|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy często korzystasz z promocji? | |||
Prawie zawsze |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 53,57% |
Tylko czasami |
26 | 46,43% |
Nigdy |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mania oszczędzania- czyli czy często korzystacie z promocji?
Ja na bieżąco śledzę gazetki promocyjne Drogerii Rossmann oraz Natury (zaopatruje się tu w kosmetyki
![]() Przerażają mnie ciągłe podwyżki żywności. Dlatego coraz częściej zdarza mi się kupować jedzenie z krótka datą ważności, które najczęściej jest tańsze o 50%. Jogurty, sałatki oraz pasty rybne jem od razu, a jakieś mięsko (np. boczek czy parówki) zamrażam. Staram się wyłapywać promocje, zawsze pamiętam ceny towarów które najczęściej kupuje i kupuje tam gdzie sa tańsze. Obecnie rozbieżności w cenach sa bardzo duże np. majonez Winiary w Tesco kosztuje 4,39 a ten sam majonez w Biedronce kosztuje 3.19. Niektóre towary, najczęściej kosmetyki czasami kupuje na "zapas" jesli są w promocji. Stąd też często zdarza się, że używając dany produkt od wielu miesięcy, ani raz nie kupiłam go w standardowej cenie. Dzięki temu można troszkę zaoszczędzić ![]() ![]() A jak to jest u was? Może macie jeszcze jakieś pomysły na oszczędzanie? Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2008-04-07 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mania oszczędzania- czyli czy często korzystacie z promocji?
Zaznaczyłam prawie zawsze, bo bardzo często korzystam z promocji w super i hipermarketach oraz w drogerich.Nałogowo też przeglądam gazetki z promocjami.
Tak samo korzystam z wyprzedaży ciuchów kiedy są.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bardzo często
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Tak, często korzystam z promocji (nie wszystkich na raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zaznaczyłam bardzo często, ponieważ śledzę promocje w marketach, w ulubionych sklepach z ciuchami i butami.
Wiadomo, że jak się nadarza okazja, to trzeba z niej skorzystać. Nie jestem jednak typem klienta, który leci na promocję jak mucha na lep. Bo czasami te promocje wcale nie są takie promocyjne. Staram się na bieżąco orientować w cenach interesujących mnie produktów i wtedy łatwiej ocenić, czy faktycznie dana promocja nam się opłaca.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tylko czasami - nie kupuje rzeczy tylko dlatego ze jest o 2 zl taniej niz normalnie, tak samo kiedy czegos mi brakuje kupuje a nie czekam az bedzie w promocji czy szukam promocji.
Jesli chodzi o produkty spozywcze wole kupic np. majonez za 1zl drozej w sklepie pod domem niz taniej w markecie ktory jest na drugim koncu miasta.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Zaznaczyłam prawie zawsze, choć to niezbyt trafne określenie.
Ja też śledzę gazetki i jeżeli coś , czego używam jest w promocji, to oczywiście kupię, nawet na zapas. Ale jeżeli mój ukochany balsam, czy coś tam innego, się kończy a nie ma na niego promocji, to i tak go kupię w normalnej cenie. Napewno nie kupię czegoś, co jest tanie, ale nie wypróbowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Często kupuję kosmetyki w promocji i ubrania. Lubię też gratisy, np. do płynu do płukania, saszetka proszku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tylko czasem. Kupuje ubranie czy coś innego gdy jest mi potrzebne, nie dlatego że jest na coś promocja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
cóz lubie promocje ale nie jestem maniaczką oszczedzania - zaznaczyłam wiec czasami
![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
jeżeli chodzi o kosmetyki to prawie zawsze korzystam z promocji
![]() ![]() co do jedzenia i ubrań to raczej nie patrze na promocje. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Oj promocja to moja mania
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Lubię okazje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Korzystam z promocji,ale rozsądnie.
Wiem,kiedy promocja to rzeczywiście promocja.
![]() |
#15 |
... choć nie Westwood
|
Jeśli chodzi o kosmetyki to jestem minimalistką, nie szukam jak oszołomiona promocji w gazetkach drogeryjnych, by lecieć i kupować sterte niepotrzebnych rzeczy
![]() ![]() Jeśli chodzi o ciuchy, lubię robić zakupy podczas wyprzedaży, ale nie szaleję jak widzę napis "SALE!!!" na witrynach sklepowych. Jak coś mi się podoba to nie żałuję pieniędzy i nie czekam aż spadnie cena- bo jeszcze ktoś by mi wykupił i co ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Z promocji korzystam wtedy, gdy i tak miałam coś kupić- przykładowo widzę promowany ser, miałam i tak go kupić, wiec biorę akurat ten- też jednak patrząc, czy nie jest zupełnym badziewiem.
Ubrania- kupuję, gdy mi są potrzebne, jednak nastawiam się też na wyprzedaże sezonowe, i staram się zawsze przelecieć się kilka razy po przecenach- zawsze coś kupię. Z butami już tak nie postępuję- szkoda mi kupować np. kozaki na wiosnę, żeby czekały do następnego sezonu, bo w nich na pewno już w lato chodzić nie będę. Przeglądam gazetki Rossmana i Superpharm i zawsze staram się zerknąć do samych tych sklepów- co tam mają. To tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
podnosze temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
A ja jak tak pomyśle to wydaje mi się, że wydaje wiecej kasy na promocjach niż gdybym towar był w regularnej cenie (bo gdyby był w regularnej nigdy bym go nie kupiła). Czesto zdarza mi sie coś kupić bo za "taaaka" cene to żal zostawic a potem własciwie tego nie uzywam. Ile ja mam szmat z terranowy których nigdy nie założyłam albo założyłam jeden raz? Tylko jak wchodze do sklepu i widze koszulke za 3,90 to nie moge sie powstrzymac
![]() A jeśli chodzi o produkty których używam na codzień a akurat są w promocji to tez nie jest tak wesolo: kupie np. 2 proszki do prania za 10 zł (podczas gdy w normalnej cenie kosztowałyby np.15) to je szybciej zużyje (podwświadomie wiedząć, że mam jeszcze jedno pudełko bede sypać więcej) więc i tak wyjdzie, że g**no zaoszczedzę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Nie kupuje w promocjach jedzenia-b te produkty maja czasem krotką datę ważności, a u mnie jest tak że jak mam na coś ochotę w sklepie to nie jest jednoznacznie z tym że jak wyjdę ze sklepu to dalej mam ochotę żeby to zjeść i często serki albo jogurty lądują w lodówce na parę dni.
Ale chętnie korzystam z wyprzedaży ubrań, mogę po sklepach chodzić naprawdę godzinami.
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja kupując jakiś kosmetyk obchodzę sklepy i sprawdzam gdzie jest najtaniej i tam kupuje. Ostatnio się naciełam bo nie chcialo mi się iść do innego sklepu. Po paru dniach pujścia do niego zobaczyłam że żel kosztuje 2.5 zł taniej, niż ja kupiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lubie promocje kosmetykow i na takie czesto poluje, nawet kupujac cos na zapas [zwlaszcza jesli jest to cos, czego uzywam] ![]() ![]() zywnosc kupuje w normalnym osiedlowym sklepie, gdzie jest drozej niz np. w tesco, ale cena benzyny zeby tam dojechac, wyrownuje mi roznice w cenie zakupow. dlatego szkoda czasu i ide do osiedlowego ![]() jednak nie wariuje na punkcie promocji i potrafie bardzo dobrze ocenic, co naprawde ma atrakcyjna cene, a co tylko udaje, ze jest w cenie promocyjnej. ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
u mnie w mieście nie ma firmowych sklepów z ubraniami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Podobnie jak Kota, korzystam z promocji wtedy, kiedy i tak mam coś kupić. Nie kupuję czegoś tylko dlatego, że jest promocja. Lubię okazję, ale tylko wtedy, gdy naprawdę są okazjami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję tylko wtedy gy coś mi wpadnie w oko albo gdy potrzebuję. Jak widzę na wystawie napis PROMOCJA to nie rzucam się jak głupia, mogę wejśc i przejrzeć, ale nie kupuję tylko dlatego, ze jest obnizka tylko jeśli mi się spodoba
![]()
![]() |
#25 |
|
Mnie przerażają ciągłe podwyżki żywności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
[quote=ssue;7148795]A ja jak tak pomyśle to wydaje mi się, że wydaje wiecej kasy na promocjach niż gdybym towar był w regularnej cenie (bo gdyby był w regularnej nigdy bym go nie kupiła). Czesto zdarza mi sie coś kupić bo za "taaaka" cene to żal zostawic a potem własciwie tego nie uzywam.
Mam dokładnie tak samo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Też lubię rossmanna za jego promocje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
mnie tez to przeraza
![]() zwykla bulka kosztuje prawie zlotowke ![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Dokładnie! Ja juz sie swego czasu do pracy zaczelam kupowac po polowce krojonego chleba i to mi starczalo na 2,3 dni w pracy (da sie zjesc, wcale taki czerstwy nie jest), bo za cene 2 bułek kupie pół bochenka. ![]() Ja tez jestem nałogowcem jesli chodzi o promocje i to nie tylko kosmetykow (bo to kupuje najczesciej w Rossmanie), nawet jak wchodze w Galerii do sklepu jakiegos pierwsze co patrze na cene... staram sie kupowac tanio. Np. ostatnio kupilam 2 pary butów, każda za 20 zł, wiem ze te buty beda na sezon, i ze nie sa dobrej jakosci, ale mam za to dwie pary ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
|
No ja nakupiłam sobie ostatnio gazety z dodatkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.