Jaką książkę kupić TŻ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 19:37   #1
zakochana08
Raczkowanie

Jaką książkę kupić TŻ?

Hej . No więc mam mały problem. Mój TŻ niedługo obchodzi swoje 19 urodzinki i chciałabym mu kupić książkę. On uwielbia czytać książki "fantasy", ale zagadkowe, w których są zagadki i w ogóle. W związku z tym, mam do Was prośbę, czy moglibyście mi jakieś polecić, bo kompletnie się na tym nie znam (nie czytam w ogóle książek fantastycznych). Z góry dziękuję!
zakochana08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 20:07   #2
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Jaką książkę kupić TŻ?

Cytat:
Napisane przez zakochana08 Pokaż wiadomość
Hej . No więc mam mały problem. Mój TŻ niedługo obchodzi swoje 19 urodzinki i chciałabym mu kupić książkę. On uwielbia czytać książki "fantasy", ale zagadkowe, w których są zagadki i w ogóle. W związku z tym, mam do Was prośbę, czy moglibyście mi jakieś polecić, bo kompletnie się na tym nie znam (nie czytam w ogóle książek fantastycznych). Z góry dziękuję!
Polecam od siebie pierwsze wydania dłuższych serii, może się wciągnie i będzie chciał dalej czytać:
- "Gra o tron"
- "Ogrody Księżyca"
- "Kroniki Czarnej Kompanii"
- "Ruiny Gorlanu"
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 22:11   #3
dominikmeller25
Zakorzenienie

możesz mu kupić książkę pt. "Narodziny Gubernatora", jeśli wcześniej miał coś do czynienia z serialem lub komiksem Walking Dead to oszaleje z radości
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 07:15   #4
Linaewen
Zakorzenienie

To ja dorzucę początek trylogii Nocnego Anioła: Droga Cienia.
Albo pierwszą z części Miecza Prawdy. Tym się zaczytywał mój TŻ
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 11:27   #5
charsi
Zadomowienie

Gra o Tron jak najbardziej Jeśli jeszcze nie czytał (chociaż to mało prawdopodobne, jeśli gustuje w tematyce fantasy) to Wiedźmin Sapkowskiego. Mogę jeszcze polecić książki B. Sandersona, również fantasy.
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 11:34   #6
ellish
Zakorzenienie

o tak Wiedzmin . Ja kupilam TZ wszystkie czesci w twardej oprawie z podpisem Sapkowskiego, do tego w pieknym pudle. Kosztowalo co prawda 300zl, ale byl zachwycony. Czytal to wczesniej, ale zawsze chcial miec "wlasnego" Wiedzmina na polce

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2012-11-20 o 11:39
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 11:47   #7
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
Czytal to wczesniej, ale zawsze chcial miec "wlasnego" Wiedzmina na polce
Haha,też tak mam

No właśnie, nawet jeśli już czytał jakąś książkę i bardzo ją lubi,a nie ma jej w swoim zbiorze to posiadanie takiej książki na własność to całkiem inna sprawa Zawsze będzie mógł do niej zajrzeć i poczytać ulubione fragmenty kiedy go najdzie ochota
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-20, 14:22   #8
7808db1bb82aa4847b78eb7501a3e60a0e3c1e7e_5ddc6b3aac83c
Konto usunięte

Jeśli masz wątpliwości co do konkretnej pozycji może po prostu daj mu bon podarunkowy np o wartości 100 zł do konkretnej księgarni, wybierze sobie dokładnie to, co będzie chciał Ładnie go zapakuj (zresztą one z reguły wyglądają bardzo estetycznie) i po problemie Ostatnio sama dostałam taki bon od przyjaciółki i byłam zachwycona
7808db1bb82aa4847b78eb7501a3e60a0e3c1e7e_5ddc6b3aac83c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 09:21   #9
enigma2
Przyczajenie

Fajny pomysł z tym bonem - ojj ale bym się cieszyła z takiego prezentu Hm co do prezentu dla Twojego TŻ zależy jaki ma gust, dla mężczyzn: Sapkowski, Tolkien, książki S. Kinga na pewno, albo H. Coben.. Może biografia ulubionego zespołu? Albo coś co jest aktualnie "na fali" czyli "Pięćdziesiąt twarzy Greya" wybór jest duży
Stary 2012-11-30, 10:46   #10
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakochana08 Pokaż wiadomość
Jeśli jest jeszcze przed urodzinami to może warto abyś zerknęła u niego w domu jakich autorów trzyma na półce i skupiła się na jednym z nich wybierając kolejną książkę jego autorstwa, której chłopak nie posiada?

[1=7808db1bb82aa4847b78eb7 501a3e60a0e3c1e7e_5ddc6b3 aac83c;37722194]Jeśli masz wątpliwości co do konkretnej pozycji może po prostu daj mu bon podarunkowy np o wartości 100 zł do konkretnej księgarni, wybierze sobie dokładnie to, co będzie chciał Ładnie go zapakuj (zresztą one z reguły wyglądają bardzo estetycznie) i po problemie Ostatnio sama dostałam taki bon od przyjaciółki i byłam zachwycona [/QUOTE]
Bon byłby najlepszym prezentem
Stary 2012-12-01, 13:52   #11
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enigma2 Pokaż wiadomość
Fajny pomysł z tym bonem - ojj ale bym się cieszyła z takiego prezentu Hm co do prezentu dla Twojego TŻ zależy jaki ma gust, dla mężczyzn: Sapkowski, Tolkien, książki S. Kinga na pewno, albo H. Coben.. Może biografia ulubionego zespołu? Albo coś co jest aktualnie "na fali" czyli "Pięćdziesiąt twarzy Greya" wybór jest duży
50 twarzy dla mezczyzny ?

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Polecam od siebie pierwsze wydania dłuższych serii, może się wciągnie i będzie chciał dalej czytać:
- "Gra o tron"
Tez bym polecil

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-01, 14:18   #12
visionAM
Zakorzenienie

No raczej 50 twarzy Greya to na pewno nie dla facetów...
w ogóle to taki chłam, że nie wiem komu nie szkoda wydać 30zł na tę książkę...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 14:19   #13
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja niekoniecznie - małżonek przeczytał 1 część, dalsze odpuścił. Nie każdemu "Tron..." musi pasować To jest dość... specyficzna książka.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości