Odchudzanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-31, 18:53   #1
evil167
Przyczajenie

Lightbulb

odchudzanie

Chcę zrzucić około 5 kg, mam 165 cm wzrostu i ważę 64 kg aktualnie od kilku dni stosuję diete 1000 kalorii, ale boje sie że jak przestanę to znów zacznę tyć. Mam pytanie ile czasu taka dieta powinna być stosowana by była skuteczna, jak potem z niej "wychodzić'? Czy gdybym chciała udać się do dietetyka to potrzebne jest jakieś skierowanie? Czy takie wizyty są ogólnodostępne czy tylko prywatne? Proszę o odpowiedź
evil167 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 19:58   #2
sidorcia
Rozeznanie

Red face Odchudzanie

Wiem, że takich wątkó było dużo. Ale chciałabym zrzucić 5-10kg do Wakacji. Narazie jem normalne śniadania, ograniczam słodycze, drugi posiłek jem ok. 16 - jako obiad. na wieczór 2-3 mandarynki. Ale chciałabym szybko schudnąć, i mogą być to nawet drastyczne diety, oby pomogły. Ale mogłybyście mi napisać, jak szybko i skutecznie schudnąć 5-10 kg. w ciągu 3-4 mies.?
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 20:49   #3
Ather
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Wiem, że takich wątkó było dużo. Ale chciałabym zrzucić 5-10kg do Wakacji. Narazie jem normalne śniadania, ograniczam słodycze, drugi posiłek jem ok. 16 - jako obiad. na wieczór 2-3 mandarynki. Ale chciałabym szybko schudnąć, i mogą być to nawet drastyczne diety, oby pomogły. Ale mogłybyście mi napisać, jak szybko i skutecznie schudnąć 5-10 kg. w ciągu 3-4 mies.?
Jeśli chcesz zastosować drastyczną dietę, to nie znajdziesz pomocy na tym forum.
W wątkach podwieszonych w Dietetyce masz informację o tym jak zdrowo i trwale się odchudzać, jakie zmiany żywieniowe wprowadzić oraz propozycje treningów w dziale Fitness.

Jeśli chcesz się odchudzać, to zrób to z głową A nie na zasadzie drastycznych diet, bo inaczej ... stracone kg wrócą z nawiązka.

I pamiętaj - 5 posiłków dziennie (regularnych). Więcej w tematach podwieszonych.
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 10:57   #4
skarbeczek002
Raczkowanie

odchudzanie

Jakie są wasze sposoby na zrzucenie paru kilogramów? Uprawiacie dużo sportów, czy nic nie jecie? Macie jakieś specjalne diety od lekarzy czy same o tym decydujecie? Bierzecie jakieś tabletki odchudzające typu merida, linea czy Formoline? Po prostu, jak według Was najlepiej jest schudnać?
skarbeczek002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 12:27   #5
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek
Dot.: odchudzanie

czy naprawde trzeba zakladac osobny watek i zasmiecac forum? wystarczy spojrzec na tytuly innych tematow i poczytac linki podwieszone...
Stary 2008-08-11, 11:23   #6
motylek66
Raczkowanie

no ja dużo ćwiczę ćwiczę i jeszcze raz ćwiczę a poza tym chudnąć jeszcze mi pomagają takie tabletki :P (formoline) ale nie chudną one za mnie tylko mi pomagają :P już widzę jakieś pierwsze efekty, dobrze sie czuję i mam zamiar zmieścić się w mój rozmiar 38 :P
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 14:41   #7
lovelytraces
Raczkowanie

GG do lovelytraces Wyślij wiadomość przez MSN do lovelytraces

ćwiczenia, dieta redukcyjna. Ale chyba osobny wątek był tu zbędny..
lovelytraces jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 12:05   #8
Gisia_00
BAN stały

ja biorę formoline, ćwiczę, mniej jem i częściej się uśmiecham chudne i wiem, ze będę chudła
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 15:44   #9
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

zamykam ten wątek, bo jest całkowicie zbędny.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 11:55   #10
monisiaa1991
Raczkowanie

Odchudzanie

hej dziewczyny stanelam dzisiaj na wadze i przerazilam sie... no wiec koniec koncow musze zaczac nad soba pracowac bo jaktak dalej sie zapedze to nie bedzie za ciekawie tylko problem jets taki ze mam raczej slaba wole i wiem ze jesli sobie wsyztskiego od razu zabronie to sie poddam i tak sobie mysle czy dala by cos gdyby tak :
-przedstac jesc zupki chinski (jem praktycznie codziennie) ,
-ograniczyc jedzenie frytek (jem srednio co 3 dzien) a wlasciwie tak nop raz na dwa tygodnie zjesc chyba ze nie bedzie mi sie chcialo,
-ograniczyc spozywaniu cukru (w herbacie slodze2,5 luyzeczi zejsc na 1, ograniczyc slodycze np do 1 batonika na tydzien)
-jedzenie posiolkow o stalych porach
-nie jedzenie po godzinie 18
-jedzenie tylko o stalych porach bez podjadania
Jak myslicie moze tocos na poczatek pomoc w cwiczeniu swojej woli ??licze na odpowiedz
monisiaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 12:54   #11
MamaAmelki
Raczkowanie

jest bardzo dużo podobnych i powtarzających się wątków. Poszperaj a napewno cos znajdziesz. dziewczyny są w podobnej sytuacji i postanowieniach jak Ty.
Meta: ± 54
MamaAmelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-12, 16:13   #12
anniaa

wejdz na podforum wspólne odchduzanie i dołacz sie do jakiegos watku.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-14, 18:52   #13
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny stanelam dzisiaj na wadze i przerazilam sie... no wiec koniec koncow musze zaczac nad soba pracowac bo jaktak dalej sie zapedze to nie bedzie za ciekawie tylko problem jets taki ze mam raczej slaba wole i wiem ze jesli sobie wsyztskiego od razu zabronie to sie poddam i tak sobie mysle czy dala by cos gdyby tak :
-przedstac jesc zupki chinski (jem praktycznie codziennie) ,
-ograniczyc jedzenie frytek (jem srednio co 3 dzien) a wlasciwie tak nop raz na dwa tygodnie zjesc chyba ze nie bedzie mi sie chcialo,

uwierz mi, że jeżeli odstawisz CAŁKOWICIE frytki i zupki chińskie, to szybko zobaczysz efekty
-ograniczyc spozywaniu cukru (w herbacie slodze2,5 luyzeczi zejsc na 1, ograniczyc slodycze np do 1 batonika na tydzien)
-jedzenie posiolkow o stalych porach tzn? wypisz godziny konkretnie, jakie TY uważasz za słuszne
-nie jedzenie po godzinie 18 nieeeeeeeeeeee! no chyba, że chodzisz spać o 21, to ok; kolację jemy 2-3 godziny przed snem, nie wcześniej!
-jedzenie tylko o stalych porach bez podjadania
Jak myslicie moze tocos na poczatek pomoc w cwiczeniu swojej woli ??licze na odpowiedz
j.w.
a co z ćwiczeń?

Tutaj widze, że dziewczyny Ci piszą, żebyś na podwieszone linki popatrzyła, ale z tego co widzę, to jesteś stosunkowo nowa na forum, więc wątpię, że wiesz gdzie szukać. Także załączam adresy warte odwiedzenia:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194945
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena

Edytowane przez Marzeniatko
Czas edycji: 2008-11-14 o 18:54
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-25, 01:36   #14
Fitpasqudka
BAN stały

Smile Odchudzanie - nowy pomysl!

Hej,
Rozmawialam ostatnio z kolezanka psychologiem i jednym z pomyslow dotyczacych odchudzania wynikłym z naszej dyskusji jest zmniejszenie naczyn na ktorych serwujemy sobie posilki. Od dzisiaj zamiast na duzym talerzu zaczne jesc na malym - mala porcja na malym talerzu wygladac bedzie jak gigantyczna! Dzieki temu bede mniej jesc! Oczywiscie ilosc posilkow pozostanie nie zmieniona! co wy na to? Ktos czegos takiego probowal?
Fitpasqudka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-25, 15:26   #15
Marzeniatko
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie - nowy pomysl!

Taka rada bardzo często pojawia się w jakichś kolorowych czasopismach.
Ameryki kochana nie odkryłaś.

Ale taka metoda może być skuteczna, bo człowiek jest przecież w dużym stopniu wzrokowcem.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 12:49   #16
Soph
Zakorzenienie

I też mniej się nakłada
myślę, że metoda jest dobra.

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 13:32   #17
zuza_130
Raczkowanie

Smile Dot.: Odchudzanie - nowy pomysl!

Myślę,że dobry pomysł.Ja jestem wzrokowcem

zuza_130 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 16:57   #18
Icy-fruit
Rozeznanie

GG do Icy-fruit

czytałam juz o tym kilkakrotnie. Sprzedawane są nawet talerze z zaznaczonymi podziałem na porcje np. ziemniaki surówka mięso etc
Stary 2008-12-28, 20:02   #19
sss7
Zadomowienie

próbowałam - u mnei się nie sprawdziło.... byłam jeszcze ardziej zfrustrowana, że mam mniej niż inni
sss7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-30, 03:25   #20
agat337
Raczkowanie

Hm, ciekawe - teorie się zmieniają, bo ja z kolei kiedyś czytałam że dobrym sposobem jest nakładać mniejsze porcje ale właśnie na duży talerz /powiedzmy - po prostu normalnej wielkości/ - i to miał być ten chwyt psychologiczny że porcja jest duża.
Zresztą myślę, że najważniejsze CO jest na talerzu a nie ile , można nałożyć sobie więcej warzyw, sałaty, dodać np. pokrojone jabłko i w ten sposób mieć więcej niż inni, najeść się ale niekoniecznie kalorycznie bo np. bez ziemniaków.
agat337 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 10:06   #21
czaarnullka
Przyczajenie

odchudzanie

Witam wszystkich serdecznie,po dłuzszym czasie ,skusiłam sie wołać o pomoc. Chciałaby schudnąć chociaz 2kg,odzywiam sie zdrowo ,jem płatki owsiane chudy jogurt ,owoce ,warzywa ,uwielbiam makrelę wędzona,chleb razowy,no czsami zjem coś słodkiego ale ciągle cos mi przybywa calorii,zamiast trzymac forme ja tyję,wiem ,że powinnam dużo ćwiczyc ale jak wracam z pracy,to juz nie mam siły przebierac nogami,do pracy jeżdże czsami rowerem ,ale ogólnie chodze na pieszo ,poradżcie mi cos ,może ,ktoś z was ma ten sam problem?
czaarnullka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 13:17   #22
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaarnullka Pokaż wiadomość
Witam wszystkich serdecznie,po dłuzszym czasie ,skusiłam sie wołać o pomoc. Chciałaby schudnąć chociaz 2kg,odzywiam sie zdrowo ,jem płatki owsiane chudy jogurt ,owoce ,warzywa ,uwielbiam makrelę wędzona,chleb razowy,no czsami zjem coś słodkiego ale ciągle cos mi przybywa calorii,zamiast trzymac forme ja tyję,wiem ,że powinnam dużo ćwiczyc ale jak wracam z pracy,to juz nie mam siły przebierac nogami,do pracy jeżdże czsami rowerem ,ale ogólnie chodze na pieszo ,poradżcie mi cos ,może ,ktoś z was ma ten sam problem?
Ile posilkow dziennie jesz, w jakim odstepie czasu, kiedy pierwszy, kiedy ostani, jak duze sa posilki?

To raz, a dwa - musisz cwiczyc...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 21:27   #23
krycha78
Przyczajenie

skoro ma ruch do pracy- spacer albo ewentualnie rower + ruch w pracy na pewno skoro wraca zmęczona to bez przesady z dodatkowymi ćwiczeniami jeszcze.
Ja myśle, że przy aktywnym trybie życia wystarczy redukcja jedzonka, np. więcej posiłków, mniejsze porcje

krycha78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 02:21   #24
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krycha78 Pokaż wiadomość
skoro ma ruch do pracy- spacer albo ewentualnie rower + ruch w pracy na pewno skoro wraca zmęczona to bez przesady z dodatkowymi ćwiczeniami jeszcze.
Ja myśle, że przy aktywnym trybie życia wystarczy redukcja jedzonka, np. więcej posiłków, mniejsze porcje
Chodzenie do pracy to cwiczenia ? Jaja jakies

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-08-06, 14:47   #25
czaarnullka
Przyczajenie

Smile odchudzanie

cześc ,chce zapytac czy ktoś z was kupił dietę odchudzanie na zawołanie,i czy okazała się skuteczna?
Stary 2009-08-06, 15:32   #26
czaarnullka
Przyczajenie

a wiesz ,że chodzenie ,spacer to tez forma ruchu sprzyjajaca dbania o formę?
Stary 2009-08-06, 17:05   #27
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaarnullka Pokaż wiadomość
a wiesz ,że chodzenie ,spacer to tez forma ruchu sprzyjajaca dbania o formę?
Ja tam nie mam nic przeciwko spacerom, wrecz przeciwnie, fajnie sobie polazic ; ale, jesli sie komus wydaje, ze to jest forma cwiczen, czy to pozwala dbac o forme, to dream on.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 18:18   #28
sawa_sawa
Rozeznanie

hihi tylko na 2kg?
czlowieku idz do kibelka i juz bedziesz wazyc 2 kg mniej;d
Stary 2009-08-06, 18:23   #29
basiadii
Przyczajenie

skuteczna i jak dla mnie super.
choć zdań na ten temat pewnie będzie więcej i będą różne. Cóż- na każdego działa co innego.
Stary 2009-11-13, 17:41   #30
Gorzałka
Rozeznanie

Odchudzanie - dieta - tak, cwiczenia - nie?

Witam kochani
Pisze w pewnej sprawie, zeby sie poradzic. Czy odchudzanie przy trzymaniu zdrowej diety az do przesady a braku cwiczen da jakiekolwiek rezulataty?
Juz tlumacze o co mi chodzi. Nienawidze cwiczyc, poprostu tego nie lubie, latwo sie mecze, szybko zniechecam... jedyny sport jaki kiedykolwiek lubialam to plywanie, ale na dzien dzisiejszy jakos nie mam odwagi pokazc sie w 'moim' stanie na basenie.
Trzy lata temu - cwiczac regularnie i trzymajac diete (dosc ograniczana, z czego wtedy nie zdawalam sobie sprawy) schudlam 10 kg i wazylam ok 64kg - pozniej wyjechalam za granice, skonczylam studia, zaczelam prace i nagle moje 10 kg wrocilo - waze dokladnie tyle samo co 3 lata temu i mam identyczne wymiary jak sprzed odchudzania. Doskonale zdaje sobie sprawe, ze to tylko i wylacznie moja wina - pozwalam sobie na duzo, o wiele za duzo niz powinnam.
Treaz chcialabym znowu sprobowac - i na poczatku tylko trzymac diete - pozniej moze dolozyc cwiczenia - ale to za jakis czas... myslicie, ze mozna cos zrzucic tylko dietkujac?
Gorzałka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości