci siê podobaæ, musi byæ chemia, ¿eby¶ by³a z nim w pe³ni szczê¶liwa. W przeciwnym razie zawsze bêdzie Ci brakowa³o tych motylków. By³am kiedy¶ w podobnej sytuacji, facet zdawa³oby siê idea³ - z racji wygl±du, charakteru, wykszta³cenia, manier, zasad... ale nie mia³ tego czego¶. Szybko mu powiedzia³am, nie byli¶my wtedy nawet par±, ¿e mo¿emy byæ tylko przyjació³mi. On przez jaki¶ czas próbowa³ mnie do siebie przekonaæ, a mnie kilka razy - tak jak Ciebie - nachodzi³y w±tpliwo¶ci, czy dobrze robiê, ale pare miesiêcy pó¼niej pozna³am ¶wietnego faceta, przy którym motylki by³y.... ![]() BTW moja kole¿anka twierdzi, ¿e chemia, motylki to wymys³y, po prostu my kobiety wyczuwamy z kim bêdziemy mieæ du¿o zdrowego potomstwa... ![]() Mam nadziejê, ¿e spotkasz faceta, który równie¿ bêdzie mia³ tyle zalet, co poprzedni, i przy którym nie bêdzie Ci brakowa³o motylków ![]()
"Piêkno kobiety nie przejawia siê w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki uk³ada w³osy. Piêkno kobiety musi byæ widoczne w oczach, poniewa¿ s± one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka mi³o¶æ." - Audrey Hepburn Edytowane przez ineczkaxD Czas edycji: 2011-09-03 o 00:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 825
|
A mo¿e (skoro rozwa¿asz i analizujesz to co zrobi³a¶) jednak brak Ci go i têsknisz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 912
|
widocznie drañ Ci pisany.....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
"Piêkno kobiety nie przejawia siê w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki uk³ada w³osy. Piêkno kobiety musi byæ widoczne w oczach, poniewa¿ s± one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka mi³o¶æ." - Audrey Hepburn |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Có¿, je¶li musia³abym wybieraæ to wybra³abym tego porz±dnego, uczciwego, mi³ego faceta ni¿ egoistê, k³amcê, który by mnie zdradza³, mimo ¿e szalenie by mi siê podoba³. Ale nie muszê wybieraæ, wiêc wolê poczekaæ na takiego faceta, który ma wszystko ![]() No i mo¿e nie wyrazi³am siê jasno: nie chodzi mi o jakie¶ nieuchwytne stany ducha, b³yskawice, pr±dy, obsesje, tylko po prostu o fizyczny poci±g, o to, ¿e dany facet siê po prostu podoba ![]()
"Piêkno kobiety nie przejawia siê w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki uk³ada w³osy. Piêkno kobiety musi byæ widoczne w oczach, poniewa¿ s± one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka mi³o¶æ." - Audrey Hepburn |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziêkujê
![]() Niekoniecznie idea³, bo takich nie ma, ale musi byæ to porz±dny facet (odpowiedzialny, uczciwy, troskliwy, szczery...) , w dodatku z jak±¶ tam klas±, kultur±, inteligencj± i pasj± w ¿yciu, no i musi mi siê fizycznie podobaæ ![]() Paru takich znalaz³am, ale nie do koñca wszystko wysz³o, ró¿nice charakterów, pogl±dów, ale wspominam ich ciep³o...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mam nadziejê, ¿e kiedy¶ z jakim¶ wyjdzie do koñca
![]() A Tobie du¿o szczê¶ci± z Twoim T¯ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 179
|
te¿ mia³am kiedy¶ faceta na pierwszy rzut idea³a.. byli¶my do¶æ d³ugo jak na tamte czasy razem..
ale ci±gle mi czego¶ brakowa³o.. pewnego dnia obudzi³am siê z przekonaniem, ¿e ju¿ nie chce.. poczeka³am kilka dni ¿eby to przemy¶leæ, ale po nich by³am jeszcze bardziej pewna, ¿e nie chce.. zerwa³am.. i mia³am ogromne wyrzuty sumienia.. ale tylko dlatego, ¿e widzia³am jak bardzo cierpi.. a nie chcia³am go zraniæ.. ale dosz³am do wniosku, ¿e lepiej to skoñczyæ ni¿ go oszukiwaæ, ¿e jestem tak mocno zaanga¿owana ni¿ on.. po czasie zrozumia³ i mi wybaczy³.. a 2 tygodnie temu wzi±³ ¶lub ![]() i jaka ja jestem szcze¶liwa, ¿e i on jest szczê¶liwy ![]() jesli nie czujesz TEGO to szkoda czasu.. to siê wie po prostu.. tak jak dziewczyny pisaly chemia i motylki.. ![]()
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie niegrzeczni ch³opcy nigdy nie krêcili, motylków nigdy nie by³o je¶li wiedzia³am, ¿e zaraz mo¿e polecieæ do drugiej... Za to przy takich fajnych, porz±dnych facetach o zainteresowanie o wiele ³atwiej ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ButterflyFlyAway mi siê wydaje, ¿e niestety zawsze tak jest, ¿e jedna strona jest bardziej zaanga¿owana, druga mniej ![]() ![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-09-03 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo chcia³abym, ¿eby by³o po równo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 118
|
Dobrze zrobi³a¶.
Jakbym czyta³a o sobie! S³owo w s³owo. Ja by³am w takim zwi±zku ponad pó³ roku, facet niby "idealny" pod ka¿dym wzglêdem, do tego b.pryzstojny.. Rodzice go uwielbiali, kole¿anki zazdro¶ci³y. Ale czu³am, ¿e to nie to. Zerwa³am w koñcu, mia³am milion w±tpliwo¶ci, ba³am siê ¿e robiê wielki b³±d, co te¿ u¶wiadamiali mi wszyscy dooko³a. Obawia³am siê, ¿e lepszego faceta nie znajdê ju¿. Po rozstaniu w dodatku przyjecha³ do mnie z pier¶cionkiem zarêczynowym. Ale absolutnie nie ¿a³ujê z perspektywy czasu, nie by³abym z nim szczê¶liwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Nie depcze krokusów
Wiadomo¶ci: 53 233
|
Cytat:
![]() Tu nie chodzi o szukanie idea³u, tylko o uczucie, którego nie ma. Dziêkujê, ¿e nie marnujesz jego czasu, mo¿e trafi mu siê jaka¶ fajnie dopasowana Wiza¿anka, w której siê zakocha :P Nie ma sensu bycie w zwi±zku dla samego pozostawania w zwi±zku, bo facet mi³y i krzywdy nie zrobi. A ja bym zosta³a sama maj±c taki wybór. Od zwi±zku oczekujê silnego, wzajemnego uczucia, szacunku i lojalno¶ci. Mi³y pan pozosta³by koleg±, a o egoi¶cie bym zapomnia³a.
Geralt solennie obieca³ sobie nie turbowaæ siê. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-09-03 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Cytat:
Mam kole¿ankê, która zerwa³a z porz±dnym badz co b±d¼ facetem, bo "nie by³o fajerwerków" i "chcia³a sprobowaæ czego¶ nowego" - w efekcie czêsto mówi, ¿e za³uje ale czasu nie cofnie. Bo przygodê mia³a, owszem, fajn±, spontaniczn±, ale szybko siê skoñczy³o jak musieli "zej¶æ na ziemiê". Sama mia³am przyjaciela, którego ³±czy³a mnie d³uga znajomo¶æ, mocna wiê¼, on chcia³ czego¶ wiêcej ale ja nie by³am gotowa (lub po prostu niedojrza³a i g³upia, tak na to dzi¶ patrzê), wiêc po prostu kontynuowali¶my przyja¼ñ, by³o nam ze sob± w tej przyja¼ni dobrze (nie wiem jak to uj±æ, mia³am w nim podporê, dobr± duszê której mog³am siê zwierzyæ ze wszystkiego) ale po pewnym czasie zadurzy³am siê po uszy w niesamowicie przystojnym, szarmanckim, wysokim brunecie - szybko przysz³o szybko posz³o, bo to idiota kobieciarz by³, r±czki ca³owa³ ale nie szanowa³. Za³ujê, ¿e wtedy zaniedba³am moj± przyja¼n z tamtym ch³opakiem, by³ spokojny, wra¿liwy, mia³ pasje i by³ "nie z tego swiata", przy nim mo¿na siê by³o czuæ wyj±tkowo. Niestety po pewnym czasie, kiedy chcia³am odnowiæ znajomo¶æ (bo urwa³a siê kiedy wyjecha³am do innego miasta) dowiedzia³am siê, ¿e ju¿ go nie ma. I nie mogê sobie tego do dzi¶ wybaczyæ, choæ mam kochaj±cego i wspieraj±cego faceta. Piszê to wszystko by¶ jaknajszybciej u¶wiadomi³a sobie, ¿e ¿ycie to nie bajka, ¿e rycerz na bia³ym koniu nigdy nie nadjedzie, ¿e naprawdê licz± siê spokojne szare dni, i warto mieæ przy sobie kogo¶ odpowiedzialnego i zaradnego, kochaj±cego. Jak to mawia³a moja babcia, najwa¿niejsze, ¿eby mê¿czy¼nie zale¿a³o BARDZIEJ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 010
|
Dobrze, ¿e to skoñczy³a¶, bo nie chodzi o to, ¿eby kto¶ mia³ ca³± masê zalet, ale , ¿eby zaiskrzy³o...
Idea³ów nie ma. Ka¿dy ma swoje wady i zalety, a idea³em dla nas czêsto staje siê kto¶, to kto¶, kto stworzy z nami udany zwi±zek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 912
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 010
|
Cytat:
A to swoj± drog± ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.