|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Papier toaletowy zamiast wkładek?
Moja koleżanka przyznała mi się niedawno, że nie używa wkładek.....tylko papieru toaletowego i to każdego rodzaju.
Zastanawiam się czy to higieniczne? Mówi ,że dziwi ja że ja tak nie robię, ona zmienia ten papier przy każdej wizycie w wc (czy to w supermarkecie, pracy czy w pociągu). Twierdzi też ,że szkoda kasy na wkładki skoro można w tańszy sposób sie "zabezpieczyć". Co o tym sądzicie? ja się zastanawiam czy to jest bezpieczne? niby papier służy do "obcowania" z tą sferą ale żeby go trzymać (wepchnięty między wargami) przez parę godzin?
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Papier toaletowy zamiast wkładek?
Cytat:
Jeżeli już, no nie wiem, ustawić sobie, tak jak wkładki ... ale wpychać na siłę papier toaletowy do warg sromowych? Wydaje mi się, że to by mogło skutkować podrażnieniami. Nie robię tak i nie robiłam. ![]() Ewentualnie, w najgorszych wypadkach, jakiś ewentualnościach - używam papieru toaletowego na tej samej zasadzie, co wkładki. Składam na kilka warstw, kładę na majtkach i tyle. Chociaż nie jest to wygodne i nie wyobrażam sobie robić tak często.
Miła, piękna, uprzejma, wrażliwa, skromna. Cała ja Otwarta na nowe, niezobowiązujące e-znajomości zapraszam na nowo-powstający wątek o wszystkim, co francuskie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=658982 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
I na serio ten papier utrzyma się na miejscy przez jakiś czas
Trochę to dla mnie dziwne i niekomfortowe się wydaje. Przypomina mi się jak raz nie miałam podpasek w domu a wyjść trzeba było więc wzięłam gruby kawał waty, cały czas miałam wrażenie, że zaraz mi z tyłu spodni zacznie ogon wyłazić.
|
|
|
|
|
#4 |
|
jestę wieszczę
|
Będzie śmiesznie, jak jej ten papier wypadnie nogawką
.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Wypytałam o szczegóły
![]() wciska sobie papier w małe wargi i przykrywa dużymi..... ![]() w ilości bardzo małej, tak że jakby nawet zdjeła majtki to nic jej nie wyleci. Tylko mnie zastanawia jakośc papieru - bo ona używa wszelakiej maści.....nawet ten naj najtanszy.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu wepchniety między wargi wkładki się nie wpycha przecież
![]() W sytuacjach podbramkowych tez tak używma papieru ale jest to nie wygodne gdyż papier "wedruje" po majtach bo nie ma kleju ![]() Nie jest to ani wygodne ani komfortowe bo jak wyleci to zonk
|
|
|
|
|
#7 |
|
damn good coffee
|
Jeśli to jest taki szary, szorstki papier z makulatury, to wyczuwam jakieś upodobania sado-maso
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Fujjj w imię zaoszczędzonych kilku złotych takie akrobacje ?
|
|
|
|
|
#9 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Rany, naprawdę tak jej szkoda kilku zł na wkładki żeby się bawić w jakieś wpychanie i zakrywanie.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja wiem? nie pokazała mi warg
![]() skarżyła się jedynie na wysoką wilgotność ....swoja drogą to ja się zastanwiam czy są kobiety, które wogóle nic nie używają.
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
No cóż, różne ludzie mają pomysły w dobie kryzysu
![]() Ale na litość, jak już jej nie stać na wkładki to lepiej niech nic nie wkłada, zamiast taki gnijący papier trzymać w majtkach.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
a potem wydłubuje sobie resztki rozmokłego papieru, czy magazynuje i wyrzuca raz na jakiś czas jak kot kłaczek?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;37965065]Rany, naprawdę tak jej szkoda kilku zł na wkładki żeby się bawić w jakieś wpychanie i zakrywanie.[/QUOTE]
Właśnie to jej powiedziałam to odparła, że wkładki są dla niej za małe i po godzinie nieładnie pachną już. Mówię że wata byłaby lepszym rozwiązaniem , przynajmniej higieniczna mi sie wydaje, albo chociaż husteczki jednorazowe? skoro i tak już wpycha sobie.
|
|
#15 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#17 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A co do Twojej koleżanki – jak chce, to niech sobie nosi papier zamiast wkładki. Wielkiej krzywdy sobie tym raczej nie zrobi. Chyba, że używa szorstkiego szarego papieru. Albo papieru zapachowego, bo ten może podrażnić. Dziwię się jednak, że Twoja koleżanka woli papier nosić. Jak tak jej nie pasują zwykłe wkładki i ich cena, to może sobie kupić wkładkę wielorazowego użytku (produkt analogiczny do podpasek wielorazowego użytku).
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz fajnie nie? ja tam muszę zawsze mieć wkładkę inaczej z domu nie wyjdę.....bo po domu to sobie hasam bez ![]() są dla niej za małe ![]() pierwsze słyszę.
|
|
|
#19 |
|
... choć nie Westwood
|
Jakoś mało higieniczne mi się to wydaje... wkładki mają chociaż jakąś chłonność, a papier niekoniecznie. A jeśli koleżanka po godzinie z wkładką czuje się nieświeżo to powinna się do lekarza udać, bo to może być jakaś infekcja.
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#21 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fu.
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Wkładki w Biedronce kosztują może z 3-4zł, a o ile bardziej komfortowo. Skąpstwo ludzi jest zadziwiające.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie wpychanie czego kolwiek pomiedzy wargi czy glebiej np tampony jest zwyczajnie nie wygodne, wkladki kupuje takie z klejem. Co do papieru, no cóż, sądząc w ten sposób mozna dojsc do wniosku ze tampony tez są nie higieniczne. Ale sobie temat na watek znalazłaś
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-12-04 o 16:49 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Jeżeli koleżance nie wystarczy wkładka na co dzień to znaczy, że powinna udać się do lekarza, bo albo ma grzybicę albo jakieś zapalenie.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Wyslij ja do ginekologa!
Po za tym poza okresem właściwie nie powinno sie nosic wkładek. |
|
|
|
|
#26 |
|
and cigarettes
|
Ja też. Aż gugluję "podpaska wielorazowego użytku", choć raczej fe.
![]() Ona z tym papierem tak codziennie? W sensie - zawsze, gdy nie ma okresu? Już wiem, co niektóre kobiety robią w toaletach publicznych, że tyle czasu zajmują kabinę. ![]() Może zaproponuj jej, by z oszczędności używała papieru toaletowego również w czasie okresu? Na przykład - może go ładnie zwinąć i traktować jak tampon! Przynajmniej jej się nie będzie przesuwał w majtach! |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej to jej na swięta w prezencie kup poradnik jak o siebie dbać, i wkładki najlepiej kilka paczek
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Bleee jakbym ja tak zrobila to ta wkładką by mi chyba na plecy zawedrowala
Sent from my SK17i using Tapatalk |
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doczytaj - rozmawiałam z nią na ten temat, czy to dziwne wg. ciebie?
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

ja się zastanawiam czy to jest bezpieczne? niby papier służy do "obcowania" z tą sferą
ale żeby go trzymać (wepchnięty między wargami) przez parę godzin?