|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Kosmetyki Leo
Zaglądając ostatnio do hurtowni fryzjerskiej natknęłam się na kosmetyki firmy Leo. Zainteresowały mnie zwłaszcza trzy produkty:
- maska cytrusowa zakwaszająca (330ml, 500ml lub 1000ml); - maska kokosowa (pojemności jw.); - balsam aloesowy (1l lub 5l). Widzę, że cenowo i składowo nie odbiegają od bardzo popularnego Kallosa, a mimo to nie mają swojego wątku Dlatego zakładam wątek, w którym będziemy się dzielić opiniami na temat kosmetyków tegoż producenta. Kieruję do Was pierwsze pytanie: która z dwóch wymienionych masek jest Waszym zdaniem lepsza? Bardziej mnie kusi ta cytrusowa Jeśli któraś z Was obecnie używa jakiejś maski Leo i będzie uprzejma przepisać aktualny skład to też będę bardzo wdzięczna
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki Leo
ja na maske leo jakos nigdzie nie moge trafic. do hurtowni fryzjerskiej mam wybitnie nie po drodze, a w zwyklych sklepach/drogeriach jej jeszcze nie widzialam.
ale na wizazu wielokrotnie o niej czytalam ![]() co do tego cyclopentasiloxane to nie ma sie czym martwic - silikon cykliczny - odparuje z wlosa (chyba ze unikasz silikonow bardzo ortodoksyjnie) |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam, ze ja miałam chrapke na balsam aloesowy, o ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=27295&next=1 ale po komentarzu aga9002 troche mi się odechciało.
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Oj, nie zabrzmiało to dobrze
Ale z drugiej strony to tylko jedna opinia przeciwko jednej bardzo pozytywnej. Więc ja bym chyba zaryzykowała.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam maski kokosowej
Mam bardzo zniszczone włosy. Po niej bez trudu rozczesałam mokre włosy. Zapach utrzymuje się się na włosach nawet jak użyłam przy kolejnym myciu innej maski to zapach leciutko przenikał przez tą którą nałożyłam. Nie ma w składzie sylikonów i jest skuteczna. Kupiła w sklepie z art. fryzjerskimi bo tylko tam można ją dostać.Polecam
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam maskę kokosową (500ml ) i kupiłam jeszcze litrowy szampon, też kokosowy
Mam bardzo długie, gęste włosy, uwielbiam jak są dobrze nawilżone. Maska Leo bardzo fajna, podobna w działaniu do Kallosa Latte właśnie. Szampon też w porządku ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Chardon, jakie masz włosy? Taka maska, dość treściwa może nie służyć włosom cienkim, które szybko sie przetłuszczają. Dobrze ją spłukałaś? Bo to też mogło spowodować obciążenie.
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Asiu moje włosy są proste i rzeczywiście nieco cienkie, ale to nie w tym problem. Jestem tego pewna, bo miałam 200ml Kallosa Latte i myłam nim włosy i nie były obciążone. Ja widziałabym jednak winę po stronie silikonu cyklicznego.
Nastio dzięki za info, że kokosowa jest bez silikonów Możesz mi dać znać czy skład z KWC jest aktualny? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,28203,regenerujac a-maska-kokosowa.html&next=1
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego balsamu, widziałam go, ale nie kupiłam, bo nie wiem jak moje włosy na niego zareagują, a to litr, więc dużo...
Jeśli chodzi o opinie, trochę straszy, ale przecież na każdego może zadziałać inaczej. Poza tym, ja w życiu nie nałożyłabym go na skórę głowy - mimo, iż na masce Leo też jest tak napisane. Oj nie, za bardzo bym się bała, wiec czasem nie warto segerować się wszystkim tym, co jest napisane na opakowaniu. Dziewczyna może była uczulona na jakiś sładnik, nie mam pojęcia, może stąd to wypadanie... Trudno ocenić. Na skórę głowy jestem w stanie nałożyć coś leczniczego, pochodzącego tylko i wyłącznie z apteki typu jakieś wcierki stosowane w celu zwalczenia łupieżu, wypadania etc. Chardon - jestem prawie pewna, że to dlatego Ale to nie znaczy, że ta maska nie jest dla Ciebie Jak ją nakładasz? Nakładaj od ucha w dół, nie przy skórze głowy, bo obciążenie i "klapek" murowane. Może nakładaj jej malutko i bardzo, bardzo dobrze spłukuj Mnie np. te maski bardzo pasuję, Kallosa Latte zużyłam 3litrowe opakowania, ale jak mówiłam - mam gęste włosy, bardzo rzadko jest coś w stanie je obciążyć
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, zgadzam się. Ale przecież jak go nie nałożysz na skalp, to nie uczuli A co do reszty długości włosów - najlepiej sprawdzić na sobie, bo może akurat Tobie przypasuje, nigdy nic nie wiadomo. Na chwilę obecną skuszę się jeszcze na tą zakwaszającą, a na balsam może za jakiś czas. Pamiętam, jak byłam zadowolona z aloesowego baslamu Mrs. Potters, może akurat ten z Leo by mi też przypasował. Wiecie mniej więcej ile kosztuje? Nie pytałam o niego jak brałam maskę i szampon.
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
W sklepie, do którego ja zaglądałam jest za 10,80zł za litr
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Tanio
Choć szczezrze powiedziawszy wydaje mi się, że w tej mojej hurtowni jest dość drogo. Czytałam, że dziewczyny brały szampony Leo po 8 - 10zł. Nie mówię, że 12 to dużo za litr szamponu, ale patrząc na inne kosmetyki, ceny spore
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mozesz zobaczyć też na allegro lub w hurtowniach internetowych ale wydaje mi się, ze za przesyłke i tak byś zapłaciła więcej niż w takiej "droższej" hurtowni
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tylko o tych cenach wspomniałam.. Na allegro szampon kosztuje gdzieś dyche +tyle samo lub więcej za przesyłkę, więc bez sensu. No, chyba że komuś bardzo zależy, a nie ma u siebie dostępu do tych kosmetyków to niestety, musi zapłacić.
Kusi mnie jeszcze jedwab z tej serii Ale w hurtowni nie mają
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
ja miałam zniszczone włosy od rozjaśniania. jednak ostatnio , gdy jednak moja cierpliwość się skończyła sięgam po profesjonalny rozjaśniacz firmy Leo i maskę PLACENTA . - ''ZAWIERAJĄCA WYCIĄG Z ŁOŻYSK , MIĄŻSZU BAMBUSA ORAZ PROTEINY PSZENICY. bogata w białka witaminy oraz sole mineralne..'' to z opakowania <posiada cyclopentasiloxane w składzie >
natomiast moje wrażenia.. 1000 ml. -21 zł. allegro.pl łamiące się końcówki , wypadające włosy już nie w takiej ilości miły zapach utrzymuję się dość długo włosy miłe i błyszczące widać zdecydowana poprawę po 2 tyg. stosowania
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
szafir a ma naprawdę placentę w składzie? Bo często się zdarza, że na opakowaniu jest, a w składzie ani śladu...
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
LEO PLACENTA MASKA skład :
Aqua, Cetearyl Alcohol,cetrimonium Chloride, Dipalmytoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum, Cyclo methicone, Benzyl Alcohol, Dimethiconol, Hexy l Cinnamal Triticum Vulgare Sprout, Bambusa Vulgaris Sap Extract, Butylphenyl, ,Methylpropionan, Benzil Salicylate,Propylene glicol, Citrid acid, Methylchloroisoth iazolinone, Methylisothiaz olinone ![]() :conf used:Jeśli chodzi o ta placentę , czyli z łac.wyciąg z łożysk -na składzie sie nie znam , natomiast moge określić konsystencje tej maski - kremu. Przy nakładaniu , a tym bardziej spłukiwaniu daje się odczuć ten efekt miękkości.
A Ty dalej sobie wmawiaj ,że się nie da ..'' ..Zawsze trzeba wyjść z ''balu''- gdy jest najpiękniej Edytowane przez szafir266 Czas edycji: 2011-02-28 o 20:52 |
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, specem od składów nie jestem ale z ekstraktów to ja tam widzę tylko wyciąg z bambusa i wyciąg z pędów pszenicy. Czyli kolejna placenta bez placenty. Ale skoro służy to można jej wybaczyć
|
|
#22 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ten szampon widziałam za 8 zł.---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
i polecam bardzo ja stosuję również na skórę głowy i nie obciąża mi włosów tylko trzeba dobrze wypłukać ze skóry głowy później. Ja robię to tak jakbym wycierała głowę lejąc na nią wodę ;P
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie niestety tylko jedna ![]() Pamiętam, że byłam niezadowolona z Kallosa Placenty, niby wlosy fajne, ale nie było to to, czego oczekiwałam, więc pewnie z Leo byłoby podobnie. Wiadomo, co wlosy to inna reakcja Ale Leo kokosowa bardzo ma podobne działanie do Kallosa Latte.Czekam aż choć trochę zużyję zapasy i kupię zakwaszającą, bo niestety sporo tego w domu mam
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to jest w zasadzie to samo, mogą się pojawić drobne różnice w składzie, zapachu czy konsystencji, ale Kallos, Leo i Dolce mają te same kosmetyki.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć, można po prostu kupic tańszy kosmetyk skoro i tak dostanie się właściwie to samo.
|
|
|
#28 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Ja poluję na kokosowy szampon, tylko się martwię żeby nie obciązał moich już przetłuszczających się włosów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Jeśli któraś z Was obecnie używa jakiejś maski Leo i będzie uprzejma przepisać aktualny skład to też będę bardzo wdzięczna 

Ale z drugiej strony to tylko jedna opinia przeciwko jednej bardzo pozytywnej. Więc ja bym chyba zaryzykowała.
Mam bardzo zniszczone włosy. Po niej bez trudu rozczesałam mokre włosy. Zapach utrzymuje się się na włosach nawet jak użyłam przy kolejnym myciu innej maski to zapach leciutko przenikał przez tą którą nałożyłam. Nie ma w składzie sylikonów i jest skuteczna. Kupiła w sklepie z art. fryzjerskimi bo tylko tam można ją dostać.

Możesz mi dać znać czy skład z KWC jest aktualny?