|
Notka |
|
Konkurs - Paznokcie w stylu ART Napisz jakie masz sposoby na stworzenie pięknych, niepowtarzalnych, artystycznych wzorów stylizacji paznokci i wygraj wspaniałe nagrody marki IsaDora! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
POLISH nail art :)Witam wszystkich serdecznie ![]() Postanowiłam także przedstawić swoje małe paznokciowe szaleństwa i być może jakoś was zainspirować tak jak wasze prace zainspirowały i mnie ![]() Niestety nie posiadam specjalnych przyrządów do nail art'u, więc prosze o wyrozumiałość ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- NUMBER ONE ![]() Jes to dość smieszny wzorek przedstawiający starszego wąsatego jegomościa z monoklem ![]() Do stworzenia mojej pracy wykorzystałam lakiery: essence 35 movie star i pierre rene mint 226, a jako narzędzia do stworzenia wąsacza użyłam cienkopisu stabilo ![]() ![]() Następnie maluje paznokcie na kolor miętowy ![]() ![]() Używając ciemnego lakieru essence nabieram go na końcówkę cienkopisu tworząc wzorek eleganckiego wąsacza ![]() ![]() ![]() Gotowe dzieło prezentuje się tak... ![]() Efekt końcowy na pewno byłby dokładniejszy, gdyby nie główne narzędzie jakim jest cienkopis ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: POLISH nail art :)
świetne
![]()
#3 |
Przyczajenie
|
DRUGA PROPOZYCJA
z użyciem poprzedniej kolorystyki wypisanego cienkopisu ![]() wzorek zainspirowany metka ![]() ![]() nożyczki z linią nacięcia ![]() a tu moje gotowe dzieło: ![]() najpierw narysowałam przerywaną linie kresek, a później nożyczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
fajne
![]()
#5 |
Przyczajenie
|
DRUGA PROPOZYCJA
![]() Bazuje na tych samych lakierach co poprzednio i także używam wyschniętego cienkopisu do wykonania wzorku ![]() Zainspirowałam się metką i odwzorowałam nożyczki wraz z linia cięcia... ![]() Najpierw zajęłam się namalowaniem przerywanej linii, a dopiero później starałam się jak najlepiej oddać wygląd nożyczek ![]() ![]() Linie cięcia można także namalować bardziej na środku paznokcia, tak by nożyczki zmieściły się w całości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wow ;D pomysł z cienkopisem doskonały ;D ja to tylko i wyłącznie operuje wykałaczką bo innych sprzętów nie mam.
Zapraszam do mnie : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post33682693 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
TRZECIA PROPOZYCJA
![]() ![]() Najpierw przedstawię listę lakierów, ponieważ użyłam ich niemało ![]()
![]() ![]() Na kciuku maluje cienkopisem od około połowy paznokcia coś w rodzaju pofalowanych wodorostów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Środek srebrnych uszu zaznaczam przy pomocy cienkopisu pomarańczowym lakierem essence. Następnie końcówkę pędzelka maczam w białym lakierze n.t.n i robię na głowie ufoludka podłużną, owalną gałkę oczną ![]() ![]() ![]() Czerwonym astorem dorysowuje ząbkowane usta ![]() ![]() ![]() Gotowy ufoludek prezentuje się tak.. ![]() Postanowiłam mojemu stworkowi stworzyć kompana ![]() Pomalowałam resztę paznokci na limonkowy kolor, jeden malując na metaliczny niebieski ![]() ![]() Na niebieskim paznokciu z pomocą cienkopisu i białego lakieru robię kształt drugiego ufoludka ![]() ![]() Na końcówkę pędzelka nakładam limonkowy lakier i robię oczy. Nim wyschną kładę na te dwie kropki ozdoby do paznokci - 2 czarne kwadraciki z dziurką ![]() ![]() ![]() Na koniec czerwonym lakierem domalowuje usta i gotowe ![]() ![]() Dziękuje za uwagę i opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
PROPOZYCJA NUMER 4
![]() Jest to kolorystyczny wzorek skontrastowany czarnym pękającym lakierem ![]() Wykorzystane lakiery:
![]() Kolorową tęczę maluje na skos jednym lakierem po drugim nie czekając aż wyschną każdego koloru osobno ![]() ![]() ![]() Nasza tęcza nie musi być jedynie ukośna ![]() ![]() Następnie pokrywam ten kolorowy zawrót głowy czarnym pękającym lakierem ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- PROPOZYCJA 5! ![]() Do tego wzorku zainspirowała mnie ostatnia kinowa reaktywacja muppetów ![]() ![]() ![]() ![]() Użyte lakiery:
![]() Wszystkie paznokcie maluje mlecznym lakierem golden rose, a na jednym umieszczam limonkowe półkole ![]() ![]() Następnie dołem pędzelka robię dwie większe białe kropki - gałki oczne i obramowuje limonkowe półkole ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
PROPOZYCJA 5, czyli słodkości w wiosennych kolorach
![]() Dominujące kolory w tej cukierkowej propozycji to:
![]() Pierwszym krokiem jest pomalowanie wszystkich paznokci na biało ![]() ![]() Następnie na środkowym paznokciu odwzorowuje lody w gałkach w rożku ![]() ![]() Na kciuku tworzę słodką babeczkę ![]() ![]() ![]() Na najmniejszym paznokciu maluje lizaka w kształcie kwiatka ![]() ![]() ![]() ![]() a gotowa całość prezentuje się tak... ![]() ![]() paznokcie wyglądają bardzo kolorowo, optymistycznie i przepysznie! tylko ostrzegam, że nosząc takie wzorki na paznokciach naprawdę częściej ma się ochotę na coś słodkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
PROPOZYCJA 6 - SOWY
![]() Kolorowa propozycja ze śmiesznymi sówkami ![]() Najpierw maluje każdy paznokieć na inny kolor pomijając tzw. półksiężyc u nasady paznokci ![]() ![]() Drugim krokiem jest zrobienie brzuszków sówek dla kontrastu innymi kolorami ![]() ![]() Następnie na każdym brzuszku przy pomocy cienkopisu umieszczam 3 kropki o kolorze bazowym każdego z paznokci ![]() ![]() ![]() Na koniec umieszczam małe ciemne kropeczki jako oczy i domalowuje pomarańczowe dzióbki ![]() ![]() ![]() mam nadzieje, że pomysł przypadnie wam do gustu ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- PROPOZYCJA 7 - pszczółka ![]() Łatwy i szybki tutorial emanujący słonecznym żółtym ![]() ![]() Paznokcie maluje na żółto, na najmniejszym paznokciu rysuje ciemne kreseczki i dwie ciemne kropki, które będą robić za powieki ![]() ![]() Troszkę poniżej ciemnych kropek nanoszę białe kropki, tak by było widać fragmenty ciemnych powiek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
znam dziewczynę zafascynowaną sowami
![]() sowa przypinka, sowa bluzka, sowa łańcuszek ![]() muszę jej podesłać Twój wątek z sowami ![]() wątek oceniam na 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
dziękuje bardzo
![]() oj tak sowy są chyba szczególnie modne w Anglii, bo w wakacje moja przyjaciółka mi przywiozła stamtąd 2 łańcuszki z sowami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- PROPOZYCJA 8 - dla kotomaniaków ![]() Maluje paznokcie w odcieniu mocnego różu. ![]() Na paznokciu kciuka maluje kontur głowy kota z uszami i wąsami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na pozostałych paznokciach maluje różnokolorowe odciski kocich łapek ![]() ![]() całość dzieła prezentuje się tak... ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- PROPOZYCJA 9 - żyrafa! ![]() Tło maluje niebieskim lakierem, później robię żółty kontur żyrafki i pomarańczowy nos ![]() ![]() ![]() ![]() efekt baaardzo mi się podoba! ![]() ![]() dziękuje bardzo za zaglądanie do wątku, komentarze i oceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.