|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Pilnie potrzebna krew dla powstańca warszawskiego!!!
Przed chwilą za pośrednictwem najpopularniejszego obecnie serwisu społecznościowego otrzymałem informację bardzo ważnym komunikatem. Potrzebna jest bowiem krew dla Jednego w Postańców Warszawskich!!! Potrzebuje jej Pan Antonii Kłopocki ps. "Dąbek", Żołnierz Batalionu "Czata 49", który znajduje się w bardzo ciężkim stanie!!! Grupa krwi nie jest istotna. Ważna by się przemówc, dzieląc się swą malutką częscią z naszym Wielkim Bohaterem, Któremu uratujemy ŻYCIE!!!
Proces oddawania krwi jest bardzo prosty i mimo powszechnej opinii, wcale nie zadający zbyt wiele bólu. W dzieciństwie przecież nie raz oddawaliśmy krew, później poddawaliśmy się licznym szczepieniom, więc poświęcmy się i teraz, bo jest to NIEZBĘDNE! Jeśli samo nie jesteśmy w stanie zostać teraz krwiodawcą, przekażmy tę informacją Rodzinie, Przyjaciołom i Znajomym. Możemy oddać całą krew w ilości 450 ml w ciągu 5 min. zabiegu, bądź też płytki, co trwa 10x dłużej, i jest bardziej skomplikowanym. Wówczas oddajemy blisko połówę mniej, ale jesteśmy kłuci w obie ręce. Z jednej popierają nam składnik krwii, by dostarczyć go do drugiej. Jeśli robiliśmy sobie niedawno tatuaż, bądź też byliśmy u dentysty, wówczas możemy poddać się zabiegowi dopiero po upływie pół roku lub 6 tygodnii. Krew oddajemy raz na dwa miesiące, a płytki co miesiąc. Po donacji otrzymujemy 8 czekolad, które są równoważnikiem straconych kalorii. To naprawdę nie boli! Pomóżmy więc naszemu Bohaterowi! Przed oddaniem krwi należy wpisać dla kogo ma być ona przeznaczona. Jest to powyższa osoba Antonii Kłopocki ps. "Dąbek". Należy również wpisać szpital, do którego ma ona trafić. Jest to Szpital Ministerstwa Spraw Wewnętrznych, znajdujący się na Mokotowie przy ul. Wołowskiej, tuż w ok. Galerii Mokotów w Warszawie. Cześć i Chwała Bohaterom!!! Informacja pochodzi z salonu 24. http://wydarzeniapatriotycznewwarsza...-warszawskiego |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pilnie potrzebna krew dla powstańca warszawskiego!!!
Dziwi mnie ,że grupa krwi nie jest istotna, przecież zawsze JEST ISTOTNA...
|
|
|
|
|
#3 |
|
biegam dla Zabawy
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Golgie grupa nie jest istotna
dla banków krwi liczy się sama jednostka krwi. Tzn. Ty oddajesz powiedzmy krew z grupy A, ten pan potrzebuje B więc bank ją podmienia. Do "magazynu" trafia Twoja A, w zamian dla osoby którą wskazałaś idzie grupa której on potrzebuje.Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam.
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Grupa krwi jest jak najbardziej istotna przy przetaczaniu, np. człowiekowi z grupą B nie przetoczy się krwi z grupy A. Ale podczas tego typu akcji chodzi o to, żeby trochę zaktywizować ludzi i nie dopuścić do sytuacji, że krwi w stacjach zabraknie. Podczas operacji lub przetaczania zużywa się wiele jednostek krwi. Jeśli oddajesz krew ze wskazaniem dla kogoś nawet jeśli Twoja grupa jest inna, to bilans wydanej i przyjętej krwi się tak jakby wyrównuje.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dokładny adres szpitala:
Centralny Szpital Kliniczny MSW w Warszawie, ul. Wołoska 137. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
czy to prawda ze kiedy oddaje sie krew podsuwaja jakas kartke do podpisania ze bank moze ja odsprzedac firmom farmaceutycznym?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie prawda. Sama oddawąłam krew 2 dni temu i nic nie pamiętam by gdziekolwiek było pisane, zwłaszcza na czymś co podpisywałam, że moga ja gdzies odsprzedac.
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ych, nienawidzę tego, że mam za cienkie żyły i nie mogę oddawać krwi - bo zwyczajnie nie przepływa do aparatury. Wrrrr.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Podnoszę, ponieważ pomoc w dalszym ciągu jest potrzebna.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Up, Hvid zalatwione?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
, one nie mają antygenów grupowych . A autorka pisze, że chodzi o płytki.Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-08-18 o 11:06 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, nie mam do tej pory informacji. Kolega, który założył wątek na salonie24 również nie.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję wszystkim za odzew i zainteresowanie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

dla banków krwi liczy się sama jednostka krwi. Tzn. Ty oddajesz powiedzmy krew z grupy A, ten pan potrzebuje B więc bank ją podmienia. Do "magazynu" trafia Twoja A, w zamian dla osoby którą wskazałaś idzie grupa której on potrzebuje.

, one nie mają antygenów grupowych . A autorka pisze, że chodzi o płytki.