|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nadmiar skóry tłuszcz? - w dolnej części brzucha
Na początku myslałam, że to może jakieś zaburzenia trawienia etc., ale natknęłam się na forum sfd na wątek, gdzie chłopak ma ten sam (chyba) problem, co ja - dziwne zaokrąglenie w dolnej cżęści brzucha. Zrobiło mi się to niedawno, jestem po odchudzaniu i przez dość długi okres brzuch był "dość płaski" mimo braku systematycznych ćwiczeń, tym większe moje zdziwienie. Moje pytanie, czy to tłuszcz, czy to skóra, co to może być i jak sobie z tym radzić. Ostatnio też przestałam w ogóle ćwiczyć z powodu natłoku obowiązków, dodatkowo dość długo muszę siedzieć przy komputerze, co za tym idzie garbienie itd, - aczkolwiek diety nadal przestrzegam (nie jest to żadna dieta głodkówkowa, aczkolwiek muszę przyznać, że takie też były...) Stąd wycięgnęłam teorię spiskową, że skóra "odleżała" mi się nie w tą stronę i tak zostało, aczkowliek wiem, że to pewnie mało realistyczna teoria....
![]() Jest to coś w tym stylu (to zdjęcie tego chłopaka, niestety nie mam aparatu)- http://img269.imageshack.us/i/64704862.jpg/, mniej więcej tak to wygląda - jakbym była"trochę" w ciąży ![]() ![]() Dodam, że miałam też problemy z hiperprolaktynemią, ale na razie hormon w normie; mam też niedoczynność tarczycy; codziennie biorę hormony wszystko w normmie, nie mam żadnych innych objawów; żadnego bólu etc. ![]()
Edytowane przez szumasima Czas edycji: 2009-12-17 o 06:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: nadmiar skóry tłuszcz? - w dolnej części brzucha
nikt? : (
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie pomogę, chociaż też to mam. podejrzewam, że to tluszczyk niestety. Chociaż rok temu, gdy ważylam 46 kg i mozna bylo żebra liczyć, to nadal to mialam, tylko mniejsze. Nie umialam się tego pozbyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To tluszcz; skad w ogole pomysl, ze nagle by sie tam mial zrobic nadmiar skory
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Taki fałd skórno-tłuszczowy miałam po urodzeniu , dzieciaków , tylko dwa razy większy i mega rozstepy , pomogły oczywiscie treningi , areoby , isiłowe ale na brzuch nie robiłam , natomiast przez pół roku chodziłam w obciskającym pasie , czasem na noc go zdejmowałam , zaopatrzyłam się w kilka i tak na zmianę, jak po zabiegu liposukcji, teraz mam brzuszek bardzo ładny , rozstępów gołym okiem nie widac , fałda tak jakby wchłonęła się , polecam mi akurat pomogło a i jeszcze do tego przydałby sie balsam pielęgnacyjny np ujedrniający, to jest do opanowania tylko grawitację trzeba pokonac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Byłam odłączona od sieci...
Bardzo mnie to krępuje, bo odznacza się na większości jeśli nie na wszystkich moich ubraniach, u góry brzuch jest normalny i płaski a od pępka w dół i też tylko na środku mam taką piłeczkę . Wygląda to tragikomicznie wręcz i bardzo mi przeszkadza. Troszkę bałam się, że to jakieś problemy z jelitami, ew. układem rozrodczym :|, bo to dla mnie dość "typowe" nie wiem czy opłaca się iść z tym na usg czy cokolwiek..., Tłuszcz stawiałam na ostatnim miejscu, jednak gdy teraz o tym pomyślę to troszkę sobie folgowałam... Chleb biały z serem żółtym ![]() ![]() Hmm, ale czemu w takim razie tylko w tym jednym punkcie na brzuchu, ![]() Czy zwykłe brzuszki na to pomogą? Staram się robić 100 dziennie. Masuję się ujędrniaczem, jeżdżę na rowerku, przynajmniej 60 min na małym obciążeniu około 30 - 35 m/h; w weekend staram się po trzy, czasem jak mam czas to cztery godziny (sprawia mi to przyjemność, więc jeszcze lepiej). Wyrak, nie wiem, może każda metoda usprawiedliwania się jest dobra? ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez szumasima Czas edycji: 2010-01-24 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
up up
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Szumasima - na wszystko jest sposób. Ale trzeba poswiecic sporo czasu i wyrzeczen.
1. aeroby, np. bieganie, rowerek, skakanka, stepper 2. cwiczenia silowe - jak zadne inne spalaja tluszczyk i ujedrniaja cialo 3. odpowiednia dieta ![]() polacz wszystkie 3 punkty i masz zloty srodek na swoj brzuszek ![]()
Żyję po raz drugi ... teraz wszystko musi być na 100% !!! Edytowane przez Mini82 Czas edycji: 2010-01-24 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tylko, że jakby to powiedzieć.. Nie narzekam na nadwagę, chodzi tylko o brzuch, więc moje podstawowe pytanie: czy takie zauważalne przytycie tylko w jednym miejscu jest w ogóle możliwe? Zawsze wydawało mi się, że to się rozkłada jakoś na inne części ciała. Dodam, że na wadze przytyło mi się może z 1,5 kg do 2 kg w sumie to nie jestem nawet pewna, bo dopiero od kiedy pojawił się ten problem zaczęłam się regularnie ważyć. Powtórzę jeszcze raz, że chodzi tylko o małą "piłeczkę" około 10 cm na 10 cm w dolnej części brzucha. Boję się, że to może być jakieś schorzenie, może powinnam wybrać się na usg?
![]() ![]() Co do mojego planu ćwiczeń, jak wyżej: minimum godzina rowerka, 100 brzuszków dziennie wystarczy? Ewentualnie jakie inne ćwiczenia na dolną część brzucha możecie polecić? (wiem, że trudno ją wyrzeźbić stąd pytanie).
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Pisze do Ciebie a do Ciebie to wogole nie dociera. Nie zrzucisz sadła miejscowo. Moze i tluszcz odkłada sie tam gdzie sam chce ale nie zrzucisz go TYLKO i WYLACZNIE na brzuchu.
Trzeba bylo pomyslec wczesniej o zdrowej zbilansowanej diecie ![]() BRZUSZKAMI - nie zrzuca sie brzucha. gdy zapytasz mnie znow CO TERAZ poprosze zebys jeszcze raz przeczytala mojego powyzszego posta.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie chcę zrzucać "sadła" jak to powiedziałaś miejscowo.
Zastanawiałam się jedynie - jak to jest możliwe, że można przytyć tylko w jednym miejscu (nigdzie poza brzuchem nic się nie zmieniło) i to bez jakiegoś szczególnego odbicia na wadze. Ćwiczenia robię robić będę i nie ulega to kwestii dyskusji i nie ma związku z pytaniem wyżej. Aeroby i interwały rozumiem (u mnie to rowerek), ale ćwiczenia siłowe w domu jak robić? Myślałam, że siłe to hantle itd.? Możesz powiedzieć coś więcej? Co jest nie tak z brzuszkami? Wiem, że nie są na spalanie tłuszczu, ale rzeźbienie też jest chyba istotne....?
Edytowane przez szumasima Czas edycji: 2010-01-26 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
jak wywnioskowalam ,,jak sobie z tym radzc" = sposob na plaski brzuch
post j/w Cytat:
hantle w dlon i do dziela - http://www.super-sylwetka.pl/trening...h_domowych.php rzezbienie jest istotne ale jak rzezbic jak masz tam tluszczyk. spal go a potem rzeb ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
hm miałam nadzieję że jakieś rozwiązanie się znajdzie, ale niebardzo. mam identycznie - tylko na dole brzucha - i uwierzcie - robiłam już wszelkie możliwe ćwiczenia, wyrzeźbiłam sobie całe ciało, nawet całkiem nieplanowanie nogi, górę brzucha mam idealną, a "oponka" na dole została.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hehehe mi tez sie to niedawno zrobilo ostatnio bardzo duzo sie ruszam i bardzo schudlam u gory zebra mozna juz praktycznie liczyc a na dole jakas nieplanowana ciaza mnie wyskoczyla no... :/:/ bardzo niefajna sprawa :/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.