![]() |
#2 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Wymianka Październik 2012 (jesień/zima 2012/13)
1. Promod
Rozmiar z metki: EUR 42 UK 14 Wymiary Między pachami: 43cm Długość od pachy w dół: 73cm Długość całkowita: 77cm Tkanina skład: 65%poliester 35%cotton Opis: Kolor: ciemnoszary w róże Ślady zużycia: b. małe Wady: brak Inne: suwak z boku, materiałowy pasek, silikonowy pasek wszyty na górze. Tej sukienki mi najbardziej szkoda oddawać. Delikatna, letnia, b. elegancka (byłam w niej na poprawinach własnego wesela). Za nią chcę coś super. 2. Esprit Rozmiar z metki: EUR42 UK16 Wymiary Między pachami: 42 cm Długość od pachy w dół: 80cm Długość całkowita: - Tkanina skład: 100% poliester Opis: Kolor: ciemny zgaszony róż Ślady zużycia: ubrana na dwie imprezy, znikome Wady: brak Inne: suwak na plecach, usztywniane boki żyłką (ten marszczony pas na biuście), odcinana pod biustem, wszyty silikonowy pasek na górze sukienki (świetna rzecz), szeroka wstążka do zawiązania na plecach. Tą sukienkę oddaję z wielkim żalem, ale nie ma sensu jej zwężać. Bielizna 1.Panache Rozmiar z metki: EUR 70 FF UK 32 FF Wymiary Obwód: na płasko ok 68 cm rozciąga się do 7 cm w górę. Tkanina skład: Opis: Kolor: czarny Ślady zużycia: stan bardzo dobry, używałam go, ale nie zniszczyłam Wady: silikonowe paski tak dziwnie popękały. Nie wpływa to na trzymanie się stanika (bez ramiączek) na biuście, ale nieładnie to wygląda. Widać to na zdjęciach. No i nie jest tak ścisły jak w dniu zakupu, ale nie jest rozciagnięty. Inne: ten stanik to Evie, zasłużenie sławny, bo niezbędnik w szafie biuściastej. Ani razu nie zdarzyło mi się założyć do niego ramiączek, tak dobrze trzymał biust. Dla smaczku dodam, że w szafie mam identyczny kremowy, użyty dosłownie kilka razy, czyli prawie jak nowy. Ale żebym oddała ten drugi to coś mnie musi zachwycić. 2.Fantasie Rozmiar z metki: EUR 70 G UK 32 G Wymiary Obwód : płasko ok 68 cm, naciągnąć go można maksymalnie 5 cm. Miseczka (mierzona po drucie) - szerokość 18 cm, wysokość ok 12 cm, długość fiszbiny ok 31 cm Tkanina skład: 56% poliester 37% nylon 7 % elastan Opis: Kolor: czerwony Ślady zużycia: stan b. dobry, widać lekkie ślady używania, ale zadbany i niezniszczony Wady: ślady zmechaceń (widać na zdjęciach), jest minimalnie mniej ścisły niż w dniu zakupu, ale to oczywiste przy używanym staniku Inne: kosztował ok 250 zł i zdecydowanie wart był swojej ceny. Pomimo częstego noszenia nie zniszczył się w ogóle, nie odkształcił i nie rozciągnął. Koronka sprawiająca wrażenie delikatnej jest taka jak w dniu zakupu. Nigdy bym go nie oddała, gdyby nie fakt, że jestem bliżej 65 niż 70. To jest model Elodie. Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2012-10-10 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Firma: Popin, skandynawska dobra marka
Rozmiar z metki: EUR 36 Wymiary Między pachami: 45 cm Długość od pachy w dół: 50 cm Rękawy: od pachy w dół – 45 cm, od szczytu ramienia w dół 65 cm, szerokość rękawów – przy ramieniu 23 cm, dolny – 13 cm Długość całkowita (mierzona z tyłu pleców przez środek): 76 cm Tkanina skład: 100% poliester Opis: Kolor: ciemnofioletowa Ślady zużycia: znikomy, prawie w ogóle nie noszona Wady: brak Inne: świetnie skrojona marynarka, tylko że za mała na mnie idealna do jeansów, szpilek i imprezowego topu John Baner Rozmiar z metki: EUR 40 UK 14 Wymiary Między pachami: 50 cm Długość od pachy w dół: 34 cm Długość całkowita: 56 cm Tkanina skład: 100% bawełna Opis: Kolor: ciemnoniebieski z przetarciami Ślady zużycia: zerowe, nietrafiony rozmiar z zakupów internetowych, jeszcze są przyszyte zapasowe guziki Wady: brak Inne: bardzo fajna kurtka jeansowa, miękka i dopasowująca się, Orsay Rozmiar z metki: EUR L Wymiary Między pachami: 40cm Długość od pachy w dół: 44 cm Długość całkowita: 53cm Tkanina skład: 95% bawełna, 5% elastan Opis: Kolor: słoneczny żółty (nie jaskrawy, tak jakby „sprany”) Ślady zużycia: znikome, ubrana kilka razy Wady: brak Inne: miły miękki materiał, wygodna, kolejna rzecz której żal mi oddawać Atmosphere Rozmiar z metki: UK 12 Wymiary Między pachami: 40 cm Długość od pachy w dół: 42 cm Długość całkowita: ok 58 cm Tkanina skład: 100 viscose Opis: Kolor: b. ciemny połyskujący fiolet Ślady zużycia: żadne, ubrana ze dwa razy Wady: brak Inne: świetna bluzka na jedno ramię (kokarda), w okolicach brzucha układa się w falę (czyli kryje wystający brzuszek); bardzo fajna bluzka którą nawet nie miałam się okazji nacieszyć Mohito Rozmiar z metki: EUR 40 Wymiary Między pachami: 49 cm Długość od pachy w dół: 37 cm Długość całkowita: 60 cm Tkanina skład: 97% bawełna 3% elastan Opis: Kolor: granatowy Ślady zużycia: b.małe (założyłam kilka razy na egzamin) Wady: brak Inne: wizytowa, biurowo-egzaminacyjna . Bluzka jest świetnie skrojona i genialnie podkreśla sylwetkę i jakby tylko ktoś miał coś takiego numer mniejszy to bym była zachwycona. New Look Rozmiar z metki: EUR 36 UK 8 Wymiary Między pachami: 33 cm rozciągliwa do ok 45 cm Długość od pachy w dół: 65 cm Długość całkowita: 79 cm Tkanina skład: 96% viscose 4% elastane Opis: Kolor: brązowy biały czarny Ślady zużycia: znikome (ubrana dwa razy) Wady: brak Inne: bardzo fajna tunika, wiązana, świetnie będą w niej wyglądały osoby o szczupłych ramionach z racji krótkiego rękawka (ma bufkę i ściągacz) a ja do nich nie należę i dlatego oddaję Firma: House Rozmiar z metki: M Wymiary Między pachami: 42 cm Długość od pachy w dół: 37 cm Długość całkowita: 53 cm Tkanina skład: 95% bawełna 5% elastan Opis: Kolor: szary Ślady zużycia: znikome - noszona i uprana do dwóch razy Wady: brak Inne: praktycznie nie noszona bluza na suwak, raczej z tych cioeńszych i wygodnych Firma:Terranova Rozmiar z metki: S Wymiary Między pachami: 48 cm Długość od pachy w dół: 40 cm Długość całkowita: 56 cm Tkanina skład: 95% bawełna 5% wiskoza Opis: Kolor: jasnoszary z nadrukiem Ślady zużycia: b.małe - noszona i uprana do trzech razy Wady: brak Inne: bardzo fajna miękka wesoła bluza kangurka ![]() Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2012-10-12 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Amisu New Yorker
Rozmiar z metki: 32 Wymiary Pas: 46 cm Biodra: 50 cm Długość całkowita: ok 112 cm Szerokość nogawek: w kroku 28 cm, dół 27 cm Tkanina skład: 98% bawełna 2% elastan Opis: Kolor: czarny Ślady zużycia: b. małe, założone i wyprane do 10 razy Wady: brak Inne: wygodne, szerokie spodnie, miękkie. Intensywnie czarne, pasek do nich jest w ogóle nieużywany. Vero Moda Rozmiar z metki: EUR 38 Wymiary Pas: 42 cm Biodra: 44 cm Długość: 50 cm + 11 cm falbany Tkanina skład: odcięta metka Opis: Kolor: ciemnoszary w czarne wzory Ślady zużycia: nosiłam ją często w zimie, więc można zauważyć, że nie jest zdjęta prosto z wieszaka, ale w ogóle nie zniszczona Wady: brak, Inne: wygodna spódnica, dobrze skrojona, będę za nią tęsknić :P Firma: s. Olivier Rozmiar z metki: EUR 38 Wymiary Pas: 40 cm Biodra: ok 45 cm Długość: 54 cm Tkanina skład: 92 %wiskoza 8% elastan Opis: Kolor: granatowa w geometryczne wzory Ślady zużycia: praktycznie żadne – założyłam ją góra trzy razy i wyprałam Wady: brak, Inne: miękko opływa ciało i dopasowuje się, bardzo fajna spódnica i była droga więc za nią chcę coś super. P.S. Ona nie jest sprana, tylko ma taki kolor, dokładnie taka sama była na wieszaku w sklepie P.S.2 Na zdjęciu mi się krzywo ułożyła, ale ma prosty trapezowy kształt Firma: Amisu New Yorker Rozmiar z metki: 40 Wymiary Pas: 44 cm Biodra: rozkloszowana, ok 50 cm? Długość: 50 cm Tkanina skład: odcięta metka Opis: Kolor: czarny w białe wzory Ślady zużycia: mały, dostałam praktycznie nówkę, założyłam kilka razy w wakacje i uprałam... i już na mnie jest za duża ![]() niezwykle wygodna, z przyjemnego materiały (troszkę tak jakby "sztywny" dlatego spódnica ładnie się układa), do tego pasek Firma: Esprit Rozmiar z metki: UK 14 FR 42 Wymiary Między pachami: 47 cm Pod biustem: 41 cm Biodra: rozkloszowana, ok 60 cm? Długość od pachy w dół: 78 cm Długość całkowita: ok 99 cm, w tym 13 cm ramiączka Tkanina skład: 100% bawełna Opis: Kolor: khaki w szare wzory Ślady zużycia: mały, jedna z najwygodniejszych letnich sukienek jakie miałam, dobra gatunkowo, kolejna rzecz za duża.. Firma: clockhouse C&A Rozmiar z metki: M Wymiary Między pachami: 36 cm Długość od pachy w dół: 33 cm Długość całkowita: ok 46 cm, w tym 11 cm ramiączka Tkanina skład: 100% poliester Opis: Kolor: ciemny czerwony wpadający w brąz z czarnymi wstawkami Ślady zużycia: średnie, widać leciutkie zmechacenia, ale bluzka jak najbardziej do noszenia Wady: widać leciutkie zmechacenia, ale bluzka jak najbardziej do noszenia Inne: fajny top w stylu gorsetowym, z koronkowymi wstawkami, coś a'la gothic... nie wiem czy oddam ![]() Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2012-10-12 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
1.Venezia
Wysokie (10 cm) szpilki skórzane, założone dosłownie raz na imprezę. Z oryginalnym pudełkiem. Rozmiar 39. 2. Srebrne czółenka No name, ale kupowane dobrym polskim sklepie, niezniszczone, obcas ok 5 cm. Bardzo wygodne. Rozmiar 38. Tych butów łatwo nie zamierzam oddać Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2012-10-10 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Nowa nieużywana śnieżnobiała firanka. Leżała w szufladzie kilka miesięcy ale zabezpieczyłam ja przed wilgocią i kurzem. Szer 127 cm x 348 cm. Można ją docinać, dzielić do odpowiednich wymiarów bo jest nieobszyta.
Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2012-10-12 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Wymienione
![]() kamikaze51 Frotex, trzy nowe nieużywane ręczniki. Wymiary każdy - 50 cm x 95 cm Laura Scott Rozmiar z metki: EUR 38 Wymiary Między pachami: ok 40 cm (ale więcej się nie rozciągnie) Długość od pachy w dół: 44 cm Długość całkowita: ok 63 cm Tkanina skład: 95%wiskoza 5% elastan Opis: Kolor: ciemnoszary Ślady zużycia: żadne, tylko przymierzone, oderwałam też metki Wady: brak Inne: ten top jest przepiękny, ale kompletnie na mnie nie leży oddaję z wielkim żalem Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2012-10-12 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
coś u mnie za ten top ?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1349880110 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za ręczniki
![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1349879358
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Przekupka: 222 pkt / 100% pozyt.
|
coś u mnie za ręczniki?
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
hej, cos u mnie za reczniki?
w dalszej kolejnosci podoba mi sie firanka, top laury scott, oraz ewentualnie fioletowa marynarka ;-)
![]() |
#27 | ||||
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Nic nie znalazłam, pozdrawiam
![]() Cytat:
Nic nie znalazłam, pozdrawiam ![]() Nic nie znalazłam, pozdrawiam ![]() Cytat:
![]() Nic nie znalazłam, pozdrawiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odpisane |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
niestety nic dla siebie wiecej nie znalazłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
o, jeszcze Patrick Dempsey nowy wpadł mi w oko ;-)
jak widzialabys wymiane ? ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- oba evidence sa warte 300 zl... jak dolozysz ta meska perfume to moge pomyslec, jezeli nie to podziekuje ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- tak, są zafoliowane. mam jeszcze kilka pytań. czy top ma bardzo głeboki dekolt? spokojnie zakrywa biust czy tez z trudem? ![]() jaką gęstość mają ręczniki? są z tych cieniutkich czy raczej grubych, solidnych? Ta perfuma to Patrick Dempsey II tak? czy to jest jakaś inna? jak tak to podrzuć jakiś link bo nie mogę znaleźć ![]() i czy marynarka ma wywijane rękawy? ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- hmm, no to tak: za marynarkę podziękuje - nie jestem do niej zbyt przekonana a jak sama pisalaś wysoko ją sobie cenisz... podziekuję takze za firanke - zmierzylam sobie i bedzie za waska. Zdecydowalabym sie na ta perfume, reczniki i w sumie top rowniez...tyle ze w takim wypadku mogę zaproponowac już tylko jedną z perfum... ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- ok, czyli l'eau za dempsey'a +ręczniki + top wysyłam pw ![]()
Wymieniam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75815466 Ksiazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1102961 Edytowane przez kamikaze51 Czas edycji: 2012-10-12 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
cos u mnie za bluzę?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1350036861
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.