|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pampers w szpitalu
Cześć, mam trochę krępujące pytanie. W związku z operacją lekarz u którego byłam na konsultacji powiedział mi, że po wszystkim nie będę mogła wstawać z łóżka przez minimum 3 dni. W związku z tym muszę zaopatrzyć się w pampersy. I tutaj moje pytanie, kto będzie mi je zakładał? Sama nie będę mogła niestety. Trochę to niestety krępujące. A co jeżeli zachce mi się kupę? Proszę o pomoc :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pampers w szpitalu
Pampersy zakłada salowa, a jeśli zachce Ci się kupę to robisz i wzywasz kogoś żeby zmienił Ci go zmienił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jeśli będzie taki to opiekun medyczny, pielęgniarki rzadziej zajmują się higieną pacjentów ale oczywiście też. Ja po operacji nie zgodziłam się na pampersy - potrzeba nr 2 i tak się nie pojawiała bo przed operacją i po miałam bardzo ścisłą dietę (swoją drogą przy tej potrzebie mogłyby mi szwy pójść) a pierwszą potrzebę załatwiałam przy "użyciu siostry" i "kaczki"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Faktycznie chyba lepsze rozwiązanie z basenem ale kurcze jakoś nie potrafię sobie wyobrazić załatwianie potrzeb fizjologicznych w czyjejś obecności :/ A jeżeli nie będę mogła się tam wytrzeć? (wiem że od tego są odpowiednie osoby ale trochę mnie to przeraża)... Co do potrzeby nr 1 myślałam o cewniku, tylko nie wiem jak to miało by wyglądać.. Faceci mają chyba lepiej ale w naszym przypadku jak by to miało wyglądać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mój dziadek leżał niedawno na OIOMie i też miał założonego pampersa. Co jakiś czas przychodziły do niego pielęgniarki (czy ci opiekunowie medyczni- nie rozróżniam) i zmieniały pampersa. Gdy odzyskał jako-tako przytomność i ciągle ktoś ode mnie z rodziny przy nim siedział to dawał znaki palcami że "narobił" mówiąc brzydko
![]() Jak z dzieckiem po prostu-podmycie (żeby odparzenia się nie zrobiły- choć tu z tego co się orientuję są po prostu nawilżane i suche chusteczki, przynajmniej u dziadka tak to wyglądało), wysuszenie i założenie nowego. Nie krępuj się, one nazmieniały się tych pampersów setki razy, więc dla nich to nic nadzwyczajnego i nowego ![]()
![]() Edytowane przez _Marta_M_ Czas edycji: 2013-03-04 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
O dżizas kobieto cewnik! Nie wiesz co mówisz!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Cewnik to też nic strasznego wbrew pozorom.
Najgorsza jest rura w gardle.
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja miałam zakładany cewnik, tyle że ja leżałam po wypadku nieprzytomna przez prawie 2 tygodnie. Nie wiem jak to wygląda w przypadku osób, które prawie normalnie funkcjonują po operacji.
Dla mnie najgorsza z tych wszystkich rurek była rura w gardle doprowadzająca powietrze do płuc. KOSZMAR jak to bolało i było niewygodne.
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
No właśnie, co innego osoby na oiomie, obłożnie chore, czy nieprzytomne a co innego ktoś kto idzie na operację którą np planuje (np cesarka) albo młoda zdrowa osoba której się zdarzy jakaś kiszka czy inne ;p nie przejmuj się, robią to z zachowaniem dyskrecji,
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Poza tym cewnik? Nie wiem, co to za operacja, ale piszesz że 3 dni będziesz leżeć. Jeśli będziesz miała bardzo ścisłą dietę to tak naprawdę "z toalety" skorzystasz niewiele razy a może już szybciej będą zachęcać cię do wstawania, naprawdę lepszy jest nocnik raz dziennie niż żeby ci mieli cewnik wprowadzać tylko na te trzy dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja bym wolała robić do nocnika niż mieć zakładany cewnik
![]() Natomiast jeśli chodzi o koope to zdecydowanie pampers bardziej komfortowy moim zdaniem ![]() Ale na pewno nie ma co się nakręcać, że wstyd itd- pielęgniarki nie takie rzeczy widziały ![]() Ja na przykład leżałam w śpiaczce, potem przeszłam jeszcze szereg operacji. Po każdej z nich rzygałam na najbliżej znajdującego się lekarza ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co Ty masz za zabieg w planach ale nie wydaje mi sie aby potrzebne Ci były pampersy (jestem sobie w stanie wyobrazić takie sytuacje, ale raczej wiążą się one z dłuższymi hospitalizacjami itd.). Basen poda Ci pielegniarka/położna lub ich pomoc, ale nie salowa (salowa to dawna nazwa obecnego pracownika utrzymania czystości, który nie pracuje z pacjentem, a z wyposażeniem oddziału i pomieszczeniami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Miałam 2 operacje na biodra. Po znieczuleniu nie mogłam przez 12 godzin wstawać - musiałam leżeć na płaskim. Problem się zaczął bo nie potrafiłam się wysikać na leżąco więc skończyło się na cewniku. Nieprzyjemne bo ciągle czujesz jakby Ci się chciało sikać ale dało się przeżyć. Po tych 12 godzinach pierwsze co to wstałam i pognałam do wc
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku, że ktoś w ogóle proponuje pampersy w takiej sytuacji. Od tego jest basen, nie jest to może super, ale napewno lepsze jak robienie pod siebie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
nie straszcie dziewczyny.
Zapewne cewnik będzie założony w czasie operacji jeśli przewidywane jest, że 3 dni po nie będziesz mogła wstawać. (w znieczuleniu oczywiście) Co do pampersów nie musisz ich ze sobą brać. Przed operacją będziesz miała dietę ścisłą czyli po nie będzie potrzeby korzystania z toalety(potrzeba nr2). Jeżeli taka potrzeba wystąpi pielęgniarka przyniesie Ci basen i wyjdzie. Jak skończysz to zabierze. Czasami mimo tego że zalecane jest leżenie można wstać do toalety. Nie stresuj się dziewczyno. Jak masz potrzebę to smiało wołaj pielęgniarkę. To jest jej obowiązek. Nie wstydź się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Oj też kiedyś miałam rurę w przełyku brrrr. Jeszcze jak była w środku to jako tako, ale jak ją wyjęli to mnie bolało, czułam że mój przełyk był cały porysowany, a i mówić komfortowo nie mogłam
![]() Odnośnie tematu głównego - Autorko nie będziesz leżeć w tym szpitalu długo, więc uważam, że cewnik jest zbyteczny. Jak dla mnie strzałem w dziesiątkę będzie kaczka po prostu. A basen? Na bazie swojego przykładu: rozlał mi się wyrostek robaczkowy i po zabiegu miałam nakaz leżenia przez parę dni. Na początku korzystałam z kaczki - i tak mi było tak dziwnie i głupio, a potem jak czułam, że chcę mi się siusiu to wstawałam i szłam do kibelka (miałam na szczęście na przeciwko sali), a właściwie to szłam tiptopami z wielkim grymasem, a pielęgniarka miała mnie na oku ![]() ![]() ![]() ale NAJWAŻNIEJSZE - przez te dni nie chciało mi się grubszej sprawy ![]() ![]() ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.