|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
mozliwe by lekarz nie zauważył ciąży???
wiem wiem może pytanie nie jest za mądre ale strasznie mnie to nurtuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: mozliwe by lekarz nie zauważył ciąży???
prezerwatywa jest nieskuteczna jesli jest zle nalozona, jesli peknie, jesli sie zsunie, jesli uzywacie lubrykantow itd. te bzdury o mikrootworkach mozna wlozyc miedzy bajki
![]() ![]() ja ma stala schize ciazowa ![]() ostatnio wymyslilam,ze przez spodnie i majtki w ciaze zajdę ![]() pozdrawiam i nie schizuj sie bo zwarijesz.
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Tootsie kochana lekarz na 100% zauważyłby ciąze
![]() ![]() A brakiem miesiaczki sie nie przejmuj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze słysze aby lekarz po dotyku brzuch wiedzial który to tydzien ![]() brakiem okresu chyba wypada sie martwic bo niekoniecznie musi to byc ciaza a może to byc cos powazniejszego. jesli lekarz zrobił badanie i nie wspomnial o ciazy to nie ma co panikowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ogromny buziak dla was!ja lekarzowi nic nie mówiłam że boje sie że moge byc w ciązy.jakos sie wstydziłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja też przeszłam zapalenie przydatków
![]() Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia, dbaj o siebie, bo z tą chorobą nie ma żartów. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hej. u mnie lekarz (i to ordynator szpitala!) stwierdził zapalenie przydatków mimo tego ze powiedziałam mu ze robiłam test i okazało sie ze bede miała dzidziusia jednak on upierał sie przy swoim i chciał mi je leczyć. poszłam wiec do innego (intuicja mnie nie zawiodła) i prosze- obecnie jestem w piatym miesiącu. a moja noga u tamtego lekarza juz wiecej nie postanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Paula
pierwsze słysze aby lekarz po dotyku brzuch wiedzial który to tydzien A JEDNAK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Dobry lekarz po prostu po wielkosci płodu okresli prawie z dokladnoscia tygodnia ile tyg ma dzidzius!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Choćby nie wiem jak dobry lekarz, to i tak nie ma rentgena w palcach i w badaniu ginekologicznym może nie "wymacać" dwu- czy trzytygodniowego zarodka! Szczególnie, gdy niektóre pacjentki maja nawet lekkie tyłozgiecie szyjki, bądź inne fizjologiczne przeszkody
Obecność ciazy lub jej brak wykluczyć moze usg, badane krwi. Płód, drogie Panie, a zarodek to jest jednak różnica- jakaś w wielkości jak 1 do 10 milionów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ja pisałam o ciązy 20-tyg!!! a nie o 3-cim tyg!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Lekarze też się mylą, i to jak!!! Mojej szwagierce pewien położnik zatrzymał akcję porodową (39 tydzień to był), bo mu sie wydawało, że to dopiero ósmy miesiąc i że lekarz prowadzący źle wyliczył termin. Potem stwierdził, że dziecko ma za małą wagę - ocenił ją na 2,5 kg, chciał odesłać do domu, wyznaczył przy tym termin porodu 3 tyg. póżniej. Następnego dnia zarządził cesarkę i urodził się chłopak o wadze 3450. Na dodatek przy ostatnim USG przebąkiwał, że nie widzi prawej nóżki... A tu chłopczyk jak malowanie, zdrowiuteńki! No zgłupieć można było, cała rodzina chodziła przez kilka dni po ścianach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Jasne, że lekarze się mylą i nie zawsze mówią o wszystkim, jeśli się samemu dokładnie o wszystko nie wypyta. Tym bardziej, że Tootsie nie powiedziała mu o obowach, że jest mozliwosc, że moze byc w ciązy.
Ilosc pacjentów w kolejce nie oznacza, że lekarz jest dobry, bo do niego chodzi wiecej ludzi a drugi np. wychodzi wczesniej i u niego pustki są. Niestety zdarza się, że czasami wystawiają błędną diagnoze. Nawet ci lekarze, którzy posiadają najnowoczesniejszą aparature, to też nie ma pewnosci co do braku postawienia właściwej diagnozy, tym bardziej jakos mało prawdopodobne wydaje mi się, aby lekarz po dotyku brzucha potrafił właściwie okreslac, który to tydzień ciąży. Tootsie jeśli masz nadal jakies obawy i nie wiesz co zrobic to proponowałabym wybrac sie jeszcze raz do innego lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
straszne to co piszecie.jednak moj lekarz słusznie niczegi nie zauważył.Wine za opóźnienie okresu ponosi torbiel na jajniku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Tez kiedys mialam dokladnie ten sam problem torbiel na jajniku i brak okresu a lekarzowi balam sie powiedziec ze moze ja w ciazy jestem
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
tez o tym slyszalam, ale mama opowiadala mi,ze jak byla ze mna w ciazy (wiele lat temu-nie bylo jeszcze USG ani testow ciazowych) to lekarka jej powiedziala,ze to piekna, 3 tygodniowa ciaza
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.