|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chciałabym mieć w końcu normalny brzuch!
.
Edytowane przez bencowa Czas edycji: 2016-04-18 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Chciałabym mieć w końcu normalny brzuch!
jazda na rowerku, bieganie i trochę zdrowego odzywiania i powinno być coraz lepiej
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Najpierw wyreguluj diete, a potem bierz sie za cwiczenia. I to nie na sam brzuch, tylko kompleksowo
![]() Inna sprawa ,ze mozesz miec taki profil hormonalny po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A jak wygląda Twoja codzienna dieta ?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Profil hormonalny - czyli nic z tym sie nie da zrobic?
Myśle, że jak normalnej nastolatki. Staram się nie jeść fast foodów, słodyczny praktycznie wogole nie jem.. Jem min. 3h przed snem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
właśnie, wyczyść miskę, jedz zdrowo 5 razy dziennie mniejsze porcje i ćwicz ćwicz ćwicz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Może nie tyle się nie da, co będzie to Twój słaby punkt, z którym najtrudniej będzie sobie poradzić. Sama jestem dla odmiany gruszką i moim takim punktem są uda - efekty ćwiczeń pojawiają się wolno, jak tyję, to właśnie dołem, po treningu jest silna "pompa" (mocno puchną i wyglądają na jeszcze większe), ale w końcu coś się z nimi daje zrobić. U mnie, jeśli chodzi o aktywność fizyczną, sprawdził się kompleksowy trening siłowy.
Co do diety - wyczyszczenie powinno pomóc. Tylko tak zapytam - znane jest Ci pojęcie "czysta miska", które się tutaj przewija? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, moim słabym punktem są górne części ciała. Jak mi idzie, to właśnie w brzuszek i piersi. Chociaż na to drugie nie narzekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Brzuszki i pływanie, w moim przypadku to pomogło..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
spróbuj, jeśli dasz radę na jakieś 2-3 tygodnie (albo i dłużej) odstawić gluten.
to bardzo trudne, szczególnie dla osób, które lubują się w bułach, chlebkach i makaronach...ale możliwe, ze masz alergię na gluten. Słabą, czyli taką która nie da ani wysypki, ani innych obiawów typowych dla alergii, a np. daje ci wzdęty brzuch. Wybacz...ale 85 cm?! Przecież to totalnie burzy proporcje ciała, szczegolnie jeśli wazysz 57kg ![]() Może masz jakieś skrzywienie kręgosłupa? To też czasem daje wizualny efekt 'ciązowego brzuszka' ?
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mam, zadnego skrzywienia kręgosłupa. Moze podam jeszcze inne wymiary? Biust: 95 Biodra: 90 (strasznie malo, tak chcialabym, aby z brzucha poszlo w biodra...) Własnie mierzyłam również brzuch - 82. ![]() Edytowane przez bencowa Czas edycji: 2013-11-20 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Masz normalna harmonijna budowe
![]() Na dzien dobry moze zamiast wywalac gluten sprobuj ograniczyc albo calkiem wyeliminowac produkty przetworzone - pozegnac biale pieczywo (Wase i wafle ryzowe tez), jogurty owocowe, platki kukurydziane, doskadzane musli, "gotowce" typu sloiczkowe sosy. I poczekaj kilka tygodni. Jesli to nie pomoze - wtedy kolejno sprawdzaj gluten i nabial. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Tak, wilicza sie
![]() ![]() - Mięso. Wszystkie rodzaje - preferuje się zastępowanie kupnej wędliny gotowanym/pieczonym/smażonym mięsem. Cenowo nie wychodzi jakoś dużo drożej. Ale jak to nie wchodzi w grę, bo np. mieszkasz z rodzicami i nie chcesz nagle zacząć "wydziwiać", to spokojnie jedz wędliny, tylko przy kupowaniu patrz na skłądy - im mniej rzeczy niebędących mięsem, ulepszaczy itp., tym lepiej - Ryby - jw. - Pełnoziarniste produkty zbożowe - płatki owsiane, jęczmienne, pszenne, orkiszowe (generalnie każde, byle nieprzetworzone i bez dodatku cukru), ryż, kasze, pieczywo razowe - Warzywa - poza paroma wyjątkami (ziemniaki, strączki, warzywa korzeniowe, jeśli jesz w większych ilościach) bez oganiczeń. Dobrze byłoby jeść je w każdym posiłku. - Orzechy, nasiona, pestki - Owoce - Tłuszcze wszelkiej maści - Jaja i nabiał W sumie tylko tyle i aż tyle ![]() ![]() ![]() Jak to nie pomoże, to trzeba się będzie zastanowić, co działa "zapalnie" i spróbować to wyeliminować. Mnie to pomogło. Schudnąć nie schudłam (zresztą nie planowałam - mam Twój wzrost i wagę i całkiem nieźle się z tym czuję), ale pożegnałam się ze wzdęciami i zmniejszył się "nawis" poniżej pępka. Nie mierzę, ale widzę że jest lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedyś również jadłam z nudów. Tak po prostu nie miałam co robić, to jadłam. Teraz sie to zmienilo i jem tylko jak jestem glodna. Zjadłam kolacje o 18, godzine temu poczułam głód i schrupałam jabłko. ![]() ![]() ![]() A co z makaronami? Równiez jestem ich wielką fanką... Edytowane przez bencowa Czas edycji: 2013-11-20 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Makarony? Podobna zasada jak z pieczywem - pelnoziarniste sa ok. Ale jak raz na jakis czas zjesz i normalny, to przeciez nic sie nie stanie - wszystko jest dla ludzi
![]() Cala reszta, z tego co piszesz, sensownie wyglada. Wiesz, tez nie chodzi o to, zeby wywrocic natychmiast wszystkie przyzwyczajenia do gory nogami - lepiej powoli, stopniowo i obserwowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalna budowa to jest 90 w biodrach i 82 w pasie? przy wadze 57kg? Kurcze...ja mam 90 w biodrach i 80 w pasie przy wadze 69kg (wzrost ten sam co Autorka wątku) i uważam, że mam dużo za dużo ciała...fakt- głównie jest to ciało zbite i umięśnione, ale pod otulinką, więc bez tej otulinki centymetry byłby zupełnie inne....nie wyobrażam sobie ważyć 12 kg mniej i mieć prawie tyle samo w pasie co teraz ![]() czemu radzisz zostawienie glutenu w diecie? Przecież wszystkie produkty nie-przetworzone są raczej bezglutenowe(mięso, nabiał, warzywa, kasze, owoce). Pieczywo do szczęścia potrzebne nie jest, a odstawienie pieczywa i makaronu daje super efekty właśnie w postaci likwidacji trzewnego tłuszczu (czyli popularnej oponki). Odstawienie "kupnych" gotowców uważałam za oczywistość, o której pisać nie trzeba, wiadomo, że jak coś ma w składzie same cukry, syrop glukozowo-fruktozowy, olej palmowy, konserwanty i E-....to zdrowe nie jest ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Nie radzę zostawienia glutenu. Radzę zaczęcie od tych, jak mówisz, oczywistości, a wyeliminowanie glutenu dopiero kiedy to nie przyniesie rezultatu. Widzę, że autorka nie je czysto, więc zasugerowałam najpierw wczyszczenie michy, a potem sprawdzanie produktów potencjalnie zapalnych.
A co do harmonijnej budowy - zakładam, że chodzi nie o obwód talii, tylko albo o brzuch na wysokości pępka, albo o oponkę na wysokości kości biodrowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
w skrócie: dieta i aeroby i nic więcej na początek Ci nie trzeba. Ćwiczenia możesz, ale nie musisz stosować od samego początku, bo zniechęcisz się niewidocznymi efektami, które będą zakryte warstwą tłuszczu. Skup się na diecie i ćwiczeniach. I pamiętaj, że chudnie się z całego ciała, a nie miejscowo
![]() Powodzenia !
' . . . Co Nie Uśmierci To Podwójnie Wzmocni Mnie. . .' ![]() Zadbaj o siebie! Wegetariańskie i wegańskie przepisy oraz świeża dawka artykułów i ciekawostek o zdrowym stylu życia, odchudzaniu i racjonalnej diecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A mi kto pomoże??
Ja ważę 64 kg przy 168 cm wzrostu a obwód brzucha w najszerszym miejscu czyli odrobinke tylko poniżej pępka wynosi 86 cm!!!!!! o zgrozo. Wacha się strasznie bo rano jest sporo mniej a jak zjem już coś to go wywala. Może faktycznie po pieczywie. Bo dzisiaj nie jadłam chleba i jest lepiej. Dodam, że wodę zatrzymuję też okropnie przez moje problemy hormonalne i wogóle waga mi skacze tak, że mam kilka rozmiarówek spodni w szafie i jak w jedne się nie mieszcze to wchodze w inne a jak tamte ze mnie spadają (po 2-3 ech dniach) to wkładam znowu te mniejsze. Czy już jestem skazana na wieczną ciążę spożywczą?? ![]() Chyba ją polubię, bo jak z kimś nie możemy wygrać to trzeba się do niego przyłączyć
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.