Zostalam oszukana przez play!!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 19:40   #1
klimatyzacja
Raczkowanie

Zostalam oszukana przez play!!!!

W tym tygodniu poszlam podpisac umoe z play, dostalam telefon. Przechodzilam z orange do play i babaka, ktora podpisywala umowe, powiedziala mi, ze musze isc do punktu orange, aby zarejestrowac karte imiennie i oddzwonic do nich i przelozyc sima z playa, ktora dostalam, jak orange wylaczy mi siec. Zastosowalam sie do tych zalecen.
Właczylam karte playa i zadzownilam do chlopaka, byl zdziwiony, ze dzwonie z innego numeru, a ja mowie, ze to przeciez moj stary.... Dostalam esa, ile place za smsy i minuty ... Szybko sprawdzilam i okazalo sie, ze jest jakis inny numer. Zadzwonilam na infolinie i pytam sie, co to jest i czy sa jakies oplaty naliczne za to. Konsultantka powiedziala mi, ze nie i, ze jest to moj 'normlany abonament. Kiedy jeszcze raz spytalam sie 'aha, czyli nic nie place i numer zostanie automatycznie uaktulaniony" konsultantka przytaknela....
Około godziny 1 w nocy wczoraj, dostalam smsa, ze moje saldo przekoczylo 300 zlotych.... Okazalo sie, ze ten numer jednak naliczal koszty za transmisje danych, ktore smartfony maja automatycznie wlaczone.... Zadzwonilam na infolinie , do innej babki i pytam sie, o co chodzi... Ona mowi, ze to jest po prostu tymczsowy numer i sa takie oplaty naliczane.... Zalamalam sie ;////////
Ani babka w punkncie playa nic mi nie powiedziala, dodatkowo konsultantka telefonicznie rowniez wprowadzila mnie w blad....
Dzisiaj poszlam do punktu playa i zostalam bardzo niemilo potraktowana. Napisalam dwie skargi, a w poniedzialek ide do rzecznika praw konsumenta.... W miedzy czasie poszlam do inengo punktu play - przedstawilam sytuacje i konsultanci powiedzieli, ze to jawne zaniedbanie ze strony konsultanta w punkcie, ze nie powiedzial mi takich rzeczy ;/////Jakie sa szanse na anulowanie kwoty? Zaznaczam rowniez, ze chce wypowiedziec umowe z ich winy....
pomozcie
klimatyzacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 19:51   #2
crippled
Wtajemniczenie

Dot.: Zostalam oszukana przez play!!!!

Będziesz musiała poczekać do czasu aż rozpatrzą reklamację. Myślę, że pozytywnie
Stary 2012-11-30, 19:54   #3
klimatyzacja
Raczkowanie

Ona w punkcie mi powiedziala, że marne szanse są na to, dlatego chcę od razu zabezpieczyć się rzecznikiem ;/. Nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Całą noc nie spałam...
Stary 2012-11-30, 20:24   #4
crippled
Wtajemniczenie

Tego co powiedzieli Ci w salonie nie udowodnisz, ale to że konsultantka na infolinii wprowadziła Cię w błąd już tak. Oni zawsze odsłuchują rozmowy
Stary 2012-11-30, 20:38   #5
klimatyzacja
Raczkowanie

Mam nadzieję. Naczytałam się w necie dużo negatywnych informacji i teraz się nakręcam...
Stary 2012-11-30, 20:50   #6
mała82
Zakorzenienie

Ja tez przenosilam nr z plusa do play. Ale mnie uprzedzili, ze cala operacja potrwa ok. Tygodnia, faktycznie na poczatku jak dzwonilam to pojawial sie inny nr. Dopiero po zalatwieniu wszytkich formalnosci miedzy play i plusem zaczal pokazywac sie moj stary nr i przestalo naliczac oplaty poza abonamentem...
Przykro mi, ale wydaje mi sie, ze nic nie zdzialasz
Stary 2012-11-30, 20:52   #7
Senaliah
Raczkowanie

Ja zostałam oszukana kiedys przez Orange. Dali mi 400min zamiast 900min mimo iż dzwoniłam kilka razy pytając się czy na pewno dostaje 900min za daną kwotę. Odpowiadali, że tak. Okazało się potem, że to byla promocja na która się już nie zalapałam, a 400min to przecież i tak dłużo. Myślalam, że mnie krew zaleje, bo specjalnie nie bralam nowego tel, żeby mieć drugie tyle min... Dzwoniłam kilka razy, pamiętam, że już byłam wtedy dla nich nie mila. W koncu napisalam pismo, że żądam rozwiazania umowy gdyż konsultanci z BOK są niedokształceni i kilka razy wprowadzali mnie w bląd co mogą sprawdzić skoro rozmowy nagrywają.
Po jakimś czasie oddzwonił do mnie sam jakis dyrektor orange z propozycją pojscia na ugodę. Wreszcie dostałam moje minuty pamiętam od nowego miesiąca.... Natrudziłam się ale wygrałam więc i Ty próbuj!
Senaliah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 20:53   #8
20160901857
Konto usunięte

A w umowie nic o tym nie było?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 20:54   #9
katarzynasz
Zadomowienie

najlepiej jak będziesz miała konkretną godzinę i data kiedy dzwoniłam do konsultantki i niech jej sprawdza rozmowę, muszą odsłuchiwać rozmowy, a zapamiętałaś imię konsultantki może? Musisz mieć wszystkie daty kiedy byłaś w salonie, kiedy dzwoniłam i z kim rozmawiałaś
Stary 2012-11-30, 21:00   #10
201604181004
Konto usunięte

Mi mądra konsultantka w play powiedziała że wszystko zacznie działać przy załadowaniu karty...
Załadowałam kartę, sprawdzam stan konta - ok. Wysłałam grupowego smsa do 100 osób z mojej skrzynki z informacją że mam nowy numer.
Zżarło mi za to normalnie pieniądze.
Konsultantka stwierdziła że przecież numer się jeszcze nie aktywował i abonament nie wszedł. Stracilam tylko 9 zł a wszystko zostało aktywowane dopiero po północy... Machnęłam na to ręką ale 300 zł bym nie podarowała.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 21:18   #11
klimatyzacja
Raczkowanie

Znam wszytskie godziny to zaden problem....
Na pewno nie ustapię - wysłałam dwie reklamacje, nawet na fb napisałam, teraz piszę skargę na konsultantkę. Jak trzeba będzie to pójdę nawet do gazety czy do internetu. To jest rozbój w biały dzien!!!

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

W umowie nie bylo nic!
Stary 2012-11-30, 21:32   #12
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klimatyzacja Pokaż wiadomość
Ona w punkcie mi powiedziala, że marne szanse są na to, dlatego chcę od razu zabezpieczyć się rzecznikiem ;/. Nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Całą noc nie spałam...
Marne szanse będą w przypadku jeśli w umowie którą podpisałaś są zawarte informacje na ten temat. Obowiązuje cię właśnie umowa, którą podpisałaś więc przeczytaj ją dokładnie... (Szkoda, że po fakcie)

Cytat:
Napisane przez Senaliah Pokaż wiadomość
Ja zostałam oszukana kiedys przez Orange. Dali mi 400min zamiast 900min mimo iż dzwoniłam kilka razy pytając się czy na pewno dostaje 900min za daną kwotę. Odpowiadali, że tak. Okazało się potem, że to byla promocja na która się już nie zalapałam, a 400min to przecież i tak dłużo. Myślalam, że mnie krew zaleje, bo specjalnie nie bralam nowego tel, żeby mieć drugie tyle min... Dzwoniłam kilka razy, pamiętam, że już byłam wtedy dla nich nie mila. W koncu napisalam pismo, że żądam rozwiazania umowy gdyż konsultanci z BOK są niedokształceni i kilka razy wprowadzali mnie w bląd co mogą sprawdzić skoro rozmowy nagrywają.
Po jakimś czasie oddzwonił do mnie sam jakis dyrektor orange z propozycją pojscia na ugodę. Wreszcie dostałam moje minuty pamiętam od nowego miesiąca.... Natrudziłam się ale wygrałam więc i Ty próbuj!
Może i sam Witucki?
Dyrektorzy nie zajmują się gadaniem z klientami

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
A w umowie nic o tym nie było?
No właśnie. Umowy i regulaminy w takich przypadkach rzecz święta. Na ich podstawie rozpatrywane są reklamacje. Chyba że pracownik reklamacji ma przykaz rozpatrywać niezasadnie pozytywnie dla satysfakcji klienta

Swoja drogą autorko też nie rozumiem tego 'nic nie płacę'. Zmieniłaś operatora, mogłaś korzystać z usług, myślałaś że na prawdę robisz to zupełnie bezpłatnie?
A transmisje danych da się zablokować w bardzo prosty sposób, polecam na przyszłość.

Tu masz wzrór umowy MNP:

http://www.play.pl/resources/pdf/MNP...dywidulnej.pdf
I zapis:
11. W przypadku podpisania niniejszej Umowy z przeniesieniem numeru od Dotychczasowego Dostawcy Usług (Dawca), P4 może przydzielić Abonentowi nowy numer z posiadanego zakresu
numeracji, jeżeli Dawca nie przekazał P4 dotychczasowego numeru telefonu (MSISDN) z przyczyn niezależnych od P4.
Informacja o nowym numerze telefonu (MSISDN) zostanie przekazana
Abonentowi w drodze pisemnej

Na mój chłopski rozum masz informacje, ze Play mógł Ci przydzielić numer tymczasowy jeśli Orange nie oddało mu go w określonym terminie.

Edytowane przez 201607111050
Czas edycji: 2012-11-30 o 21:42
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 22:23   #13
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja przenosiłam numer z Orange do Play i nie kazali mi iść do Orange Wszystko załatwiali sami
Musiałam odczekać miesiąc i po tym czasie włożyłam kartę z Play i wszystko działało bez zarzutu Pomyliłam się i dzień wcześniej zaczęłam dzwonić z Play i naliczyło mi jakieś groszowe sprawy za kilka rozmów i sms-ów ale tylko tyle. Od dnia obowiązywania umowy wszystko było zgodnie z tym co ustaliłam ze sprzedawcą.

Mam nadzieję, że uda Ci się rozwiązać tą sprawę z korzyścią dla Ciebie

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-11-30 o 22:24
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 22:37   #14
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ja przenosiłam numer z Plusa do Play i też nic nie musiałam robić. Play sam dopełnił formalności. W moim przypadku jak i męża obyło się bez niespodzianek.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2012-11-30 o 22:39
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 22:50   #15
Lea_ny
Zakorzenienie

Jeśli w umowie faktycznie nic nie było, a konsultantka przez telefon powiedziała Ci, że nie naliczą opłat, to nie bardzo mieliby jak odrzucić Twoją reklamację
Natomiast jeśli w umowie jednak był jakiś zapis na temat dodatkowych opłat, to może być różnie...

Cytat:
W tym tygodniu poszlam podpisac umoe z play, dostalam telefon.
(...)
Około godziny 1 w nocy wczoraj, dostalam smsa, ze moje saldo przekoczylo 300 zlotych.... Okazalo sie, ze ten numer jednak naliczal koszty za transmisje danych, ktore smartfony maja automatycznie wlaczone.... Zadzwonilam na infolinie , do innej babki i pytam sie, o co chodzi... Ona mowi, ze to jest po prostu tymczsowy numer i sa takie oplaty naliczane.... Zalamalam sie ;////////
W ciągu max. 4 dni naliczyli Ci 300 zł?! Kwota z kosmosu - musiałabyś wisieć na telefonie non stop. Nie wiem jakie Play ma opłaty za połączenia z internetem, ale nie sądzę, żeby były one kilkadziesiąt razy wyższe, niż w innych sieciach - więc na pewno taka suma nie mogła wziąć się z automatycznych aktualizacji aplikacji w smartfonie Więc poproś o szczegółowy wykaz za co miałabyś tyle zapłacić.

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2012-11-30 o 22:55
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 23:01   #16
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Jeśli w umowie faktycznie nic nie było, a konsultantka przez telefon powiedziała Ci, że nie naliczą opłat, to nie bardzo mieliby jak odrzucić Twoją reklamację
Natomiast jeśli w umowie jednak był jakiś zapis na temat dodatkowych opłat, to może być różnie...

W ciągu max. 4 dni naliczyli Ci 300 zł?! Kwota z kosmosu - musiałabyś wisieć na telefonie non stop. Nie wiem jakie Play ma opłaty za połączenia z internetem, ale nie sądzę, żeby były one kilkadziesiąt razy wyższe, niż w innych sieciach - więc na pewno taka suma nie mogła wziąć się z automatycznych aktualizacji aplikacji w smartfonie Więc poproś o szczegółowy wykaz za co miałabyś tyle zapłacić.
300zł to można pobrać i w godzinę...
Transmisja danych bez pakietów internetowych jest diabelnie droga
A w szczegółowym wykazie i tak autorka będzie miała tylko datę, godzinę połączenia i ilość pobranych danych. Myślisz, że to coś wyjaśni?
Stary 2012-11-30, 23:08   #17
spritfire
Rozeznanie

sorry za wtrącenie, ale musze wylać swoje żale
eh Play to dla mnie same przeboje. Owszem z tego na kartę byłam zadowolona , z abonamentu nie.
I pozwolę sobie opowiedzieć moją przygodę
- abonament za 50 zł, notoryczne rachunki 140 zł bo przekroczyłam możliwość korzystania z internetu (oczywiście nigdy nie przyszedł sms że limit się wyczerpał),ale ok.Problemem było natomiast to że w końcu kazałam sobie ten internet wył, a tu dalej w rachunkach doliczanie pieniążki za jakieś usługi internetowe. Pytałam na infolinii jak to możliwe. Ich odpowiedź: owszem wyłączyła pani internet, ale nie kazała pani wyłączyć wszystkich usług z nim związanych
- co miesiąc włączają sobie bez mojej wiedzy i zgody jakieś usługi. PŁATNIE, i mówię tu o dodatkowych 30 zł do rachunku
-na infolinii zawsze trafiam na mega nie kompetentnych konsultantów, nie umieją włączyć podstawowych usług ,pakietów. Włączyłam pakiet smsów mowią że będzie działać koło 12. Wysyłam więc smsy, kasa z konta jest nadal pobierana. Dzownię na infolinie i oczywiście żadna usługa nie została wł

Załuje że przeszłam do play, w orange nigdy nie miałam takich syt
spritfire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 23:24   #18
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oh! Pokaż wiadomość
300zł to można pobrać i w godzinę...
Transmisja danych bez pakietów internetowych jest diabelnie droga
A w szczegółowym wykazie i tak autorka będzie miała tylko datę, godzinę połączenia i ilość pobranych danych. Myślisz, że to coś wyjaśni?
A nie? Wystarczy wtedy sprawdzić stawkę za przesyłanie danych i sprawdzić czy faktycznie powinna wyjść aż taka kwota. Bo dla mnie to bardzo dziwna suma, biorąc pod uwagę, że autorka twierdzi, że to głównie z automatycznych (a nie jej celowych) połączeń smartfona z internetem
Jak mój mąż kupił telefon w Orange i zapomnieli mu na początku włączyć pakiet internetowy, to w ciągu tygodnia (czyli 2 razy dłuższego okresu, niż u autorki) naliczyli mu kilkanaście złotych - a w rozliczeniu miał wyszczególnione naprawdę dużo takich automatycznych połączeń.
Stary 2012-11-30, 23:41   #19
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
A nie? Wystarczy wtedy sprawdzić stawkę za przesyłanie danych i sprawdzić czy faktycznie powinna wyjść aż taka kwota. Bo dla mnie to bardzo dziwna suma, biorąc pod uwagę, że autorka twierdzi, że to głównie z automatycznych (a nie jej celowych) połączeń smartfona z internetem
Jak mój mąż kupił telefon w Orange i zapomnieli mu na początku włączyć pakiet internetowy, to w ciągu tygodnia (czyli 2 razy dłuższego okresu, niż u autorki) naliczyli mu kilkanaście złotych - a w rozliczeniu miał wyszczególnione naprawdę dużo takich automatycznych połączeń.
Cały czas powtarzam, nie chodzi o ilość połączeń czy ich trwanie tylko liczbę pobranych danych. Na tej podstawie są wystawiany opłaty.
To że mężowi pobrało danych niewiele, nie znaczy ze tak samo było w przypadku autorki. Może miała jakieś aplikacje działające w tle, które wygenerowały koszta? To już musiała by sprawdzić na poziomie telefonu.
Sam rachunek szczegółowy nie da informacji na temat ewentualnych stron z którymi właścicielka się łączyła czy jakie aplikacje/aktualizacje pobrała, a tylko suche fakty dot. ilości tych danych jak wcześniej pisałam, więc za wiele to w jej przypadku nie zmieni.

Nie wiem czy to aktualne, ale:
0,05 PLN/10 kB
wg. http://www.telepolis.pl/grafika/arty...16-03-2007.pdf

Przelicz sobie ile kosztuje 'głupie' 100MB ...

Edytowane przez 201607111050
Czas edycji: 2012-11-30 o 23:43
Stary 2012-11-30, 23:43   #20
saandy
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie ta suma nie jest dziwna. Wszystko zależy od tego jakie aplikacje masz na telefonie, one same łączą się z internetem w celu aktualizacji. Przekroczyłam kiedyś pakiet i zapomniałam wyłączyć od razu danych w tle. Przez niecałą godzinę zjadło mi z konta ponad 30zł. Telefon cały czas łączył się z pocztami, Facebookiem i innymi aplikacjami, jeżeli autorka ma to wszystko powiązane z telefonem to kwota 300zł jest całkiem realna.
saandy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 08:08   #21
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
Będziesz musiała poczekać do czasu aż rozpatrzą reklamację. Myślę, że pozytywnie
W przypadku play nic nie jest takie oczywiste. Przy przekroczeniu 30dniowego terminu reklamacji [po dwóch miesiącach raczyli odpisać] dostaliśmy pismo, zaczynające się [mniej więcej]:
"Z uwagi na przekroczenie ustawowego terminu rozpatrzenia reklamacji Pani reklamacja zostaje rozpatrzona pozytywnie. Jednakże nie może ona zastać rozpatrzona pozytywnie, ponieważ..."
U nas batalia o rozwiązanie umowy trwa już półtora roku, co dwa-trzy miesiące przychodzi pismo z kolejnej firmy windykacyjnej, na coraz mniejsze kwoty. Więc autorko, życzę miłej zabawy.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 09:39   #22
pendraiw
Zakorzenienie

Dlatego ja zawsze unikałam wszelkich abonamentów, mam na kartę i głowa spokojna i też mam play i chwale.

Co do tematu to myślę że uda się poprostu trza się nachodzić nawkurzać, ale nie ustepować.
Stary 2012-12-01, 09:45   #23
bubus900
Zakorzenienie

W umowie nic na ten temat nie ma napisane. Umowa określa okres abonamentu, czas rozliczeń fakrue itp.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Ja na samym pleju nie mam zamiaru poprzestać. W poniedziałek idę na rozmowę z rzecznikiem. Jak trzeba będzie pójdę do sądu. Wiem, że takie procedury wewnątrz pleja mogą ciągnąc się wiekami, dlatego dizałam juz wyzej. Nie popuszczę gnojom.
Stary 2012-12-01, 10:57   #24
201607111050
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
W umowie nic na ten temat nie ma napisane. Umowa określa okres abonamentu, czas rozliczeń fakrue itp.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Ja na samym pleju nie mam zamiaru poprzestać. W poniedziałek idę na rozmowę z rzecznikiem. Jak trzeba będzie pójdę do sądu. Wiem, że takie procedury wewnątrz pleja mogą ciągnąc się wiekami, dlatego dizałam juz wyzej. Nie popuszczę gnojom.
Drugie konto?

Umowa umową. A regulamin i cennik?

Umowa różni się od tego wzoru który pokazałam? Bo tam jest zapis o numerze tymczasowym.

Jeszcze kwestia:
'Zadzwonilam na infolinie i pytam sie, co to jest i czy sa jakies oplaty naliczne za to. Konsultantka powiedziala mi, ze nie i, ze jest to moj 'normlany abonament. Kiedy jeszcze raz spytalam sie 'aha, czyli nic nie place i numer zostanie automatycznie uaktulaniony" konsultantka przytaknela....'
Przecież pracownik miał rację. Dostałaś numer, w najbliższym czasie miała być zmiana na twój stary a opłaty naliczali ci zgodnie z abonamentem.
Co się nie zgadza? Bo nie rozumiem twoje bulwersu.
Stary 2012-12-01, 10:59   #25
Fleur_D
Zakorzenienie

Udanie się do rzecznika praw konsumenta jest bardzo dobrym pomysłem, pewnie nie jesteś pierwsza osobą, którą to spotyka.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 11:01   #26
evvelinek
Zakorzenienie

dziwne, że w sklepie stacjonarnym Paly nie poinformowali o kosztach zwiazanych z transmisja danych ja zmieniajac telefon z badziewnego na androida zostałamz miejsca poinformowana, że w zwiazku ze zmiana telefonu ten nowy może łaczyć się samoistnie z internetem, Pan odrazu mi to wyłaczył, samemu też się da to zrobić, kwestia jednego klikniecia.

natomiast moja mama przenosiła numer z Orange do Play i tez nie było problemu - jedyną uciążliwością było oczekiwanie, któro było nam akurat nie na rękę, no ale z chwilą przyjścia powiadomienia sms, że numer jest aktywny na karcie Play, mama zamieniła karty i wszystko działało jakby nigdy nic - telefon ma na abonament. oczywiście też została poinformowana o automatycznej transmisji danych mimo że ma stary telefon, który nie obsluguje takich rzeczy.

wszystko sie może zdarzyć przy zakupie róznego rodzaju usług czy towarów, ale mam nieodparte wrażenie, że autorka nie zadbała o dokładne zapoznanie sie z umową i całym procesem, a potem wątpliwości i błedy z jej strony jeszcze bardziej pogorszyły sytuacje.. ja już dawno wychodze z zalożenia, ze trzeba myślec nie tylko za siebie, ale i za wszystkich innych (lekarzy, sprzedawców itp) i to podwójnie

biorąc pod uwagę to co zostalo tu opisane przez Autorkę, to widzę, że oh! ma w zupełności rację. dla świetego spokoju trzeba iść do rzecznika i zobaczyć co powie, ale obawiam się, że może to nie być pomyślne rozwiązanie dla Autorki..

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-12-01 o 11:05
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 11:09   #27
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
W tym tygodniu poszlam podpisac umoe z play, dostalam telefon. Przechodzilam z orange do play i babaka, ktora podpisywala umowe, powiedziala mi, ze musze isc do punktu orange, aby zarejestrowac karte imiennie i oddzwonic do nich i przelozyc sima z playa, ktora dostalam, jak orange wylaczy mi siec. Zastosowalam sie do tych zalecen.
Właczylam karte playa i zadzownilam do chlopaka, byl zdziwiony, ze dzwonie z innego numeru, a ja mowie, ze to przeciez moj stary.... Dostalam esa, ile place za smsy i minuty ... Szybko sprawdzilam i okazalo sie, ze jest jakis inny numer. Zadzwonilam na infolinie i pytam sie, co to jest i czy sa jakies oplaty naliczne za to. Konsultantka powiedziala mi, ze nie i, ze jest to moj 'normlany abonament. Kiedy jeszcze raz spytalam sie 'aha, czyli nic nie place i numer zostanie automatycznie uaktulaniony" konsultantka przytaknela....
Ani babka w punkncie playa nic mi nie powiedziala, dodatkowo konsultantka telefonicznie rowniez wprowadzila mnie w blad....
Dzisiaj poszlam do punktu playa i zostalam bardzo niemilo potraktowana. Napisalam dwie skargi, a w poniedzialek ide do rzecznika praw konsumenta.... W miedzy czasie poszlam do inengo punktu play - przedstawilam sytuacje i konsultanci powiedzieli, ze to jawne zaniedbanie ze strony konsultanta w punkcie, ze nie powiedzial mi takich rzeczy ;/////Jakie sa szanse na anulowanie kwoty? Zaznaczam rowniez, ze chce wypowiedziec umowe z ich winy....
pomozcie
Gdybyś włożyła kartę playa po tym jak orange wyłączyło Ci usługę to na karcie playa powinien być Twój przenoszony numer a nie tymczasowy play.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 11:27   #28
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jeśli dziewczyna tak samo chaotycznie rozmawiała w PLAYu, jak napisała posta, to ja się nie dziwię - pewnie czegoś nie usłyszała, nie zrozumiała a teraz problem.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 11:31   #29
madleine89
Rozeznanie

nie ty jedna zostałaś przez nich oszukana. ciesz się,że Ty tylko na taką kwotę. trochę masz jednak szczęścia w nieszczęściu

preferki do wymianek
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=356
madleine89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 11:58   #30
Annaluka
Zakorzenienie

No cóż, za niewiedzę się płaci...
Wszystkie te informacje są w regulaminie, który się akceptuje podpisując umowę.

Zazwyczaj takie akcje wynikają przez klientów, czyli podają inne dane (wystarczy, że przy poprzedniej umowie legitymowali się dwoma imionami, a teraz tylko jednym; albo wcześniej była umowa na firmę, a teraz indywidualnie; albo zwyczajnie nie poczekali do końca trwania starej umowy).

Przez to poprzedni operator nie chce uwolnić numeru i kłopoty gotowe
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości