Małe miss-co o tym myślicie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 14:15   #1
201801022117
Konto usunięte

Małe miss-co o tym myślicie?

Hej dziewczyny, ostatnio na Polsat Cafe oglądałam program o konkursach typu małe miss piękności, dziś znalazłam to http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,9878930,6_latka_g wiazda_pokazow_pieknosci_ .html.
Dla mnie jest niepojęte. W programie dziewczynki mówiły, że nawet nie wiedzą, po co startuję w tych konkursach, jednak co mnie uderzyło najbardziej, to to, że 7latki po przegranych konkursach wpadają w furię, mają pretensje do siebie, mówiąc, że nie były wystarczająco piękne, i dlatego przegrały. Matki tych dzieci są załamane przegraną.
Co Wy o tym myślicie?
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 14:26   #2
czerybka
Raczkowanie

Dot.: Małe miss-co o tym myślicie?

Czasem oglądam na TLC. Dla mnie to kosmos. Depilacja brwi, opalanie natryskowe, tipsy, farbowanie włosów i to w wieku nawet 3 lat? No sorrry! Nie wiem czy to chore ambicje matek lub tatusiow, czy coś innego. Ale jak tak patrzę to matki często są zaniedbane. Mowia swoim dzieciakom ze musza byc najlepsze i tyle. A te biedactwa male tak strasznie sie tym przejmuja ze az mi zal za serce ściska. Pózniej może się to odbić na dziecku bo całe życie będzie chciało być naj a tak się niesety nie da. Ja swojemu dziecku nigdy bym tego nie zrobiła. Ale co kto lubi...
Acha. A z niektórych dzieciaków wyrosną nieźli egoiści ponieważ już w tak młodym wieku są przekonani o swojej doskonałości.

59/2011
43/2012
52/2013
50/2014
37/2015
11/2016

Edytowane przez czerybka
Czas edycji: 2011-07-02 o 14:28
czerybka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 14:31   #3
Wyrak
Zakorzenienie

Co tu duzo mowic - masakra i tyle. Rycie dzieciakom glowy na pol zycia :/

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 14:35   #4
Isavele
Raczkowanie

GG do Isavele

Wiem, że to b. drastyczne, ale najchętniej odebrałam tym matkom prawo rodzicielskie!

staram się przychwycić
na gorącym uczynku- czas

The reason i hold on i need this hole gone- funny you're the broken one but I'm the only one who needed saving
Isavele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 14:42   #5
Queer
Raczkowanie

GG do Queer

Moim zdaniem to rodzice, a głównie matki maja przerost ambicji i na tych dzieciach spełniają swoje marzenia. W ten sposób pozbawiają te dziewczynki dzieciństwa i może to spowodować w przyszłości problemy psychiczne np. w momencie gdy ta dziewczynka będąca już nastolatką przegra może się załamać, wpaść w depresje, a w skrajnych przypadkach nawet próbować popełnić samobójstwo

jesteś moją prywatną złotą rybką

Queer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 14:43   #6
ssnowdrop
Zadomowienie

jak dla mnie masakra. tym bardziej że te dziewczynki są malowane, przebierane i wywierana jest na nie ogromna presja. odbieranie praw rodzicielskich drastyczne, myślę że lepiej karac organizatorów takich konkursów.
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 14:47   #7
candiess
Zakorzenienie

Niespełnione ambicje matek, niestety... A dzieci na tym cierpią. Organizatorzy nie powinni pozwalać na takie makijaże, seksowe stroje czy pomarańczowa opalenizna, ech...

candiess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 14:50   #8
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerybka Pokaż wiadomość
Czasem oglądam na TLC.
Ja również.
Cytat:
Depilacja brwi, opalanie natryskowe, tipsy, farbowanie włosów i to w wieku nawet 3 lat? No sorrry!
+ nakładki na zęby i peruki.

Moim zdaniem to strasznie głupie.
Kilkuletnie dzieci są śliczne takie jakie są - bez tych wszystkich udziwnień, kompletnie im niepotrzebnych.
A konkursy piękności dla dzieci? Moim zdaniem lepiej inwestować w konkursy talentów i to talenty dzieci rozwijać, zamiast ich przekonania o własnej doskonałości.
Stary 2011-07-02, 14:57   #9
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Queer Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to rodzice, a głównie matki maja przerost ambicji i na tych dzieciach spełniają swoje marzenia. W ten sposób pozbawiają te dziewczynki dzieciństwa i może to spowodować w przyszłości problemy psychiczne np. w momencie gdy ta dziewczynka będąca już nastolatką przegra może się załamać, wpaść w depresje, a w skrajnych przypadkach nawet próbować popełnić samobójstwo
Dokladnie.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 15:04   #10
suszarka
Buc

matki debilki.

kojarzą mi się one z takim stereotypowym obrazem Amerykanina, grube, głupie, żrące i hołdujące tępy konsumpcjonizm.

i przyłączam się do reszty głosów - maaaaskara.
Stary 2011-07-02, 15:06   #11
jodame
Zadomowienie

Całe to przedsięwzięcie jest dla mnie niepojęte!
Totalna abstrakcja i koszmar!

Nie rozumiem, jak matki mogą tak męczyć swoje dzieci.
Dziewczynki nie wiedzą o co walczą, a z czasem te konkursy stają się całym ich światem. Matki chcąc je jakoś zachęcić i zrewanżować wysiłek rozpieszczają je, dają pieniądze.. . Dzieciaki są wychowywane na kaleki życiowe, których jedyną zaletą jest uroda i którym wszystko się należy -zderzenie z rzeczywistością będzie bardzo bolesne.

Nie rozumiem też, kto to ogląda. Co jest fajnego w czterolatce w pełnym mejkapie, ze sztucznymi zębami i głupkowatym, niby uroczym, uśmieszkiem???
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 15:07   #12
eyo
Zakorzenienie

patalogia

bo gdyby to była dla tych dzieci zabawa bez tych wszystkich przebieranek, malowane, całego spięcia - a po prostu zabawa - to ok
ale to jest patalogia - te dzieci są zestresowane, już mają niezdrowe podejście do ciała, życia.. to im zostanie do końca i wyrosną z nich rzędy anorektyczek, bulimiczek które tylko kombinują co by tu jeszcze zoperować żeby lepiej wyglądac :/

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 15:13   #13
abiblabla
Zakorzenienie

przypomniał mi się film Little Miss Sunshine, którego tłem są właśnie wybory małych miss. Polecam obejrzec, smutno sie robi jak się to widzi.

A ja generalnie uważam że takie konkursy powinny byc zwyczajnie zabronione. jakiekolwiek konkursy piękności od minimum 16 roku życia, a najlepiej od 18stego.
Stary 2011-07-02, 15:18   #14
ulinkaaa
Zakorzenienie

masakra i robienie dzieciakom od malego wody z mozgu.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 15:18   #15
201801022117
Konto usunięte

Dla mnie to tak samo chore... Przeraziły mnie wręcz, reakcje tych dzieci. Wpadają w histerię, płaczą, są złe... I tak od małego. Od małego mają wpojone, że jedyną wartością jest uroda fizyczna. Nigdy w życiu nie miałam takiej ilości makijażu na twarzy, co te małe dziewczynki. Matka jeden z nich się wypowiadała, mówiła że ona sama nie mogła ze względów zdrowotnych brać udziału w takich konkursach, więc teraz chce, żeby jej córka osiągała sukcesy...
Stary 2011-07-02, 15:44   #16
bbss
Zadomowienie

Dla mnie to CHORE CHORE, CHORE Matki tych dziewczyn powinny się leczyć u psychiatry !!!
bbss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 16:22   #17
aknishia
Raczkowanie

GG do aknishia

Cytat:
Napisane przez bbss Pokaż wiadomość
Dla mnie to CHORE CHORE, CHORE Matki tych dziewczyn powinny się leczyć u psychiatry !!!
nic dodać nic ująć. też tak uważam. niszczą życie swoich córek robią z nich plastikowe barbi.
aknishia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 16:58   #18
gosia1207
Rozeznanie

Też oglądam czasami na TLC, to chore.
Dziewczynki które w wieku przedszkolnym startują w takim konkursie, mają makijaż, depilacje, tipsy wyrosną w przeświadczeniu że muszą być piękne i idealne aby być kimś, że tylko to się liczy w życiu. A matki które najczęściej są zaniedbane i otyłe w ten sposób leczą swoje kompleksy - jeśli ja nie jestem atrakcyjna to chociaż moja 5 letnia córka została miss, więc jestem kimś
Inna sprawa to udział w tych konkursach dzieci które mają rok i ledwo chodzą - wjezdzają na scene samochodzikiem a takie 2 letnie już co prawda same wejdą tam ale przecież takie małe dziecko nie wie o co biega i jest na tej scenie i nie wie co ma robić a potem rodzic ma pretensje że jak ona wypadła - to jest dopiero chore.
gosia1207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 17:02   #19
Suvia
Zakorzenienie

cały temat o tym - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=517393

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 17:07   #20
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
To nie wiem kurde... Może zgłoszę do połączenia, czy coś.
Stary 2011-07-02, 17:11   #21
platekrozy
Zakorzenienie

Ostatnio stałam w Kościele i stała koło mnie dziewczynka około 5 lat,wystrojona,w bucikach na obcasie,do tego paznokcie na niebiesko,aż mnie zaciekawiła,ale zrobiło mi się słabo,gdy ujrzałam pomalowane rzęsy....Ja czegoś takiego nie rozumiem.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 17:23   #22
little.b.blue
Zakorzenienie

Niespełnione marzenia w większości zaniedbanych, tłustych i pustych mamusiek i przenoszenie poronionych pomysłów na Bogu ducha winne dzieci.

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 17:50   #23
caarolajna
Przyczajenie

według mnie to jest głupota.
małe dziewczynki powinny cieszyć się życiem, a nie latać wymalowane po wybiegu.
caarolajna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 18:11   #24
Narrhien
Zakorzenienie

Ja ogólnie tez jestem zbulwersowana, widziałam kilka odcinków na TLC, ale na przykład patrząc na to z innej strony - moja mama, doświadczony pedagog dziecięcy, stwiedziła, że u starszych dzieci (6-7 lat) coś takiego nie jest znowuż koszmarem. Oczywiście w ramach rozsądku, bez jakiejś kosmicznej presji i furii, po prostu branie udziału w konkursie piękności, przebieranki, malowanki... dziewczynki w tym wieku to lubią, dlatego jeśli rodzic nie popada w przesadę to nie jest to aż tak niszczące dla dziecięcej psychiki.

Natomiast obie byłyśmy w szoku, że w takich konkursach startują nawet dzieci dwuletnie! Powinien być jakikolwiek próg wieku no i przed każdym konkursem dzieci powinny być badane psychologicznie czy się do tego nadają. Niektóre dzieci uwielbiają rywalizację, inne nie.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 18:17   #25
201801022117
Konto usunięte

Narrhien, fakt, w programie widziałam dziewczynki starsze tzn. 12 letnie, i one wydawały się nawet zadowolone z tego, że tam są. Jednak te młodsze, były albo wystraszone, albo wręcz zbyt pewnie swojej wygranej. Mnie to przeraża. Myślę, że kilkuletnie dziecko, powinno bawić się zabawkami, poznawać świat, a nie stresować się, i realizować chore wyobrażenia swoich matek.

Platekrozy, ja też coraz częsciej widuję małe dziewczynki w bucikach na obcasiku, z makijażem, torebusią, i telefonem(nie zabawką) w rączce. To jest dla mnie niepojęte wręcz.
Stary 2011-07-02, 18:28   #26
b_blue
Raczkowanie

Nie wiem, czy ktoś już to pisał, ale zauważyłam, że w 99% matki tych dziewczynek piękne nie są Tak lekko mówiąc.
b_blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 18:34   #27
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ostatnio na Polsat Cafe oglądałam program o konkursach typu małe miss piękności, dziś znalazłam to http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,9878930,6_latka_g wiazda_pokazow_pieknosci_ .html.
Dla mnie jest niepojęte. W programie dziewczynki mówiły, że nawet nie wiedzą, po co startuję w tych konkursach, jednak co mnie uderzyło najbardziej, to to, że 7latki po przegranych konkursach wpadają w furię, mają pretensje do siebie, mówiąc, że nie były wystarczająco piękne, i dlatego przegrały. Matki tych dzieci są załamane przegraną.
Co Wy o tym myślicie?
dla mnie jest to płytkie.
małe dziecko od maleńkości nauczone jest czci piękna i samouwielbienia.poza piekinymi zdjeciami okupione krytyką,ciężką pracą,brakiem wolnego czasu i dzieciństwa.
kiedy podrośnie i jej czas się skończy,bo na jej miejsce wejdzie inna gwaiazdka skończy się to frustracją,depresją i okaleczaniem.rodzice będa musieli wsadzić kolejne miliony na lekarzy psychiatrów,leki i kliniki odwykowe,żeby wyciągnąć córkę z dna.

czy to czarny scenariusz?nie to życie.to realia wielu znanych ludzi,którzy nie moga się pogodzić z tym,że ktoś już ich nie potrzebuje.

tak mna marginesie dodam,że nie tylko wybory miss dzieci sa okupione stresem,ale i zdjęcia dzieci do reklamy.
mam w rodzinie kuzynkę,która próbiwała wcisnąć swoje dziecię do reklamy i na pokazy ubrań.całe szczęście w porę zrozumiala błąd,kiedy przed uzgodnionym pokazem ktoś z ekipy przy niej i 4 letnim dziecku powiedział-ON SIĘ NIE NADAJE,ZA STARY,ZA DUŻY,JEST DO NICZEGO!
mały długo nie mógł zrozumieć,dlaczego ktoś tak powiedział ...

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-07-02 o 18:38
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 18:35   #28
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Platekrozy, ja też coraz częsciej widuję małe dziewczynki w bucikach na obcasiku, z makijażem, torebusią, i telefonem(nie zabawką) w rączce. To jest dla mnie niepojęte wręcz.
O szok.Moze nie widziałam telefonu,bo to był Kościół

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 18:59   #29
Anethka
Zakorzenienie

To jest niepojęte.
Zdarzyło mi się obejrzeć kilka odcinków na Polsat Cafe.
Abstrakcją było dla mnie to, że gdy jedna z dziewczynek spadła z wybiegu, to podbiegająca do niej matka widząc zapłakane dziecko, zamiast zapytać czy nic jej nie jest, krzyczała: "wstań, wróć na scenę i dokończ występ".

Albo w innym odcinku widzom przedstawiono pięciolatkę, która nie potrafiła odnaleźć się na scenie. Facet, który prowadzi ten program oznajmił, że to nic dziwnego, bo ostatni raz wystąpiła ona w konkursie MISS NIEMOWLĄT .

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-02, 21:18   #30
lala2506
Zakorzenienie

Masakra jakaś W życiu nie posłałabym dziecka do konkursu tego typu. Matki mają niespełnione ambicje i kosztem dziecka podnoszą poczucie własnej wartości. Głupota
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości