mozliwe by lekarz nie zauważył ciąży??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-19, 13:19   #1
tootsie
Zakorzenienie

mozliwe by lekarz nie zauważył ciąży???

wiem wiem może pytanie nie jest za mądre ale strasznie mnie to nurtujebyłam dzis na wizycie u ginekologa bo bolał mnie jajnik no i miałam normalnie badanie wyszło ze mam zapalenie przydatków.Naczytałam sie jaka to prezerwatywa jest nieskuteczna i cos mi padło na głowe że wcale nie jest wykluczone że nie moge być w ciąży Kochałam się z gumka jakieś pół miesiąca temu.Macie czasami taką jak to nazywa moja koleżanka schizę ciążową???

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 13:29   #2
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka
Dot.: mozliwe by lekarz nie zauważył ciąży???

prezerwatywa jest nieskuteczna jesli jest zle nalozona, jesli peknie, jesli sie zsunie, jesli uzywacie lubrykantow itd. te bzdury o mikrootworkach mozna wlozyc miedzy bajki. jesli kochalas sie pol miesiaca temu to teraz powinnas miec okres (od owualcji do okresu mija stale 11-16 dni, przewaznie 14). jesli kochalas w dni nieplodne nie masz kompletnie powodow do baw. ginekolog zauwazylby siną i rozpulchniona szyjke macicy. poza tym bolalby Cie piresi (bol jest ponoc taki palaco-piekacy i taki jak ten przed okresem). dla pewnosci mzoesz zrobic test.
ja ma stala schize ciazowa.
ostatnio wymyslilam,ze przez spodnie i majtki w ciaze zajdę
pozdrawiam i nie schizuj sie bo zwarijesz.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 13:39   #3
Gorylek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka
prezerwatywa jest nieskuteczna jesli jest zle nalozona, jesli peknie, jesli sie zsunie, jesli uzywacie lubrykantow itd. te bzdury o mikrootworkach mozna wlozyc miedzy bajki. jesli kochalas sie pol miesiaca temu to teraz powinnas miec okres (od owualcji do okresu mija stale 11-16 dni, przewaznie 14). jesli kochalas w dni nieplodne nie masz kompletnie powodow do baw. ginekolog zauwazylby siną i rozpulchniona szyjke macicy. poza tym bolalby Cie piresi (bol jest ponoc taki palaco-piekacy i taki jak ten przed okresem). dla pewnosci mzoesz zrobic test.
ja ma stala schize ciazowa.
ostatnio wymyslilam,ze przez spodnie i majtki w ciaze zajdę
pozdrawiam i nie schizuj sie bo zwarijesz.
Tak ale mozesz nie wiedziec ze cos sie z prezerwatywa stalo, nawet jak sie stalo, ja nie wiedzialam:/. A piersi na poczatku ciazy mnie nie bolaly!! To nie jest zadna reguła widocznie. Najlepiej zrobic test lub pojsc jeszcze dla pewnosci do innego lekarza
Gorylek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 13:40   #4
edytka250
Rozeznanie

Tootsie kochana lekarz na 100% zauważyłby ciąze skoro po dotyku brzuszka wie ktory to tydzien, to nagle by nie wiedział czy jest czy nie ma? przejdz sie moze do innego lekarza!!!!
A brakiem miesiaczki sie nie przejmuj
edytka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 13:46   #5
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Cytat:
Napisane przez Gorylek
Tak ale mozesz nie wiedziec ze cos sie z prezerwatywa stalo, nawet jak sie stalo, ja nie wiedzialam:/.
Jak to nie wiedziałaś co sie stało z prezerwatywą? Przeciez po seksie trzeba prezerwatywę wyjać i wtedy sie widzi czy ona nie pękła. No i wtedy hop do lekarza...

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 14:19   #6
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytka250
Tootsie kochana lekarz na 100% zauważyłby ciąze skoro po dotyku brzuszka wie ktory to tydzien, to nagle by nie wiedział czy jest czy nie ma? przejdz sie moze do innego lekarza!!!!
A brakiem miesiaczki sie nie przejmuj

pierwsze słysze aby lekarz po dotyku brzuch wiedzial który to tydzien

brakiem okresu chyba wypada sie martwic bo niekoniecznie musi to byc ciaza a może to byc cos powazniejszego.

jesli lekarz zrobił badanie i nie wspomnial o ciazy to nie ma co panikowac.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 14:19   #7
tootsie
Zakorzenienie

ogromny buziak dla was!ja lekarzowi nic nie mówiłam że boje sie że moge byc w ciązy.jakos sie wstydziłam ale gdyby cos było nie tak to pewnie by mi powiedział o swoich przypuszczeniach.Jejku ja juz głupieje!Lekarz to starszy pan i z tego co dziś zauważyłam to chyba dość dobry bo kolejak do niego była nie mała a ginekolog z gabinetu obok poszedł wczesniej do domu bo nie miał pacjentek.Oj nic dziękuje wam za rady!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-19, 14:34   #8
Nadin
Zakorzenienie

Ja też przeszłam zapalenie przydatków, pamiętam właśnie ból jajników, ale w ciąży nie byłam.
Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia, dbaj o siebie, bo z tą chorobą nie ma żartów.
: cmok:
Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-19, 17:55   #9
Gorylek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
Jak to nie wiedziałaś co sie stało z prezerwatywą? Przeciez po seksie trzeba prezerwatywę wyjać i wtedy sie widzi czy ona nie pękła. No i wtedy hop do lekarza...
No cóż moze niektorzy oglądaja prezerwatywe po seksie ale ja tego nie robie ble... trzeba by pewnie dokladnie pod swiatlem obejrzec czy nie ma jakis pęknięc ale jakos mi sie takie studiowanie zużytej gumki nie usmiecha .
Gorylek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-23, 10:17   #10
sylwi_2005
Raczkowanie

GG do sylwi_2005

hej. u mnie lekarz (i to ordynator szpitala!) stwierdził zapalenie przydatków mimo tego ze powiedziałam mu ze robiłam test i okazało sie ze bede miała dzidziusia jednak on upierał sie przy swoim i chciał mi je leczyć. poszłam wiec do innego (intuicja mnie nie zawiodła) i prosze- obecnie jestem w piatym miesiącu. a moja noga u tamtego lekarza juz wiecej nie postanie.
sylwi_2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-23, 10:30   #11
edytka250
Rozeznanie

Paula
pierwsze słysze aby lekarz po dotyku brzuch wiedzial który to tydzien

A JEDNAK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-23, 11:11   #12
edytka250
Rozeznanie

Dobry lekarz po prostu po wielkosci płodu okresli prawie z dokladnoscia tygodnia ile tyg ma dzidzius!!!
Stary 2005-07-23, 16:09   #13
Mariqa
Wtajemniczenie

Choćby nie wiem jak dobry lekarz, to i tak nie ma rentgena w palcach i w badaniu ginekologicznym może nie "wymacać" dwu- czy trzytygodniowego zarodka! Szczególnie, gdy niektóre pacjentki maja nawet lekkie tyłozgiecie szyjki, bądź inne fizjologiczne przeszkody
Obecność ciazy lub jej brak wykluczyć moze usg, badane krwi.
Płód, drogie Panie, a zarodek to jest jednak różnica- jakaś w wielkości jak 1 do 10 milionów ciekawa jestem jak sobie wyobrazacie, że lekarz palcem wybada mniej niż ćwiećmilimetrową zygotę? Przypominam,że implantacja jaja nastepuje w dwa tygodnie po zapłodnieniu
Mariqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-25, 13:11   #14
edytka250
Rozeznanie

Ja pisałam o ciązy 20-tyg!!! a nie o 3-cim tyg!!!!
Stary 2005-07-25, 15:22   #15
Amba
Raczkowanie

Lekarze też się mylą, i to jak!!! Mojej szwagierce pewien położnik zatrzymał akcję porodową (39 tydzień to był), bo mu sie wydawało, że to dopiero ósmy miesiąc i że lekarz prowadzący źle wyliczył termin. Potem stwierdził, że dziecko ma za małą wagę - ocenił ją na 2,5 kg, chciał odesłać do domu, wyznaczył przy tym termin porodu 3 tyg. póżniej. Następnego dnia zarządził cesarkę i urodził się chłopak o wadze 3450. Na dodatek przy ostatnim USG przebąkiwał, że nie widzi prawej nóżki... A tu chłopczyk jak malowanie, zdrowiuteńki! No zgłupieć można było, cała rodzina chodziła przez kilka dni po ścianach.
Amba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-25, 18:54   #16
Alien
Wtajemniczenie

Jasne, że lekarze się mylą i nie zawsze mówią o wszystkim, jeśli się samemu dokładnie o wszystko nie wypyta. Tym bardziej, że Tootsie nie powiedziała mu o obowach, że jest mozliwosc, że moze byc w ciązy.
Ilosc pacjentów w kolejce nie oznacza, że lekarz jest dobry, bo do niego chodzi wiecej ludzi a drugi np. wychodzi wczesniej i u niego pustki są.
Niestety zdarza się, że czasami wystawiają błędną diagnoze. Nawet ci lekarze, którzy posiadają najnowoczesniejszą aparature, to też nie ma pewnosci co do braku postawienia właściwej diagnozy, tym bardziej jakos mało prawdopodobne wydaje mi się, aby lekarz po dotyku brzucha potrafił właściwie okreslac, który to tydzień ciąży.
Tootsie jeśli masz nadal jakies obawy i nie wiesz co zrobic to proponowałabym wybrac sie jeszcze raz do innego lekarza.
Alien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-25, 19:18   #17
tootsie
Zakorzenienie

straszne to co piszecie.jednak moj lekarz słusznie niczegi nie zauważył.Wine za opóźnienie okresu ponosi torbiel na jajnikuAle jestem bardzo wdzieczna za pomoc!

Stary 2005-07-27, 16:15   #18
*misia*
Zakorzenienie

Tez kiedys mialam dokladnie ten sam problem torbiel na jajniku i brak okresu a lekarzowi balam sie powiedziec ze moze ja w ciazy jestem Torbiela wyleczylam i od tamtego czasu uzywam tabletek jakos prezerwatywom nie wierze A chcialabym sie Was o cos zapytac czy to prawda ze lekarz podczas normalnego badania moze dopiero w 5 tyg rozpoznac ciaze??? Nie wiem gdzie ale kiedys cos takiego wyczytalam i nie wiem co o tym myslec...
Stary 2005-07-28, 22:11   #19
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

tez o tym slyszalam, ale mama opowiadala mi,ze jak byla ze mna w ciazy (wiele lat temu-nie bylo jeszcze USG ani testow ciazowych) to lekarka jej powiedziala,ze to piekna, 3 tygodniowa ciaza. rozpoznala po piersiach i po zsinieniu. sama nie wiem jak to jest

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości