Pytanko od chłopaka ... do Kobiet - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 18:37   #1
Ghost14
Przyczajenie

Smile

Pytanko od chłopaka ... do Kobiet

Witam Was drogie panie ! tak na początku to czuje sie tu jak w damiskiej torebce tysiace tematów,działów ... masakraaa ale w koncu to Wasze forum, to sie rozumie hmm wiec tak mam lat 20 ... wszystko inne jest nieważne! ok mam taki problem? kompleks ? o tak to na pewno. Chce sie Was zapytac czy brak palca wskazujacego u lewej dloni ( opuszek palca, sam paznokiec) ma dla Was jakies znaczenie ? czy przeszkadzało by Wam to w kontkatkach z facetem ? bo tak wlasnie sie ucze do egzaminu i sobie tak pomyslalem o tym ... przez ten mały defekt mam mega problem;/ serio, takie to dla mnie krępujace ... przez 3 lata LO nikt sie nie dowiedział o tym, tak to ukrywam... ciagle lewa dłon scisnieta albo w kieszeni ... i to tak od kilkunastu lat ! ale jak bylem mlody to mialem to gdzies a teraz gdy mysle coraz powazniej o tym zebys kogos poszukac na powaznie to mam problem z tym... przez to jestem jeszcze bardziej niesmiały, bo boje sie przytulac kolezanki tak na luzie, obiady w miejsach publicznych to tez problem, taniec w ogole ... wiem ze to głupota straszna... ludzie maja wieksze problemy i sa szczesliwy ale co poradzic powiedzcie mi szczerze czy by Wam to przeszkadzało na poczatku znajomosci z chlopakiem ? czy lepiej zeby dziewczyna od razu wiedziala o tym czy pozniej ? jakie macie zdanie na ten temat ?

Dziekuje z gory za odp jesli takie beda, przepraszam za styl ... ale musze wracac sie uczyc jak cos to smiało krytykujcie, kazda opinie chetnie przemysle

Pozdrawiam gorąco ! milego !
Ghost14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 10:41   #2
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Dot.: Pytanko od chłopaka ... do Kobiet

Cytat:
Napisane przez Ghost14 Pokaż wiadomość
Witam Was drogie panie ! tak na początku to czuje sie tu jak w damiskiej torebce tysiace tematów,działów ... masakraaa ale w koncu to Wasze forum, to sie rozumie hmm wiec tak mam lat 20 ... wszystko inne jest nieważne! ok mam taki problem? kompleks ? o tak to na pewno. Chce sie Was zapytac czy brak palca wskazujacego u lewej dloni ( opuszek palca, sam paznokiec) ma dla Was jakies znaczenie ? czy przeszkadzało by Wam to w kontkatkach z facetem ? bo tak wlasnie sie ucze do egzaminu i sobie tak pomyslalem o tym ... przez ten mały defekt mam mega problem;/ serio, takie to dla mnie krępujace ... przez 3 lata LO nikt sie nie dowiedział o tym, tak to ukrywam... ciagle lewa dłon scisnieta albo w kieszeni ... i to tak od kilkunastu lat ! ale jak bylem mlody to mialem to gdzies a teraz gdy mysle coraz powazniej o tym zebys kogos poszukac na powaznie to mam problem z tym... przez to jestem jeszcze bardziej niesmiały, bo boje sie przytulac kolezanki tak na luzie, obiady w miejsach publicznych to tez problem, taniec w ogole ... wiem ze to głupota straszna... ludzie maja wieksze problemy i sa szczesliwy ale co poradzic powiedzcie mi szczerze czy by Wam to przeszkadzało na poczatku znajomosci z chlopakiem ? czy lepiej zeby dziewczyna od razu wiedziala o tym czy pozniej ? jakie macie zdanie na ten temat ?

Dziekuje z gory za odp jesli takie beda, przepraszam za styl ... ale musze wracac sie uczyc jak cos to smiało krytykujcie, kazda opinie chetnie przemysle

jeżeli bym się zakochała, to w "całości" faceta, nie w jego, dajmy na to, oczach. Jeżeli by mi się facet nie podobał, to dlatego, że jest kiepskim rozmówcą/nie pasują mi jego poglądy/nie podoba mi się wizualnie itp., a nie z powodu tego, że nie ma opuszka palca czy tam paznokcia

Ale jeśli drastycznie zmniejsza ci to pewność siebie - dowiedz się, czy można coś zadziałać w tym obszarze.
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 11:11   #3
Kagami
Rozeznanie

Chyba sobie jaja chłopie robisz . Kto inny to by się jeszcze woził z czymś takim.
Mi osobiście by to powiewało totalnie, o ile w ogóle brak kawałka palca można nazwać jakąkolwiek wadą. Lepiej się pozbądź tych nawyków chowania ręki po kieszeniach, bo chyba każdej normalnej kobiecie (i ogółem każdej normalnej osobie) jakiś paluch nie będzie robił najmniejszej różnicy,
Kagami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 11:21   #4
Rottie
Zadomowienie

Powiem Ci tak..
Dla mnie to nie byłby problem pod warunkiem, że dla Ciebie też by nie był. Jeśli masz komplesy na tym punkcie, to możliwe, że dziewczyny nie wiedzą, jak się przy Tobie zachować. Gdybyś zachowywał się normalnie, potrafił o tym mówić, nie ukrywał tego, to kontakt z Tobą byłby, zdaje mi się, łatwiejszy.
Taki, jak to nazwałeś, 'defekt' nie robi przecież żadnej różnicy w życiu codziennym, więc jestem pewna, że normalna dziewczyna nie będzie miała nic przeciwko.
Stary 2012-02-22, 11:28   #5
Madzialenka_21
Zadomowienie

Od mojego faceta brat ma dokładnie taki, ja to nazwałeś - "defekt". Ma żonę i dwójkę dzieci, więc chyba jej to nie przeszkadza

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 12:04   #6
willy_nilly
Zadomowienie

Hmmm... mam zacząć wymieniać Ci moje kompleksy i defekty ciała, które mi spać po nocach nie dają? Uwierz mi, że nie chcesz tego słuchać. Wyluzuj... Jeśli Ty to zaakceptujesz i będziesz podchodzić do teg naturalnie, nie będziesz robił z tego przeogromnego problemu, to dla innych również nie będzie to problemem.

Jeśli Cię to pocieszy to mój wujek nie ma paznokcia na kciukun (a może w sumie też odrobiny opuszka palca) i od wielu lat ma cudowną żonę i synka.

Trzymaj się ciepło.
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 12:13   #7
Friese
Zakorzenienie

Cytat:

Nie byłby to problem.
Pod warunkiem że Ty też musisz to akceptować.

Ktoś kto coś ukrywa, wstydzi się - to widać.

Mój wujek, który jest tak czarującym facetem, i pewnym siebie (29 lat) nie ma u prawej dłoni od połowy palca wksazującego, środkowego, i tego serdecznego. Odciął sobie na pile mechanicznej tnąc drzewo.

Nie jest to dla niego problem. Wszyscy to widzą.
Ale jest pewny siebie, nie zwraca na to uwagi, uśmiecha się, jest pogodny.

Żaden, żaden problem
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 12:34   #8
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

W lewej ręce to nie problem (if you know what I mean )...
A na poważnie - kompletnie bym się tym nie przejmowała. Wstydzisz się tego "defektu" zupełnie bez potrzeby. Wstydzić byś się mógł, gdybyś kradł, gwałcił i zabijał...
A to jest od Ciebie niezależne i kompletnie nie zwracałabym na to uwagi.
Sama kiedyś "uganiałam się" za facetem, który nie miał połowy serdecznego palca prawej ręki - zupełnie nikomu to nie przeszkadzało. Wyluzuj
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 12:35   #9
klaudia 2010
BAN stały

dla mnie rowniez nie byloby to problemem.. jesli zakochuje sie to we wnetrzu chlopaka, w charakterze, i napewno takie cos mnie nie odpycha.

co do chowania reki do kieszeni to do konca zycia bedziesz to robil? tylko dlatego zeby nikt nie widzial? nie wydaje mi sie to najlepszym wyjsciem.

musisz nauczyc sie rozmawiac o tym otwarcie - na luzie.

a i tak dodam, mam szwagra, nie ma palca u prawej reki na ktorym powinien nosic obraczke - jakos jego zonie to nie przeszkadzalo
klaudia 2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 12:37   #10
willy_nilly
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaja-ja Pokaż wiadomość
w lewej ręce to nie problem (if you know what i mean )...
Hahahaha
Stary 2012-02-22, 12:37   #11
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rottie Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak..
Dla mnie to nie byłby problem pod warunkiem, że dla Ciebie też by nie był. Jeśli masz komplesy na tym punkcie, to możliwe, że dziewczyny nie wiedzą, jak się przy Tobie zachować. Gdybyś zachowywał się normalnie, potrafił o tym mówić, nie ukrywał tego, to kontakt z Tobą byłby, zdaje mi się, łatwiejszy.
Taki, jak to nazwałeś, 'defekt' nie robi przecież żadnej różnicy w życiu codziennym, więc jestem pewna, że normalna dziewczyna nie będzie miała nic przeciwko.
Świetna odpowiedź. Podpisuję się pod nią.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 15:29   #12
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci tak..
Bardzo dobrze powiedziane
Zgadzam się całkowicie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 15:35   #13
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

popieram przedmówczynie. może u prawej ręki byłby to problem, ale u lewej to pewnie nawet bym nie zauważyła
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 15:57   #14
Unex
bez kija nie podchodz

Nie, nie przeszkadzało by mi to, zakochuje się przede wszystkim w charakterze, i interesuje mnie całość a nie poszczególne części ciała

Ludzie nie mają rąk/nóg i życa w związkach. Nie zadręczaj się tak nikłym defektem

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 16:18   #15
kwiatek101
Zadomowienie

a ja w ogóle nie zwracam uwagi na takie coś. Mój chłopak ma bardzo dużą bliznę na ręce, która jest ciągle czerwona (no, powiedzmy, że teraz różowa), na prawdę jest to widoczne - ok 10-15cm i dość szerokie, ale nie widzę w tym nic złego Może są dziewczyny, które zwracają uwagę na takie głupoty ale ja na przykład nie.
Uważam też, że powinieneś przestać ukrywać rękę, bo przez takie ukrywanie będziesz się jeszcze bardziej nakręcał i będzie to stanowiło dla Ciebie problem później, jak już będziesz chciał przestać to ukrywać. Moja rada - jeśli przestaniesz już się z tym kryć to nie myśl, że każda dziewczyna, która nie będzie chciała się z Tobą umówić robi to z powodu palca. Bo wydaje mi się, że tak możesz myśleć patrząc na to jak się nakręcasz Także nie bierz od razu wszystkiego do siebie.
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 16:24   #16
nicelady
Raczkowanie

Nawet nie zwróciłabym na to uwagi. Takie rzeczy nie mają znaczenia, gdy między dwojgiem ludzi rodzi się uczucie.
nicelady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 16:32   #17
willy_nilly
Zadomowienie

.

Edytowane przez willy_nilly
Czas edycji: 2012-02-23 o 12:35
Stary 2012-02-22, 17:32   #18
Fantasmagori
Zakorzenienie

Wydaje mi się że żadnej normalnej kobiecie by nie przeszkadzało coś takiego Dla mnie absolutnie by to nie miało wpływu, jeśli chłopak byłby fajny

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 17:46   #19
Martii=*
Zadomowienie

Jeżeliby jakiejś dziewczynie to przeszkadzało, to sobie daj spokój - nie zależy jej na Tobie i patrzy tylko na wygląd
A tak serio - wyluzuj. Jeżeli dziewczynie będzie naprawdę na Tobie zależeć, to takie szczegóły nie mają znaczenia. Ty nie masz palca, a inne dziewczyny narzekają np. na brak biustu :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 18:45   #20
2Mm
Raczkowanie

Moja mama nie ma połowy palca wskazującego u prawej ręki. Z tego co wiem nikt się nawet nie zorientował. Mało tego w liceum w klasie był chłopak. Dopiero po 1.5 roku zorientowałam się, że nie ma dwóch palców u prawej ręki. Ale ogólnie tego się nie zauważało. Na studiach miałam w grupie dziewczynę która nie miała całej ręki, miała protezę. Jedynie jeden chłopak się zorientował i to tylko dlatego, że ją kiedyś poklepał po plecach i wyczuł protezę. Każdy ma jakieś kompleksy, uwierz, ale jeśli ty nie będziesz tego widział to inni tym bardziej. Zgadzam się do przedmówczyń, wyluzuj, przestań o tym myśleć, a świat od razu stanie się piękniejszy

2Mm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 19:17   #21
pfffh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaja-ja Pokaż wiadomość
W lewej ręce to nie problem (if you know what I mean )...
no ale jak chłopak leworęczny to już inna bajka...

Chociaż tak na serio to co to za problem brak kawałka palca, wielkie mi mecyje...
pfffh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 20:34   #22
WhiteCherry
Zakorzenienie

nie przeszkadzało by mi to zupełnie, nawet gdybyś i całego palca nie miał (odpukać oczywiście)
Stary 2012-02-22, 21:04   #23
Eveline26
Raczkowanie

Nie przeszkadzałoby mi to w ogóle. Na tym przecież polega miłość! Kocha się od stóp, do czubeczka głowy. Po całości Takiej miłości Ci życzę
Eveline26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 21:24   #24
carraluch
Raczkowanie

gdyby ktoś pomyślał że taki "defekt" mógłby mi przeszkadzać to chyba poczułabym się urażona.

Cytat:
Powiem Ci tak..
o to to! plus jeśli tak usilnie chowasz tą swoją dłoń po kieszeniach to tym bardziej zwracasz na nią uwagę, więc daj spokój, nie ma w niej nic takiego nadzwyczajnego żeby aż tak to podkreślać.
carraluch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 21:27   #25
wanitatywna
Wtajemniczenie

Nie, nie przeszkadzałoby mi to.
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 21:38   #26
Monis1992
Zadomowienie

ja mam wiele poważniejszych kompleksów..
Co do palca, mam podobną sytuację: jak bylam młodsza w wypadku został zmiażdżony mój paluch (ten wielki, pierwszy) u stopy, teraz jest już wszystko ok ale mam krzywego paznokcia, czy myślisz że ze względu na to zrezygnuje z sandałów w gorące dni? Czy mam jeszcze szanse być z kimś? Sam odpowiedz na te pytania (muszę powiedzieć że też miałam straszne kompleksy, nosiłam ciągle trampki itp żeby nie było go widać, trwało to 6 lat.. W tamte wakacje zalożyłam pierwszy raz klapki i.. nikt nie zwracał uwagi na moje paznokcie!)

PS: Mój tata ma przy prawej ręce wskazujący i środkowy palec całkiem wyprostowane (też po wypadku) i nikt nie robi z tego problemu (a on się śmieje że taki wyprostowany wskazujący może się przydać do wielu rzeczy..)
Monis1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 22:23   #27
Ghost14
Przyczajenie

Dzieki wielkie za odp szczerze mowiac nawet sie nie spodziewałem ze ktos odp jestem mile zaskoczony.
Kochane ale ja to wiem ze to jest taka głupota z mojej str ze az szkoda gadac... ale tak juz mam zryta psyche pod tym wzgledem ze nie umiem z tym normalnie zyc. zgadzam sie z Wami w 100 % musze jakos to ogarnac i przejsc do normalnosci z tym czyms ale z 2 str jak mysle sobie zeby teraz kazdej osobie opowidac co sie stalo to juz mam dosc ;D

hehe tak jestem praworeczny ale lewa tez pewnie by nie przeszkadzało ;p nawet bez dloni by sie dało rade ;p haha

mam nadzieje ze to sa szczerze odp, bo tak pieknie i rozowo a juz spotkalem sie z kilkoma pojazdami od dziewczyn ... i jakos nie mam ochoty słuchac kolejnych dlatego chyba wole to ukyrwac ! ok mniejsza ! dzieki za odp ! buziaki
Ghost14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 12:34   #28
willy_nilly
Zadomowienie

Cytat:
juz spotkalem sie z kilkoma pojazdami od dziewczyn ...
bo to złe kobiety były!* takimi nie warto się przejmować

*
Stary 2012-02-23, 16:06   #29
hope01
Zakorzenienie

z mojej strony Ci jeszcze powiem, że np ja mam prawie 10centymetrowa blizne po operacji na nodze, obok kolana. nie rezygnuje z miniowek, szortow, sukienek. Facetowi tez to nie przeszkadza, niektore osoby sa tym nawet nieco zaintrygowane takze wrzuc na luz i nie przejmuj sie Ręko z "defektem"! Wyjdz z ukrycia Tzn. z kieszeni

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości