|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Szampon oczyszczający i nie obciążający ?
Witam , poszukuję szamponu który oczyszcza ale też nie obciąża i nie zlepia włosów . Nie chcę płacić jakiś wygórowanych sum np. 50 zł , 35 zł . Chcę aby był nie drogi ale dobry
Do tej pory włosy rano (myję wieczorem) są ładne , lecz po 1 dniu włosy zaczynają się przetłuszczać .
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Szampon oczyszczający i nie obciążający ?
Cytat:
A przetłuszczanie po 1 dniu to nie to samo co obciążanie i nie sądzę, żeby użycie mocno oczszczającego szamponu rozwiązało ten problem. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
mi szampon z barwy wysuszał włosy, ale słyszałam pochwalne opinie na ich temat. Może mój się trafił jakiś felerny, a reszta jest ok
Jeżeli masz przetłuszczające się włosy to nie radziłabym Ci używać szamponów mocno oczyszczających, bo skóra głowy dozna szoku i będzie chciała się bronić wydzielając jeszcze więcej łoju. Słyszałam, że szampon z joanny z serii z rzepą pomaga w problemach z przetłuszczającymi się włosami i przedłuża ich świeżość o jeden dzień Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt! : ))
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
proponuję szampon ziołowy FITOMED mydlnica lekarska do włosów suchych(są też inne wersje),dla mnie rewelacyjny a mam wymagające włosy!do kupienia najczęściej albo w aptekach albo na dozi-e ok.13zł
Edytowane przez Paola_89 Czas edycji: 2012-12-26 o 21:11 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Szampon oczyszczający nie obciąży włosów, bo ma oczyszczać. Kilka marek kosmetycznych wypuściło szampony silnie oczyszczające detox, spróbuj.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
rosyjskie szampony, ale one kosztują do 30 zł
za 8 zł masz z Joanny, Apteczka babuni. Musisz wypróbować i szukać
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie dobrze myje i jednocześnie nie obciąża - Alpecin C1 z kofeiną. Żaden szampon nie mył mi nigdy aż tak dobrze włosów
A w dodatku mam gęste włosy, ale przyklapnięte, a po nim są inne. Nie znam się za dobrze na składach, ale z tego co czytałam to podobno nie zawiera silikonów. Samemu trzeba przetestować, ale jak dla mnie jest naprawdę dobry
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Dokładnie 3 dni temu pofarbowałam sobie włosy (palette, tak, wiem że to okropny wybór, jednak byłam głupia i nie poczytałam o tym szamponie, dowiedziałam sie o licznych wadach po fakcie, nie krytykujcie ). Kolor nie wyszedł aż taki zły, może troche za ciemny, jednak nie narzekam. Aczkolwiek stwierdziłam, że mój naturalny kolorek pasuje do mnie o wiele bardziej, tęsknie za nim i jak najszybciej chce go z powrotem. Mam brązowe włosy i jasne końcówki (tak zwane ombree, robione rozjaśniaczem, tyle że są dosyc krótkie). Dzisiaj rano byłam u fryzjerki. Poradziła mi, abym kupiła szampon głęboko oczyszczający i nim spróbowała wymyc farbę. Myślicie, że to zadziała? Ktoś kiedys próbował? Bardzo prosze o odpowiedź )
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szampon głęboko oczyszczający
Myślę że szampon przeciwłupieżowy byłby dobry, ale ten także , musisz próbować.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dodanie sody oczyszczonej do szamponu również wspomaga wypłukiwanie koloru, ale jest to dość inwazyjna metoda.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Absolutnie nie próbuj sposobu z sodą! Ja pofarbowałam włosy na niebiesko, potem chciałam to zmyć, i nie dało rady szamponem.. więc spróbowałam najpierw mieszania sody z szamponem i miałam włosy okropne w dotyku... a potem głupia jeszcze wymieszałam trochę sody z wodą i spłukałam - skończyło się ścięciem włosów, bo TAAAAKIE siano nie do odratowania było.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
może poskutkowałby trik z rozgniecioną witaminą c
jejuroda . pl jak-zmyc-farbe-z-wlosow
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Szampon głęboko oczyszczający
Szukam szamponu, który dokładnie by oczyścił włosy ze wszystkich silikonów, a nie nazywał się szamponem głęboko oczyszczającym.
![]() Dziewczyny, znacie takie? Jak myślicie, czy szampon z takim składem dokładnie by zmył wszystko z włosów? Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Coco-Betaine, Sodium Chloride, Cl 47005/Acid Yellow 3, Cocamide Mea, Sodium Benzoate, Sodium Methylparaben, Sodium Hydroxide, Ethylparaben, Salicylic Acid, Polyquaternium-10, Tilia Cordata Extract/ Tilia Cordata Flower Extract, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Propylene Glycol, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Hexylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Parfum (FIL C39398/1) |
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Szampon z takim składem na pewno nie jest lepszy od przeciętnego Garniera za 10 złotych. Jak chcesz się pozbyć silikonów to polecam ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...e-shampoo.html ale niestety nie jest on tani... ok. 40 zł
|
|
#16 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od siebie mogę polecić Joannę Naturię (z miętą i wrzosem, z pokrzywą i zieloną herbatą, z bursztynem i biosiarką, z brzozą i łopianem). Poza tym Barwy Naturalne i Ziołowe. To takie najtańsze i łatwodostępne ![]() Cytat:
![]() Na początku składu guar ( ) i nie ma mocnych detergentów.
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam Lavera basis sensitiv
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo
Skuszę się jednak na szampon Joanna Naturia Dziękuję
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt. Barwa jest też bardzo fajna z rumiankiem.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję To teraz śmiało mogę nakładać maskę regenerującą na włosy Dzięki! |
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
też polecam barwę i serię Pervoe Reshenie
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje pofeajonalnego szamponu oczyszczajacego włosy z nadmiaru lakieru i pianki. Stosowalam wellaflex ale efektu brak po umyciu włosów dosłownie wyskrobuje bialy nalot z włosów. Chodzi mi o taki szampon ktorym umyje glowe i pozostałośći lakieru nie będzie. Cena nie gra roli. Ktoś coś poleca?
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Ja ostatnio kupiłam oczyszczający szampon z Natura Siberica (z serii Wild Siberica, z ptakiem na opakowaniu :P) i jest bardzo dziwny - zostawia na włosach jakiś taki film, coś jak suchy szampon. Dziwna sprawa, nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

Do tej pory włosy rano (myję wieczorem) są ładne , lecz po 1 dniu włosy zaczynają się przetłuszczać .

Jeżeli masz przetłuszczające się włosy to nie radziłabym Ci używać szamponów mocno oczyszczających, bo skóra głowy dozna szoku i będzie chciała się bronić wydzielając jeszcze więcej łoju. Słyszałam, że szampon z joanny z serii z rzepą pomaga w problemach z przetłuszczającymi się włosami i przedłuża ich świeżość o jeden dzień 

A w dodatku mam gęste włosy, ale przyklapnięte, a po nim są inne. Nie znam się za dobrze na składach, ale z tego co czytałam to podobno nie zawiera silikonów. Samemu trzeba przetestować, ale jak dla mnie jest naprawdę dobry
). Kolor nie wyszedł aż taki zły, może troche za ciemny, jednak nie narzekam. Aczkolwiek stwierdziłam, że mój naturalny kolorek pasuje do mnie o wiele bardziej, tęsknie za nim i jak najszybciej chce go z powrotem. Mam brązowe włosy i jasne końcówki (tak zwane ombree, robione rozjaśniaczem, tyle że są dosyc krótkie). Dzisiaj rano byłam u fryzjerki. Poradziła mi, abym kupiła szampon głęboko oczyszczający i nim spróbowała wymyc farbę. Myślicie, że to zadziała? Ktoś kiedys próbował? 

) i nie ma mocnych detergentów.