|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak się malować?
Hej ;* Jestem tu nowa więc jeśli zrobię jakieś błędy proszę o wybaczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się malować?
Ciezko co kolwiek zauwazyc z tych zdjec....bo kazde bokiem... moglas w rzucic in front of
![]() Ale z tego co widze to twoja twarz bardziej prodluzna niz kwadratowa... specjalistka nie jestem wiec Ci nie pomoge... sama raczej powinnam szukac pomocy... ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej, dla dziewczyn, które chcą się fajnie pomalować i wybrać dobre kosmetyki polecam stronę/blog florencebeauty. Mozna dowiedzieć się sporo ciekawych rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jak chcesz, żeby oczy wydawały się większe to po pierwsze je pokaż :P Ciężko sprawić, zeby oko wyglądało na duże, jeśli 1/3 jest zasłonięta przez grzywkę
![]() Mówisz, że makijaż Ci znika bardzo łatwo z twarzy - jak nosisz podkład, to wypadało by zainwestować też w puder, najlepiej transparentny, żeby utrwalić, to, co się zmalowało ![]() ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z komentarzem powyżej co do pudru, transparentny jest jak najbardziej wskazany, ostatnio sporo czytałam o pudrach z biochemii urody (bambusowy np.)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Podbijam wątek, bo pytanie JAK SIĘ MALOWAĆ zadaję sobie codziennie rano
![]() Typ mam określony (dzięki Wizażowi) na delikatną zimę z lekkim wpływem lata ![]() ![]() ![]() Problem mam (poza wszelkimi innymi) z dobraniem kształtu makijażu - czy wyciągać oko, jaką robić kreskę, co z ciemnymi cieniami) - a że nie przypominam sobie żadnej z gwiazd kina, nie bardzo mam nawet pomysł na kim się wzorować ![]() Podpowiecie jak się malować? Aha, fotka twarzy jest zrobiona tuż przed makijażem próbnym na ślub, więc świecę się na niej niemożebnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja proponowałabym na poczatek perfekcyjnie dobrać fluid (Bourjois, healthy mix 51) z pudrem (Vischy derma blend) oraz dobry korektor np Bobby Braun ewentualnie Max Factor. Oko zrobić generalnie jesnym cieniem (tostowy z Inglota, lekko satynowy lub błyszczący z pierre rene np. biały , kremowy, beżowy) i w bardzo małej ilości nałożyć ciemniejszy- warstwa nad załamaniem w poblizu końcika (fioletowy lub brązowo miedziany cień, ewentualnie brudna zieleń). Dobrze wytuszować górne rzęsy, dolne zostawić w spokoju. Mozna ewentualnie na dole rozetrzec kulkowym pędzelkiem ciemniejszy cień jaki wybralismy dla kontrastu gornej powieki. Jeżeli chodzi o poliki to polecam na zime chłodny róż, może być inglot wyższy numer, albo cieplejszy róż inglot 72, warto w przypadku twojej urody stosować róż z brzoskwinią (pierre rene). Pomadka, tradycyjny błyszczyk lub natural bourjois , ale uciekaj od kolorystyki nude, mocniejsze róże sa w porządku, w niektórych sytuacjach nawet czerwienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ha, dziękuję za porady
![]() Podkład+puder = masakra na twarzy ![]() W tej chwili używam kompaktu z Sephory i korektora pod oczy Inglotowego i jest ok - dobrze dobrany kolor, ładne ujednolicenie... niestety cieni pod oczami nie jestem w stanie zamaskować niczym, co nie będzie wyglądało jak warstwa tynku... chyba muszę je pokochać. Co do cieni, to w sumie zestaw jasny beż (taki prawie cielisty)+ fiolet w zewnętrznym kąciku uskuteczniam do pracy ![]() Dolnych rzęs nie ruszam, zrezygnowałam też z ciemnego cienia na dolnej powiecie - niestety nie wygląda to u mnie dobrze. Co do różów, zaciekawiłaś mnie brzoskwiniowym, bo rzeczywiście do tej pory używałam chłodnego różu (i to z Inglota ![]() Ustal maluję szminkami i błyszczykami z odcieniem różu, ale nigdy nie próbowałam mocno różowym. W tej chwili mam na sobie błyszczyk AA Love&Kiss Kuszący Wrzos (sorry za nazwę, ale to pomysł producenta) i sprawdza się u mnie świetnie. Wydaje misię, ze nieźle też wygladam w szmince Sensique Volume&Shine 304. Wydaje mi się, czy to dobry trop? Bardzo chciałabym zacząć się bardziej "wyraźnie i wyraziście", a przede wszystkim bardziej kolorowo malować, ale pomysłów brak :/ Albo inaczej, pomysły sa, ale nie potrafię ich zrealizować. Marzy mi się np. zielony albo zielono żółty makijaż, ale do tej pory próby zrobienia zgodnie z tutorialami dały efekt słaby - no bo niby wszystko dobrze wykonane, ale ja wyglądałam w nim źle... nie wiem czy to kwestia doboru kolorów, czy doboru kształtów, ale efekt nieteges ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A np. gdybyś dodała jakąś kreseczkę w kolorze do tych swoich beżowych cieni?? Ładnie by wyglądały oczka... Próbowałaś korektora HR pod oczy ?? Podobno jest bardzo dobry i warto zainwestować parę groszy
![]() Idź do Sephory i niech dadzą Ci na próbę w słoiczku...zobaczysz przynajmniej czy warto kupić...
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kolorowa kreseczka jak najbardziej, tylko jaki kolorek???
Na razie próbowałam z fioletem i granatem i jest ok ![]() HR nie próbowałam, ale skoro nawet babeczka, która mnie na ślub malowała miała z nimi problem, to co dopiero tak żuczek jak ja... ale masz rację, przejść się zawsze warto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.