|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Porada w sprawie wyboru odżywki i szamponu
Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam nadzieję, że się będziemy dobrze dogadywać
![]() Otóż, mam włosy takie powiedziałbym półdługie (długości mniej więcej do końca twarzy) i są one sztywne - ciężko się układają i rozczesują (szczególnie rano po wstaniu lub gdy się rozwieją na wietrze) oraz od kilku (2-3) miesięcy zauważyłem, że zaczęły wpadać i to w przerażających mnie ilościach (podczas mycia głowy wyciągam dosłownie garści włosów za każdym przejechaniem ręką po głowie). Od około 3 tygodni jem skrzyp z innymi witaminami w tabletkach i 2-3 razy w tygodniu stosuję preparat ziołowy Pokrzepol z apteki (do wcierania w skórę głowy). I tu pojawia się moje pytanie, czy osoby obeznane w kosmetykach (ja się niestety na tym nie znam) mogłyby mi polecić odżywkę do włosów, która sprawiłaby, żeby były bardziej miękkie oraz szampon, który wzmacnia cebulki włosów, czy coś w tym stylu (żeby mniej ich wypadało). Czytałem w innych tematach, że bardzo pomocne jest picie pokrzywy i zastanawiam się, czy by tego nie spróbować, co o tym myślicie? Z góry dzięki za odpowiedzi i przepraszam, za ewentualne błędy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Porada w sprawie wyboru odżywki i szamponu
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Na stronie znalazłem szampon, ampułki i maskę, zamiast odżywki. Skoro tam nie ma to możesz mi doradzić jakąś inną odżywkę, która sprawiłaby , że włosy staną się bardziej miękkie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
sprobuj np garnier awokado i karite albo z rossmana wybierz sobie jakas nawilzajaca isane czy alterre-sa tanie i ok na wypadanie-lekarz ![]() no i na cebulki to nie szampon tylko wcierki np jantar ![]() a ostatnia moja rada-suplementy ziolek to slaba opcja-z takich chemicznych skladanek wchlania sie dosc malo substancji odzywczych, mineralow itp - lepiej zrobisz jak sobie kupisz skrzyp i pokrzywe jako herbatke-i tak to tez pomaga na wlosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie, jak dotąd nie używałem żadnej odżywki, jutro albo pojutrze poszukam czegoś w rossmanie z tych, które polecałaś i chyba zdecyduję się na picie pokrzywy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
kup sobie odżywkę alterry z granatem (i chyba aloesem), z granatową nakrętką
Jeśli chcesz pić pokrzywę, to tylko skrzypokrzywę.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za porady, w rossmanie znalazłem szampon i odżywkę Garnier Ultra Doux z awokado i masłem karite, a w sklepie zielarskim kupiłem pokrzywę i skrzyp (sypane), więc wystarczy, że wsypię wszystko do 1 słoika/puszki i będzie jak znalazł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.