|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Małe miss-co o tym myślicie?
Hej dziewczyny, ostatnio na Polsat Cafe oglądałam program o konkursach typu małe miss piękności, dziś znalazłam to http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,9878930,6_latka_g wiazda_pokazow_pieknosci_ .html.
Dla mnie jest niepojęte. W programie dziewczynki mówiły, że nawet nie wiedzą, po co startuję w tych konkursach, jednak co mnie uderzyło najbardziej, to to, że 7latki po przegranych konkursach wpadają w furię, mają pretensje do siebie, mówiąc, że nie były wystarczająco piękne, i dlatego przegrały. Matki tych dzieci są załamane przegraną. Co Wy o tym myślicie? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Małe miss-co o tym myślicie?
Czasem oglądam na TLC. Dla mnie to kosmos. Depilacja brwi, opalanie natryskowe, tipsy, farbowanie włosów i to w wieku nawet 3 lat? No sorrry! Nie wiem czy to chore ambicje matek lub tatusiow, czy coś innego. Ale jak tak patrzę to matki często są zaniedbane. Mowia swoim dzieciakom ze musza byc najlepsze i tyle. A te biedactwa male tak strasznie sie tym przejmuja ze az mi zal za serce ściska. Pózniej może się to odbić na dziecku bo całe życie będzie chciało być naj a tak się niesety nie da. Ja swojemu dziecku nigdy bym tego nie zrobiła. Ale co kto lubi...
Acha. A z niektórych dzieciaków wyrosną nieźli egoiści ponieważ już w tak młodym wieku są przekonani o swojej doskonałości.
"Love lives forever" Edytowane przez czerybka Czas edycji: 2011-07-02 o 14:28 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu duzo mowic - masakra i tyle. Rycie dzieciakom glowy na pol zycia :/
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że to b. drastyczne, ale najchętniej odebrałam tym matkom prawo rodzicielskie!
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to rodzice, a głównie matki maja przerost ambicji i na tych dzieciach spełniają swoje marzenia. W ten sposób pozbawiają te dziewczynki dzieciństwa i może to spowodować w przyszłości problemy psychiczne np. w momencie gdy ta dziewczynka będąca już nastolatką przegra może się załamać, wpaść w depresje, a w skrajnych przypadkach nawet próbować popełnić samobójstwo
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
jak dla mnie masakra. tym bardziej że te dziewczynki są malowane, przebierane i wywierana jest na nie ogromna presja. odbieranie praw rodzicielskich drastyczne, myślę że lepiej karac organizatorów takich konkursów.
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Niespełnione ambicje matek, niestety... A dzieci na tym cierpią. Organizatorzy nie powinni pozwalać na takie makijaże, seksowe stroje czy pomarańczowa opalenizna, ech...
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja również.
Cytat:
![]() Moim zdaniem to strasznie głupie. Kilkuletnie dzieci są śliczne takie jakie są - bez tych wszystkich udziwnień, kompletnie im niepotrzebnych. A konkursy piękności dla dzieci? Moim zdaniem lepiej inwestować w konkursy talentów i to talenty dzieci rozwijać, zamiast ich przekonania o własnej doskonałości. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Buc
|
matki debilki.
kojarzą mi się one z takim stereotypowym obrazem Amerykanina, grube, głupie, żrące i hołdujące tępy konsumpcjonizm. i przyłączam się do reszty głosów - maaaaskara.
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Całe to przedsięwzięcie jest dla mnie niepojęte!
Totalna abstrakcja i koszmar! Nie rozumiem, jak matki mogą tak męczyć swoje dzieci. Dziewczynki nie wiedzą o co walczą, a z czasem te konkursy stają się całym ich światem. Matki chcąc je jakoś zachęcić i zrewanżować wysiłek rozpieszczają je, dają pieniądze.. . Dzieciaki są wychowywane na kaleki życiowe, których jedyną zaletą jest uroda i którym wszystko się należy -zderzenie z rzeczywistością będzie bardzo bolesne. Nie rozumiem też, kto to ogląda. Co jest fajnego w czterolatce w pełnym mejkapie, ze sztucznymi zębami i głupkowatym, niby uroczym, uśmieszkiem??? |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
patalogia
bo gdyby to była dla tych dzieci zabawa bez tych wszystkich przebieranek, malowane, całego spięcia - a po prostu zabawa - to ok ale to jest patalogia - te dzieci są zestresowane, już mają niezdrowe podejście do ciała, życia.. to im zostanie do końca i wyrosną z nich rzędy anorektyczek, bulimiczek które tylko kombinują co by tu jeszcze zoperować żeby lepiej wyglądac :/
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniał mi się film Little Miss Sunshine, którego tłem są właśnie wybory małych miss. Polecam obejrzec, smutno sie robi jak się to widzi.
A ja generalnie uważam że takie konkursy powinny byc zwyczajnie zabronione. jakiekolwiek konkursy piękności od minimum 16 roku życia, a najlepiej od 18stego.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
masakra i robienie dzieciakom od malego wody z mozgu.
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie to tak samo chore... Przeraziły mnie wręcz, reakcje tych dzieci. Wpadają w histerię, płaczą, są złe... I tak od małego. Od małego mają wpojone, że jedyną wartością jest uroda fizyczna. Nigdy w życiu nie miałam takiej ilości makijażu na twarzy, co te małe dziewczynki. Matka jeden z nich się wypowiadała, mówiła że ona sama nie mogła ze względów zdrowotnych brać udziału w takich konkursach, więc teraz chce, żeby jej córka osiągała sukcesy...
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie to CHORE CHORE, CHORE
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Też oglądam czasami na TLC, to chore.
Dziewczynki które w wieku przedszkolnym startują w takim konkursie, mają makijaż, depilacje, tipsy wyrosną w przeświadczeniu że muszą być piękne i idealne aby być kimś, że tylko to się liczy w życiu. A matki które najczęściej są zaniedbane i otyłe w ten sposób leczą swoje kompleksy - jeśli ja nie jestem atrakcyjna to chociaż moja 5 letnia córka została miss, więc jestem kimś ![]() Inna sprawa to udział w tych konkursach dzieci które mają rok i ledwo chodzą - wjezdzają na scene samochodzikiem a takie 2 letnie już co prawda same wejdą tam ale przecież takie małe dziecko nie wie o co biega i jest na tej scenie i nie wie co ma robić a potem rodzic ma pretensje że jak ona wypadła |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
cały temat o tym
- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=517393
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio stałam w Kościele i stała koło mnie dziewczynka około 5 lat,wystrojona,w bucikach na obcasie,do tego paznokcie na niebiesko,aż mnie zaciekawiła,ale zrobiło mi się słabo,gdy ujrzałam pomalowane rzęsy....Ja czegoś takiego nie rozumiem.
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Niespełnione marzenia w większości zaniedbanych, tłustych i pustych mamusiek i przenoszenie poronionych pomysłów na Bogu ducha winne dzieci.
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
według mnie to jest głupota.
małe dziewczynki powinny cieszyć się życiem, a nie latać wymalowane po wybiegu. |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie tez jestem zbulwersowana, widziałam kilka odcinków na TLC, ale na przykład patrząc na to z innej strony - moja mama, doświadczony pedagog dziecięcy, stwiedziła, że u starszych dzieci (6-7 lat) coś takiego nie jest znowuż koszmarem. Oczywiście w ramach rozsądku, bez jakiejś kosmicznej presji i furii, po prostu branie udziału w konkursie piękności, przebieranki, malowanki... dziewczynki w tym wieku to lubią, dlatego jeśli rodzic nie popada w przesadę to nie jest to aż tak niszczące dla dziecięcej psychiki.
Natomiast obie byłyśmy w szoku, że w takich konkursach startują nawet dzieci dwuletnie! Powinien być jakikolwiek próg wieku no i przed każdym konkursem dzieci powinny być badane psychologicznie czy się do tego nadają. Niektóre dzieci uwielbiają rywalizację, inne nie.
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Narrhien, fakt, w programie widziałam dziewczynki starsze tzn. 12 letnie, i one wydawały się nawet zadowolone z tego, że tam są. Jednak te młodsze, były albo wystraszone, albo wręcz zbyt pewnie swojej wygranej. Mnie to przeraża. Myślę, że kilkuletnie dziecko, powinno bawić się zabawkami, poznawać świat, a nie stresować się, i realizować chore wyobrażenia swoich matek.
Platekrozy, ja też coraz częsciej widuję małe dziewczynki w bucikach na obcasiku, z makijażem, torebusią, i telefonem(nie zabawką) w rączce. To jest dla mnie niepojęte wręcz. |
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy ktoś już to pisał, ale zauważyłam, że w 99% matki tych dziewczynek piękne nie są
Tak lekko mówiąc.
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małe dziecko od maleńkości nauczone jest czci piękna i samouwielbienia.poza piekinymi zdjeciami okupione krytyką,ciężką pracą,brakiem wolnego czasu i dzieciństwa. kiedy podrośnie i jej czas się skończy,bo na jej miejsce wejdzie inna gwaiazdka skończy się to frustracją,depresją i okaleczaniem.rodzice będa musieli wsadzić kolejne miliony na lekarzy psychiatrów,leki i kliniki odwykowe,żeby wyciągnąć córkę z dna. czy to czarny scenariusz?nie to życie.to realia wielu znanych ludzi,którzy nie moga się pogodzić z tym,że ktoś już ich nie potrzebuje. tak mna marginesie dodam,że nie tylko wybory miss dzieci sa okupione stresem,ale i zdjęcia dzieci do reklamy. mam w rodzinie kuzynkę,która próbiwała wcisnąć swoje dziecię do reklamy i na pokazy ubrań.całe szczęście w porę zrozumiala błąd,kiedy przed uzgodnionym pokazem ktoś z ekipy przy niej i 4 letnim dziecku powiedział-ON SIĘ NIE NADAJE,ZA STARY,ZA DUŻY,JEST DO NICZEGO! mały długo nie mógł zrozumieć,dlaczego ktoś tak powiedział ... Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-07-02 o 18:38 |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
To jest niepojęte.
Zdarzyło mi się obejrzeć kilka odcinków na Polsat Cafe. Abstrakcją było dla mnie to, że gdy jedna z dziewczynek spadła z wybiegu, to podbiegająca do niej matka widząc zapłakane dziecko, zamiast zapytać czy nic jej nie jest, krzyczała: "wstań, wróć na scenę i dokończ występ". Albo w innym odcinku widzom przedstawiono pięciolatkę, która nie potrafiła odnaleźć się na scenie. Facet, który prowadzi ten program oznajmił, że to nic dziwnego, bo ostatni raz wystąpiła ona w konkursie MISS NIEMOWLĄT .
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra jakaś
W życiu nie posłałabym dziecka do konkursu tego typu. Matki mają niespełnione ambicje i kosztem dziecka podnoszą poczucie własnej wartości. Głupota |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Słońce jest zawsze tam gdzie pada deszcz 

-
.