![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zaufanie
W sumie nie wiedzialam jak nazwac watek. Pewnie gdzies jest ale chcialabym wiedziec tak wiecej, znak odpowiedzi na konkrety i na pytanie ktore ja mam w glowie.
Zawsze mnie zastnawia jak poznac, ze ktos klamie. Chcialabym wiedziec, czy jesli ktos nie pisze, nie dzwoni tak czesto jak my bysmy chcieli to znaczy, ze nie chce? I jak to jest z uczuciami. Czy jesli ktos sam mowi, ze kocha, ze teskni, to klamie? I czy nalezy wierzyc w slowa innych? Chlopak vs. inni? Czy wierzycie, ze ktos sie moze zmienic? I czy nalezy dawac szanse i wierzyc w zmiane ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaufanie
Cytat:
Poza tym to czy ktoś kłamie czy nie zależy od człowieka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() Z brzmienia posta można wyczytać, że autorka się zawiodła. ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Po prostu mam wlasnie taki problem. Chlopak konta inni.
Bylo masakrycznie miedzy nami jednak obiecalismy sobie ze teraz sie zmieni wszystko, ze zaczniemy od nowa. Jestesmy teraz daleko od siebie i po powrocie planujemy wszystko od nowa. Jednak kazdy mi mowi, ze on sie nie zmieni , ze sie nam nie uda. No i jedna rzecz. Smiesznie to brzmi, ale nigdy w sumie nie mielismy okazji bo mieszkalismy razem, ale pierwszy raz sam od siebie powiedzial , ze teskni. Czy powinnam mu wierzyc, ze chce od nowa wszystko zaczac ? Nie chce pokazywac innym, ze moga namieszac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jestem świetnym przykładem na to, że warto dać szansę. Ja dałam kiedyś szansę pewnemu chłopakowi, zależało mi na Nim i wierzyłam, że się zmieni. I tak się stało
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jeśli piszesz o facecie, który zniknął i miał w du.pie czy się martwisz- to nie, nie warto dawać szansy. A przynajmniej ja takiemu bym nie dała.
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Tez jestem zdania , ze kazdy zasluguje na szanse. Jednak jest to dla mnie dodatkowo trudne, ze nikt nie wierzy w nas. Po doswiadczeniach z nim wiem, ze jesli mialby klamac to musialabym wyciagac od niego wszystko, a tak nie bylo, nie prosilam sie i nie dawalam mu pytan gdzie juz odpowiedzialam a on mial potulnie przytaknac. Okej, od poczatku wierze i nie daje sie tym innym. Ale jak sobie radzic z gadaniem innych? Ja tutaj wszystko slysze, dodatkowo boje sie, ze jemu tez cos nagaduja. Macie jakies rady jak przetrwac gdy inni robia wszystko i mowia by wam nie wyszlo? Sugerujac sie tym ze tacy ludzie sie nie zmieniaja.
Wiem, ze rownie bywa ale na prawde czuje, ze nie klamie. Bo wiem, ze zawsze takie uczuciowe sprawy musialam wyciagac od niego i w tedy czuam, ze nie sa konca szczere. A teraz inaczej jest przed te rozmowy przez telefon dlatego pierwszy raz w zyciu na prawde w cos wierze. Nawet jak ktos cos mowi , mowie, ze nam sie ulozy ze zobacza jeszcze a oni sie tylko smieja glupio |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po jakichś 2 tygodniach odezwał (w między czasie mama tego chłopaka chciała zgłosić zaginięcie na policję, ale autorka ją od tego odwiodła) - opowiedział bajeczkę, że pilnuje domu jakiegoś bogacza i nie może powiedzieć gdzie. Mówił też, że ma dostęp do komputera i innych udogodnień, ale jednocześnie nie może się z autorka kontaktować. Generalnie wplątał się w jakieś bagno, a zaślepione dziewczę uważa, że wszyscy są przeciwko nim ![]()
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2012-11-06 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra jakaś. Ja bym od takiego gościa uciekła jak najdalej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
moja przyjaciółka miała kiedyś taki problem, też jej facet wyjechał w środku nocy, też nie utrzymywał kontaktu. Dała mu szansę i teraz żałuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Tylko, ze ludzie na prawde moga sie zmienic. Ten wyjazd na prawde uleczyl nasze relacje. Okej ale mniejsza z tym co zrobil, ja jednak wybaczylam i prosze nie miejcie za zle bo gorsze rzeczy sie wybacza. Ja na prawde wierze, ze nam sie uda bo nigdy nie bylo tak dobrze, mimo, ze to tylko telefon
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Dla mnie tez nie. Jednak serce nie slucha nie umiem mu nie wybaczyc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
skoro podjęłaś już decyzję, że mu wybaczyłaś to w czym my mamy Ci pomóc, bo teraz to już chyba się pogubiłam?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ja wiem, ze sa silniejsze i slabsze dziewczyny.
Domyslam sie, ze wiele moze powiedziec a , ze pewnie mnie klamie. Jak poznac czy klamie? Jakies krecenie, owijanie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Słowa to tylko słowa, nic więcej. Trzeba patrzeć na to, czy są poparte czynami.
O tak, oczywiście że ludzie mogą się zmienić. Ale tylko na gorsze. Absolutnie nie wierzę w żadne zmiany na lepsze ![]() ![]() Nie, nie należy dawać drugiej szansy, bo jeśli dasz drugą to dasz i trzecią i tak dalej, aż w pewnym momencie zdasz sobie sprawę, że całe życie zmarnowałaś na czekaniu aż ta osoba się wreszcie zmieni (w rzeczywistości a nie jedynie w słowach).
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() wiadomo, jeśli będzie owijał, kręcił to może coś być na rzeczy, ale bez przesady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm. Tylko tutaj jest taki jeden maly haczyk. Ja tez bylam, moze jestem raczej niezbyt niekonfliktowa osoba. To ja robilam problemy, krzyczalam. Ciagle mowilam sobie, ze sie musze zmienic, bo on ze mna nie wytrzyma (glupio mowia teraz mam za swoje) ale dopiero teraz na prawde sie zmieniam dlatego tez nie wiem czy sie z tym zgodzic bo ja chce sie zmienic i wydaje mi sie, ze mi sie uda zmienic na lepsze. wiec uwazasz , ze to niemozliwe? ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Moge zrozumiec, ze ktos mowi spierdalaj chlopakowi jak ten sie stara gdy on zawinil na calej lini a ty nic. Ale czy jesli ty tez bys byla winna, nie dalabys szansy wam? Jesli bys tesknila a chlopak mowil ze tez teskni, ze gdy wroci to zamieszkacie razem i zaczniecie od nowa, nie chcialabys przynajmniej sprobowac? moze to jest twoj czas i los wam zeslal szanse i na prawde moze sie udac i mozecie oboje sie zmienic na lepsze |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy niektórych nie ma znaczenia, że ty też byłaś winna. Zresztą, jakie to ma znaczenie, skoro nie wiesz po co wyjechał?? A wątpię, że to dlatego, że coś 'przeskrobałaś' czy go czymś wkurzyłaś.
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Dzieki za teraz bardziej wyrozumiale odpowiedzi . Oczywiscie nie wyjechac bo ja bylam taka czy siaka. Jednak wydaje mi sie, ze gdyby miedzy nami bylo super pieknie a ja bym byla lepsza to nie zgodzilby sie, a ze nam sie nie ukladalo, to pojechal. I to, ze mi powiedzial przez telefon, ze nie powiedzial nic, bo chcial uniknac tego, ze go nie puszcze, ze bede plakac - akurat w to nie wierze, chociaz moze tak, ale mysle, ze nie powiedzial, bo po prostu chcial wyjechac.
Staram sie myslec o sobie, jednak to, ze jestem za granica i wyjechalam tu z nim powoduje, ze jednak te dalsze plany ukladam z nim. Zreszta prosil mnie, zebym czegos poszukala bysmy razem zamieszkali . Mam jego tez mi powiedziala, zebysmy w koncu poszli na swoje zdala od mojej siostry i kuzyna, bysmy w koncu zaczeli myslec samodzielnie a nie sluchac innych. Mysle, ze jesli mialoby nam nie wyjsc to wyjdzie to juz przez telefon, wydaje mi sie, ze jesli nie bedzie chcial to po prostu powie " wez nie dzwon do mnie" to nie jest chlopak ktory mowi dziewczynie " wybacz ale to nie ma sensu, nie chce cie krzywdziec" jesli nie chce kogos mowi to wprost, dlatego to jaki jest teraz daje mi to swiatelko lekkie. Kurcze czas pokaze. Miesiac juz sie nie widzimy moze na prawde cos zrozumia? Sam od siebie pierwszy raz powiedzial "ja tez tesknie " ja nie powiedzialam przed tym ze tesknie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak nie działa. Wady jednej osoby nie dają tej drugiej prawa do postępowania nie fair. Piszesz, że robiłaś problemy, krzyczałaś - no ale chwila, jakiś powód do tego musiał być, prawda? Nie wszczynałaś awantur ot tak sobie dla rozrywki, tylko dlatego, że on coś zrobił nie tak. A teraz się o to obwiniasz, zapominając, że to on był przyczyną Twojego takiego a nie innego zachowania.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale. Jeśli lubisz taką huśtawkę emocji jaką miałaś z nim, to przymknij oko na jego wybryk i bądź z nim, aż do następnej takiej zagrywki. Albo do jeszcze następnej, albo jeszcze następnej i tak dalej. Co kto lubi.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
;
Edytowane przez natujka Czas edycji: 2012-11-07 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
W takim czyms nie chce trwac. Dlatego wierzac ze rozlaka i czas zmienia ludzi chce dam nam szanse i wierze , ze oboje sie zmienimy na prawde do czasu gdy sie zobaczymy i bedziemy mogli byc ze soba, BEDZIEMY UMIELI
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale już nic nie piszę, bo widzę że Ty jednak lubisz bajki i te wszystkie górnolotne wyrażenia, które maskują rzeczywistość ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wasz związek uzdrowiło to, że on zerwał kontakt? Że się nie widzicie? Długi czas nie rozmawialiście?
No to piękny związek, nie ma co ![]() Związki uzdrawia się pracą i rozmową, a nie zerwaniem kontaktów, aż zapomnimy o co poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.