|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
![]() Wypadanie w³osów a zwi±zane w³osy
Witajcie,
Piszê na forum po raz pierwszy wiêc nie wiem czy co¶ takiego ju¿ by³o. Szuka³am lecz nie znalaz³am. Mam 20 lat. Od jakiego¶ czasu zauwa¿y³am, ¿e wypadaj± mi w³osy. Nic nie by³oby w tym dziwnego gdyby to by³y ma³e ilo¶ci. Dzi¶ nie mog³am uwierzyæ w³asnym oczom gdy ujrza³am mnóstwo w³osów miêdzy palcami! Staram siê od¿ywiaæ zdrowo, nie odchudzam siê, æwiczê. Proszê powiedzcie mi jak mogê wzmocniæ swoje w³osy. Nigdy wcze¶niej nie mia³am z nimi ¿adnego problemu! Czy to mo¿liwe ¿e Jest to zwi±zane ze zwi±zanymi w³osami non stop, w wysoki kucyk? Zawsze noszê rozpuszczone, ale ostatnio wolê wysoki kucyk. Proszê o pomoc! Z góry dziêkujê! ![]()
XYZ ![]() Edytowane przez naturalnaa Czas edycji: 2013-02-25 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadanie w³osów a zwi±zane w³osy
byæ mo¿e za mocno zwi±zujesz w³osy, naci±gasz cebulki i ³atwiej im wtedy wyemigrowaæ. Mo¿e zacznij stosowaæ jak±¶ wcierkê, polecam Ci te¿ balsam z green pharmacy na wypadanie w³osów - nak³adaj tylko na skalp na kilka minut. Je¿eli lubisz zió³ka to pij pokrzywê
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 600
|
Polecam tabletki ze skrzypem polnym. Co do w³osów to dobra od¿ywka regeneruj±ca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 826
|
Tak siê zastanawiam, a mo¿e jak masz rozpuszczone, to one wylatuj± i spadaj± gdzie¶ na ziemiê , dlatego nie ma szokuj±cego efektu, a tak gumka je trzyma i j± ¶ci±gasz i musz± wypa¶æ te, które mia³y wypa¶æ za dnia? Choæ je¶li jest ich bardzo du¿o, to pewnie jaki¶ bardziej z³o¿ony problem
![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 463
|
Cytat:
![]() wybacz, to nie po z³o¶liwo¶ci, po prostu mi siê w oczy to strasznie rzuci³o ![]() Generalnie teraz jest ciê¿ki i niezbyt przychylny okres dla w³osów. Bardzo wiele osób ma ten problem w okresie styczeñ - luty ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 297
|
Lepiej nie zwi±zywaæ w³osów zbyt mocno i zbyt wysoko, bo to os³abia cebulki. Je¶li chodzi o wypadanie w³osów to mo¿e byæ mnóstwo powodów, nie tylko zwi±zywanie: stres, palenie, nieodpowiednie od¿ywianie, leki, gor±czka, detergenty w szamponach, które podra¿niaj± skórê g³owy, prostowanie i zabiegi fryzjerskie, nieodpowiednia pielêgnacja, choroby, zbyt gor±ca woda. To tylko niektóre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Faktycznie ¼le ujê³am to z tym zwi±zywaniem w³osów
![]() W³a¶nie mam ich bardzo ma³o dlatego prze¿ywam ka¿dy w³os, któy mi wypadnie ;o
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 463
|
Cytat:
![]() Nie mêcz ich, je¶li nie musisz. Nie zwi±zuj ciasno, tylko do¶æ lu¼no, je¶li ju¿ taka konieczno¶æ zajdzie. Oczywi¶cie ¿adnych suszarek, lokówek, prostownic. Szczotkuj te¿ nie jako¶ czêsto ![]() Po³ykaj jakiego¶ skrzypu, suplementu jakiego¶. Bêdzie dobrze ![]() To taki okres chyba, ¿e kobiety liniej± ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 101
|
Kiedy¶ podczas wizyty pani dermatolog z Iwonicza powiedzia³a mi, ¿ebym nie wi±za³a w³osów na czubku g³owy, bo to wzmaga wypadanie i tworzy zakola. Mozna wi±zaæ, ale delikatnie.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Z do¶wiadczenia wiem, ¿e rzeczywi¶cie tak jest. Zreszt± wydaje mi siê, ¿e kiedy¶ pani dermatolog te¿ mi o tym wspomina³a.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 444
|
dobrze wiedzieæ, bo ostatnio tylko wi±¿e w³osy :O
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 63
|
Mo¿e wi±zaæ w³osy w lekki, lu¼ny warkocz ja tak robi³am w okresie zimowym bo strasznie mi wypada³y:-( najpierw dobrze je czesa³am a pó¼niej wi±za³am w warkocz i spina³am gumk± koniecznie, która nie bêdzie ci±gn±æ w³osów.Co zimê mam taki problem najgorsze, ¿e kiedy¶ nie wiedzia³am, ¿e tak mo¿e byæ i z przera¿enia obcie³am w³osy na krótko zamiast przeczekaæ teraz ¿a³ujê i zapuszczam ale ju¿ jest ok,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
Wszystkie czynniki wypisane wy¿ej na pewno maj± swój udzia³: niesprzyjaj±ca pogoda, kucyk... Spróbuj skrzypu lub belissy paznokcie i w³osy. To bardzo fajnie wzmacnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.