![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ideał kiepski w łóżku...
Po bardzo kiepskim związku spotkałam faceta. Ideał. Wyważony, dojrzały, odpowiedzialny, rozsądny, czarujący dżentelmen... Jak po pół roku powiedział mi, że mnie kocha to fruwałam ze szczęścia...
Jesteśmy razem ponad rok. Dwoje dorosłych ludzi. Jest jedno ale... seks. Na początku sądziłam, że jest nieśmiały, że nie chce mnie urazic czy obrazic. Krępował się. Więc ja przejmowałam inicjatywę (pieszczoty). Nie jest oziębły, ma duży temperament... i zero wyobraźni... Nie lubi seksu oralnego: ani brac ani dawac. Powiedział, że smak to dla niego problem. Krzywo patrzy też jak ja się sama próbuję zaspokoic/pomóc sobie w czasie seksu... Mówi, że czuje się wtedy niepotrzebny i zbędny i jakby dostał w twarz zwyczajnie w świecie. Gra wstępna jeśli jest to sie o nią upominam, ale nie jest dobrze. Nie ma wyczucia, jakiejś finezji i cierpliwości. On twierdzi, że po prostu jak minie pewien etap to z seksu będą nici, bo on nie umie x czasu utrzymywac takiego napięcia... Kilka razy naprawdę solidnie wygarnęłam kwestię... Było mu strasznie przykro, zawsze mówił, że się postara, że czuje się beznadziejny, ale nie było lepiej... Wiem, że mu na mnie zależy, troszczy się o mnie... Znajome mówią, że spotkałam "dinozaura" bo takich facetów już teraz nie ma... I byłby idealny gdyby nie ta jedna kwestia. Łatwo by mi było gdyby naprawdę był egoistą w tej kwestii (mój były był...). A on mam wrażenie.... po prostu ma zero, totalne zero wybraźni... Nawet kochac mógłby sie miesiącami tylko w jednej pozycji czy dwóch... Czy tu jest jakiś ratunek, czy naprawdę muszę już spisac to na straty? Zależy mi na nim, zakochałam się, jest świetnym człowiekiem, czuję się z nim cudownie, ale w łóżku... tragedia. Współżyjemy od około roku i tracę powoli nadzieje, że cokolwiek się zmieni na lepsze ![]() Edytowane przez modernaja Czas edycji: 2012-06-01 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ideał kiepski w łóżku...
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Skoro na wątku o lodzie kobiety piszą "nie zmuszaj się".. to najwidoczniej ten facet nie zmusza się do seksu oralnego i trzeba to w pełni akceptować
![]() Bądźmy sprawiedliwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może obejrzyjcie razem jakiś film instruktażowy. I wybierzcie sobie z niego pozycję w jakiej danego dnia będziecie się kochać. Albo bądź jednego dnia dominujaca. Możesz urządzić specjalny wieczór, ubrać się seksownie i np zacząć od masazu, potem powiedz że teraz zmiana i on masuje ciebie , możecie do tego użyć jakiegoś fajnego żelu rozgrzewającego. Możecie też zjadać owoce że swojego ciała. A potem sama wybierz pozycję w jakiej byś chciała to zrobić i powiedz że taka ci się podoba, że fajna bo nowa i musicie nowe próbować. Może mu się spodoba i sam spróbuje wymysłec coś nowego następnym razem
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tylko, że to by musiało byc tak: pocałuj mnie delikatnie, a teraz mocniej, ok teraz mnie przytul, pogłaszcz może po plecach, pocałuj w szyję... Ja nie wiem... Starałam mu się kiedyś to jakoś nakreślic, opowiadałam swoje fantazje, ale jest z tym ciężko. Ewentualnie (na kanwie ten fantazji) wykorzystał coś, zrobił coś i to wszystko... Na początku bardzo mnie pociągał, ale kiedy ostatnio myślę o seksie z nim... odechciewa mi się ![]() Poza tym naprawdę ciężko mi się z nim rozmawia na takie tematy. Dwa czy trzy razy wygarnęłam mu wszystko na fali frustracji i chyba po dwóch piwkach. Teraz każdą taką rozmowę czy jej zalążek on odbiera jako atak na siebie i uświadamianie mu, że sie do niczego nie nadaje... I jest ciężko. Nie chcę czekac wiecznie... Już straciłam kilka lat w byłym związku, szkoda mi życia, ale też nie chce z niego rezygnowac... Chyba ciągle mam nadzieję, że jest jakiś sposób, że to ta się odpowiednio przegadac tylko ja nie znam na to systemu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też bym nie zniosła czegoś takiego żebym musiała facetowi dyktować co ma robić z moim ciałem. A jak on tłumaczy swoje "wyczyny" seksualne, a raczej ich brak?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
|
wedlug mnie nic sie nie zmieni - bo facet nie bierze sobie do serca tego, co mowisz. i dlatego, ze macie inne oczekiwania. albo zrezygnujesz z dobrego seksu, albo zwiazku.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ciężka sprawa...Dla mnie seks w związku jest szalenie ważny i wydaje mi się, że jak ludzie nie dogadują się w łóżku to prędzej czy później w ogóle przestaną się dogadywać... Brzmi strasznie, wiem.
Oczywiście poza seksem są jeszcze inne elementy, które składają się na udaną relację, ale bliskość i więź umacnia się właśnie przez kontakt fizyczny. Popracuj trochę nad nim. Może trzeba rozbudzić jego wyobraźnię. Mówisz, że temperament ma, ale wieje nudą. A może on ma jakieś zachcianki, preferencje tylko boi się je ujawnić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Smutno mi tylko trochę bo cóż... Dla faceta seks oralny to tylko fajna atrakcja... urozmaicenie. Dla wielu kobiet (w tym dla mnie) to jedyna szansa na za☠☠☠isty orgazm... Przy użyciu palców też niby czasami mam, ale to nie to samo. Zresztą z nim nie miałam nigdy. A pochwowych nie mam wcale i raczej nie sądzę bym kiedyś miała... Więc jak dla mnie mimo iż nie zmuszam nikogo... To jednak kobiety więcej tracą na tym, że ich partner nie lubi oralnego seksu. Facet traci atrakcje... ja orgazm. I to mnie czasami dobija ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
W łóżku poza mną miał dwie inne partnerki. Z byłą twierdzi, że układało mu się ok, ale jak sam stwierdził, pewnie dlatego, że miała orgazmy podczas stosunku, a tak podobno mała liczba kobiet ma. Potem tylko stwierdził, że może sie przez to 5 lat za bardzo przyzwyczaił do takiego seksu, że sam nie wie... Cytat:
![]() Co do fantazji to seks pod prysznicem, jakiś na plaży. Taki mały fetysz wodny ma, bo twierdzi, że mokra kobieta wygląda niesamowicie. I to by było na tyle. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uważam,że jeżeli on się nie nauczy, albo Ty przymkniesz oko (co raczej jest nie do zrobienia, potrzeb nie przeskoczyc; będzie frustracja, płacz i zgrzytanie zębów) to związek prędzej czy pózniej sie ulotni. A jak się zachowywał po tych rozmowach? Widać było,że sie stara? ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Może trochę w tym mojej winy, bo nie jestem na tyle otwarta, żeby sie nie wiem położyc i pokazywac mu co i jak, zrobic mu kilka lekcji... A z drugiej strony byłoby to chyba dla mnie trochę upokarzające... A z jeszcze innej to juz powoli nie widze innego rozwiązania, tylko czy to pomoże ? Ehh... ciężka sprawa generalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pierwsze co mi na myśl przyszło to to, że jest po prostu cholernie wstydliwy. Niektórzy ludzie tak mają, że wstydzą się pokazywać, że przeżywają rozkosz. Czy wstydzą się nawet powiedzieć co ich kręci, bo uważają to za nieodpowiednie. A właśnie, teraz mi się coś przypomniało...odnośnie orgazmów, których kwestie też poruszyłaś wyżej. Jak byłam z moim ostatnim TŻ to podczas seksu gdyby nie mój ogroooomny wysiłek to guzik bym miała nie orgazm ![]() ![]() Z kolei poprzedni TŻ, przed tym TŻ opisanym wyżej ![]() ![]() Nie wiem jak to się działo, ale spojrzenie+pocałunek= dla mnie siódme niebo ![]() Sorki za offtopik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
A to faktycznie brzmi jakby on nie umiał? Nie miał z tego frajdy? A on wie,że Ty nie dochodzisz? Moj facet staje na głowie żeby było mi dobrze a tutaj nie wiem jest jakby bierny w tym wszystkim. Edytowane przez lady17 Czas edycji: 2012-06-01 o 20:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a może by go tak zaangażować w rozmowę, hmm? I powiedzieć mu to wszystko, co tu napisałaś? Co Cię gryzie i czego potrzebujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja sie po prostu obawiam ze jemu brak fantacji... I on oczywiście jest otwarty na każdą moją propozycję czy inicjatywę, chętnie sie na wszystko zgadza... Ale to męczące ciągle inicjowac, ciągle wskazywac drogę, a żeby miec troch.ę przyjemności to instruktażowac i domagac sie... kiedy człowiek by wolał po prostu się oddac przyjemności i uczuciom. Cytat:
Seks klasyczny jest przyjemny tylko w kilku pozycjach. I to ta przyjemnośc że tak to ujmę, dupy nie urywa. Bardziej sobie cenię ten emocjonalny aspekt stosunku stricte te dodatki typu pocałunki czy głaskanie które budują intymnośc niż sam seks. Bo w większości pozycji jest mi odczuwalnie obojętny. I tak miałam z każdym partnerem, z każdym rozmiarem więc no cóż... Tak po prostu mam. A robótki ręczne... Niby orgazm jest, nawet fajny czasami, ale z obecnym partnerem nawet takiego nigdy nie miałam. Chyba., że sobie sama pomogłam, ale no... jak tak robię to on się czuje urażony i niepotrzebny. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Plus się za bardzo śpieszy bo jest przyzwyczajony do tego, że seks jest szybko i nie potrafi odpowiednio długo utrzymac tego napięcia... I nie ściemnia mi bo kiedyś jak specjalnie przedłużałam grę wstępną tak, że trwało pół godziny takie mizianie i całowanie to nic z seksu nie wyszło. Ot, opadło napięcie, potem opadł i narząd i dopiero za kolejne pół godziny można było znowu coś próbowac. A przez pół h to ja zdążyłam ostygnąc. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
No cóż... Za ciekawie to to nie wygląda.
Spróbuj, bo co Ci szkodzi. Może jakiś film, może truskawki. Może gra erotyczna? Tam na kartkach pisze: zrób to i to, wychodzi fajna zabawa, a nie musisz sie o nic "prosic". Chociaż może byc kiepsko jeśli sie na stałe nie rozkręci... Bo ile można szukac urozmaiceń i wskazówek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Przyjechał na chwilę po pracy... Próbowałam z nim porozmawiać to mi powiedział, że mam się zastanowić i jasno określić czego oczekuję, w jaki sposób, bo on po prostu nie wie. Może ma inne potrzeby, inne zapatrywania, ja jego znam, on nie ma zastrzeżeń, ja mam, więc on czeka na moje konkretne zdanie w tej kwestii.
I co ja niby mam teraz zrobić co? Bo mi się wydawało, że określenie: "potrzebuję dłuższej gry wstępnej, sporo czułości i pieszczot" jest dosyć jasne i prezcyzyjne:/ W punktach mam mu wypisać czy co:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
haha, podejście "normalnego Faceta" genialne!
![]() ale problem jest poważny. sama go nie rozwiążesz, moim zdaniem musicie iść do seksuologa. pomoże być szczerym wobec siebie, pomoże nauczyć się o tych sprawach rozmawiać. i coś zadziałać, bo może Wy nawet rozmawiacie, ale nic z tego nei wynika pozytywnego. zabawne... kilka lat temu powiedziałabym Ci, żebyś go rzuciła, bo sama bym tak zrobiła. Twój wpis uświadomił mi, że i u mnie się coś zmieniło - dzięki ![]() Edytowane przez indiewa Czas edycji: 2012-06-01 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapytajcie się o swoje fantazje jeżeli nie było tego tematu.. Kurcze no szczera rozmowa (nie pretensje i żale) powinna pomóc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Ten temat dowodzi, że babom tylko jedno w głowie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, możnaby dać Ci tu milion rad co zrobic- film erotyczny, truskawki srawki its itp.
Tylko wiesz co, to nadal nic nie zmieni- bo Ty się będziesz starać, zeby zrobić coś, dzięki czemu on wykaże trochę inicjatywy a nie sądzę by się tak stało. Jak ktoś jest kłodą w łózku to już tą kłodą chyba zostanie...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A, i może wspólne zajęcia jogi, wymagają cierpliwości i skupienia - jak się partner nauczy na tym polu , to jest szansa, że później w łóżku też doceni długodystansowość.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
a to mozliwe, ze facet nie lubi seksu oralnego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 | |
bez kija nie podchodz
|
ja myślę, że możesz stawać na rzęsach a gość się i tak nie rozkręci.
Albo rezygnujesz ze swojego ideału, albo z orgazmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Też nie widzę specjalnych szans na poprawę.
Facet się zachowuje jak deska, za swoją inicjatywę uważa to, że postępuje krok po kroku tak, jak nim na bieżąco sterujesz, tiaa ![]() Do tego nie znosi, kiedy sama się pieścisz, kiedy sobie pomagasz w trakcie stosunku.. czyli moze mieć baaardzo ambicjonalne podejscie do seksu. Szkoda, że celem tej ambicji nie są jak najlepsze efekty, tylko zacięcie się na tym, że on sam sobie ze wszystkim poradzi. Kolejna sprawa, już zaczynałas rozmowy z nim. Z tego, co mówisz były pretensje i nerwowa atmosfera.. tego sie cofnąć nie da. Myślę, że on się będzie jeżył nawet na delikatne wspomnienie problemu. Facet jest słaby w te klocki, uczyć i rozwijać się nie chce. Rozmawiać też raczej nie chce (tu, niestety, sporo Twojej winy). Po prostu, po ludzku mu się nie chce, bo "może pewien etap ma już za sobą, a może się przyzwyczaił, a moze tysiąc wymówek". Niespecjalnie widzę przyszłość tego związku, szczególnie, że nawet masurbować sie będziesz musiała w ukryciu, bo on się czuje niepotrzebny i urażony.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.