![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jadźka też coś zmaluje;]
Długo się wzmagałam z dodaniem wątku ale myślę: czemu nie?!
Wprawdzie od niedawna zaczęłam "coś" tworzyć na moich pazurkach ale zawsze to lepsze niż goły palec ![]() Nie śmiem konkurować z większością z Was albowiem staż mam krótki ale co mi szkodzi zadebiutować na łamach tegoż wątku? Zauważyłam, że kilka wzorków, które w miarę umiem wykonać zostały już przedstawione, więc nie miejcie mi za złe jeśli też takie dodam, lecz w moim wykonaniu. Zapraszam do komentowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jadźka też coś zmaluje;]
czekamy czekamy
![]()
#3 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie widziałam u nikogo motywu żyrafy, będzie mi miło pierwszej takie cosik przedstawić
![]() przygotowałam: 1. Odżywkę Eveline 8w1 2. Lakier My Secret nr 144- Vanilla 3. Lakier Golden Rose Classics nr 180 4. Pędzelek do zdobień- ja podebrałam z jedynego lakieru do zdobień jaki miałam, a że był on czarny to musiałam wymyć pędzelek w zmywaczu ![]() ![]() Co zrobiłam? 1. Nakładam jedną warstwę odżywki. 2. Nakładam 2 warstwy lakieru bazowego Vanilla 3. Pędzelkiem do zdobień namalowałam plamki, względnie blisko siebie dla uzyskania efektu umaszczenia żyrafy ;] ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że choć troszkę podobne ![]() Edytowane przez krwawa_jadzka Czas edycji: 2012-04-08 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Aaaa... i przepraszam za skórki. Świeżo po malowaniu, zazwyczaj na drugi dzień już nie ma tego brzydkiego efektu.
Edytowane przez krwawa_jadzka Czas edycji: 2012-04-07 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Widzę, że się zdecydowałaś - super!
![]() Co do wzorku - podobny i ładnie wykonany ![]()
#6 |
Raczkowanie
|
Dziekuje. Przyznam, że też się przyczyniłaś do mojej decyzji o założeniu tego wątku.
Edytowane przez krwawa_jadzka Czas edycji: 2012-04-07 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Proste kwiotki
![]() Użyłam: 1. Odżywka do paznokci Eveline 2. Lakier LEMAX "MIKI" jasny i ciemny róż 3. Sonda 4. Cekinki 5. Utwardzacz Hean ![]() Co zrobiłam? 1. Jedna warstwa odżywki. 2. Dwie warstwy jasnego różu. ![]() 3. Przyklejam cekinek. ![]() 4. Sondą robię kropki wokół cekinka. 5. Po wyschnięciu pokrywam utwardzaczem. ![]() Edytowane przez krwawa_jadzka Czas edycji: 2012-04-07 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Kolorowa Zeberka
![]() Użyłam: 1. Odżywka Eveline. 2. Lakier Jumpy nr 16. 3. Lakier Safari nr 101. 4. Lakier Butterfly MAXIMA - niestety zmazał mi się numerek. 5. Lakier Golden Rose Fashion Color nr 90. 6. Lakier SB pastelowy nr 401. 7. Hean Art Nails- do wzorków. 8. Patyczek kosmetyczny. ![]() Co zrobiłam? 1. Jedna warstwa odżywki. 2. Patyczkiem kosmetycznym robię "ciapki" różnymi kolorami, nieregularnie. ![]() 3. Po wyschnięciu lakierem do zdobień robię paski zebry. ![]() Edytowane przez krwawa_jadzka Czas edycji: 2012-04-08 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Fajna zebra
![]()
#11 |
Raczkowanie
|
ŻABKI
Użyłam: 1.Lakier bazowy- ja użyłam odżywki. 2. Lakier zielony- u mnie Dor nr 61/2 3. Lakier biały- Dor F12. 4. Lakier czarny- Essence nr 59. 5. Sonda. ![]() Co zrobiłam? 1. Jedna/ dwie warstwy bazowego. 2. Zielone półkola. ![]() 3. Zielone kółka sondą. ![]() 4. Białe kropki sondą. ![]() 5. Czarne źrenice i nosek. ![]() ![]() Wszystko można pociągnąć utwardzaczem albo przezroczystym żeby wyrównać nierówności ![]() Edytowane przez krwawa_jadzka Czas edycji: 2012-04-07 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Pingwinki
Użyłam: 1.Odżywka Eveline. 2. Biały- Dor F12. 3. Czarny- Hean nr 16. 4. Pomarańczowy- Coral nr 123. ![]() Co zrobiłam? 1. Białym lakierem pociągam przez środek paznokcia tak by zrobić pingwinie brzuszki. Czarnym lakierem obrysowuje brzuszki robiąc w ten sposób skrzydełka. ![]() 2. Pomarańczowym lakierem za pomocą sondy robię nóżki i dzióbki, natomiast białym i czarnym wykonuje oczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Zaaabki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziękuje;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Pingwinki wymiatają! Super pomysł!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ciesze się, że komuś się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
bardzo ładne pazurki
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Po obejrzeniu 194573 filmików na YouTube o wodnej metodzie malowania paznokci i jednej nieudanej próbie ( zbyt gęste lakiery doprowadzały mnie do rozpaczy!) zrobiłam drugie podejście. Oto efekty
![]() Co użyłam: 1. Sensique nr 101 2. Coral nr 145 3. Patyczek kosmetyczny do odciągania resztek lakieru. 4. Kubeczek z wodą. 5. Szpilka/ igła. ![]() Co zrobiłam? 1. Jedna warstwa białego lakieru. 2. Na przemian do wody po kropli białego i niebieskiego lakieru, trzeba to zrobić dosyć szybko bo lakier zasycha na brzegach i ciężko potem na nim manewrować szpilką. ![]() 3. Szpilką robimy dowolne maziajki na lakierze. ![]() 4. Zanurzamy palec, resztki lakieru zbieramy patyczkiem. ![]() 5. Pozostałości lakieru usuwam zmywaczem. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
jadzka fajne pingwiny ! ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ej, nie bawię się tak!
Ja zrobiłam 15 prób wodnej metody i ani razu mi nie wyszły, bo wszystko przy wyciąganiu palców mi spływało z paznokcia ![]() Ale u Ciebie świetnie to wygląda ![]()
#22 |
Raczkowanie
|
Marble GENIALNE !
![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
pingwiny i te ostatnie
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Moja pierwsza próba marble trwała 3 godziny chyba;] też mi lakier spływał i wiem dlaczego. Tak się robi gdy za grube krople dajemy i one dobrze się nie rozchodzą w wodzie. Z mojej kolekcji lakierów tylko kilka nadaje się do tej metody. Muszą być na prawdę lejące lakiery. Z taką lekką konsystencją. Najbardziej po wszystkim denerwuje mnie cały bałagan, wszystko mam w lakierze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
I fajny wzorek i fajnie dobrane kolory! Świetnie Ci to wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Marble jest IDEALNE!!!
![]() Ja mimo wielu prób nie potrafię tego. A jaką masz wodę? Zimną, ciepłą? |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dołączam się do pytania o wodę
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Wodę mam letnią, ale nie ciepłą. I zauważyłam, że ważna jest głębokość pojemnika! W takim co mam na zdjęciu dobrze się lakier rozchodzi, ale jak jest głębokie naczynie to ni hu hu. Np. miałam stary kufel do piwa i tam robiłam moją pierwszą próbę i lakier za nic się nie rozchodził. A w małej miseczce już nie było z tym problemu.
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
To jakiś lakier z Czarnobyla ;]? ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Dziękuję Dziewczęta za opinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja robię w szklance od nutelli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Szklanka też może być, jak najbardziej;]
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.