![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() odchudzanie
Chcę zrzucić około 5 kg, mam 165 cm wzrostu i ważę 64 kg aktualnie od kilku dni stosuję diete 1000 kalorii, ale boje sie że jak przestanę to znów zacznę tyć. Mam pytanie ile czasu taka dieta powinna być stosowana by była skuteczna, jak potem z niej "wychodzić'? Czy gdybym chciała udać się do dietetyka to potrzebne jest jakieś skierowanie? Czy takie wizyty są ogólnodostępne czy tylko prywatne? Proszę o odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
Wiem, że takich wątkó było dużo. Ale chciałabym zrzucić 5-10kg do Wakacji. Narazie jem normalne śniadania, ograniczam słodycze, drugi posiłek jem ok. 16 - jako obiad. na wieczór 2-3 mandarynki. Ale chciałabym szybko schudnąć, i mogą być to nawet drastyczne diety, oby pomogły. Ale mogłybyście mi napisać, jak szybko i skutecznie schudnąć 5-10 kg. w ciągu 3-4 mies.?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie
Cytat:
W wątkach podwieszonych w Dietetyce masz informację o tym jak zdrowo i trwale się odchudzać, jakie zmiany żywieniowe wprowadzić oraz propozycje treningów w dziale Fitness. Jeśli chcesz się odchudzać, to zrób to z głową ![]() I pamiętaj - 5 posiłków dziennie (regularnych). Więcej w tematach podwieszonych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
odchudzanie
Jakie są wasze sposoby na zrzucenie paru kilogramów? Uprawiacie dużo sportów, czy nic nie jecie? Macie jakieś specjalne diety od lekarzy czy same o tym decydujecie? Bierzecie jakieś tabletki odchudzające typu merida, linea czy Formoline? Po prostu, jak według Was najlepiej jest schudnać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: odchudzanie
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no ja dużo ćwiczę ćwiczę i jeszcze raz ćwiczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ćwiczenia, dieta redukcyjna. Ale chyba osobny wątek był tu zbędny..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ja biorę formoline, ćwiczę, mniej jem i częściej się uśmiecham
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
zamykam ten wątek, bo jest całkowicie zbędny.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Odchudzanie
hej dziewczyny stanelam dzisiaj na wadze i przerazilam sie... no wiec koniec koncow musze zaczac nad soba pracowac bo jaktak dalej sie zapedze to nie bedzie za ciekawie tylko problem jets taki ze mam raczej slaba wole i wiem ze jesli sobie wsyztskiego od razu zabronie to sie poddam i tak sobie mysle czy dala by cos gdyby tak :
-przedstac jesc zupki chinski (jem praktycznie codziennie) , -ograniczyc jedzenie frytek (jem srednio co 3 dzien) a wlasciwie tak nop raz na dwa tygodnie zjesc chyba ze nie bedzie mi sie chcialo, -ograniczyc spozywaniu cukru (w herbacie slodze2,5 luyzeczi zejsc na 1, ograniczyc slodycze np do 1 batonika na tydzien) -jedzenie posiolkow o stalych porach -nie jedzenie po godzinie 18 -jedzenie tylko o stalych porach bez podjadania Jak myslicie moze tocos na poczatek pomoc w cwiczeniu swojej woli ??licze na odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
jest bardzo dużo podobnych i powtarzających się wątków. Poszperaj a napewno cos znajdziesz. dziewczyny są w podobnej sytuacji i postanowieniach jak Ty.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
♥
|
wejdz na podforum wspólne odchduzanie i dołacz sie do jakiegos watku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co z ćwiczeń? Tutaj widze, że dziewczyny Ci piszą, żebyś na podwieszone linki popatrzyła, ale z tego co widzę, to jesteś stosunkowo nowa na forum, więc wątpię, że wiesz gdzie szukać. Także załączam adresy warte odwiedzenia: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194945 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020 Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2008-11-14 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
![]()
Hej,
Rozmawialam ostatnio z kolezanka psychologiem i jednym z pomyslow dotyczacych odchudzania wynikłym z naszej dyskusji jest zmniejszenie naczyn na ktorych serwujemy sobie posilki. Od dzisiaj zamiast na duzym talerzu zaczne jesc na malym - mala porcja na malym talerzu wygladac bedzie jak gigantyczna! Dzieki temu bede mniej jesc! Oczywiscie ilosc posilkow pozostanie nie zmieniona! co wy na to? Ktos czegos takiego probowal? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie - nowy pomysl!
Taka rada bardzo często pojawia się w jakichś kolorowych czasopismach.
Ameryki kochana nie odkryłaś. ![]() Ale taka metoda może być skuteczna, bo człowiek jest przecież w dużym stopniu wzrokowcem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
I też mniej się nakłada
![]() myślę, że metoda jest dobra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
Myślę,że dobry pomysł.Ja jestem wzrokowcem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
czytałam juz o tym kilkakrotnie. Sprzedawane są nawet talerze z zaznaczonymi podziałem na porcje np. ziemniaki surówka mięso etc
![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
próbowałam - u mnei się nie sprawdziło....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Hm, ciekawe - teorie się zmieniają, bo ja z kolei kiedyś czytałam że dobrym sposobem jest nakładać mniejsze porcje ale właśnie na duży talerz /powiedzmy - po prostu normalnej wielkości/ - i to miał być ten chwyt psychologiczny że porcja jest duża.
Zresztą myślę, że najważniejsze CO jest na talerzu a nie ile , można nałożyć sobie więcej warzyw, sałaty, dodać np. pokrojone jabłko i w ten sposób mieć więcej niż inni, najeść się ale niekoniecznie kalorycznie bo np. bez ziemniaków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
odchudzanie
Witam wszystkich serdecznie,po dłuzszym czasie ,skusiłam sie wołać o pomoc. Chciałaby schudnąć chociaz 2kg,odzywiam sie zdrowo ,jem płatki owsiane chudy jogurt ,owoce ,warzywa ,uwielbiam makrelę wędzona,chleb razowy,no czsami zjem coś słodkiego ale ciągle cos mi przybywa calorii,zamiast trzymac forme ja tyję,wiem ,że powinnam dużo ćwiczyc ale jak wracam z pracy,to juz nie mam siły przebierac nogami,do pracy jeżdże czsami rowerem ,ale ogólnie chodze na pieszo ,poradżcie mi cos ,może ,ktoś z was ma ten sam problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To raz, a dwa - musisz cwiczyc...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
skoro ma ruch do pracy- spacer albo ewentualnie rower + ruch w pracy na pewno skoro wraca zmęczona to bez przesady z dodatkowymi ćwiczeniami jeszcze.
Ja myśle, że przy aktywnym trybie życia wystarczy redukcja jedzonka, np. więcej posiłków, mniejsze porcje ![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
![]()
cześc ,chce zapytac czy ktoś z was kupił dietę odchudzanie na zawołanie,i czy okazała się skuteczn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
a wiesz ,że chodzenie ,spacer to tez forma ruchu sprzyjajaca dbania o formę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
hihi tylko na 2kg?
![]() czlowieku idz do kibelka i juz bedziesz wazyc 2 kg mniej;d
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
skuteczna
![]() choć zdań na ten temat pewnie będzie więcej i będą różne. Cóż- na każdego działa co innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Odchudzanie - dieta - tak, cwiczenia - nie?
Witam kochani
![]() Pisze w pewnej sprawie, zeby sie poradzic. Czy odchudzanie przy trzymaniu zdrowej diety az do przesady a braku cwiczen da jakiekolwiek rezulataty? Juz tlumacze o co mi chodzi. Nienawidze cwiczyc, poprostu tego nie lubie, latwo sie mecze, szybko zniechecam... jedyny sport jaki kiedykolwiek lubialam to plywanie, ale na dzien dzisiejszy jakos nie mam odwagi pokazc sie w 'moim' stanie na basenie. Trzy lata temu - cwiczac regularnie i trzymajac diete (dosc ograniczana, z czego wtedy nie zdawalam sobie sprawy) schudlam 10 kg i wazylam ok 64kg - pozniej wyjechalam za granice, skonczylam studia, zaczelam prace i nagle moje 10 kg wrocilo - waze dokladnie tyle samo co 3 lata temu i mam identyczne wymiary jak sprzed odchudzania. Doskonale zdaje sobie sprawe, ze to tylko i wylacznie moja wina - pozwalam sobie na duzo, o wiele za duzo niz powinnam. Treaz chcialabym znowu sprobowac - i na poczatku tylko trzymac diete - pozniej moze dolozyc cwiczenia - ale to za jakis czas... myslicie, ze mozna cos zrzucic tylko dietkujac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.