Niepewno¶æ przy zrywaniu - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-09-02, 23:33   #1
weronisha
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

Niepewno¶æ przy zrywaniu

Mam problem...
Zerwa³am z ch³opakiem, z którym spotyka³am siê do¶æ krótki czas (ok. 3 miesiêcy).
On - odpowiedzialny, codziennie budzi³ mnie mi³ym smsem, zawsze zagadywa³, by³ cierpliwy, opiekuñczy, s³ucha³, co mam do powiedzenia, nie denerwowa³ siê na mnie, pomaga³, pozwala³ na spotkania z przyjació³mi, nie mia³ problemu z poznawaniem moich znajomych/rodziny, przytula³, trzyma³ za rêkê, próbowa³ wci±gn±æ w swoje hobby itp.
A jednak ca³y czas czu³am, ¿e to nie to... Nie by³o motylków w brzuchu, spotyka³am siê z nim, bo chcia³am siê zakochaæ...
W koñcu podjê³am decyzjê, ¿e mimo jego wspania³ego zachowania, nie mogê tego ci±gn±æ. Nachodz± mnie w±tpliwo¶ci - mo¿e powinnam przeczekaæ? Skoro jet idealny, to powinna zostaæ z nim?
Pomó¿cie! Utwierd¼cie mnie w s³uszno¶ci decyzji albo opieprzcie za szukanie tego idealnego, szaleñczego uczucia...

Edytowane przez weronisha
Czas edycji: 2011-09-02 o 23:34
weronisha jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-02, 23:35   #2
Lufia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 109
Dot.: Niepewno¶æ przy zrywaniu

Opieprzam za szukanie idea³u. Takowych nie ma, po za tym idealny facet szybko by siê znudzi³.
Lufia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-02, 23:37   #3
Visez
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 318

Stary 2011-09-02, 23:38   #4
weronisha
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

Dziêki Lepiej byæ z facetem, który Ciê nie poci±ga? Jet idealny, ale brakuje tego b³ysku w oku na my¶l o spotkaniu z nim?
weronisha jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-02, 23:43   #5
WhiteCherry
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 328

Cytat:
Napisane przez Lufia Poka¿ wiadomo¶æ
Opieprzam za szukanie idea³u. Takowych nie ma, po za tym idealny facet szybko by siê znudzi³.
ja mam wra¿enie, ¿e ten 'idea³' jej siê w³a¶nie trafi³, tyle ¿e no ... fajerwerków nie ma ;]
powiem Ci tak autorko - ja bym nie ci±gnê³a tego dalej bo je¶li nic oprócz sympatii do niego nie czujesz - raczej nic z tego nie bêdzie. Na swoim przyk³adzie wiem, ¿e je¶li nie ma w pocz±tkowej fazie znajomo¶ci motylków w brzuchu i tej wewnêtrznej rado¶ci na wie¶æ o spotkaniu i szerokim u¶miechu przy ka¿dym smsie od lubego no to có¿ ... nie wziê³o mnie i tyle a je¶li nie jestem zakochana, to nie mogê byæ z t± osob± w zwi±zku (niby niektórzy pisz±, ¿e mi³o¶æ mo¿e przyj¶æ z czasem, ale no w³a¶nie ... u mnie to siê nie sprawdza ). A te¿ mia³am do czynienia z takimi kolesiami - cud miód i orzeszki, przystojni i bez wad oni zakochani we mnie, a ja w nich ni w z±b, ¿adnej chemii

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2011-09-02 o 23:53
WhiteCherry jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-02, 23:46   #6
Lufia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 109

Cytat:
Napisane przez weronisha Poka¿ wiadomo¶æ
spotyka³am siê z nim, bo chcia³am siê zakochaæ...
Lufia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-03, 00:23   #7
bluebluesky
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 573

Znajdziesz jeszcze takiego, ktory zawali Cie z nog, a ty z polozysz go na kolana
Stary 2011-09-03, 00:41   #8
ineczkaxD
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 306
GG do ineczkaxD

Dobrze, ¿e z nim zerwa³a¶ i nie zwodzi³a¶ go na pró¿no.
Facet musi Ci siê podobaæ, musi byæ chemia, ¿eby¶ by³a z nim w pe³ni szczê¶liwa. W przeciwnym razie zawsze bêdzie Ci brakowa³o tych motylków.
By³am kiedy¶ w podobnej sytuacji, facet zdawa³oby siê idea³ - z racji wygl±du, charakteru, wykszta³cenia, manier, zasad... ale nie mia³ tego czego¶. Szybko mu powiedzia³am, nie byli¶my wtedy nawet par±, ¿e mo¿emy byæ tylko przyjació³mi. On przez jaki¶ czas próbowa³ mnie do siebie przekonaæ, a mnie kilka razy - tak jak Ciebie - nachodzi³y w±tpliwo¶ci, czy dobrze robiê, ale pare miesiêcy pó¼niej pozna³am ¶wietnego faceta, przy którym motylki by³y....
BTW moja kole¿anka twierdzi, ¿e chemia, motylki to wymys³y, po prostu my kobiety wyczuwamy z kim bêdziemy mieæ du¿o zdrowego potomstwa...
Mam nadziejê, ¿e spotkasz faceta, który równie¿ bêdzie mia³ tyle zalet, co poprzedni, i przy którym nie bêdzie Ci brakowa³o motylków
"Piêkno kobiety nie przejawia siê w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki uk³ada w³osy. Piêkno kobiety musi byæ widoczne w oczach, poniewa¿ s± one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka mi³o¶æ."
- Audrey Hepburn

Edytowane przez ineczkaxD
Czas edycji: 2011-09-03 o 00:43
ineczkaxD jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-03, 00:44   #9
laisla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 825

A mo¿e (skoro rozwa¿asz i analizujesz to co zrobi³a¶) jednak brak Ci go i têsknisz I nie jest Ci tak zupe³nie obojêtny Ja tam po wielu próbach gdzie a¿ iskrzy³o poszuka³am oparcia i spokoju w ramionach kogo¶, przez którego tym pr±dem nie zostanê którego¶ dnia pokopana tzn. doceni³am te dobre cechy po czasie, gdy odechcia³o mi siê niegrzecznych ch³opców Tak czy inaczej bardzo trudno jest Ci co¶ doradziæ bo tak naprawdê to nic na si³ê, co¶ tam czuæ trzeba aby brn±æ w zwi±zek i zawracaæ sob± komu¶ g³owê

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ineczkaxD Poka¿ wiadomo¶æ
Dobrze, ¿e z nim zerwa³a¶ i nie zwodzi³a¶ go na pró¿no.
Facet musi Ci siê podobaæ, musi byæ chemia, ¿eby¶ by³a z nim w pe³ni szczê¶liwa. W przeciwnym razie zawsze bêdzie Ci brakowa³o tych motylków.
By³am kiedy¶ w podobnej sytuacji, facet zdawa³oby siê idea³ - z racji wygl±du, charakteru, wykszta³cenia, manier, zasad... ale nie mia³ tego czego¶. Szybko mu powiedzia³am, nie byli¶my wtedy nawet par±, ¿e mo¿emy byæ tylko przyjació³mi. On przez jaki¶ czas próbowa³ mnie do siebie przekonaæ, a mnie kilka razy - tak jak Ciebie - nachodzi³y w±tpliwo¶ci, czy dobrze robiê, ale pare miesiêcy pó¼niej pozna³am ¶wietnego faceta, przy którym motylki by³y....
BTW moja kole¿anka twierdzi, ¿e chemia, motylki to wymys³y, po prostu my kobiety wyczuwamy z kim bêdziemy mieæ du¿o zdrowego potomstwa...
Mam nadziejê, ¿e spotkasz faceta, który równie¿ bêdzie mia³ tyle zalet, co poprzedni, i przy którym nie bêdzie Ci niczego brakowa³o
Dobre a mo¿e motylki to te tajemnicze feromony
laisla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-03, 00:59   #10
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 912

widocznie drañ Ci pisany..... nie masz pod górkê, nie ma emocji i masz babo placek
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-03, 01:08   #11
ineczkaxD
Raczkowanie

GG do ineczkaxD

Cytat:
Napisane przez laisla Poka¿ wiadomo¶æ

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Dobre a mo¿e motylki to te tajemnicze feromony
Je¶li to prawda to musi to byæ gdzie¶ bardzo mocno zakodowane, bo nawet moje nie planuj±ce potomstwa kole¿anki uwa¿aj±, ¿e motylki w zwi±zku byæ musz±
"Piêkno kobiety nie przejawia siê w ubraniach, które nosi, w jej figurze lub sposobie w jaki uk³ada w³osy. Piêkno kobiety musi byæ widoczne w oczach, poniewa¿ s± one drzwiami do jej serca – miejsca gdzie mieszka mi³o¶æ."
- Audrey Hepburn

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 01:15   #12
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Poka¿ wiadomo¶æ
widocznie drañ Ci pisany..... nie masz pod górkê, nie ma emocji i masz babo placek
Dok³adnie Nie autorka pierwsza nie ostatnia

---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ----------

Cytat:
Je¶li to prawda to musi to byæ gdzie¶ bardzo mocno zakodowane, bo nawet moje nie planuj±ce potomstwa kole¿anki uwa¿aj±, ¿e motylki w zwi±zku byæ musz±
Jakie¶ tam musz± Tylko problem w proporcjach miêdzy motylkami i realem. Tzn facet taki, ¿e nogi siê uginaj±, pr±dem a¿ razi, obsesyjne my¶li towarzysz± Ci przez ka¿d± chwilê dnia, a z drugiej strony nie liczy siê z Tob±, egoista, k³amca i bawidamek I co tu biedne motylki wskóraj± troszkê przejaskrawi³am, wiem ale podsumowuj±c na bazie motylków dojrza³ego, d³ugotrwa³ego zwi±zku nie zbudujemy. Powiesz, ¿e bez motylków tez nie. I nie bêdê mog³a siê z Tob± nie zgodziæ
Stary 2011-09-03, 01:34   #13
ineczkaxD
Raczkowanie

GG do ineczkaxD

Cytat:
Dok³adnie Nie autorka pierwsza nie ostatnia

---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ----------

Jakie¶ tam musz± Tylko problem w proporcjach miêdzy motylkami i realem. Tzn facet taki, ¿e nogi siê uginaj±, pr±dem a¿ razi, obsesyjne my¶li towarzysz± Ci przez ka¿d± chwilê dnia, a z drugiej strony nie liczy siê z Tob±, egoista, k³amca i bawidamek I co tu biedne motylki wskóraj± troszkê przejaskrawi³am, wiem ale podsumowuj±c na bazie motylków dojrza³ego, d³ugotrwa³ego zwi±zku nie zbudujemy. Powiesz, ¿e bez motylków tez nie. I nie bêdê mog³a siê z Tob± nie zgodziæ
Jak dla mnie zwi±zek jest w pe³ni udany i szczê¶liwy kiedy jest i to, i to...
Có¿, je¶li musia³abym wybieraæ to wybra³abym tego porz±dnego, uczciwego, mi³ego faceta ni¿ egoistê, k³amcê, który by mnie zdradza³, mimo ¿e szalenie by mi siê podoba³.
Ale nie muszê wybieraæ, wiêc wolê poczekaæ na takiego faceta, który ma wszystko
No i mo¿e nie wyrazi³am siê jasno: nie chodzi mi o jakie¶ nieuchwytne stany ducha, b³yskawice, pr±dy, obsesje, tylko po prostu o fizyczny poci±g, o to, ¿e dany facet siê po prostu podoba My¶lê, ¿e autorka ma to samo, a nie chodzi jej o jakie¶ wydumane gromy z nieba.
- Audrey Hepburn
Stary 2011-09-03, 01:52   #14
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie zwi±zek jest w pe³ni udany i szczê¶liwy kiedy jest i to, i to...
Có¿, je¶li musia³abym wybieraæ to wybra³abym tego porz±dnego, uczciwego, mi³ego faceta ni¿ egoistê, k³amcê, który by mnie zdradza³, mimo ¿e szalenie by mi siê podoba³.
Ale nie muszê wybieraæ, wiêc wolê poczekaæ na takiego faceta, który ma wszystko
No i mo¿e nie wyrazi³am siê jasno: nie chodzi mi o jakie¶ nieuchwytne stany ducha, b³yskawice, pr±dy, obsesje, tylko po prostu o fizyczny poci±g, o to, ¿e dany facet siê po prostu podoba My¶lê, ¿e autorka ma to samo, a nie chodzi jej o jakie¶ wydumane gromy z nieba.
Wiêc czekasz na idea³ Oby marzenia siê spe³ni³y
Stary 2011-09-03, 02:16   #15
ineczkaxD
Raczkowanie

GG do ineczkaxD

Cytat:
Wiêc czekasz na idea³ Oby marzenia siê spe³ni³y
Dziêkujê
Niekoniecznie idea³, bo takich nie ma, ale musi byæ to porz±dny facet (odpowiedzialny, uczciwy, troskliwy, szczery...) , w dodatku z jak±¶ tam klas±, kultur±, inteligencj± i pasj± w ¿yciu, no i musi mi siê fizycznie podobaæ
Paru takich znalaz³am, ale nie do koñca wszystko wysz³o, ró¿nice charakterów, pogl±dów, ale wspominam ich ciep³o...
- Audrey Hepburn

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 02:33   #16
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Dziêkujê
Niekoniecznie idea³, bo takich nie ma, ale musi byæ to porz±dny facet (odpowiedzialny, uczciwy, troskliwy, szczery...) , w dodatku z jak±¶ tam klas±, kultur±, inteligencj± i pasj± w ¿yciu, no i musi mi siê fizycznie podobaæ
Paru takich znalaz³am, ale nie do koñca wszystko wysz³o, ró¿nice charakterów, pogl±dów, ale wspominam ich ciep³o...
I bardzo dobrze aby nastêpnym razem wszystko wysz³o do koñca
Stary 2011-09-03, 02:41   #17
ineczkaxD
Raczkowanie

GG do ineczkaxD

Cytat:
I bardzo dobrze aby nastêpnym razem wszystko wysz³o do koñca
Mam nadziejê, ¿e kiedy¶ z jakim¶ wyjdzie do koñca
A Tobie du¿o szczê¶ci± z Twoim T¯
- Audrey Hepburn
Stary 2011-09-03, 02:54   #18
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadziejê, ¿e kiedy¶ z jakim¶ wyjdzie do koñca
A Tobie du¿o szczê¶ci± z Twoim T¯
Dziêkujê oby mi tylko znowu do g³owy nie strzeli³o pr±du, emocji i motylków (tych toksycznych) szukaæ zamiast p³awiæ siê w ciepe³ku i bezpieczeñstwie Ale offtopujemy, zaraz nas przegoni± chocia¿ mo¿e nie do koñca to taki offtop
Stary 2011-09-03, 08:17   #19
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 179

te¿ mia³am kiedy¶ faceta na pierwszy rzut idea³a.. byli¶my do¶æ d³ugo jak na tamte czasy razem..
ale ci±gle mi czego¶ brakowa³o.. pewnego dnia obudzi³am siê z przekonaniem, ¿e ju¿ nie chce..
poczeka³am kilka dni ¿eby to przemy¶leæ, ale po nich by³am jeszcze bardziej pewna, ¿e nie chce..

zerwa³am.. i mia³am ogromne wyrzuty sumienia.. ale tylko dlatego, ¿e widzia³am jak bardzo cierpi.. a nie chcia³am go zraniæ.. ale dosz³am do wniosku, ¿e lepiej to skoñczyæ ni¿ go oszukiwaæ, ¿e jestem tak mocno zaanga¿owana ni¿ on..

po czasie zrozumia³ i mi wybaczy³.. a 2 tygodnie temu wzi±³ ¶lub tzn minê³o ju¿ wiele lat od Naszej historii..
i jaka ja jestem szcze¶liwa, ¿e i on jest szczê¶liwy

jesli nie czujesz TEGO to szkoda czasu..
to siê wie po prostu..
tak jak dziewczyny pisaly chemia i motylki..

ButterflyFlyAway jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 10:38   #20
ineczkaxD
Raczkowanie

GG do ineczkaxD

Cytat:
Dziêkujê oby mi tylko znowu do g³owy nie strzeli³o pr±du, emocji i motylków (tych toksycznych) szukaæ zamiast p³awiæ siê w ciepe³ku i bezpieczeñstwie Ale offtopujemy, zaraz nas przegoni± chocia¿ mo¿e nie do koñca to taki offtop
Tokszcyne motylki
Mnie niegrzeczni ch³opcy nigdy nie krêcili, motylków nigdy nie by³o je¶li wiedzia³am, ¿e zaraz mo¿e polecieæ do drugiej... Za to przy takich fajnych, porz±dnych facetach o zainteresowanie o wiele ³atwiej
- Audrey Hepburn
Stary 2011-09-03, 14:33   #21
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Tokszcyne motylki
Mnie niegrzeczni ch³opcy nigdy nie krêcili, motylków nigdy nie by³o je¶li wiedzia³am, ¿e zaraz mo¿e polecieæ do drugiej... Za to przy takich fajnych, porz±dnych facetach o zainteresowanie o wiele ³atwiej
To jeste¶ m±dr± kobiet± po prostu, która nie pcha siê w k³opoty i nie uzale¿nia od tych toksycznych insektów

ButterflyFlyAway mi siê wydaje, ¿e niestety zawsze tak jest, ¿e jedna strona jest bardziej zaanga¿owana, druga mniej Ja bezpieczniej siê czujê bêd±c mniej zaanga¿owan± gdy¿ wtedy jestem mniej nara¿ona na zranienie, to ja poci±gam za sznurki, choæ to akurat nienajlepsze porównanie. Wszystkie zwi±zki, w których by³am bardziej zaanga¿owana od niego, czyli to ja zabiega³am tak to nazwijmy skoñczy³y siê dla mnie ¼le idealnie by by³o gdyby oboje byli równo zaanga¿owani ale my¶lê, ¿e to utopia

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-09-03 o 14:34
Stary 2011-09-03, 16:17   #22
ineczkaxD
Raczkowanie

GG do ineczkaxD

Cytat:
To jeste¶ m±dr± kobiet± po prostu, która nie pcha siê w k³opoty i nie uzale¿nia od tych toksycznych insektów

ButterflyFlyAway mi siê wydaje, ¿e niestety zawsze tak jest, ¿e jedna strona jest bardziej zaanga¿owana, druga mniej Ja bezpieczniej siê czujê bêd±c mniej zaanga¿owan± gdy¿ wtedy jestem mniej nara¿ona na zranienie, to ja poci±gam za sznurki, choæ to akurat nienajlepsze porównanie. Wszystkie zwi±zki, w których by³am bardziej zaanga¿owana od niego, czyli to ja zabiega³am tak to nazwijmy skoñczy³y siê dla mnie ¼le idealnie by by³o gdyby oboje byli równo zaanga¿owani ale my¶lê, ¿e to utopia
To ja, niestety, trochê utopi± ¿yjê...
Bo chcia³abym, ¿eby by³o po równo.
- Audrey Hepburn
Stary 2011-09-03, 16:35   #23
_jasmin_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 118

Dobrze zrobi³a¶.
Jakbym czyta³a o sobie! S³owo w s³owo. Ja by³am w takim zwi±zku ponad pó³ roku, facet niby "idealny" pod ka¿dym wzglêdem, do tego b.pryzstojny.. Rodzice go uwielbiali, kole¿anki zazdro¶ci³y. Ale czu³am, ¿e to nie to. Zerwa³am w koñcu, mia³am milion w±tpliwo¶ci, ba³am siê ¿e robiê wielki b³±d, co te¿ u¶wiadamiali mi wszyscy dooko³a. Obawia³am siê, ¿e lepszego faceta nie znajdê ju¿. Po rozstaniu w dodatku przyjecha³ do mnie z pier¶cionkiem zarêczynowym.
Ale absolutnie nie ¿a³ujê z perspektywy czasu, nie by³abym z nim szczê¶liwa.
_jasmin_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 19:16   #24
Malla
Nie depcze krokusów

Wiadomo¶ci: 53 233

Cytat:
A jednak ca³y czas czu³am, ¿e to nie to... Nie by³o motylków w brzuchu, spotyka³am siê z nim, bo chcia³am siê zakochaæ...
W koñcu podjê³am decyzjê, ¿e mimo jego wspania³ego zachowania, nie mogê tego ci±gn±æ. Nachodz± mnie w±tpliwo¶ci - mo¿e powinnam przeczekaæ? Skoro jet idealny, to powinna zostaæ z nim?
Pomó¿cie! Utwierd¼cie mnie w s³uszno¶ci decyzji albo opieprzcie za szukanie tego idealnego, szaleñczego uczucia...
Dobrze zrobi³a¶
Tu nie chodzi o szukanie idea³u, tylko o uczucie, którego nie ma. Dziêkujê, ¿e nie marnujesz jego czasu, mo¿e trafi mu siê jaka¶ fajnie dopasowana Wiza¿anka, w której siê zakocha :P

Nie ma sensu bycie w zwi±zku dla samego pozostawania w zwi±zku, bo facet mi³y i krzywdy nie zrobi.
Cytat:
A ja bym zosta³a sama maj±c taki wybór. Od zwi±zku oczekujê silnego, wzajemnego uczucia, szacunku i lojalno¶ci. Mi³y pan pozosta³by koleg±, a o egoi¶cie bym zapomnia³a.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-09-03 o 19:18
Malla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-03, 20:28   #25
sacreblair
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 24

Cytat:
Mam problem...
Zerwa³am z ch³opakiem, z którym spotyka³am siê do¶æ krótki czas (ok. 3 miesiêcy).
On - odpowiedzialny, codziennie budzi³ mnie mi³ym smsem, zawsze zagadywa³, by³ cierpliwy, opiekuñczy, s³ucha³, co mam do powiedzenia, nie denerwowa³ siê na mnie, pomaga³, pozwala³ na spotkania z przyjació³mi, nie mia³ problemu z poznawaniem moich znajomych/rodziny, przytula³, trzyma³ za rêkê, próbowa³ wci±gn±æ w swoje hobby itp.
Dlatego ja zawsze powtarza³am, ¿e ten kto zrywa ma gorzej ni¿ ta druga osoba, bo ona przynajmniej wie, ¿e to nie jej decyzja, ¿e nikogo nie zmusi siê do kochania i w koñcu siê uspokaja. A ten kto zerwa³ mo¿e sobie wyrzucaæ do koñca czy zrobi³ b³±d czy nie.

Mam kole¿ankê, która zerwa³a z porz±dnym badz co b±d¼ facetem, bo "nie by³o fajerwerków" i "chcia³a sprobowaæ czego¶ nowego" - w efekcie czêsto mówi, ¿e za³uje ale czasu nie cofnie. Bo przygodê mia³a, owszem, fajn±, spontaniczn±, ale szybko siê skoñczy³o jak musieli "zej¶æ na ziemiê".

Sama mia³am przyjaciela, którego ³±czy³a mnie d³uga znajomo¶æ, mocna wiê¼, on chcia³ czego¶ wiêcej ale ja nie by³am gotowa (lub po prostu niedojrza³a i g³upia, tak na to dzi¶ patrzê), wiêc po prostu kontynuowali¶my przyja¼ñ, by³o nam ze sob± w tej przyja¼ni dobrze (nie wiem jak to uj±æ, mia³am w nim podporê, dobr± duszê której mog³am siê zwierzyæ ze wszystkiego) ale po pewnym czasie zadurzy³am siê po uszy w niesamowicie przystojnym, szarmanckim, wysokim brunecie - szybko przysz³o szybko posz³o, bo to idiota kobieciarz by³, r±czki ca³owa³ ale nie szanowa³.
Za³ujê, ¿e wtedy zaniedba³am moj± przyja¼n z tamtym ch³opakiem, by³ spokojny, wra¿liwy, mia³ pasje i by³ "nie z tego swiata", przy nim mo¿na siê by³o czuæ wyj±tkowo. Niestety po pewnym czasie, kiedy chcia³am odnowiæ znajomo¶æ (bo urwa³a siê kiedy wyjecha³am do innego miasta) dowiedzia³am siê, ¿e ju¿ go nie ma. I nie mogê sobie tego do dzi¶ wybaczyæ, choæ mam kochaj±cego i wspieraj±cego faceta.

Piszê to wszystko by¶ jaknajszybciej u¶wiadomi³a sobie, ¿e ¿ycie to nie bajka, ¿e rycerz na bia³ym koniu nigdy nie nadjedzie, ¿e naprawdê licz± siê spokojne szare dni, i warto mieæ przy sobie kogo¶ odpowiedzialnego i zaradnego, kochaj±cego.

Jak to mawia³a moja babcia, najwa¿niejsze, ¿eby mê¿czy¼nie zale¿a³o BARDZIEJ.
sacreblair jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-03, 20:37   #26
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 010

Dobrze, ¿e to skoñczy³a¶, bo nie chodzi o to, ¿eby kto¶ mia³ ca³± masê zalet, ale , ¿eby zaiskrzy³o...

Idea³ów nie ma. Ka¿dy ma swoje wady i zalety, a idea³em dla nas czêsto staje siê kto¶, to kto¶, kto stworzy z nami udany zwi±zek.
Stary 2011-09-03, 20:38   #27
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 912

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Poka¿ wiadomo¶æ
Dobrze, ¿e to skoñczy³a¶, bo nie chodzi o to, ¿eby kto¶ mia³ ca³± masê zalet, ale , ¿eby [I]zaiskrzy³o...
Wisienka o to te¿ chodzi grunt aby nie iskrzy³o tam gdzie nie powinno
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-03, 21:16   #28
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 010

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Poka¿ wiadomo¶æ
Wisienka o to te¿ chodzi grunt aby nie iskrzy³o tam gdzie nie powinno

A to swoj± drog±
Stary 2011-09-04, 01:04   #29
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
To ja, niestety, trochê utopi± ¿yjê...
Bo chcia³abym, ¿eby by³o po równo.
Mo¿e oka¿e siê jednak, ¿e nie
Cytat:
Napisane przez sacreblair Poka¿ wiadomo¶æ
(...)

Jak to mawia³a moja babcia, najwa¿niejsze, ¿eby mê¿czy¼nie zale¿a³o BARDZIEJ.
Zgadzam siê z babci± Zupe³nie inny komfort cz³owiek wtedy ma nieco to wygodnickie ale có¿, ¿ycie czego¶ w koñcu uczy
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.