Dziewczyny i żony więźniów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-31, 11:05   #1
magdus17
Przyczajenie

Dziewczyny i żony więźniów

Witam, jestem studentką resocjalizacji szukam chętnych kobiet, które opowiedziałyby mi swoją historie związku z osobą przebywająca w zakładzie karnym.

Chodzi mi o to jak sobie radzicie z tym, jakie macie obawy. Piszę pracę magisterską na temat sytuacji i doświadczeń kobiet, które są w w związku z osobą przebywającą w zakładzie karnym.

Jeśli jesteś zdecydowana i chciałabyś mi opowiedzieć swoją historię proszę napisz na mój adres e-mail magdus17@gmail.com a podam więcej szczegółów.

Edytowane przez magdus17
Czas edycji: 2016-01-01 o 09:11
magdus17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 11:18   #2
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny i żony węźniów

Cytat:
Napisane przez magdus17 Pokaż wiadomość
Witam, jestem studentką resocjalizacji szukam chętnych kobiet, które opowiedziałyby mi swoją historie związku z osobą przebywająca w zakładzie karnym.

Chodzi mi o to jak sobie radzicie z tym, jakie macie obawy. Piszę pracę magisterską na temat sytuacji i doświadczeń kobiet, które są w w związku z osobą przebywającą w zakładzie karnym.

Jeśli jesteś zdecydowana i chciałabyś mi opowiedzieć swoją historię proszę napisz na mój adres e-mail magdus17@gmail.com a podam więcej szczegółów.

Chciałam tez powiedzieć, że sama jestem w takim związki dlatego zdecydowałam się na taki temat pracy.
Zawsze dziwiły mnie takie kobiety
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 12:14   #3
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Zawsze dziwiły mnie takie kobiety
mnie tez

jeszcze zlodziei rozumiem, ale zony/dziewczyny mordercow/gwalcicieli/kolesi co ''sa nerwowi'' wiec co jakis czas maja sprawe za pobicie to dla mnie abstrakcja
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 12:26   #4
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Pokaż wiadomość
mnie tez

jeszcze zlodziei rozumiem, ale zony/dziewczyny mordercow/gwalcicieli/kolesi co ''sa nerwowi'' wiec co jakis czas maja sprawe za pobicie to dla mnie abstrakcja
Takie kobiety często sa współuzależnione i mają wyprany mózg. Równie dobrze moglibyście napisać jak matki pedofilów, morderców mogą ich odwiedzać, wspierać, apotem przyjąć do domu. Taki sam mechanizm.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 13:12   #5
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez

Znałam panienkę, której chłopak siedział za pobicie - oczywiście to biedny żuczek został sprowokowany przez jakiegoś zuueego kolesia z dyskoteki Przecież "on muchy by nie skrzywdził!"

Z mordercami i gwałcicielami pewnie jest podobnie - oni wcale nie chcieli, sąd i sąsiedzi się przeciw nim sprzysięgli, a ta dzi*ka kłamie, bo zazdrości misiaczka!
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 13:16   #6
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Znałam panienkę, której chłopak siedział za pobicie - oczywiście to biedny żuczek został sprowokowany przez jakiegoś zuueego kolesia z dyskoteki Przecież "on muchy by nie skrzywdził!"

Z mordercami i gwałcicielami pewnie jest podobnie - oni wcale nie chcieli, sąd i sąsiedzi się przeciw nim sprzysięgli, a ta dzi*ka kłamie, bo zazdrości misiaczka!
Bo więzieniach to sami niewinni siedzą
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 14:43   #7
201604181004
Konto usunięte

studentka resocjalizacji w związku z więźniem xd
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 15:10   #8
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
no drabina, uwazaj bo nauczycielki z uczniami tez sie zdarzaly

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Takie kobiety często sa współuzależnione i mają wyprany mózg. Równie dobrze moglibyście napisać jak matki pedofilów, morderców mogą ich odwiedzać, wspierać, apotem przyjąć do domu. Taki sam mechanizm.
mysle, ze u matek troche inny, bo one czesto patrzac na swoje dorosle juz dziecko widza berbecia,ktoremu trzeba zrobic obiadek czy cos i pewnie wierza,ze synowie sie zmienia ale niesttey nie rozumiem i nie zrozumiem-dla mnie wymaga to po prostu odrobiny obiektywizmu w zyciu, zeby stwierdzic ze misio/synus jednak nei taki idealny, a ludzie latwo sie nie zmieniaja zwlaszcza jak przestepstwo nie jest jednorazowe tylko seryjne

podobnie nie rozumiem tez alkoholikow, narkomanow, ludzi z otyloscia itp-prawda jest taka, ze Ci ludzie czesto nic nie robia nawet,zeby zmienic swoja sytuacje (pewnie taki mechanizm uzaleznien) ale wogole mi ich nie zal i uwazam,ze cos jest z nimi nie tak
Stary 2015-12-31, 15:24   #9
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

Tiaaaaa. Jestem może naiwna ale nie aż tak. Chyba, że jest to więzień sumienia ale od pewnego czasu już wszyscy są na wolności no i są wiekowi już.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
no drabina, uwazaj bo nauczycielki z uczniami tez sie zdarzaly
Zdarzały. Ale bardzo szybko traciły prawo wykonywania zawodu a jeśli uczeń był nieletni kończyło się sprawa sądową. Poza tym istnieje coś, co nazywamy powszechnie etyką zawodową.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-31, 16:38   #10
cherry_flamme
Zakorzenienie

Ech, dziewczyny, trzeba trochę czasu w wiezieniach spędzić, pogadać z tymi ludźmi i dopiero wtedy się wypowiadać. Polecam blog Kotkowicza. To jest przykład udanej resocjalizacji, a żonę poznał zaraz po wyjściu i nie skreśliła go z powodu kryminalnej przeszłości.
Tobie Autorko radziłabym szukać kobiet na forach prawnych. Tam są wątki dla takich osób.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-01, 22:31   #11
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Dot.: Dziewczyny i żony więźniów

autorko, po kilku sekundach z google znalazłam forum na którym udzielają się wyłącznie kobiety, których poszukujesz. może tam lepiej celuj.

Cytat:

kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-02, 11:22   #12
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Ech, dziewczyny, trzeba trochę czasu w wiezieniach spędzić, pogadać z tymi ludźmi i dopiero wtedy się wypowiadać. Polecam blog Kotkowicza. To jest przykład udanej resocjalizacji, a żonę poznał zaraz po wyjściu i nie skreśliła go z powodu kryminalnej przeszłości.
Tobie Autorko radziłabym szukać kobiet na forach prawnych. Tam są wątki dla takich osób.
Właśnie chciałam ten link podrzucić. Kotkowicz dość mocno zmienił moje kategoryczne podejście do tego tematu.
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 11:33   #13
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Bronie sie z karnego wykonawczego i co tydzień promotor mówi, żeby im się w oczy nie patrzeć, bo się tak potrafią spojrzeć i potem takie listy pisać, że wiele przepada XD

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Spędziłam, pogadalam, poczytałam bynajmniej nie blogi tylko publikacje naukowe i resocjalizacja w więzieniach w większości nie istnieje. Albo się wychodzi tak jak się przyszło, albo jest tylko gorzej. Są ludzie, którzy faktycznie poukladali sobie życie, ale to nie zasługa samego więzienia.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2016-01-02 o 11:35
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 13:30   #14
Imperialista
BAN stały

Studia teraz chyba są niewiele warte, jak studentka resocjalizacji wiąże się z kryminalistą. No chyba, że chodzi o kogoś kto ma fejm

https://www.youtube.com/watch?v=0zcMyUFbJAM
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 14:47   #15
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Bronie sie z karnego wykonawczego i co tydzień promotor mówi, żeby im się w oczy nie patrzeć, bo się tak potrafią spojrzeć i potem takie listy pisać, że wiele przepada XD

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Spędziłam, pogadalam, poczytałam bynajmniej nie blogi tylko publikacje naukowe i resocjalizacja w więzieniach w większości nie istnieje. Albo się wychodzi tak jak się przyszło, albo jest tylko gorzej. Są ludzie, którzy faktycznie poukladali sobie życie, ale to nie zasługa samego więzienia.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 15:06   #16
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
ke?
Aaaa. Wyboldowania nie zauważyłam XD

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2016-01-02 o 15:21
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 22:49   #17
kaja1981
Rozeznanie

Ale Drabina by musiała takie większe dzieci chyba uczyć, młodzież w sensie? ja w gimbazie pracuję, tu to o takich mezaliansach nikt nie słyszał

tak pomyślałam, a może studentka resocjalizacji jest w takim związku, bo jej facet student za trawę siedzi? bo to bym w pełni rozumiała i jeszcze im współczuła
kaja1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 11:19   #18
magdus17
Przyczajenie

Ha ha bardzo śmieszne. Jak zaczynałam studia mój facet był na wolności! Nie będę pisać za co siedzi i dlaczego, bo to nie wasza sprawa. I co w tym dziwnego, że jestem w takim związku?? Życie płata różne figle. A po drugie nie prosiłam o bezsensowne komentarze tylko o pomoc, więc jeśli nie macie nic sensownego do powiedzenia to nie piszcie tutaj i tyle. Wasze "mądrości" nie są mi do niczego potrzebne! Pozdrawiam
magdus17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 11:34   #19
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Ha ha bardzo śmieszne. Jak zaczynałam studia mój facet był na wolności! Nie będę pisać za co siedzi i dlaczego, bo to nie wasza sprawa. I co w tym dziwnego, że jestem w takim związku?? Życie płata różne figle. A po drugie nie prosiłam o bezsensowne komentarze tylko o pomoc, więc jeśli nie macie nic sensownego do powiedzenia to nie piszcie tutaj i tyle. Wasze "mądrości" nie są mi do niczego potrzebne! Pozdrawiam
Och, "ten los", "ten los", bo jak tu spojrzeć na swoje życie jako wybór? Bo wtedy trudno będzie zrzucić winę ewentualnych błędów, a tak "życie płata figle", "bo los tak chciał".
I co jest dziwnego? No dziwny jest.
Wyjątki: więzień polityczny.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2016-01-03 o 11:36
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-03, 11:38   #20
broziak
BAN stały

ja cie nie zamierzaqm krytykowac ani oceniac. Taki związek jest Twoim wyborem, masz do tego pelne prawo jesli jestes w tym związku szczęśliwa to dobrze. jednak życie p[łata figle hm to rzeczywiscie troche zrzucanie odpowiedzialnosci, życie to jest suma pewnych przypadkow, ale w większosci to jednak nasze decyzje i wybory je kształtują
broziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 11:47   #21
kaja1981
Rozeznanie

no dobra, to tak serio, potrafisz spojrzeć na temat obiektywnie? wyłączyć swoje emocje i przyjąć do wiadomości, że nie zawsze taki związek to coś fajnego? a pewnie raczej rzadko
kaja1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 11:51   #22
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
no tak, czlowiek spokojnie i uczciwie pracuje czy tam uczy sie, nigdy prawa nie zlamal a tu nagle rano zamiast aromatu kawy budzi go kopniak policjanta w drzwi i do wiezienia bo komendant kostka rzucil i akurat tak wypadlo - widzisz dla mnie akurat wiazanie sie z takimi ludzmi jest dziwne, bo z nielicznymi wyjatkami to patologia i niebezpieczni ludzie, a poza tym zwykle jak ktos raz trafia do wiezienia to tam wroci, wiec perspektywa zycia z takim tez niewesola - i dziwi mnie wlasnie,ze te kobiety tego nie widza i uwazaja wszystkie jak leci ,ze ich mis jest taki niewinny/zmieni sie/tak wyszlo, no dziwi mnie i juz
Stary 2016-01-03, 12:26   #23
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Jakoś nie wierzę w obiektywizm twojej magisterki.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-03, 12:29   #24
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
no tak, czlowiek spokojnie i uczciwie pracuje czy tam uczy sie, nigdy prawa nie zlamal a tu nagle rano zamiast aromatu kawy budzi go kopniak policjanta w drzwi i do wiezienia bo komendant kostka rzucil i akurat tak wypadlo - widzisz dla mnie akurat wiazanie sie z takimi ludzmi jest dziwne, bo z nielicznymi wyjatkami to patologia i niebezpieczni ludzie, a poza tym zwykle jak ktos raz trafia do wiezienia to tam wroci, wiec perspektywa zycia z takim tez niewesola - i dziwi mnie wlasnie,ze te kobiety tego nie widza i uwazaja wszystkie jak leci ,ze ich mis jest taki niewinny/zmieni sie/tak wyszlo, no dziwi mnie i juz
Weź, ja po tych historiach wizazowych o misiach siedzących za niewinność/ z łapanki żyje w ciągłym strachu :c
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 12:45   #25
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Och, "ten los", "ten los", bo jak tu spojrzeć na swoje życie jako wybór? Bo wtedy trudno będzie zrzucić winę ewentualnych błędów, a tak "życie płata figle", "bo los tak chciał".
Dary.. dary losu.. musiałam, nie mogłam się oprzeć.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 13:04   #26
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dopuszczam więcej wyjątków, bo polskie prawo w niektórych jego aspektach bardzo mi się nie podoba, ale "życie płata figle" faktycznie jest dość zabawne w tym kontekście.
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 17:59   #27
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Życie płata różne figle
Nie życie. Twój facet.
Aby dostać bezwzględne więzienie musiał popełnić grubsze przestępstwo, a nie coś w stylu posiadania trawki na własny użytek.
Innymi słowy - patologia.

A tym masz skłonności do "badboyów" i bawisz się w ratowniczkę (czyżby DDA?)

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 19:09   #28
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Weź, ja po tych historiach wizazowych o misiach siedzących za niewinność/ z łapanki żyje w ciągłym strachu :c
no w sumei to strach sie bac
no ale wiesz wizaz-przeciez nawet teraz jest tu gdzies watek,ze za prowadzenie po pijaku i narkotykach sie nie powinno siedziec bo co to za przestepstwo jak ktos nie chcial komus krzywdy zrobic

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
A tym masz skłonności do "badboyów" i bawisz się w ratowniczkę (czyżby DDA?)
nie, niektorzy tak maja - pozostaje jedynie miec nadzieje,ze przejdzie. Mialam na studiach kumpele, ktora po 3-ch latach z milym chlopakiem stwierdzila,ze ona chce bad boya i im facet sa gorzej traktowal, olewal i wyzywal tym bardziej sie cieszyla. Ale jakos po roku jej przeszlo na szczescie i zmadrzala, oby autorka tez, bo ja nie wierze,ze ze zwiazku z kryminalista wyjdzie cos dobrego i bedzie szczesliwa
Stary 2016-01-03, 20:58   #29
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Oj Madanka, nic się nie znasz. Przez ten los chłopak zazwyczaj idzie do pracy albo sklepu, źle skręca/ wsiada w zły autobus i nagle znajduje się w więziennej celi
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 21:23   #30
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Zakładając temat na forum publicznym trzeba się liczyć z róznymi opiniami. Także tymi krytycznymi.

Nie zamierzam krytykować Twojego związku. Jednak z tymi "figlami płatanymi przez los" w kontekście popełniania przestępstw i odbywania kary to ja bym jednak uważała. Nikt do więzienia nie idzie za niewinność ( z wyjątkiem nielicznych przypadków bo pomyłki sądowe jednak się zdarzają, choć niezmiernie rzadko). Pobyt w więzieniu nie jest dziełem przypadku czy nieszczęsliwego zbiegu okoliczności, czyli czymś totalnie niezawinionym i niezależnym od osadzonego.

PS
Dlaczego edytowalaś pierwszy post (usunęłaś informację, że sama jesteś w w związku z więźniem)?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2016-01-03 o 21:27
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości