|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wypadanie włosów a związane włosy
Witajcie,
Piszę na forum po raz pierwszy więc nie wiem czy coś takiego już było. Szukałam lecz nie znalazłam. Mam 20 lat. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że wypadają mi włosy. Nic nie byłoby w tym dziwnego gdyby to były małe ilości. Dziś nie mogłam uwierzyć własnym oczom gdy ujrzałam mnóstwo włosów między palcami! Staram się odżywiać zdrowo, nie odchudzam się, ćwiczę. Proszę powiedzcie mi jak mogę wzmocnić swoje włosy. Nigdy wcześniej nie miałam z nimi żadnego problemu! Czy to możliwe że Jest to związane ze związanymi włosami non stop, w wysoki kucyk? Zawsze noszę rozpuszczone, ale ostatnio wolę wysoki kucyk. Proszę o pomoc! Z góry dziękuję! ![]()
XYZ ![]() Edytowane przez naturalnaa Czas edycji: 2013-02-25 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadanie włosów a związane włosy
być może za mocno związujesz włosy, naciągasz cebulki i łatwiej im wtedy wyemigrować. Może zacznij stosować jakąś wcierkę, polecam Ci też balsam z green pharmacy na wypadanie włosów - nakładaj tylko na skalp na kilka minut. Jeżeli lubisz ziółka to pij pokrzywę
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Polecam tabletki ze skrzypem polnym. Co do włosów to dobra odżywka regenerująca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam, a może jak masz rozpuszczone, to one wylatują i spadają gdzieś na ziemię , dlatego nie ma szokującego efektu, a tak gumka je trzyma i ją ściągasz i muszą wypaść te, które miały wypaść za dnia? Choć jeśli jest ich bardzo dużo, to pewnie jakiś bardziej złożony problem
![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wybacz, to nie po złośliwości, po prostu mi się w oczy to strasznie rzuciło ![]() Generalnie teraz jest ciężki i niezbyt przychylny okres dla włosów. Bardzo wiele osób ma ten problem w okresie styczeń - luty ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Lepiej nie związywać włosów zbyt mocno i zbyt wysoko, bo to osłabia cebulki. Jeśli chodzi o wypadanie włosów to może być mnóstwo powodów, nie tylko związywanie: stres, palenie, nieodpowiednie odżywianie, leki, gorączka, detergenty w szamponach, które podrażniają skórę głowy, prostowanie i zabiegi fryzjerskie, nieodpowiednia pielęgnacja, choroby, zbyt gorąca woda. To tylko niektóre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Faktycznie źle ujęłam to z tym związywaniem włosów
![]() Właśnie mam ich bardzo mało dlatego przeżywam każdy włos, któy mi wypadnie ;o
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie męcz ich, jeśli nie musisz. Nie związuj ciasno, tylko dość luźno, jeśli już taka konieczność zajdzie. Oczywiście żadnych suszarek, lokówek, prostownic. Szczotkuj też nie jakoś często ![]() Połykaj jakiegoś skrzypu, suplementu jakiegoś. Będzie dobrze ![]() To taki okres chyba, że kobiety linieją ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Kiedyś podczas wizyty pani dermatolog z Iwonicza powiedziała mi, żebym nie wiązała włosów na czubku głowy, bo to wzmaga wypadanie i tworzy zakola. Mozna wiązać, ale delikatnie.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Z doświadczenia wiem, że rzeczywiście tak jest. Zresztą wydaje mi się, że kiedyś pani dermatolog też mi o tym wspominała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dobrze wiedzieć, bo ostatnio tylko wiąże włosy :O
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Może wiązać włosy w lekki, luźny warkocz ja tak robiłam w okresie zimowym bo strasznie mi wypadały:-( najpierw dobrze je czesałam a później wiązałam w warkocz i spinałam gumką koniecznie, która nie będzie ciągnąć włosów.Co zimę mam taki problem najgorsze, że kiedyś nie wiedziałam, że tak może być i z przerażenia obciełam włosy na krótko zamiast przeczekać teraz żałuję i zapuszczam ale już jest ok,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Wszystkie czynniki wypisane wyżej na pewno mają swój udział: niesprzyjająca pogoda, kucyk... Spróbuj skrzypu lub belissy paznokcie i włosy. To bardzo fajnie wzmacnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.