![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Jak schudnąć 7 kg ? Ktoś dołączy? :-)
Witam serdecznie
![]() Mam 16 lat. Przy wzroście 165 cm ważę 67 kg ![]() Moim odwiecznym problemem są słodycze, późne kolacje i częste przekąski. Przeraża mnie myśl o liczeniu kalorii każdej potrawy. Myślicie, że możliwe jest schudnięcie 7 kg w około 2 miesiące stosując tylko i wyłącznie zdrowe żywienie, bez żadnych diet? Proszę o wsparcie i wszelkie sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak schudnąć 7 kg ? Ktoś dołączy? :-)
To dobrze, że wyznaczasz sobie realne cele. Myślę, że w ciągu 2 miesięcy da się schudnąć 7kg. Sama chcę to osiągnąć
![]() Na pewno nie jest potrzebna konkretna dieta. Wystarczy się stosować do kilku zasad zdrowego odżywiania. Jednak jakieś ograniczenie kalorii też jest potrzebne. Na pewno nie poniżej 1200 kcal bo to grozi jojo. Ile? To zależy od Ciebie, od tego czy jesteś aktywna i w jakim stopniu. Liczenie kalorii nie jest przyjemne ale dużo posiłków i potraw będzie Ci się pewnie powtarzać więc bedziesz już wiedzieć ile mają. Możesz liczyć przez pierwszy tydzień zeby wiedzieć mniej więcej ile jesz, pozniej juz na wyczucie. Życzę powodzenia ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zapraszam do nas na wątek "Nieustanna walka, do zrzucenia 10kg+..." Wątek ma dopiero trzeci dzień więc łatwo się wkręcić
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
O tak, zapraszamy na nasz wątek, wątek dopiero się rozkręca, a jak wiadomo w kupie siła.
Tutaj link do nas https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=448361 Ja też nie koniecznie chcę schudnąć 10 kg, a tak jak Ty około 7 i zależny mi na ubyciu cm tu i ówdzie, więc choć przyjmiemy cię serdecznie ![]()
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale 7 kg bez żadnej diety lub ćwiczeń w 2 miechy nie jest mozliwa. Ja schudłam 10 kg bez ćwiczeń ale srogo ograniczyłam kalorie bo do max 800 chociaz nie ukrywam ze czasem zdarzyło sie wiecej, ale czasem tez mniej. Aby sobie pomóc pij duż czerwnej herbaty! Ona przyspiesza trawienie, po niej bardzo dużo sie siusia i pozbywasz sie z organizmu wody. Trzeba pic tak 3-5 kubków dziennie. Najlepiej od rana zaparz sobie cały dzbanek i pij w ciagu dnia ![]() + Blonnik w czystej postaci Ostatnio zaczełam pić taki i powiem szczerze ze uczucie sytosci jest naprawde dużo i do tego czesto się wypróżniam mimo że mało jem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Myslę, że jak najbardziej ten cel jest do zrealizowania
![]() Musisz na pewno unikać słodyczy, chipsów i fast foodów. Nie powinnaś także jeść smażonego mięsa, jeść jak najmniej ziemniaków i chleba, bo to bardzo tuczy ;p No i oczywiście DUŻO się ruszać. Myślę, że stosując się do tych zasad uda ci się nawet więcej schudnąć ![]() Powodzenia, no i pochwal się później czy się udało. Trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie, widze ze lato sprzyja i coraz wiecej dziewczyn chce ladnie prezentowac sie na plazy
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Powodzenia wszystkim zycze ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Nie mowie ze namawiasz- absolutnie, ale naprawde to za malo kcal .... Zdrowa dieta to ok 1000, jesli uprawia sie sport, ogolem ma sie raczej ruchliwy tryb zycia to nawet 1200-1500 ... Ale oczywiscie to sprawa indywidualna- ile ludzi tyle potrzeb
![]() Mam nadzieje ze nie dopadlo/nie dopadnie Cie jojo, bo to najgorsze. Ja tez kiedys schudlam szybko, ale glodzac sie i nikomu tego nie polecam, bo od 4 lat za to pokutuje wypadajacymi wlosami i mega jojo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() Nie zapominajmy tez ze wraz z poczatkiem cwiczen nasze cialo przybiera troche na wadze ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Ja w pierwsze 2 tygodnie swojej diety schudłam 5 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wiec dlaczego sadzisz ze kolezanka nie da rady w dwa miesiace?
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Bo jak już pisałam ja jadłam max 800 kcal, a ona nie chce stosować diety ani ćwiczeń xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ale chce sie zdrowo odzywiac, czyli oznacza to ze teraz sie tak nie odzywia i jesli to zmieni to jest spora szansa na schudniecie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Hmm raczej w to wątpie, ale trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
powinnas sie duzo ruszac,jak masz taki problem ze slodyczami to chociaz je ogranicz i ruch ruch jeszcze raz ruch
calkowta drastyczba dieta przy twoich nawykach zywieniowych wykonczylaby Cie po tygodniu lub dwoch ![]() ![]() wiadomo bedziesz musiala sie opanowac i starac sie nie podjadac i zmniejszyc slodycze, z preparatow moge polecic Ci fosanic bo on zmniejsza poziom cukru i z tego co czytalam nie ma napadow na slodkie. Jednak gdy masz chec czegos przegryzienia nadprogramowo proponuje surowa marchewke i jablko,popijanie wody,pomarancze mi osobiscie najbardziej pomagala marchewka a jak mi bylo od niej niedobrze bo nie zawsze trafi sie smaczna i soczysta to po niej bylo jablko ![]() obecnie schudlam 9 kg w ok miesiac,staram sie pic 2 litry wody dziennie,jezdze na rowerku stacjnarnym,staram sie odzywiac zdrowo i biore fosanic,ale podstawa jest ruch,bez tego ani rusz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem o co Ci chodzi .... To ze Ty schudlas na calkowitym ograniczaniu jedzenia nie znaczy ze i autorka watku inaczej sobie nie da rady.... Chcesz sie glodzic i cwiczyc ponad sily to prosze bardzo, ale chyba nie na miejscu jest takie podejscie ''nie uda jej sie bo ja...'' Ona to nie Ty ani nie ja wiec poradzilysmy co mialysmy i tyle. To czy jej sie uda czy nie przeciez wyjdzie za kilka tygodni....
Ja koncze temat. Trzymam mocno kciuki za autorke ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
I co to jest ten fosanic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam bardzo za rady
![]() Drugi dzień nie jem w ogóle słodyczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadam drob,ciemne pieczywo,piergoi ale tylko gotowane nie smazone!,ryz,pieczone ziemniaki lub gotowane w mundurkach,owoce i warzywa (nie jem bananow),jogurty ale zadne te deserowe!,ograniczylam do minimum sol,kisiel,nabial (ale uwazam z zoltym serem!),dobre tluszcze tj maslo roslinne,oliwa,olej ze slonecznika.Unikam "sztucznego" jedzenia,chemii,przypraw, cukru,soli bardzo tlustych rzeczy (wybieram dobre tluszcze) no kurcze ciezko mi powiedziec ![]() miseczka musli+otreby granulowane z mlekiem 0,5 % 2x ciemne pieczywo z maslem roslinnym,twarozkiem caprice+szynka z indyka+pomidor a na obiad np gotowany ryz+ ugotowane suszone warzywa do tego+smazona watrobka drobiowa lub pieczony kurczak ![]() lub gotowane ruskie pierogi lub z mieskiem,ale bez zadnych sosow,polewania tluszczem itd o fosanicu wiem z wizazu,byl kiedys reklamowany :P i poczytalam w necie byly pozytywne opinie wiec kupilam staram sie by w sniadaniu zawsze bylo pieczywo ale ciemne,ze wzgledu na ten fosanic wybieram produkty,ktore maja wiecej skrobii dlatego pieczywo i kluchy nie odpadaja bo jak juz zrobilam zapas tych tabsow to niech sie nie zmarnuja ![]() tutaj wklejam z ulotki: Fosanic : Wpływa na redukcję masy ciała, obniża indeks glikemiczny potraw, normalizuje poziom cukru we krwi. Fosanic to nowoczesny inhibitor alfa - amylazy trzustkowej, zawierający naturalną substancję pochodzenia roślinnego - fasolaminę. Hamując aktywność enzymu trzustkowego, ogranicza trawienie skrobi, tym samym zmniejsza ryzyko nadmiernego wzrostu poziomu cukru we krwi po spożyciu produktów bogatoskrobiowych (obniża indeks glikemiczny potraw), reguluje metabolizm węglowodanów złożonych oraz ułatwia utrzymanie prawidłowej masy ciała. Zalecenia: - Wpływa na redukcję masy ciała - Obniża indeks glikemiczny potraw - Normalizuje poziom cukru we krwi Dawkowanie: Preparat stosuje sie doustnie, po 1 kapsułce 3 razy dziennie, na krótko przed głównymi posiłkami zawierającymi skrobię. +jest tez to,ze nie rujnuje portfela cena waha sie od 15 do 20 zł ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- aa! i najwazniejsze ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zdziwie sie jak za jakis czas dopadnie Cie jojo, czego oczywiscie Ci nie zycze. Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do biegania to powiem Ci ze kiedys biegalam przez pol roku codziennie ok 4-5 km. Najpierw z kolezanka sie zaparlysmy a potem jej sie odwidzialo i sama biegalam (szok, ze mi sie chcialo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Generalnie to Ty naskoczyłaś na mnie, a nie ja na Ciebie...
I nie krytykuję tego jak Ty jesz. Od ponad pół roku jestem na takiej diecie i nic z moim organizmem sie nie dzieje, wszystkie badania mam w normie, także chyba nie jest taka zła jak ją opisują ;] A co do efektu jojo to teraz mam lepszą przemianę materii niz miałam kiedykolwiek ![]() ![]() Edytowane przez redo92 Czas edycji: 2010-07-19 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
nie,nie glodze sie.Jak zaczynalam robilam probe wytrwania tj 2 tygodnie na samych owocach i warzywach,w chwilach napadu glodu marchew marchew i jeszcze raz marchew.Kiedys bralam blonnik,ale pomyslalam,ze nie ma sensu bo napewnia zoladek,czyli go rozpycha a wiadomo,ze zoladek sie kurczy i jak i rozciaga.Teraz nie mam zadnego napadu na slodkie ani nic w stym stylu.Nie chodze glodna.
Aczkolwiek na oko dieta ok 1200 kcal ,jak zwieksze wysilek fizyczny byc moze zapotzrebowanie bedzie wieksze ale bede to czula.Chce schudnac zdrowo.Zaczelam jesc nawet rybe ;p hehe tunczyka ![]() ![]() ja ogolnie w praparaty nie wierze,ale prawda jest ze tyje sie od weglowodanow a nie tluszczy i ten fosanic ma dosyc madrze opisane dzialanie i lekarz uwaza,ze ze jest ok ale jak go skoncze to chyba nie bede juz go brac chyba,ze poczuje chec na cos slodkiego to moze wtedy chociaz uwazam,ze lepiej choc ciezko trenowac sile woli ![]() a co do diety niskokalroczynej to uwazam ze 1000-1500kcal jest ok jesli nie prowadzi sie baaardzo intesywnego trybu zycia i te kcal starczaja organizmowi ogolnie moge wszytskim polecic na "zapchanie sie" marchewke zamiast blonnika ![]() achaa no i picie duuzo wody poprawia znaaacznie trawienie ![]() uwaga na herbatke-one wypieraja wode z organizmu dlatego nie wolno ich az tak duzo pic bo one nie nawadniaja organizmu dodadkowo czerwona i czarna (chociaz baardzo je lubie) moga byc szkodliwe dla zoladka i watroby w nadmiernej ilosci ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() ja niestety ze wzgledu na predyspozycje genetyczne bez ruchu zawsze tyje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
To ja też dołączę
![]() Wzrost - 1,60 m Jest - 54 kg Będzie - 47 kg Wiek - 17 lat Z racji niskiego wzrostu zbiera mi się tłuszczyk na brzuchu i udach. Myślicie, że nieco zdrowsze jedzenie i częstsze posiłki w mniejszych porcjach, oraz 0,5h ćwiczeń dziennie pomoże, czy może powinnam zaopatrzyć w jakiś błonnik i herbatki wspomagające? Nie chce przesadzać z racji młodego wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Herbatek wspomagajacych nie radzilabym w Twoim wieku, najpierw sprobuj moze naturalnie, czyli duzo wody, zdrowsza dieta (jesli dobierzesz produkty dobrze to blonnika dodatkowo nie bedziesz potrzebowala ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Słuchaj ja nikogo nie namawiam do tej diety, ludzie się pytają jak schudłam, więc odpowiadam. Nie będę kłamała, że jadłam 1000 kcal skoro tak nie było.
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Podkreslalas ze zdrowo jedzac autorce sie nie uda, moim zdaniem to bylo dyskryminowanie wrecz innych sposobow niz Twoj. Koniec tematu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny znacie jakieś sprawdzone ćwiczenia na szczupłe uda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
myslę, że uda ci sie schudnąc te 7 kg w ciągu 2,5miesiecy
![]() konieczna będzie zmiana stylu zycia, czyli 5 posiłków dziennie, ostatni jak narazie proponuje o godz.20(zakładam ze w wakacje nie chodzisz spac o 21 czy 22) ale bardzo lekki. Ogólnie polecam na czczo zjeśc owoca i po pol godz. dopiero sniadanie-> moj sposób na codzienne chodzenie do WC I przede wszystkim ruch! Codziennie obiecaj sobie, ze cos zrobisz. W sumie to moe sie dołączyc, bo tez niby tak mialam o siebie dbac, ale coś motywacja odeszła, przez zajęcia w wakacje i ogolnie nieregularny tryb zycia. czyli w dzien odsypiam noce ^^ ale jesli ktoś jest chetny to myslę, że fajnie razem zacząc, tym bardziej, ze mamy podobną ilośc do zrzucenia. Ja mam 159cm wzrostu , 20 lat i ważę juz 58,5kg
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.