Niepowodzenia kulinarne - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2013-01-09, 05:26   #1
steskniona18
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2012-12
Wiadomości: 8
Wink

Niepowodzenia kulinarne


Słuchajcie robiłam właśnie kotleciki mielone z kurczaka i przy okazji chciałam coś zrobić z wczorajszego obiadu, a że wczoraj była wątróbka z cebulką i ziemniakami to starłam to wszystko na tarce, dodałam jajko i usmażyłam. chyba nigdy nie jadłam nic tak ochydnego.
a Wy macie na koncie jakies kompletne porażki kulinarne ?
Pozdrawiam
steskniona18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 11:28   #2
Malwinka1986
Raczkowanie
 
Avatar Malwinka1986
 
Zarejestrowany: 2012-07
Wiadomości: 486
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Każdy ma taki klopsy na swoim koncie ja niedawno robiłam tartę cytrynową, niestety źle wyliczyłam proporcję na masę cytrynową - była obrzydliwie słodka i nie miała odpowiedniej konsystencji Zjedliśmy z mężem po kawałku,a reszta wylądowała niestety w śmietniku
Malwinka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 11:49   #3
agateq
goniąca własny ogon..
 
Avatar agateq
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 5 796
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Nieodżałowane do dziś spalone bezy z przepisu Kingi Paruzel. Przetrzymałam 5 minut za długo, bo chciałam mieć pewność

Mówię Wam, spalone białka smakują potwornie! Spalone ciasto drożdżowe przy tym to jest niebo w gębie.
Kolejne podejście do torcików bezowych Kingi dopiero po sesji, za karę
__________________
Dont' forget to fall in love with yourself first.
Carrie Bradshaw

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 11:58   #4
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 407
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Wczoraj robiłam (nie pierwszy raz) ruskie pierogi i nic mi nie wyszło, a wszystko robiłam tak jak zwykle. Ciasto nie chciało się za bardzo kleić a do rozwałkowania musiałam zawołać TŻ, bo sama nie dałam rady, a nadzienie z kolei po zmiksowaniu było tak klejące, że aż się zastanawiałam, czy nie opatentować jadalnego kleju Najgorsze jest to, że pojęcia nie mam, dlaczego tak się stało
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 13:08   #5
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 938
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Wczoraj robiłam (nie pierwszy raz) ruskie pierogi i nic mi nie wyszło, a wszystko robiłam tak jak zwykle. Ciasto nie chciało się za bardzo kleić a do rozwałkowania musiałam zawołać TŻ, bo sama nie dałam rady, a nadzienie z kolei po zmiksowaniu było tak klejące, że aż się zastanawiałam, czy nie opatentować jadalnego kleju Najgorsze jest to, że pojęcia nie mam, dlaczego tak się stało
Wlasnie dlatego zawsze robie ruskie nadziedznie w nalesnikach . Zawsze wychodzi i smakuje chyba nawet lepiej.

Ja na nowy rok zrobilam przepis znaleziony w internecie na przegrzebki w sosie sojowym z makaronem. Wczesniej kolezanka zrobila i bardzo mi smakowalo. Nie proszac jej o przepis zrobilam dokladnie jak w internecie, Pol szklanki sosu sojowego dwa zabki czosnku, ocet ryzowy, olej sezamowy i make kukurydziana.
Ciesze sie tylko ze nie zaprosilam innych gosci na ten obiad a jedynie bylismy z Tz. Sos byl tak ochydny ze nie dalo sie nawet posmakowac To chyba moja nawieksza wpadka kulinarna.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 13:39   #6
paula78
Zakorzenienie
 
Avatar paula78
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 839
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Pol szklanki sosu sojowego dwa zabki czosnku, ocet ryzowy, olej sezamowy i make kukurydziana.
Pol szklanki sosu sojowego ? wow

Mam wpadki najczęsciej jakies ciasta :-/

Jednak najgorzej czuję się kiedy danie wyglada na smaczne i ładne na foto a wychodzi zwyczajne rozczarowanie jakich mało
__________________
Mleko migdałowe:
http://pichceiknoce.blogspot.com/


paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 13:49   #7
steskniona18
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2012-12
Wiadomości: 8
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

jak ostatnio oglądałam kuchnie.tv to odniosłam wrażenie że robią potrawy tylko na pokaz, dodaja wszystko jak leci, musztarde suszone pomidory, miód, orzechy grzyby i co jeszcze pod reka i ponoć cudowny sos =D

ja mam zawsze problem z kruchym ciastem, rwie sie i żyje swoim życiem

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Nieodżałowane do dziś spalone bezy z przepisu Kingi Paruzel. Przetrzymałam 5 minut za długo, bo chciałam mieć pewność
mnie kusiło żeby zrobić taki torcik wygladał cudownie !

Edytowane przez steskniona18
Czas edycji: 2013-01-09 o 13:52
steskniona18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 13:52   #8
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 938
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Pol szklanki sosu sojowego ? wow

Mam wpadki najczęsciej jakies ciasta :-/

Jednak najgorzej czuję się kiedy danie wyglada na smaczne i ładne na foto a wychodzi zwyczajne rozczarowanie jakich mało
1/4 szklanki zle napisalam ale robilam wszystko zgodnie z przepisem

Mysle ze skoro z 1/4 bylo niejadalne to z 1/2 podejrzewam mogloby byc dawka smiertelna...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 14:21   #9
iierrorii
Zadomowienie
 
Avatar iierrorii
 
Zarejestrowany: 2008-08
Wiadomości: 1 988
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

a ja właśnie jem marchwiankę i ZNOWU jest za słodka, jakoś nie umiem tej marchwi wyczuć :P
__________________
WYMIANA
iierrorii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 14:58   #10
agateq
goniąca własny ogon..
 
Avatar agateq
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 5 796
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

steskniona18 bo te bezy były cudowne Zjadłam, tzn. oskubałam górną niespaloną część - mniam! ale jak trafiłam na kawałek spalenizny to aż mną wstrząsnęło z goryczy.
__________________
Dont' forget to fall in love with yourself first.
Carrie Bradshaw

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 15:32   #11
myszka87914
Zadomowienie
 
Avatar myszka87914
 
Zarejestrowany: 2012-12
Wiadomości: 1 471
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Kiedyś będąc jeszcze nastolatką, chciałam zaskoczyć rondzinę i ugotować im pyszny obiad. Przepis wzięłam oczywiście z książki kucharkiej, ale postanowiłam go troszkę "udoskonalić". Zaskoczyłam rodzinę i owszem. Stwierdzili że nigdy nie jedli nic bardziej ochydnego. Przez parę miesięcy śmiali się, że może coś im jeszcze ugotuję.
myszka87914 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 15:50   #12
steskniona18
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2012-12
Wiadomości: 8
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
steskniona18 bo te bezy były cudowne Zjadłam, tzn. oskubałam górną niespaloną część - mniam! ale jak trafiłam na kawałek spalenizny to aż mną wstrząsnęło z goryczy.
hmm to może skusze sie przygotować to cudo na urodziny tż ale mam aktualnie piekarnik gazowy na ktorym poziomy regulacji temperatury to liczby od 1 do 8 i nie wiem czemu ale mam wrazenie ze na kazdym grzeje tak samo. strach używać tego przedpotopowego sprzętu

myszka87914 - a co to za specjał przygotowałaś jeśli można wiedzieć ?

przypomnialo mi sie ze jak byłam mała to myślałam ze robie pyszny rosół a mianowicie rozpuszczałam tylko kostke rosołowom w wodzie
steskniona18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 15:53   #13
pinaplesss
Zadomowienie
 
Avatar pinaplesss
 
Zarejestrowany: 2008-09
Lokalizacja: z domu;)
Wiadomości: 1 306
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

A mi nie wychodzi beza, raz mi sie spiekła, a raz byla niedopieczona, ehhh....
__________________
 21.04.2001
 21.12.2010
 29.01.2011
 07.06.2012
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 17:00   #14
Dotka90
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2009-01
Lokalizacja: stąd
Wiadomości: 36 831
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Cyklicznie, co jakiś czas, ciasto drożdżowe postanawia mi nie wyrosnąć
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 18:51   #15
Ljus
Raczkowanie
 
Avatar Ljus
 
Zarejestrowany: 2012-12
Wiadomości: 294
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Mi zawsze wychodzi cudowny wysoki mieciutki biszkopt. Zawsze! I jak postanowiłam zrobić tort na urodziny mamy to oklapy doszczętnie dwa pod rząd w końcu wzięłam je oba i zasmarowałam masą więc nie było widać różnicy ale w smaku yła spora. no ale co było robić, urodziny się zaczynały za parę godzin

Aczkolwiek jako klapę życia typuję naukę robienia naleśników teraz już mi idą bo kiedyś jadłam sporo w ramach ćwiczń oczywiście ale pierwsze próby wyglądały jak pływające białe kluski na patelni, jeszcze myślałam że tak ma być i usiłowałam to przewrócić, wszędzie się rozlało, katastrofa

Edytowane przez Ljus
Czas edycji: 2013-01-09 o 18:53
Ljus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 20:01   #16
karolkao89
Zadomowienie
 
Avatar karolkao89
 
Zarejestrowany: 2012-03
Wiadomości: 1 030
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

mi w ogole nic nie idze jesli chodzi o treściwsze dania. Zupy to już w ogóle wielka tajemnica. Ale się pochwalę dzisiejszym obiadem, bo wyszedł mi pyszny pierwszy raz w życiu. Talarki, kotlet schabowy obtoczony w jajku i platkach owsianych na oliwie i sałatka brokułowa z jogurtem.Wszystko wyszło smacznie, jestem z siebie dumna
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 21:17   #17
JohnLena
Zadomowienie
 
Avatar JohnLena
 
Zarejestrowany: 2012-11
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 474
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Jako wczesna nastolatka zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej. Widziałam, że mama zawsze dodawała troszkę soku z cytryny, a że nie miałam pod ręką, dodałam kwasek. Bardzo dużo kwasku . Jadł tylko tata, żeby nie było mi przykro

Pewnego wieczoru wróciliśmy z TŻ zmęczeni z koncertu i chciałam zrobić coś ciepłego na szybko - makaron z sosem. Podsmażyłam chyba cebulę i pomidory, dodałam przecieru pomidorowego. Pomyślałam, że dodam sera, ale nie na talerzu, tylko wrzucę do sosu. Miałam tylko mozzarellę. Efekt? Gumowata, lekko przypalona maź o kolorze wymiocin
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 00:38   #18
201706121013
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2012-06
Wiadomości: 184
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Nie mam wielkich wpadek kulinarnych na swoim koncie, aczkolwiek przez zły czas podany na kartce z przepisem ciasto mi się nie dopiekło na środku
201706121013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 08:03   #19
myszka87914
Zadomowienie
 
Avatar myszka87914
 
Zarejestrowany: 2012-12
Wiadomości: 1 471
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Cytat:
Napisane przez steskniona18 Pokaż wiadomość
hmm to może skusze sie przygotować to cudo na urodziny tż ale mam aktualnie piekarnik gazowy na ktorym poziomy regulacji temperatury to liczby od 1 do 8 i nie wiem czemu ale mam wrazenie ze na kazdym grzeje tak samo. strach używać tego przedpotopowego sprzętu

myszka87914 - a co to za specjał przygotowałaś jeśli można wiedzieć ?

przypomnialo mi sie ze jak byłam mała to myślałam ze robie pyszny rosół a mianowicie rozpuszczałam tylko kostke rosołowom w wodzie
To miała być zupa gulaszowa. Niestety wymyśliłam, że skoro w telewizji dodają tyle przypraw, to jedzenie to, musi być to naprawdę pyszne. Pamiętam, że nie było w domu przyprawy, której bym nie dodała.
myszka87914 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 08:17   #20
Dotka90
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2009-01
Lokalizacja: stąd
Wiadomości: 36 831
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Cytat:
Napisane przez steskniona18 Pokaż wiadomość
hmm to może skusze sie przygotować to cudo na urodziny tż ale mam aktualnie piekarnik gazowy na ktorym poziomy regulacji temperatury to liczby od 1 do 8 i nie wiem czemu ale mam wrazenie ze na kazdym grzeje tak samo. strach używać tego przedpotopowego sprzętu

myszka87914 - a co to za specjał przygotowałaś jeśli można wiedzieć ?

przypomnialo mi sie ze jak byłam mała to myślałam ze robie pyszny rosół a mianowicie rozpuszczałam tylko kostke rosołowom w wodzie
Też mam piekarnik gazowy. Na początku bardzo nad tym ubolewałam, już byłam gotowa zrezygnować przez to z fajnego mieszkania (!), bo wynajmujemy, ale jednak zostaliśmy i.. naprawdę jest ok
No i pieczenie dużo tańsze niż w piekarniku elektrycznym.

Ja mam regulację 1-3 więc jeszcze lepiej
Praktycznie zawsze robię tak, że najpierw rozkręcam na 3, nagrzewam piekarnik, potem skręcam na 2, a na końcu na 1, bo i tak jest rozgrzany fest.

Możesz kupic sobie specjalny termometr do piekarnika, no albo 'na oko' piec

No i polecam na najniższej półce wkładać tę dużą czarną blachę, która jest w zestawie z piekarnikiem zawsze.
To pozwoli Ci nieco zminimalizować zbyt mocną temperaturę od dołu i pozwoli uniknąć spalonych ciast.

Jak piekę coś dłużej (np. sernik) to dodatkowo w połowie pieczenia go odwracam, bo w głębi piekarnika grzeje bardziej i później można mieć połowę ciasta spaloną, a połowę ok, a jak obrócisz, to obie będą w porządku
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 13:28   #21
pinaplesss
Zadomowienie
 
Avatar pinaplesss
 
Zarejestrowany: 2008-09
Lokalizacja: z domu;)
Wiadomości: 1 306
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Przypomnialo mi sie ciasto z truskawkami z zeszłego lata, dorwalam przepis z zagranicznego bloga, zachęcona zdjęciem rzecz jasna, upieklam i wyszlo przepieknie, stalysmy z mama i podziwialysmy, posypalam cukrem pudrem, a jak ukroilam to polowa ciasta popłynęła. Chcialam je ratowac, wsadzilam do piekarnika z tym cukrem pudrem i tak sie nie upieklo... Do dzis jestem w szoku bo nie jestem swieza w kuchni. To chyba byly żałowane owoce, bo sasiad przyniósł rodzicom za przysługę... Ciasto wyladowalo w koszu, a tata ktory wrocil wieczorem do domu, nie mogl nadziwic się, jak my moglysmy zjesc same takie ciasto=) i nic dla niego nie zostawić
__________________
 21.04.2001
 21.12.2010
 29.01.2011
 07.06.2012
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 13:38   #22
201611220859
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2009-09
Wiadomości: 2 211
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Wszyscy dookoła twierdzą, że dobrze gotuję, piekę również co jakiś czas... Wszystko mi w zasadzie wychodzi, wiadomo, czasem obłędnie smaczne, a czasem zwyklak jakiś, ale nigdy nie zaliczam nie wiadomo jakich niezjadliwych gaf.
A nauczyłam się wszystkiego sama - w domu nigdy nie byłam dopuszczana do kuchni.

Ale jest taka jedna rzecz, która wszystkim dookoła wychodzi.... A mi nie.
NALEŚNIKI
Dla wielu najprostsza i najszybsza podstawa do obiadu, czy również deseru, mi raz wychodzą i dajmy na to krokiety, będą, a raz nie i koniec...
201611220859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 14:37   #23
iceflower
Przyjaciółka KWC
 
Avatar iceflower
 
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 16 278
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Moje wpadki są raczej cukiernicze - nie ubijająca się bita śmietana, wieczne zakalce. Mój TŻ już nawet mówi "lubię te twoje wilgotne ciasta".

Najgorzej było jak kiedyś przyszli do nas znajomi, upiekłam najbanalniejsze i najpyszniejsze ciasto na maślance, potrzymałam dla pewności dłużej bo kiedy wyszedł mi ciut zakalec, kroiłam juz przy gościach i myślałam że się schowam - ciasto w środku było makabrycznym zakalcem. Dobrze że wszyscy podeszli do tego ze zrozumieniem.
__________________
nie musimy się katować
nienormalną sytuacją
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 15:28   #24
fotkasia
Przyczajenie
 
Avatar fotkasia
 
Zarejestrowany: 2012-11
Wiadomości: 29
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Ja do dziś pamiętam moją "potrawkę" z kurczaka... Przesadziłam z solą, to jedyne co mi nie wyszło, bo resztę potraw potrafiłam jakoś uratować. Więcej grzechów nie pamiętam.
fotkasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 17:19   #25
Hazaja
Raczkowanie
 
Avatar Hazaja
 
Zarejestrowany: 2010-08
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 256
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

haha <3 Ja robiłam z siostrą te słynne pięknie wyglądające cake pops reniferki na święta cake_pops_renifery_5.jpg
Alee. zrobiłam im za duże głowy, po posmarowaniu czekoladą wszytskie zjechały z patyczków, wszystko się kleiło, a to ciasto bazowe było takie obrzydliwe, że po godzinie walki - wszystko wywaliłam ;p
__________________
http://hazajka.blogspot.com/ <- Hazaja w blogosferze.
Hazaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 19:13   #26
traicionera
Zakorzenienie
 
Avatar traicionera
 
Zarejestrowany: 2008-12
Wiadomości: 10 917
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

jako 14 latka chciałam zrobić na prezent mamie kruche ciasteczka, ale za długo siedziały w piekarniku, więc zlaly się że sobą i stworzyły taka megatwarda deseczke, nie do pogryzienia.
__________________
przeczytane książki
2018 rok -100
2017 rok-100
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35


Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 21:08   #27
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 407
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Wlasnie dlatego zawsze robie ruskie nadziedznie w nalesnikach . Zawsze wychodzi i smakuje chyba nawet lepiej.
Ruskie to dla mnie wyłącznie pierogi i koniecznie podsmażane na maśle
Tylko przedwczoraj miałam właśnie pierwszy raz w życiu problem z nadzieniem, bo po zmiksowaniu miało konsystencję gumy i strasznie się kleiło, pojęcia nie mam dlaczego
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 22:46   #28
dudipopka
kobieta za ladą
 
Avatar dudipopka
 
Zarejestrowany: 2007-05
Lokalizacja: z czarnej..dziury
Wiadomości: 11 697
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

właśnie wyjełam z piekarnika budyniowiec z przoskwiniami które robiłam z 10 razy za każdym razem pycha
dziś nie wiem budyń puścił wode
najgorsze ze to mialo być ciasto na urodzinową impreze i nie mam kasy na drugie
__________________
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał




trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 09:58   #29
myszka87914
Zadomowienie
 
Avatar myszka87914
 
Zarejestrowany: 2012-12
Wiadomości: 1 471
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Przypomniałam sobie, że kiedyś posmakowały mi ciastka (takie z maszynki) u mojego ówczesnego narzeczonego. Wzięłam przepis i postanowiłam upiec. Wszystko zrobiłam jak w przepisie, jednak do tej pory nie wiem jak to się stało, że ciastka wyszły potwornie twarde. Skalniaczki je nazwałam. ;-)
myszka87914 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-11, 11:17   #30
lusiabambusia
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2012-08
Wiadomości: 348
Dot.: Niepowodzenia kulinarne

Ja jako młodsza nastolatka robiłam babkę - za pierwszym razem pycha. Wszyscy się zajadali i chwalili. Za drugim razem wyszedł malutki zakalec. Za trzecim prawie cała była zakalcem Dostałam zakaz robienia babki
Notorycznie przypalałam budyń - w końcu też dostałam zakaz
Ostatnio zamarzył mi się chleb, znalazłam prosty przepis i piekłam po nocy
Już w trakcie wyrabiania ciasta zobaczyłam, że coś ono jest za gęste. W środku był nawet, nawet. Ale skórka twarda jak kamień Na szczęście teraz mieszkam sama i nikt mi nie zabroni próbować dalej!
lusiabambusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.