| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-07-18, 16:29 | #1 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | MAD et LEN

Dziewczęta i chłopaki!  Prosze uprzejmie o opinie na temat zapachów marki MAD et LEN. Dopiero co zauważyłam, że są dostępne w Lului i tak szukam opinii w necie i szukam, no i bida straszna. Ichniejsza strona w budowie, nut nigdzie nima  a ja sie lekko napaliłam na pare "tytułów", szczególnie No.10 LAVA NOBILE No.22 BLACK AFGHAN No.17 CUIR DE RUSSIE Kto już testował? 
				__________________ Szukam i wymienię Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami)   | 
|     |   | 
|  2012-07-18, 19:37 | #2 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-11 
				 | 

Dot.: MAD et LEN

Słusznie się napaliłaś   (Ale to czysto subiektywna opinia). Nawet wymieniłaś je we właściwej kolejności  Lava podoba mi się najbardziej. Jak dla mnie to surowe, spopielone olibanum. W pewnym momencie trochę mi przywodzi na myśl Rock Crystal, aczkolwiek jest bardziej chropawy i nie ma w sobie tej przejrzystości. Jakby trochę paczuli i ziół w tle. Piękny dym  Back Afgan podoba mi się tylko odrobinę mniej.  Trochę cieplejszy, ale też mocno kadzidlany. Cuir de Russie wydał mi się słodkawo-herbaciany, ale to był test na szybko. | 
|     |   | 
|  2012-07-19, 12:40 | #3 | ||
				 | 

Cytat: 
  Mam nadziej że szybko sprowadzą je do Lului, razem z Encens Cytat: 
  już przebieram nóżkami   
				__________________ Szukam i wymienię Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami)   | ||
|     |   | 
|  2012-07-20, 09:55 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: gród Kraka 
				 | 

Mam odlewki Encens i Syczuańskiego Pieprzu i oba zapachy mi się podobają   Encens to bliski kuzyn L'Eau Trois i Incense Pure, wytrawny i drzewny, bez piwnicznej paczuli i grzyba, piękne, kościelne kadzidło, natomiast Poivre Sichuan to trawa cytrynowa z zieloną herbatą jaśminową, zapach delikatny ale oryginalny, coś jakby perfumowany talk   | 
|     |   | 
|  2012-07-20, 11:48 | #5 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-11 Lokalizacja: z chatki na kurzej nóżce 
				 | 

Znam tylko Encens (przyjemny bardzo   ) ale widzę, że można już zapróbkować ilość znacznie większą.  I czy tylko mnie nazwa Black Afghan wydaje się aż nazbyt, ekhem.. inspirowana?  Ciekawe, jak zawartość flakonu? 
				__________________  "Śnił mi się koszmar. Przerost biurokracji w państwie, gdzie niedawno ukończono likwidację analfabetyzmu". "Człowiek z człowiekiem się nie zejdzie, ale góra z górą zawsze". Stanisław Jerzy Lec Obłąkane Retorty Ż ≠ RZ U ≠ Ó KS ≠ X!! | 
|     |   | 
|  2012-07-20, 15:24 | #6 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 Hey będzie ciężko Ci znaleźć jakiekolwiek informacje na temat składu zapachów MAD et LEN. W Lulua powiedzieli (tak, tak, byłam już powąchać  ), że firma bardzo mocno strzeże składów swoich perfum, stąd też w Internecie czarna dziura nt. składników. Mi strasznie spodobał się Cassis, Poivre Sichuan, Ambre ale ja lubię świeżaki na lato. Lava i Black Afghan (notabene podobno powstał przed tym Nasomato'wym) powinny Ci się spodobać, jeśli lubisz dymno - kadzidlane klimaty   PS. Ja lubię, ale nie na lato   
				__________________ Niszowe zapachy, to jest to, co kocham   | |
|     |   | 
|  2012-07-20, 17:08 | #7 | ||
				 | 

Dzięki Wam wszystkim za podzielenie sie wrażeniami  Cytat: 
  Lotrłę  w wersji bezgrzybowej uwielbiam, w grzybowej - lubię. Cytat: 

__________________ Szukam i wymienię Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami)   | ||
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-07-24, 10:11 | #8 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 

|  2012-07-24, 13:24 | #9 | 
				 | 

Widziałam wczoraj że pytałaś na fejsbóku    
				__________________ Szukam i wymienię Kadzidła (z paczulami, skórami, przyprawami, drzewami w tym oudami)   | 
|     |   | 
|  2012-07-24, 16:01 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Już się doczekać nie mogę   Zrujnuje mnie to finansowo  ale ciężko odmówic sobie dobrego zapachu. Już kupiłam Feuille Casiss  w półce coraz mniej miejsca ;P 
				__________________ Niszowe zapachy, to jest to, co kocham   Edytowane przez piegowata Czas edycji: 2012-07-24 o 16:21 | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-07-25, 17:47 | #12 | 
				 | 

No i przetestowałam pare z zapachów. Lava Nobile to na początku sad cytrusów w letni dzień, po czym zaczyna dochodzić olibanowy dym. Tak musiało pachnieć gdy popioły z Wezuwiusza spadały na Pompeje  . Później zaczyna dominować olibanum, lekko nadpalone z cytrusowym "posmakiem". Niestety jest jedna poważna wada - Lava jest strasznie, ale to strasznie bliskoskórna, o b. słabej projekcji i słabej trwałości  Black Afghan to bardzo urodziwa mieszanka dziegciu, skóry i kadzidła z jakąś ziołową, słodko-gorzka specyficzną nutą - coś jak aromatyzowane papierosy, albo jakiś tytoń. Niestety też nie powala projekcją i trwałością  , ale jest troche niż w przypadku Lavy Cuir de Russe to faktycznie słodka herbata w damskiej skórzanej torebce. 
|     |   | 
|  2012-07-25, 22:51 | #13 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: gród Kraka 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2012-07-27, 09:53 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Zamówiłam sobie właśnie 6 zapachów MAD et LEN w Lului  Jednak w ciemno nie mam odwagi rozbierać. | 
|     |   | 
|  2012-07-28, 09:26 | #15 | 
				 | 

Przetestowałam 4 z 9 próbek i póki co podoba mi się tylko Poivre (pikantny, gorzkawy) i  Feuille cassiss (roztarty, cierpki, orzeźwiający porzeczkowy liść - jak żywy  ).  Cuir de Russie jest na mnie okropnie mydlany, podchodzący pod szypry, Black Afghan to skrzyżowanie Fumidusa i Black Tourmanin - interesujący, ale nie do noszenia. Dobrze, że nie kupowałam w ciemno, bo bym się srodze rozczarowała   | 
|     |   | 
|  2012-07-28, 21:03 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

A testował ktoś Ambre? - ta żywiczność i ziemistość z opisu jest nęcąca ...

__________________ ... panta rhei ... | 
|     |   | 
|  2012-07-28, 21:16 | #17 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2012-07-28, 21:50 | #18 | 
				 | 

Oj taki agrest na początek spodobałby mi się   Mam nadzieję że w końcu wyjdzie jakaś żywica w tym zapachu... może to przez te upały te zapachy takie bez życia  Nic to trza chyba zamówić próbki ! 
|     |   | 
|  2012-07-28, 21:59 | #19 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-07-28, 22:09 | #20 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Daffi a testowałaś Lava Nobile?

| 
|     |   | 
|  2012-07-28, 22:16 | #21 | 
				 | 

Szkoda... a miała być aromatyczność i żywice...

|     |   | 
|  2012-07-28, 22:35 | #22 | 
				 | 

Jeszcze nie, jutro  Dziś były - Papiers (słodkie nic), Chene Violette (kiepskiej jakości mydło - poleciałam zmyć) no i Ambre. Lava jest podobno całkiem fajna, więc chcę ją porządnie przetestować nie mając na skórze śladów żadnych innych zapachów   | 
|     |   | 
|  2012-07-29, 10:31 | #23 | 
				 | 

No i mam Lavę na nadgarstku - faktycznie fajny olibanowy dym, ale wyczuwalny tylko przy samej skórze. Nie zdecyduję się na żaden z zapachów Mad et Len - sam ciekawy flakonik nie jest wart takiej ceny  Ciekawe z jakich składników robione są te perfumy? Wszystkie próbki poza Afghanem, który jest leciutko żółtawy wyglądają jak czysta woda. Może to są jakieś ekstrakty wodne a nie olejki eteryczne i dlatego mają taką słabą projekcję? Z Santalum coś dziwnego się stało - na górze jest kropla bezbarwnego tłuszczu, pod spodem coś rzadkiego (woda?)   Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-07-29 o 10:41 | 
|     |   | 
|  2012-07-29, 11:01 | #24 | 
				 | 

Czyli wygląda na to, że to nie moja skóra strzeliła focha, tylko one faktycznie są takie słabowite  Ciekawe jak z rozbieranym jakiś czas temu Encens? Nawet nie spojrzałam na butelki, co tam jest napisane - edt? czy może edc? 
|     |   | 
|  2012-07-29, 11:15 | #25 | |
				 | 

Cytat: 
  ), natomiast pozostałe to pięćdziesiątki EDT  . | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.