![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny i żony więźniów
Witam, jestem studentką resocjalizacji szukam chętnych kobiet, które opowiedziałyby mi swoją historie związku z osobą przebywająca w zakładzie karnym.
Chodzi mi o to jak sobie radzicie z tym, jakie macie obawy. Piszę pracę magisterską na temat sytuacji i doświadczeń kobiet, które są w w związku z osobą przebywającą w zakładzie karnym. Jeśli jesteś zdecydowana i chciałabyś mi opowiedzieć swoją historię proszę napisz na mój adres e-mail magdus17@gmail.com a podam więcej szczegółów. Edytowane przez magdus17 Czas edycji: 2016-01-01 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny i żony węźniów
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Takie kobiety często sa współuzależnione i mają wyprany mózg. Równie dobrze moglibyście napisać jak matki pedofilów, morderców mogą ich odwiedzać, wspierać, apotem przyjąć do domu. Taki sam mechanizm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mordercami i gwałcicielami pewnie jest podobnie - oni wcale nie chcieli, sąd i sąsiedzi się przeciw nim sprzysięgli, a ta dzi*ka kłamie, bo zazdrości misiaczka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
studentka resocjalizacji w związku z więźniem xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
no drabina, uwazaj bo nauczycielki z uczniami tez sie zdarzaly
![]() Cytat:
![]() podobnie nie rozumiem tez alkoholikow, narkomanow, ludzi z otyloscia itp-prawda jest taka, ze Ci ludzie czesto nic nie robia nawet,zeby zmienic swoja sytuacje (pewnie taki mechanizm uzaleznien) ale wogole mi ich nie zal i uwazam,ze cos jest z nimi nie tak |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wizażowy Kot Igor
|
![]() Tiaaaaa. Jestem może naiwna ale nie aż tak. Chyba, że jest to więzień sumienia ale od pewnego czasu już wszyscy są na wolności no i są wiekowi już. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Zdarzały. Ale bardzo szybko traciły prawo wykonywania zawodu a jeśli uczeń był nieletni kończyło się sprawa sądową. Poza tym istnieje coś, co nazywamy powszechnie etyką zawodową.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ech, dziewczyny, trzeba trochę czasu w wiezieniach spędzić, pogadać z tymi ludźmi i dopiero wtedy się wypowiadać. Polecam blog Kotkowicza. To jest przykład udanej resocjalizacji, a żonę poznał zaraz po wyjściu i nie skreśliła go z powodu kryminalnej przeszłości.
Tobie Autorko radziłabym szukać kobiet na forach prawnych. Tam są wątki dla takich osób.
![]() |
![]() |
#11 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Dot.: Dziewczyny i żony więźniów
autorko, po kilku sekundach z google znalazłam forum na którym udzielają się wyłącznie kobiety, których poszukujesz. może tam lepiej celuj.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Bronie sie z karnego wykonawczego i co tydzień promotor mówi, żeby im się w oczy nie patrzeć, bo się tak potrafią spojrzeć i potem takie listy pisać, że wiele przepada XD
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2016-01-02 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Studia teraz chyba są niewiele warte, jak studentka resocjalizacji wiąże się z kryminalistą. No chyba, że chodzi o kogoś kto ma fejm
![]() https://www.youtube.com/watch?v=0zcMyUFbJAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2016-01-02 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ale Drabina by musiała takie większe dzieci chyba uczyć, młodzież w sensie? ja w gimbazie pracuję, tu to o takich mezaliansach nikt nie słyszał
![]() tak pomyślałam, a może studentka resocjalizacji jest w takim związku, bo jej facet student za trawę siedzi? bo to bym w pełni rozumiała i jeszcze im współczuła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ha ha bardzo śmieszne. Jak zaczynałam studia mój facet był na wolności! Nie będę pisać za co siedzi i dlaczego, bo to nie wasza sprawa. I co w tym dziwnego, że jestem w takim związku?? Życie płata różne figle. A po drugie nie prosiłam o bezsensowne komentarze tylko o pomoc, więc jeśli nie macie nic sensownego do powiedzenia to nie piszcie tutaj i tyle. Wasze "mądrości" nie są mi do niczego potrzebne! Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co jest dziwnego? No dziwny jest. Wyjątki: więzień polityczny. Edytowane przez madana Czas edycji: 2016-01-03 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
ja cie nie zamierzaqm krytykowac ani oceniac. Taki związek jest Twoim wyborem, masz do tego pelne prawo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
no dobra, to tak serio, potrafisz spojrzeć na temat obiektywnie? wyłączyć swoje emocje i przyjąć do wiadomości, że nie zawsze taki związek to coś fajnego? a pewnie raczej rzadko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Jakoś nie wierzę w obiektywizm twojej magisterki.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja dopuszczam więcej wyjątków, bo polskie prawo w niektórych jego aspektach bardzo mi się nie podoba, ale "życie płata figle" faktycznie jest dość zabawne w tym kontekście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Nie życie. Twój facet.
Aby dostać bezwzględne więzienie musiał popełnić grubsze przestępstwo, a nie coś w stylu posiadania trawki na własny użytek. Innymi słowy - patologia. A tym masz skłonności do "badboyów" i bawisz się w ratowniczkę (czyżby DDA?)
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no ale wiesz wizaz-przeciez nawet teraz jest tu gdzies watek,ze za prowadzenie po pijaku i narkotykach sie nie powinno siedziec bo co to za przestepstwo jak ktos nie chcial komus krzywdy zrobic ![]() nie, niektorzy tak maja - pozostaje jedynie miec nadzieje,ze przejdzie. Mialam na studiach kumpele, ktora po 3-ch latach z milym chlopakiem stwierdzila,ze ona chce bad boya i im facet sa gorzej traktowal, olewal i wyzywal tym bardziej sie cieszyla. Ale jakos po roku jej przeszlo na szczescie i zmadrzala, oby autorka tez, bo ja nie wierze,ze ze zwiazku z kryminalista wyjdzie cos dobrego i bedzie szczesliwa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Nie zamierzam krytykować Twojego związku. Jednak z tymi "figlami płatanymi przez los" w kontekście popełniania przestępstw i odbywania kary to ja bym jednak uważała. Nikt do więzienia nie idzie za niewinność ( z wyjątkiem nielicznych przypadków bo pomyłki sądowe jednak się zdarzają, choć niezmiernie rzadko). Pobyt w więzieniu nie jest dziełem przypadku czy nieszczęsliwego zbiegu okoliczności, czyli czymś totalnie niezawinionym i niezależnym od osadzonego. PS Dlaczego edytowalaś pierwszy post (usunęłaś informację, że sama jesteś w w związku z więźniem)?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2016-01-03 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.