|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
MAD et LEN
Dziewczęta i chłopaki!
Prosze uprzejmie o opinie na temat zapachów marki MAD et LEN. Dopiero co zauważyłam, że są dostępne w Lului i tak szukam opinii w necie i szukam, no i bida straszna. Ichniejsza strona w budowie, nut nigdzie nima a ja sie lekko napaliłam na pare "tytułów", szczególnieNo.10 LAVA NOBILE No.22 BLACK AFGHAN No.17 CUIR DE RUSSIE Kto już testował?
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAD et LEN
Słusznie się napaliłaś
(Ale to czysto subiektywna opinia). Nawet wymieniłaś je we właściwej kolejności ![]() Lava podoba mi się najbardziej. Jak dla mnie to surowe, spopielone olibanum. W pewnym momencie trochę mi przywodzi na myśl Rock Crystal, aczkolwiek jest bardziej chropawy i nie ma w sobie tej przejrzystości. Jakby trochę paczuli i ziół w tle. Piękny dym ![]() Back Afgan podoba mi się tylko odrobinę mniej. Trochę cieplejszy, ale też mocno kadzidlany.Cuir de Russie wydał mi się słodkawo-herbaciany, ale to był test na szybko. |
|
|
|
|
#3 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadziej że szybko sprowadzą je do Lului, razem z EncensCytat:
już przebieram nóżkami
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Mam odlewki Encens i Syczuańskiego Pieprzu i oba zapachy mi się podobają
Encens to bliski kuzyn L'Eau Trois i Incense Pure, wytrawny i drzewny, bez piwnicznej paczuli i grzyba, piękne, kościelne kadzidło, natomiast Poivre Sichuan to trawa cytrynowa z zieloną herbatą jaśminową, zapach delikatny ale oryginalny, coś jakby perfumowany talk
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Znam tylko Encens (przyjemny bardzo
![]() I czy tylko mnie nazwa Black Afghan wydaje się aż nazbyt, ekhem.. inspirowana? Ciekawe, jak zawartość flakonu?
"Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu". "Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze". Stanisław Jerzy Lec Obłąkane Retorty Ż ≠ RZ
U ≠ Ó KS ≠ X!! |
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hey będzie ciężko Ci znaleźć jakiekolwiek informacje na temat składu zapachów MAD et LEN. W Lulua powiedzieli (tak, tak, byłam już powąchać ), że firma bardzo mocno strzeże składów swoich perfum, stąd też w Internecie czarna dziura nt. składników.Mi strasznie spodobał się Cassis, Poivre Sichuan, Ambre ale ja lubię świeżaki na lato. Lava i Black Afghan (notabene podobno powstał przed tym Nasomato'wym) powinny Ci się spodobać, jeśli lubisz dymno - kadzidlane klimaty PS. Ja lubię, ale nie na lato
|
|
|
|
#7 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Wam wszystkim za podzielenie sie wrażeniami
Cytat:
Lotrłę w wersji bezgrzybowej uwielbiam, w grzybowej - lubię.Cytat:
|
|
|
|
#8 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam wczoraj że pytałaś na fejsbóku
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Już się doczekać nie mogę
Zrujnuje mnie to finansowo ale ciężko odmówic sobie dobrego zapachu. Już kupiłam Feuille Casiss ![]() w półce coraz mniej miejsca ;P
Edytowane przez piegowata Czas edycji: 2012-07-24 o 16:21 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
No i przetestowałam pare z zapachów.
Lava Nobile to na początku sad cytrusów w letni dzień, po czym zaczyna dochodzić olibanowy dym. Tak musiało pachnieć gdy popioły z Wezuwiusza spadały na Pompeje . Później zaczyna dominować olibanum, lekko nadpalone z cytrusowym "posmakiem". Niestety jest jedna poważna wada - Lava jest strasznie, ale to strasznie bliskoskórna, o b. słabej projekcji i słabej trwałości![]() Black Afghan to bardzo urodziwa mieszanka dziegciu, skóry i kadzidła z jakąś ziołową, słodko-gorzka specyficzną nutą - coś jak aromatyzowane papierosy, albo jakiś tytoń. Niestety też nie powala projekcją i trwałością Cuir de Russe to faktycznie słodka herbata w damskiej skórzanej torebce.
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie właśnie 6 zapachów MAD et LEN w Lului
Jednak w ciemno nie mam odwagi rozbierać.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Przetestowałam 4 z 9 próbek i póki co podoba mi się tylko Poivre (pikantny, gorzkawy) i Feuille cassiss (roztarty, cierpki, orzeźwiający porzeczkowy liść - jak żywy
). Cuir de Russie jest na mnie okropnie mydlany, podchodzący pod szypry, Black Afghan to skrzyżowanie Fumidusa i Black Tourmanin - interesujący, ale nie do noszenia. Dobrze, że nie kupowałam w ciemno, bo bym się srodze rozczarowała
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
A testował ktoś Ambre? - ta żywiczność i ziemistość z opisu jest nęcąca ...
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Oj taki agrest na początek spodobałby mi się
Mam nadzieję że w końcu wyjdzie jakaś żywica w tym zapachu... może to przez te upały te zapachy takie bez życia Nic to trza chyba zamówić próbki !
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Daffi a testowałaś Lava Nobile?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda... a miała być aromatyczność i żywice...
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie, jutro
Dziś były - Papiers (słodkie nic), Chene Violette (kiepskiej jakości mydło - poleciałam zmyć) no i Ambre. Lava jest podobno całkiem fajna, więc chcę ją porządnie przetestować nie mając na skórze śladów żadnych innych zapachów
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
No i mam Lavę na nadgarstku - faktycznie fajny olibanowy dym, ale wyczuwalny tylko przy samej skórze. Nie zdecyduję się na żaden z zapachów Mad et Len - sam ciekawy flakonik nie jest wart takiej ceny
Ciekawe z jakich składników robione są te perfumy? Wszystkie próbki poza Afghanem, który jest leciutko żółtawy wyglądają jak czysta woda. Może to są jakieś ekstrakty wodne a nie olejki eteryczne i dlatego mają taką słabą projekcję? Z Santalum coś dziwnego się stało - na górze jest kropla bezbarwnego tłuszczu, pod spodem coś rzadkiego (woda?)
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-07-29 o 10:41 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli wygląda na to, że to nie moja skóra strzeliła focha, tylko one faktycznie są takie słabowite
Ciekawe jak z rozbieranym jakiś czas temu Encens?Nawet nie spojrzałam na butelki, co tam jest napisane - edt? czy może edc?
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), natomiast pozostałe to pięćdziesiątki EDT .
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

a ja sie lekko napaliłam na pare "tytułów", szczególnie

(Ale to czysto subiektywna opinia). Nawet wymieniłaś je we właściwej kolejności 

Ciekawe, jak zawartość flakonu?
Lotrłę w wersji bezgrzybowej uwielbiam, w grzybowej - lubię.