|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Turcja-hotel Alpina
Witam.mam pytanie -czy ktos z Was był może w hotelu Alpina,13 km od Alanyi?w Turcji byłam 3 lata temu ale całkiem drugiej strony w hotelu tuvana i było super.pytam o ten hotel bo naczytałam sie o nim wiele opinii i nie wszystkie były podnoszace na duchu a pieniadze juz wp.łacone.lecimy 26 lipca...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Turcja-hotel Alpina
szkoda...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Turcja, Oludeniz, Hotel Perdikia. Ktoś był? :)
Turcja, Oludeniz, Hotel Perdikia. Ktoś był?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Turcja, Oludeniz, Hotel Perdikia. Ktoś był? :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Turcja-Ayvalik
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dot.: Turcja-Ayvalik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja jadę już drugi raz do Ayvaliku prawdopodobnie jakoś na początku sierpnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
ja też wybieram się w to piękne miejsce. bardzo proszę o opinie. Niestety nmie słyszałam o biurze Natura Tour, ja jadę z biura agenta www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl i mam nadzieję ze wakację będą udane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
TURCJA z chłopakiem. czy wypada...?
Witam!
Prawdopodobnie za 2 dni jadę z chłopakiem do Turcji. Sami, w wieku 18 lat. Jak to wygląda z ich strony? Nigdy nie byłam w kraju arabskim. Czy mogę normalnie chodzić z chłopakiem za rękę, dawać mu buziaki itp? Czy to nie wypada i raczej tego nie robić? A strój? Spodenki + góra od bikini wystarczy? Przepraszam jeśli głupio pytam, ale nie mam pojęcia co i jak. Proszę o pomoc bardziej rozgarnięte, doświadczone wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dot.: TURCJA z chłopakiem. czy wypada...?
po mieście chcesz chodzić w spodenkach i górą od bikini? eee nie radzę...
i z ich strony będzie wyglądać dość jednoznacznie, że sami pojechaliście nie będąc małżeństwem, możliwe nawet, że pomyślą, że jesteś orospu :x (tzn. dziwk*...) moja kumpela pojechała po znajomego do Istambułu i koleś w hotelu nie chciał ich zakwaterować do jednego pokoju, bo właśnie nie byli małżeństwem; Tolerancja zależy też od tego gdzie jedziesz, choć nigdy nie zdażyło mi się widzeć kogokolwiek by paradował po mieście w górze od bikini.... a byłam w Turcji trochę dłużej niż 2 tygodnie... w studenckim mieście zdażyło mi się widzieć dosłownie parę dziewczyn w topach... generalnie wszystkie mialy conajmniej bluzki z krótkim rękawkiem... tak poza tym, jak sądzę, Turcja nie jest krajem arabskim.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Komplikatorka
|
W hotelu nie mieliśmy żadnych prblemów z zakwaterowaniem, a co do chodzenia po mieście w spodenkach i górze od bikini to jestem stanowczo na NIE. Sukienka lekka, koszulka, spodenki ok ale nie przesadzajmy... nie jesteś na plaży...
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie będziesz miała problemow z zakwaterowaniem, my bylismy w Turcji tuż po śłubie, kiedy jeszcze miałam paszport na panieńskie nazwisko.
Trzymanie się za rękę czy pocałunki nie sa zabronione, ale oblizywanie się po twarzy jest niesmaczne. O ile będziecie zachowywac się dyskretnie, nikt Wam nic nie powie (zwłaszcza, jeśli jedziecie do jakiegoś kurortu, gdzie turystow jest na pęczki. W kwestii chodzenia po mieście w górze od bikini, to nie przesadzajmy, nie wypada, podobnie jak przychodzenie na posiłek w bikini albo z gołą klatą (panowie).
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A może ktoś jedzie od 5 do 18 sierpnia do Ayvaliku? (z pb Natura Tour)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam
![]() Był ktoś w Turcji ![]() ![]() ![]() p.s Powiedzcie jak to jest z pieniazkami do paszportu? wkladac zeby miec lepszy pokoj?? .. szukalam podobnego watku, nie znalazlam. a jak przeoczylam to przepraszam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dot.: Turcja- praktyczne informacje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dot.: Turcja- praktyczne informacje
Moi drodzy _ 14 lutego wrocilam z Turcji, bylam w biednym rejonie, Antalja i Kapadocja, podobno tam duzo polakow jezdzi; sprzedawcy mwia po polsku i rosyjsku. Liry tureckie to 2 do 1 euro czyli za 1euro(4zl)dostaniesz 2liry - wszedzie mozna placic w euro. 1 obid w knajpie to od 5 do 10 euro. Lepiej wymienic pieniadze, bo wtedy wychodzi taniej, ale oni i tak maja specjalne ceny dla swoich i turystow. Bylam grupowo takze mielismy autokar i super hotele, patrzylam na te turecka biede i biednych ludzi - ogolny brak pracy poza turys.tami. Lubia oszukac - trzeba uwazac !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]()
Hejka!
Zastanawiam się nad wyjazdem do Turcji z OK Tours ;D Hotel Club Sidar wydaje się być fajny. Brakuje mi jednak opinii o spedzaniu wolnego czasu na obozie i jak z opieką. Był ktoś może w tym hotelu? Jak z alko przed 18? Czekam na opinie ;D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dot.: Turcja z OK Tours
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
ktoś jedzie 26.06.2011? hotel Billurcu.
biuro podrozy FunClub, z Łodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Turcja plaza kleopatra
Hej wszystkim wybieram sie za tydzien do Alanii a dokładniej do Konakli- chcialam sie poradzic czy jest tam jakies lokalne biuro, co do wycieczek fakultatywnych ....
![]() nie bede sie pytac tco zwiedzic bo wiem ![]() i jeszcze kilka pytan- jak dostac sie do Alanii - słyszalam ze dolmuszem ale chce sie dostac na plaże Kleopatry- dokłądniej jeszce do tego portu, czerwona wieża, i te słynne groty chciałabym zwiedzić- zakochanych itd - w skrócie chodzi mi o to jak mam sie skapnąc kiedy mam wysiasc zeby byc juz na Kleoptarze- nie wiem te dolmusze jada wybrzezem ( ze sie widzi gdzie sie jest) czy jakos głownymi ulicami-? moze zadaje banalne pyatania, ale po raz pierwszy jade do Turcji - hurrra i nie wiem co i jak ,nie wiem po jakim czasie mam wysiasc zeby sie dostac do tego poru - wiecie.... zeby mnie kolo nigdzie ie wywiózł ![]() ![]() Sorry za błedy ale pisze szybciutko bo lece na mecz- Polska- Rosja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Komplikatorka
|
Dot.: Turcja plaza kleopatra
Po co 2 takie same wątki ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez aaggaa191081 Czas edycji: 2012-01-01 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dot.: turcja licyjska
Byłam w Turcji, ale w części Egejskiej. O tym kraju jest cały wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=62958
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.