POLISH nail art :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Konkurs - Paznokcie w stylu ART

Notka

Konkurs - Paznokcie w stylu ART Napisz jakie masz sposoby na stworzenie pięknych, niepowtarzalnych, artystycznych wzorów stylizacji paznokci i wygraj wspaniałe nagrody marki IsaDora!

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 10:43   #1
Primes
Przyczajenie

POLISH nail art :)

Witam wszystkich serdecznie

Postanowiłam także przedstawić swoje małe paznokciowe szaleństwa i być może jakoś was zainspirować tak jak wasze prace zainspirowały i mnie
Niestety nie posiadam specjalnych przyrządów do nail art'u, więc prosze o wyrozumiałość ale staram się wykorzystywać inne przedmioty do tworzenia wzorków

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

NUMBER ONE
Jes to dość smieszny wzorek przedstawiający starszego wąsatego jegomościa z monoklem

Do stworzenia mojej pracy wykorzystałam lakiery: essence 35 movie star i pierre rene mint 226, a jako narzędzia do stworzenia wąsacza użyłam cienkopisu stabilo

Następnie maluje paznokcie na kolor miętowy

Używając ciemnego lakieru essence nabieram go na końcówkę cienkopisu tworząc wzorek eleganckiego wąsacza Zaczynam od kapelusza, potem oczy i wąsy, a na koniec dorysowuje monokl z łańcuszkiem po boku

Gotowe dzieło prezentuje się tak...

Efekt końcowy na pewno byłby dokładniejszy, gdyby nie główne narzędzie jakim jest cienkopis

Pozdrawiam serdecznie
Primes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:21   #2
Michunka
Wtajemniczenie

Dot.: POLISH nail art :)

świetne
Michunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 15:52   #3
Primes
Przyczajenie

DRUGA PROPOZYCJA
z użyciem poprzedniej kolorystyki wypisanego cienkopisu
wzorek zainspirowany metka

nożyczki z linią nacięcia (źródło - http://us.123rf.com/400wm/400/400/cr...nie-ciecia.jpg )

a tu moje gotowe dzieło:

najpierw narysowałam przerywaną linie kresek, a później nożyczki
Stary 2012-04-20, 20:08   #4
nynka_1987
Zadomowienie

fajne
Stary 2012-04-20, 20:58   #5
Primes
Przyczajenie

DRUGA PROPOZYCJA
Bazuje na tych samych lakierach co poprzednio i także używam wyschniętego cienkopisu do wykonania wzorku

Zainspirowałam się metką i odwzorowałam nożyczki wraz z linia cięcia...

Najpierw zajęłam się namalowaniem przerywanej linii, a dopiero później starałam się jak najlepiej oddać wygląd nożyczek

Linie cięcia można także namalować bardziej na środku paznokcia, tak by nożyczki zmieściły się w całości
Stary 2012-04-20, 21:26   #6
alaa93
Raczkowanie

GG do alaa93

Wow ;D pomysł z cienkopisem doskonały ;D ja to tylko i wyłącznie operuje wykałaczką bo innych sprzętów nie mam.

Zapraszam do mnie : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post33682693
alaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 10:22   #7
Primes
Przyczajenie

TRZECIA PROPOZYCJA czyli inwazja ufo

Najpierw przedstawię listę lakierów, ponieważ użyłam ich niemało
  • essence 39 lime up!
  • essence 22 wahat do u think?
  • essence 35 movie star
  • essence 76 cool and the gang
  • new technology nails P5
  • new technologdy nails R2
  • astor 60 sec 11
  • golden rose 53
  • classics 01, czyli zwykły bezbarwny
  • dodatkowo użyłam z ozdób do paznokci brokat i czarne kwadraciki z dziurką w środku
Jako narzędzi pomocniczych używałam niezawodnego cienkopisu i końcówki pędzelka

Na kciuku maluje cienkopisem od około połowy paznokcia coś w rodzaju pofalowanych wodorostów robię je kolorem limonkowym essence i zielonkawym n.t.n. na samej górze maluje srebrną głowę z uszami, chwile później poprawiam drugą warstwą srebrnego lakieru by głowa była bardziej wyrazista W efekcie wodorosty wystają jakby zza głowy potworka Wspomnę jeszcze, że to wszystko namalowałam na goły paznokciem, bez żadnego lakieru pod spodem, tak by tych warstw w efekcie końcowym nie zrobiło się za dużo

Środek srebrnych uszu zaznaczam przy pomocy cienkopisu pomarańczowym lakierem essence. Następnie końcówkę pędzelka maczam w białym lakierze n.t.n i robię na głowie ufoludka podłużną, owalną gałkę oczną później pędzelek maczam w niebieskim essence i odciskam kropkę na środku oka

Czerwonym astorem dorysowuje ząbkowane usta a ciemnym essence rzęsy całość pokrywam bezbarwnym lakierem
Gotowy ufoludek prezentuje się tak..

Postanowiłam mojemu stworkowi stworzyć kompana
Pomalowałam resztę paznokci na limonkowy kolor, jeden malując na metaliczny niebieski

Na niebieskim paznokciu z pomocą cienkopisu i białego lakieru robię kształt drugiego ufoludka zanim wyschnie pokrywam go brokatem do paznokci.

Na końcówkę pędzelka nakładam limonkowy lakier i robię oczy. Nim wyschną kładę na te dwie kropki ozdoby do paznokci - 2 czarne kwadraciki z dziurką Limonkowy lakier przeciśnie się przez dziurkę w ozdobie dają fajny efekt oka

Na koniec czerwonym lakierem domalowuje usta i gotowe a całość pracy prezentuje się tak...

Dziękuje za uwagę i opinie
Stary 2012-04-21, 22:49   #8
Primes
Przyczajenie

PROPOZYCJA NUMER 4

Jest to kolorystyczny wzorek skontrastowany czarnym pękającym lakierem
Wykorzystane lakiery:
  • isadora graffiti nail top 801 black tag
  • lakier do paznokci z h&m'u bella's choice
  • essence 95 wanna be your sunshine
  • essence 28 plum perfect
  • essence 22 what do u think?
  • essence 39 lime up!
  • wibo o numerze startym
  • i bezbarwny classics

Kolorową tęczę maluje na skos jednym lakierem po drugim nie czekając aż wyschną każdego koloru osobno nie musi być to pomalowane perfekcyjnie, ponieważ pełnię kolorów i tak częściowo zasłonią pęknięcia

Nasza tęcza nie musi być jedynie ukośna dla przykładu zrobiłam także kolorowe pionowe paski...

Następnie pokrywam ten kolorowy zawrót głowy czarnym pękającym lakierem kiedy całość lekko przeschnie pokrywam wszystko bezbarwnym lakierem a efekt końcowy prezentuje się tak...

Pozdrawiam serdecznie

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

PROPOZYCJA 5!

Do tego wzorku zainspirowała mnie ostatnia kinowa reaktywacja muppetów i postanowiłam odwzorować kermita wzorek jest bardzo łatwy do wykonania

Użyte lakiery:
  • new technology nails R2
  • essence 35 movie star
  • golden rose 105

Wszystkie paznokcie maluje mlecznym lakierem golden rose, a na jednym umieszczam limonkowe półkole

Następnie dołem pędzelka robię dwie większe białe kropki - gałki oczne i obramowuje limonkowe półkole cienkopisem nakładam ciemne kropki, które lekko rozciągam w poziomie i gotowe!

Stary 2012-04-22, 09:19   #9
Primes
Przyczajenie

PROPOZYCJA 5, czyli słodkości w wiosennych kolorach

Dominujące kolory w tej cukierkowej propozycji to:
  • new technology nails P5
  • new technology nails R2
  • catrice 480 miss piggy reloaded
  • catrice 850 aretha's r-e-s-p-i-n-k

Pierwszym krokiem jest pomalowanie wszystkich paznokci na biało

Następnie na środkowym paznokciu odwzorowuje lody w gałkach w rożku w mojej wersji zostawiłam troszkę przestrzeni między lodami, tak by nie stykały się ze sobą.

Na kciuku tworzę słodką babeczkę różowym lakierem maluję foremkę robiąc na samej górze pofalowaną linię, a na czubek 'bitej śmietany' dorysowuje wisienkę, dodaje kolorową posypkę i na foremkę dodaje jaśniejszym różem paseczki

Na najmniejszym paznokciu maluje lizaka w kształcie kwiatka ciemnym lakierem i cienkopisem maluje cieniutki uchwyt lizaka, następnie domalowuje kokardkę, płatki i środek na dwóch pozostałych paznokciach nakładam kolorowe kropki w dość równych rzędach

a gotowa całość prezentuje się tak...

paznokcie wyglądają bardzo kolorowo, optymistycznie i przepysznie! tylko ostrzegam, że nosząc takie wzorki na paznokciach naprawdę częściej ma się ochotę na coś słodkiego
Stary 2012-04-22, 21:41   #10
Primes
Przyczajenie

PROPOZYCJA 6 - SOWY

Kolorowa propozycja ze śmiesznymi sówkami od razu na wstępie przepraszam za jakość zdjęć, ale nie wykonywałam ich moim aparatem i chyba nie odkryłam jego możliwości do robienia lepszych zdjęć.

Najpierw maluje każdy paznokieć na inny kolor pomijając tzw. półksiężyc u nasady paznokci

Drugim krokiem jest zrobienie brzuszków sówek dla kontrastu innymi
kolorami

Następnie na każdym brzuszku przy pomocy cienkopisu umieszczam 3 kropki o kolorze bazowym każdego z paznokci a także maluję żółte gałki oczne

Na koniec umieszczam małe ciemne kropeczki jako oczy i domalowuje pomarańczowe dzióbki gotowy efekt pod spodem, na żywo prezentują się o wiele lepiej

mam nadzieje, że pomysł przypadnie wam do gustu

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

PROPOZYCJA 7 - pszczółka

Łatwy i szybki tutorial emanujący słonecznym żółtym nazw i numerów lakierów już nie podaje, ponieważ wykorzystuje te, które już wymieniłam powyżej

Paznokcie maluje na żółto, na najmniejszym paznokciu rysuje ciemne kreseczki i dwie ciemne kropki, które będą robić za powieki

Troszkę poniżej ciemnych kropek nanoszę białe kropki, tak by było widać fragmenty ciemnych powiek na białe kropeczki domalowuje malutkie czarne kropeczki, czyli oczka a tak prezentuje się gotowa całość...

Stary 2012-04-22, 22:06   #11
frezyjka85
Zakorzenienie

znam dziewczynę zafascynowaną sowami

sowa przypinka, sowa bluzka, sowa łańcuszek

muszę jej podesłać Twój wątek z sowami

wątek oceniam na 5
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-22, 22:55   #12
Primes
Przyczajenie

dziękuje bardzo
oj tak sowy są chyba szczególnie modne w Anglii, bo w wakacje moja przyjaciółka mi przywiozła stamtąd 2 łańcuszki z sowami coś w sobie mają

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

PROPOZYCJA 8 - dla kotomaniaków

Maluje paznokcie w odcieniu mocnego różu.

Na paznokciu kciuka maluje kontur głowy kota z uszami i wąsami troszkę te uszka mi wyszły diabelskie ale sama mam kotkę i z doświadczenia wiem, że czasami potrafi dopiec w drugim kroku wypełniam uszka i maluje duże białe gałki oczne. narzędziem którym sobie pomagam jest niezawodny cienkopis na koniec dorysowuje różowy nosek i czarne oczka

Na pozostałych paznokciach maluje różnokolorowe odciski kocich łapek

całość dzieła prezentuje się tak...

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

PROPOZYCJA 9 - żyrafa!

Tło maluje niebieskim lakierem, później robię żółty kontur żyrafki i pomarańczowy nos dorysowuje na szyje łaty i czułki. Robię białe gałki oczne i czarne dziurki nosa na koniec czarny lakier nanoszę cienkopisem na gałki oczne robiąc oczy

efekt baaardzo mi się podoba!

dziękuje bardzo za zaglądanie do wątku, komentarze i oceny

Nowe wątki na forum Konkurs - Paznokcie w stylu ART

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości