|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Poradnik dot. Urody
cześć Dziewczyny
Mam do Was pytanko - co Waszym zdaniem powinno sie znaleźdź w Poradniku dotyczącym Urody (m.in. makijażu)? Czego byscie oczekiwały po takie pozycji? Pozdrawiam serdecznie Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Poradnik dot. Urody
Bardzo ważne są wskazówki odnośnie dobierania barw do karnacji, koloru oczu, włosów. Tradycyjny podział na pory roku, często bywa szalenie mylący, przydałoby się coś w rodzaju: do takiej a takiej karnacji/włosów/oczu pasuje to i to.
Myślę też, że przydają się szczegółowe instrukcje obsługi ![]() hmm.. coś mi się jeszcze przypomni, to dopiszę ![]() pozdrowienia i powodzenia w pracy twóczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
CZEGO NIE NALEŻY ROBIĆ!
![]() jakich kosmetyków nie należy łączyć, np. żeby się nie warzyły, jakie kolory wyglądają niekorzystnie na jakich typach urody, i tym podobne, i odwrotnie, jakie połączenia kolorystyczne należą do tzw. uniwersalnych i korzystnych. Nieszczęsne podziały wiosna-lato-... też mogą być, dla przypomnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ten poradnik ma być nowym tekstem w archiwum wizażowym?
Uroda to bardzo obszerny temat... W to wchodzi przecież i makijaż i pielęgnacja, i elementy mody, wybór stroju do sylwetki na przykład... Według mnie trzeba się skupić na jakimś konkretnym temacie, oraz nie klonować informacji które już są np. w kursie makijażu Agi. Pomysł moich poprzedniczek z analizą kolorystyczną dogłębnie rozwiniętą (z przykładami!) wydaje mi się całkiem fajny... Pytanie "jakie kolory mi pasują" często przewija się w postach i myślę, że wiele wizażanek z przyjemnością i pożytkiem przeczyta taki poradnik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
to z dobieraniem koloru może być na zasadzie testu, czyli wypełniamy rubryki jakie mamy oczy, cere, włosy itd na niektórych stronach kosmetyków jest takie coś, a potem po prostu wyskakuje wynik.
Ciekawa byłaby też historia kosmetyków, ich pierwsze wersje , to oczywiście tylko propozycja ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, to będzie super.
![]() Ja bym proponowała sposoby na zamaskowanie konkretnych wad, np. za szeroki nos, niskie czoło, blisko lub daleko osadzone oczy.... ![]() A także różne ciekawostki, sposoby na np. przedłużenie trwałości cieni bez bazy, porady typu co zrobić z za ciemnym podkładem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Samanto!
Podstawą takiego poradnika powinny być FOTKI i rysunki ilustrujące omawiane tematy (np. w kwestii makijazu zdjęcie dziewczyn o trójkątnym owalnym, kwadratowym kształcie twarzy, fotografie ilustrujące typy urody, sposób nałożenia różu, zrobienia kreski itp. czy fryzur - ilustracje typowych cięć, czy trendów w fryzurach) Najlepiej, żeby były to normalne dziewczyny a nie jakieś przestylizowane modelki No, albo przedstawić różne typy sylwetek i zestaw ciuchów i krojów korzystnych dla nich. Albo jeszcze bardziej szczegółowo zdjęcia różnych "dołów" - nóg i pup - i co do nich pasuje(jakie buty, jakie fasony spodni/spódnic) i "gór" inaczej korpusików ![]() no takie moje impresje i pomysły, któr sama chętnie bym poczytała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja bym chciała nieśmiało prosić o zdradzenie paru tricków makijażowych
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Powinno być coś takiego jak "Makijaż krok po kroku", czyli opis jak wykonywać poszczególne makijaże (zwłaszcza dotyczy to malowania oka cieniami) - teraz robimy, a potem to, itd.
Na forum często dziewczyny doradzają i puszczają zdjęcia pięknie umalowanych kobiet, ale ja na przykład nie zastosuje tych makijaży, bo po prostu nie wiem, jak je wykonać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dla mnie najwiekszym wyzwaniem są pojawiające się coraz to nowe kosmetyki kolorowe. Ostatnio np. pytałam na forum o rodzaje pudrów i ich zastosowanie, ponieważ ich wielość zupełnie mnie dezorientuje. Podobnie jest z podkładami, różnokolorowymi korektorami, wszelakimi bazami pod makijaż (pod podkład, pomadkę, cienie). Chętnie poczytałabym coś w rodzaju przewodnika ilustrowanego zdjęciami (!!!), który objaśniłby tajniki kosmetyków do makijażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
1979 napisał(a):
> Dla mnie najwiekszym wyzwaniem są pojawiające się coraz to nowe kosmetyki kolorowe. Ostatnio np. pytałam na forum o rodzaje pudrów i ich zastosowanie, ponieważ ich wielość zupełnie mnie dezorientuje. Podobnie jest z podkładami, różnokolorowymi korektorami, wszelakimi bazami pod makijaż (pod podkład, pomadkę, cienie). Chętnie poczytałabym coś w rodzaju przewodnika ilustrowanego zdjęciami (!!!), który objaśniłby tajniki kosmetyków do makijażu. Ooo, tak, popieram... Propozycję Iwonki też, to miałam na myśli, tylko nie umiałam tego tak ładnie ująć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
jestem jak najbardziej za tym co powiedziały wcześniej dziewczyny
![]() Buziaki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.