|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() amazon.com :)
...
Edytowane przez 201606300930 Czas edycji: 2011-01-01 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: amazon.com :)
Nie mam doświadczeń osobistych, ale jeśli zamawiasz ze Stanów, to sprawdź wcześniej, czy książka nie jest przypadkiem dostępna w którejś z europejskich filii Amazonu (Wlk. Brytania, Francja albo Niemcy). Wtedy miałabyś niższe koszty przesyłki i krótszy czas oczekiwania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Amazon nie wysyła do Polski..Przynajmniej ten amerykański,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
The following items can be shipped to destinations outside the U.S.: - books* - DVDs - music - VHS videos *Note: Books that require special handling because they are extremely heavy (for example, multi-volume sets) cannot be shipped outside the U.S. If this is the case, it will be noted on the product detail page. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Podbijam wątek, ponieważ nie mogę zrozumieć do końca, jak funkcjonuje Amazon.com i Amazon.co.uk.
Czy ktoś zamawiał książki do Polski z tych miejsc? Jak to jest z używanymi książkami - czy też można je zamówić do Polski? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
niecnotliwa dziewica
|
Podbijam i ja - znalazłam na amazon.com interesujący mnie film ale nijak nie mogę znaleźć info o kosztach przesyłki
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
wiem, że to stary wątek, ale....
odpowiadając na pytania: tak, ja zamawiałam z amzon.co.uk bez problemu dochodzi, wszystko super. z amzon.com tez można zamawiać, być może sama w tym tygodniu to zrobię. jednak mam zagwostkę: w jaki sposób płaci się na amazonie prywatnym Seller'om? Czy trzeba im wpłacać na konto czy też płaci się tak samo jakby się zamawiało nowe książki? Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc- chodzi o moją pracę mgrską i muszę się w tym tygodniu zdecydować na zamówienie na amazonie!!! ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy też nie trzeba w ogóle się kontaktować ze sprzedającym i wszystko się robi/płaci/zamawia tak samo jak przy zakupie książek nowych?
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
dzięki wielkie!!!
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
ja za to kontaktowalam sie ze sprzedawcami - nie bylo problemu, żeby placic paypalem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hej,
Może ktoś z Was będzie wiedział: zrobiłam pierwsze zakupy na Amazon.com, mam kartę Visa Electron i myślałam, że od razu pieniądze pójdą z konta. A tu cisza i za bardzo nie wiem, gdzie może być błąd - a może to normalne, że jeszcze nic się nie dzieje? (minęło kilka godzin) Niech ktoś bardziej doświadczony poratuje. W teorii chyba mi kartę "przyjęło", a może nie? Zielona jestem, pomocy! EDIT: Dla potomności - Tak, to trwa kilka godzin, pieniądze poszły z konta, czekam na potwierdzenie od Amazon. Polecam ;-)
"You're English, dear. Fake it." Edytowane przez calla Czas edycji: 2011-11-24 o 11:10 Powód: prośba już nieaktualna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
otrzymalas ktorykolwiek z tych emaili? szczerze mowiac nie wiem jak reaguja na elektron, ale jakies potwierdzenie/odmowe tranzakcji powinnas miec na mailu kupowalas z Amazon czy Amazon Market? Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2011-11-25 o 01:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, zamawiałam na amazon.com przedmiot od prywatnego sprzedawcy i wybrałam płatność kartą kredytową. Po pół godzinie od transakcji przyszła mi wiadomość z amazona, że mają problem z pobraniem pieniędzy z tej karty. Wprowadziłam zatem inną kartę i normalnie z konta pobrało należną kwotę, jednak amazon milczy, nie ma żadnego maila ani na temat przyjęcia zapłaty, ani nic na temat wysyłki przedmiotu. Zakupu dokonałam kilka dni temu, a tu taka cisza, w związku z tym nie wiem czy sprzedawca otrzymał pieniądze, ani tym bardziej nie mam pojęcia czy wysłał przedmiot. Czy jest jakakolwiek opcja, żeby to sprawdzić?
Edit. Ze sprzedawcą próbowałam się kontaktować mailowo, ale również od niego nie ma odpowiedzi. Edytowane przez Czelz Czas edycji: 2012-04-27 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.