|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pomocy:( Jestem załamana
Po 5-ciu latach chodowania naturalnego koloru zachciało mi się odrobiny odmiany. I postanowiłam zmienic kolor. Dałam się znajomej fryzjerce namówic na 1 kolor a nie pasemka.
Wyglądają... O wiele gorzej. Swój mam ciemny blond. Miało byc jaśniej o 2 odcienie, a na głowie mam jasny rudy... Ale pominąwszy to... Włosy mam totalnie zniszczone (tak czuję) są szorstkie, sztywne jakieś jakby połamane.... Wiec mam 2 pytania: - Co mogę zrobic aby im trochę pomóc? W ogóle da sie im pomóc? Za 8 miesięcy wychodzę za mąż nie mogę ściąc się na rekruta ![]() - Za jaki okres czasu mogę zmienic kolor? Tym razem ostatni raz, już wypróbowaną farbą (z garniera ciemny bląd wychodzi jak mój naturalny kolor i nie widac odrostów). Pomóżcie bo siedzę i ryczę. Jestem załamana ![]() P.s I czy istnieje szansa, że farba od fryzjera się nieco spierze tak jak farby drogeryjne czy nie ma szansy na to? P.s 2 Chyba nie ma skoro włosy były farbowane na jaśniejszy kolor to pewnie utleniacz poszedł w ruch, a wtedy kolor jest wywabiony tak jakby. Kurna... Zachciało się durnej babie zmian po 5-ciu latach. Jestem na siebie wściekła ![]() Edytowane przez ILTheCure Czas edycji: 2012-08-31 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy:( Jestem załamana
Oj... bardzo Ci współczuję...
Niestety jeśli to była farba chemiczna to nie wrócisz już do swojego koloru, tym bardziej że rudości baaaardzo ciężko się pozbyć ![]() Radziłabym Ci iść do innego fryzjera (DOBREGO!!!), wyjaśnić jak wygląda sprawa i wspólnie dobrać jakiś odcień z palety, a potem podetnij końcówki. A co do pielęgnacji to na pewno biowax mogę polecić Ci z czystym sumieniem, a do tego obowiązkowo olejowanie! Mnie biowax i olejowanie pomogło odratować spalone włosy, więc wiem co mówię. Jeśli prostujesz włosy, kręcisz lokówką itp. to na razie się z tym wstrzymaj (przynajmniej do wesela :P), bo to dodatkowo wysusza i niszczy włosy. Osobiście lubie czasem sobie kupić w drogerii (a'propos) "kurację na gorąco" w takich małych jednorazowych saszetkach - super sprawa ![]() Mam nadzieję, że pomogłam ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zapraszam na wątek o dekoloryzacji a tam umieść swoje zdjęcie tzn włosów jaki masz kolor naturalny i obecny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
co z tym zrobić? ;( http://tinypic.com/view.php?pic=29wqurm&s=6
przez 3 lata farbowałam ciemnym brązem ,ale mam już go dość mój naturalny kolor to jakis brąz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może płukanki i szampony do włosów blond pomogą? Na pewno neutralizują żółć, może też dadzą coś przy rudych. Po rozjaśnianiu masz osłabione włosy i zamiast kombinować z kolejnymi ostrymi środkami możesz spróbować czegoś delikatniejszego
![]()
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie na razie nic im nie chcę robic. Tylko wzmacniac. Ten kolor sam w sobie nie jest jakiśobrzydliwy. Po prostu mój naturalny był ładniejszy... A więc włosy niepotrzebnie dostały po dupie (a dostały sądząc po ich stanie po umyciu). Około grudnia myślę właśnie szamponem zafarbowac na swój kolor. Już kiedyś nim farbowałam zrudziałe pasemka i chwycił na nie, a odrostów w ogóle nie było widac, bo jest w mojej tonacji. Spróbuję tak i tym razem. Kupię kosmetyki tego biovaxu i jakoś przeżyję. Mam nauczkę na przyszłośc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
wybierz się do dobrego fryzjera na dekoloryzację zabieg jest kosztowny ale efekt wart ceny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- podovbno sauna dla włosów działa cuda efekt widoczny po pierwszym zabiegu, w zależności od kondycji włosów zależy ilość przyjętych zabiegów, w Białej w ZDZ robią taki zabieg dużo taniej niż w salonach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
jak chcesz się pozbyć rudości - polecam płukankę z gencjany.
Musisz teraz dbać o włosy, nakładaj maskę po każdym myciu, oleje. Zetnij ile tylko możesz i zacznij pić drożdże albo łykaj suplementy. Będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.