|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Studia matura
Witajcie
![]() Nie moge spac Postaram sie napisać krótko ![]() Chodze do LO, w pierwszej klasie mialam dwa rozszerzenia, ale zrezygnowałam i tak oto doszłam do 3 klasy. Na maturze bede zdac podstawowy; polski, matematyke, angielski. Ustny polski, angielski Czy ja mam w ogole szanse na jakies studia? jakiekolwiek
|
|
|
|
|
#2 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Studia matura
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak napisane wyżej.
Ale zawsze możesz zdawać coś dodatkowego... masz jeszcze sporo czasu. Zależy na jakie studia chcesz iść i jakie przedmioty zdawać. Przeca dopiero wrzesien, a za zdawanie rozszerzen czy podstaw dodatkowych przedmiotow nikt nie karze.
Edytowane przez mariaantoninaII Czas edycji: 2012-09-13 o 02:19 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będe dopiero teraz składała papiery. Mieszkam na podkarpaciu i mam tu 2 uczelnie ktore wezma mnie z pocalowaniem ręki, bo uczniowie jada do wiekszych miast, choc tu jest duzo miejsc na miejscu maja te same kierunki, jest to dla mnie wielkie nieporozumienie :/
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na uniwerkach MOŻE też, chociaż ja osobiście nie spotkałam się z osobą, która zdawała same podstawy i dostała się na porządny kierunek na porządnej uczelni. Oczywiście mówię o dziennych.Jaki kierunek Cię interesuje? No i jaka uczelnia? Może zdawaj choć 1 przedmiot na rozszerzeniu... Trochę ambicji :p
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tropiciel.maturzysty.pl/
Proszę. Znajdziesz tu sobie wszystkie kierunki na które możesz się dostać z określonymi przedmiotami. |
|
|
|
|
#7 | |
|
na przekór do celu
|
Nie idzie się na jakiekolwiek studia. Idzie się na studia takie, jakie nam się podobają lub chociaż na takie na jakie nas matura przygotuje. Ty masz podstawowy pakiet maturalny, żadnych bonusów. Ale na siłę chcesz iść na bele co, bele studiować? Myślisz, że na dobre Ci to wyjdzie?
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Żeby nie było - nie mówię, że jak małe miasto to zła uczelnia i już. Nie ma takiego łatwego wytłumaczenia. Zresztą nie wydaje mi się, że uczelnia "jest zła/dobra" zawsze w całości. Nie Więc czasami w ten sposób, można tłumaczyć to "wielkie nieporozumienie".
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Na sporo kierunków na politechnice się dostaniesz ( poza tymi bardzo obleganymi). Z racji tego, że na uczelnie techniczne jest mniej chętnych to przyjmują większość ludzi. No ale druga strona medalu jest też taka, że spora część odpada dość szybko.
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Na uczelnie techniczne jest mniej ludzi?
Chyba właśnie wręcz przeciwnie...
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą łatwo to nawet ocenić patrzą jaka jest zdawalność podstawowej matury z matematyki
|
|
|
|
#11 |
|
.
|
dlaczego zabierasz sie od du... strony? wybierz sobie najpierw kierunek, a pozniej przedmioty maturalne.
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, można się dostać, jeżeli się przyłożysz
. A swoją drogą, czemu nie zmienisz deklaracji maturalnej i nie dobierzesz przedmiotu? Zastanów się co Cię interesuje, zobacz jakich przedmiotów potrzebujesz, zmień deklarację i przyłóż się do nauki ![]() Nie zgodzę się ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ano, przypomniałam sobie - mam znajomego który zdawał same podstawy i jest na inżynierii chemicznej, czy cuś na Politechnice
![]() No ale to zależy o jaki kierunek chodzi autorce, bo chyba ma sprecyzowane mniej więcej, chyba że jej to bez rożnicy czy wyląduje na prawie czy na budownictwie? Bo "jakikolwiek", dziwnie to brzmi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...