Pasta cukrowa, czyli skuteczna i naturalna depilacja - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artyku³y i newsy

Notka

Artyku³y i newsy Dyskusje o artyku³ach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzêdzia
Stary 2012-06-13, 09:35   #1
redakcja
(ro)BOT

Wiadomo¶ci: 25 437

Pasta cukrowa, czyli skuteczna i naturalna depilacja

Pasta cukrowa to znany od wieków w krajach arabskich szybki, naturalny i tani sposób depilacji. Koniecznie wypróbuj j± przed urlopem - pozbêdziesz siê niechcianego ow³osienia na d³ugi czas! czytaj wiêcej
redakcja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-13, 09:44   #2
Angels2708
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 198
GG do Angels2708
Dot.: Pasta cukrowa, czyli skuteczna i naturalna depilacja

No ca³kiem ciekawy sposób trzeba wypróbowaæ

Angels2708 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-13, 10:40   #3
Galatea8
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27
GG do Galatea8

wypróbowa³am i mogê powiedzieæ ¿e super sprawa
Stary 2012-06-13, 13:14   #4
niegziecna
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 24

POLECAM! Wymaga wprawy i odrobiny cierpliwo¶ci, ale efekty s± warte po¶wiêceñ. Dla zainteresowanych- proponujê zajrzeæ do nie¼le ju¿ rozbudowanego w±tku.
niegziecna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-13, 13:34   #5
jone
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

W podanym przepisie cukru jest za du¿o, a cytryny za ma³o. Czêsto wody wcale nie dodajê a najwy¿ej moczê w niej pastê w trakcie wyrabiania jej na karmel w d³oniach - tak jak cukierki karmelowe, by uzyska³a w³a¶ciw± konsystencje i plastyczno¶æ. Nie ma lepszego sposobu na zbêdne w³oski.
jone jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-13, 14:06   #6
_Justa_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 99
GG do _Justa_

Muszê siê zebraæ i wypróbowaæ bojê siê bólu ale mo¿e dam sobie radê skoro podobno nie jest tak ¼le
polecam obejrzeæ filmik nissiax83 znajduj±cy siê na Youtubie
_Justa_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-13, 16:03   #7
Afiore
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 502

A jak z w³oskami które potem odrastaj±? W jakim czasie siê pojawiaj± i czy nie wrastaj± bole¶nie w skórê?

D³ugo¶æ od karczku do koñcówek
32-34-✄-31-...-37-✄-30-32-34-36-38-40-42-44-46-48-50
Afiore jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 16:09   #8
kiciaaa87
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 627

Ja akurat dzisiaj próbowa³am, ale nie wchodzi³am na wiza¿. Co za zbie¿no¶æ . Niestety mi nie wysz³o jak trzeba. Nie wiem czemu ale moja pasta nie wyrywa³a w³osków. A mêczy³am siê pó³ dnia, odgrzewaj±c tê pastê. Mo¿e jeszcze kiedy¶ spróbujê, ale dajê sobie na jaki¶ czas spokój.
kiciaaa87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:13   #9
xestrellax
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 849

Wcale nie jest tak ³atwo j± zrobiæ, jak piszecie. Wrêcz powiedzia³abym, ¿e to sztuka. W zesz³ym roku zrobi³am dwa podej¶cia i dwa razy nie wysz³o. Raz po przelaniu do s³oiczka po kilku dniach, gdy chcia³am zrobiæ depilacjê, ona by³a ju¿ twarda jak kamieñ i nic nie mo¿na by³o z ni± zrobiæ. Za drugim razem z kolei, klei³a siê do skóry i by³a plastyczna, ale do w³osów w ogóle siê nie klei³a i w ogóle ich nie wyrywa³a. Nie wiem co robi³am ¼le, stosowa³am siê do przepisów w internecie, nawet obejrza³am kilka filmików na YT. Niestety, nic z tego nie wysz³o i jestem ci±gle skazana na maszynkê.
Stary 2012-06-13, 17:29   #10
Agnieszka987
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 080

mi te¿ nie wysz³a za 3 podej¶ciami wiec daruje j± sobie....
Agnieszka987 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-13, 17:39   #11
LinkaKaro
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Od kilku lat u¿ywam gotowej mieszanki kupionej na allegro. Koszt niewielki, a produkt w pe³ni sprawny. Swoj± robiê tak, ¿e pude³eczko w którym siê znajduje wrzucam do gor±cej wody, wygrzebuje kawa³ek i ugniatam. Je¿eli jest zbyt plastyczna, lepi siê i ci±gnie, to wywalam i biorê nowy kawa³ek. Mo¿na te¿ j± wtedy sch³odziæ i u¿ywaæ dalej, ale du¿o z tym zabawy.
Najwiêkszy problem mam z depilacj± okolic kostek. Zawsze narobiê sobie siniaki, za to do okolic bikini jest moim numerem 1.
LinkaKaro jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 18:00   #12
Afiore
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 502

Cytat:
Napisane przez Afiore Poka¿ wiadomo¶æ
A jak z w³oskami które potem odrastaj±? W jakim czasie siê pojawiaj± i czy nie wrastaj± bole¶nie w skórê?
Cytat:
Napisane przez LinkaKaro Poka¿ wiadomo¶æ
Od kilku lat u¿ywam gotowej mieszanki kupionej na allegro. Koszt niewielki, a produkt w pe³ni sprawny. Swoj± robiê tak, ¿e pude³eczko w którym siê znajduje wrzucam do gor±cej wody, wygrzebuje kawa³ek i ugniatam. Je¿eli jest zbyt plastyczna, lepi siê i ci±gnie, to wywalam i biorê nowy kawa³ek. Mo¿na te¿ j± wtedy sch³odziæ i u¿ywaæ dalej, ale du¿o z tym zabawy.
Najwiêkszy problem mam z depilacj± okolic kostek. Zawsze narobiê sobie siniaki, za to do okolic bikini jest moim numerem 1.
Ooo, to mogê prosiæ o poradê?

D³ugo¶æ od karczku do koñcówek
32-34-✄-31-...-37-✄-30-32-34-36-38-40-42-44-46-48-50
Afiore jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-13, 18:08   #13
waterlily
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15
Wink Dot.: Pasta cukrowa, czyli skuteczna i naturalna depilacja

Ja jestem przyzwyczajona do maszynek. Najgorsze jest to, ¿e w³oski odrastaja mocniejsze i czasami mo¿na siê zaci±æ. Ale jest to metoda tania i szybka. Mo¿e kiedy¶ wymy¶l± tak± metodê depilacji, która bêdzie tania, w miare trwa³a i bezbolesna ale narazie trzeba jako¶ siê przemêczyæ
waterlily jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-13, 19:16   #14
maly_okruszek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 53

Mo¿e i ja spróbujê Chocia¿ jak na razie korzysta³am jedynie z maszynek lub depilatora. Niestety depilator odstawi³am poniewa¿ zabieg by³ do¶æ bolesny dla mnie. Wosku ba³am siê u¿ywaæ, równie¿ ze wzglêdu na ból... Ta pasta cukrowa, bêdzie pewnie podobnie dzia³aæ do wosku...dlatego troszkê siê bojê
Stary 2012-06-13, 20:45   #15
ivonas1
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Ja sama zrobi³am pastê cukrow± i zastosowa³am j± . Niestety nie tolerujê ani wosku ani pasty cukrowej. Krwiaki jakie mia³am po obu metodach przyprawi³y mojego mê¿a o ból g³owy!! Czyli nie dla ka¿dego taka pasta1
ivonas1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 21:34   #16
kolciag
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 743
GG do kolciag

Ja na szczê¶cie przyzwyczai³am siê do maszynki... jako¶ nie przepadam za takimi metodami domowymi, masa paprania siê a efekty... no ró¿nie z tym bywa.
Stary 2012-06-13, 22:05   #17
nerla
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 191

Stosowa³am kilka lat g³ównie na strefê bikini czasami na pachy. Uwa¿am ¿e jest to super sprawa i bardzo tania do tego. Minus, to ¿e trzeba dosyæ d³ugo spêdziæ nad depilacj± Ze wzglêdu na ból, czas trwania i mimo tego co siê pisze- musu "zapuszczenia siê" przed ka¿dym razem, jak narazie przerzuci³am siê na maszynkê. Mo¿e wkrótce ukrêcê sobie znowu karmelek i wrócê do tej metody
Stary 2012-06-13, 22:38   #18
kejtiskejtix3
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Waterlily, ju¿ wymy¶lono Przecie¿ depilatory laserowe usuwaj± w³oski bezbole¶nie i na bardzo d³ugo. Najpierw golisz wybran± czê¶æ cia³a zwyk³± maszynk± do golenia a potem na¶wietlasz skórê tym depilatorem. To swiatlo hamuje wzrost w³osów i dziêki niemu skóra pozostaje g³adka przez kilka miesiêcy (od 4 do nawet 6) a odrastaj±ce po tym czasie w³oski staj± siê cieñsze i delikatniejsze. Mo¿e nie jest to tania metoda (ja za swój depilator dawalam ok 900 z³) ale ten depilator jest na prawdê ¶wietny. Poza tym tego typu sprzêty s³u¿± nam przez wiele lat.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

A co do tej pasty to na pewno nie chcia³oby mi siê bawiæ w przygotowywanie jej. Poza tym pewnie po u¿yciu jej zostaje spory ba³agan w ³azience. Zdecydowanie za du¿o roboty jest przy tej metodzie depilacji
kejtiskejtix3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:59   #19
undeadlily
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 36

wczoraj gotowa³am j± ju¿ trzeci raz i znowu mi nie wysz³a. podejrzewam, ¿e trzeba j± wcze¶niej zdj±æ z ognia, bo sama dochodzi.
z moich pora¿ek najbardziej zadowoleni s± bracia, bo wyjadaj± zawarto¶æ garnka pod postaci± lizaków.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 08:41   #20
joasiula
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

stosowa³am i by³am zadowolona z efektów ale sama depilacja jest czasoch³onna i "lepi±ca" ale odbywa³a siê bezbólowo ( w przeciwieñstwie np do wosków czy depilatorów)
joasiula jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-14, 12:19   #21
xestrellax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez waterlily Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jestem przyzwyczajona do maszynek. Najgorsze jest to, ¿e w³oski odrastaja mocniejsze i czasami mo¿na siê zaci±æ. Ale jest to metoda tania i szybka. Mo¿e kiedy¶ wymy¶l± tak± metodê depilacji, która bêdzie tania, w miare trwa³a i bezbolesna ale narazie trzeba jako¶ siê przemêczyæ
Cytat:
Napisane przez maly_okruszek Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e i ja spróbujê Chocia¿ jak na razie korzysta³am jedynie z maszynek lub depilatora. Niestety depilator odstawi³am poniewa¿ zabieg by³ do¶æ bolesny dla mnie. Wosku ba³am siê u¿ywaæ, równie¿ ze wzglêdu na ból... Ta pasta cukrowa, bêdzie pewnie podobnie dzia³aæ do wosku...dlatego troszkê siê bojê
W³a¶nie, ja nastawiam siê psychicznie na kupno depilatora, bo ju¿ wymiêkam z tymi maszynkami. Szczególnie latem, kiedy musia³abym goliæ nogi co drugi dzieñ ¿eby ci±gle by³y g³adkie
Cytat:
Napisane przez kejtiskejtix3 Poka¿ wiadomo¶æ
Waterlily, ju¿ wymy¶lono Przecie¿ depilatory laserowe usuwaj± w³oski bezbole¶nie i na bardzo d³ugo. Najpierw golisz wybran± czê¶æ cia³a zwyk³± maszynk± do golenia a potem na¶wietlasz skórê tym depilatorem. To swiatlo hamuje wzrost w³osów i dziêki niemu skóra pozostaje g³adka przez kilka miesiêcy (od 4 do nawet 6) a odrastaj±ce po tym czasie w³oski staj± siê cieñsze i delikatniejsze. Mo¿e nie jest to tania metoda (ja za swój depilator dawalam ok 900 z³) ale ten depilator jest na prawdê ¶wietny. Poza tym tego typu sprzêty s³u¿± nam przez wiele lat.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

A co do tej pasty to na pewno nie chcia³oby mi siê bawiæ w przygotowywanie jej. Poza tym pewnie po u¿yciu jej zostaje spory ba³agan w ³azience. Zdecydowanie za du¿o roboty jest przy tej metodzie depilacji
No ok, ¶wietnie, tylko jest jeden du¿y minus - cena. Nie ka¿dego staæ na taki zakup. A swoj± drog±, nie mia³am pojêcia, ¿e depilacjê laserow± mo¿na wykonaæ samemu w domu
Stary 2012-06-14, 14:55   #22
coccinelle_88
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 609

Moja pasta cukrowa uda³a siê za pierwszym razem!
Ale co z tego, skoro po depilacji wros³y mi WSZYSTKIE (sic!) w³osy!
Musia³am je potem wyd³ubywaæ spod skóry ig³±, pozosta³y po tym zabiegu brzydkie blizny, które bardzo powoli znika³y.
Wszystko zrobi³am zgodnie z instrukcjami- gotowa³am, nanosi³am pod w³os, zrywa³am z w³osem..
Mniejsze podra¿nienie mia³am po wosku.
Pasta cukrowa natomiast ¶wietnie siê zmywa ze skóry (w przeciwieñstwie do wosku); wystarczy sama woda
coccinelle_88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-14, 17:24   #23
waterlily
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Cytat:

Hehe no tak wiem tylko ze ja tam jeszce o ile dobrze pamietam napisalam TANIA metoda, a ta niestety nie jest ale zazdroszcze !
waterlily jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-14, 18:07   #24
blackcat1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 140

a mo¿na wiedzieæ jaki masz ten depilator laserowy? zastanawiam sie nad kupnem tego
Stary 2012-06-15, 19:55   #25
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Wiadomo¶ci: 11 691

Cytat:

A czy takie na¶wietlania pozostawiaj± jakie¶ ¶lady, daj± jakie¶ skutki uboczne, czy to na pewno nie jest szkodliwe dla zdrowia i skóry

Co do pasty cukrowej, to mnie nie wysz³a. Wcale nie ³atwo j± zrobiæ, trzeba mieæ pojêcie jednak jakiekolwiek na temat powstawania karmelu itp. Poza tym mialam gotow± pastê cukrow± i nie mogê poleciæ osobom o bujnym i mocnym ow³osieniu (brunetkom), pasta nie daje im rady niestety, w³osy s± odrywane, a nie wyrywane, potem tylko koszmarnie wrastaj±, a pasta topi siê na skórze pod wp³ywem temperatury cia³a, nie zastyga. Dobre to jest tylko dla osób, które prawie w³osów nie maj±. Nawet moja znajoma kosmetyczka nie bawi siê w pastê cukrow±
Korah jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-16, 08:53   #26
xandra78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 109

Ja te¿ kupi³am kiedy¶ na allegro t± pastê (tureck± bodaj¿e ?).Postêpowa³am przed u¿yciem zgodnie z instrukcj± i nic-pasta w ogóle nie chcia³a zastygn±æ,nie by³o mowy o zlepieniu jej w kulkê. A po otwarciu tego s³oiczka na powierzchni pasty zbiera siê p³yn-te¿ tak macie?
xandra78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-16, 15:32   #27
xestrellax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Korah Poka¿ wiadomo¶æ
Co do pasty cukrowej, to mnie nie wysz³a. Wcale nie ³atwo j± zrobiæ, trzeba mieæ pojêcie jednak jakiekolwiek na temat powstawania karmelu itp. Poza tym mialam gotow± pastê cukrow± i nie mogê poleciæ osobom o bujnym i mocnym ow³osieniu (brunetkom), pasta nie daje im rady niestety, w³osy s± odrywane, a nie wyrywane, potem tylko koszmarnie wrastaj±, a pasta topi siê na skórze pod wp³ywem temperatury cia³a, nie zastyga. Dobre to jest tylko dla osób, które prawie w³osów nie maj±. Nawet moja znajoma kosmetyczka nie bawi siê w pastê cukrow±
W takim razie i tak nie dla mnie ta pasta... Ciekawe jak to jest, ¿e to tak popularna metoda w krajach arabskich, w Turcji, przecie¿ tamtejsze kobiety maj± w³a¶nie ciemne w³osy, czy grube - na pewno nie ka¿da, ale pewnie wiêkszo¶æ, bo zwykle ciemne w³osy s± grubsze, sztywniejsze i trudniej je wydepilowaæ.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-17, 00:35   #28
higienistka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 238

Dosta³am kiedy¶ tak± gotow± tureck± pastê do przetestowania. I owszem mo¿na wydepilowaæ w±sik ale ile siê trzeba namêczyæ, ugniataæ j± . Klei siê niemi³osiernie - nie wyobra¿am sobie depilacji ca³ych nóg. Ale mo¿e to wymaga wprawy. Ja odpadam i wybieram tradycyjny wosk
higienistka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:32   #29
all be
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
GG do all be

U¿ywam pasty od ponad 2 lat , Idealnie nadaje siê do depilacji pach .
Pasta któr± u¿ywam mo¿na kupiæ na allegro pakowana w plastikowe pojemniczki w kszta³cie bary³ki 270 gramowe , 1 opakowanie - 17 pln.
Sposób w jaki przygotowujê pastê:
-Do naczynia o wiêkszej ¶rednicy ni¿ bary³ka z past±, wlewam wodê o temperaturze 50-60 stopni C.
-Nie zatapiamy bary³ki , ilo¶æ wody 1 cm poni¿ej linii wieczka
-Zastawiamy na oko³o 5 min , w tym czasie pasta powinna zmiêkn±æ
-Pasta nie mo¿e zrobiæ siê p³ynna , powinna byæ troszkê lepka i ci±gn±ca jak guma do ¿ucia.
D£ONIE ORAZ DEPILOWANA POWIERZCHNIA CIA£A razem z w³osami POWINNY BYÆ UMYTE (¯ADNYCH KREMÓW MAKIJA¯U ITP) I !!DOK£ADNIE WYSUSZONE!!
-wyci±gamy palcami pastê z pojemniczka , robimy kulkê wielko¶ci pi³ki do golfa , pasta nie powinna przywieraæ ,
-zgniatamy i rozci±gamy pastê, koñce ³±czymy , i powtarzamy ,
rozci±gamy za koñce i ³±czymy , chodzi o to aby napowietrzyæ pastê.
w tych miejscach zacznie robiæ siê ja¶niejsza mêtna
-urabiamy pastê przez 30 sek ,
- pasta zaczyna grzaæ siê od temp naszych d³oni i cia³a w trakcie urabiania i depilacji .
robi siê wtedy klej±ca i nieprzyjemna w u¿yciu, ¿eby zachowaæ jej konzystencjê (pó³twardej) sch³adzam j± strumieniem ch³odnego powietrza (zim± wystawiam rêkê z past± za okno )

Jak depilowaæ polecam filmiki na youtube pod has³em :sugaring, sugar paste depilation
Poprawna depilacja przy u¿yciu pasty cukrowej wymaga wiêkszego wysi³ku i umiejêtno¶ci ni¿ woskiem , ale za to jest tañsza , nie podra¿nia tak bardzo , ekologiczna ;p
all be jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-06-17, 09:44   #30
aam
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 370

Co do pasty robionej w domu - jak wyjdzie za rzadka, wystarczy j± jeszcze raz podgrzaæ i trochê wody odparowaæ, a jak za gêsta - dolaæ wody i podgrzaæ (i ewentualnie te¿ odparowaæ jak znów wyjdzie za rzadka ). Próbowa³am w zesz³ym roku - wysz³a mi taka konsystencja, ¿e da³o siê j± nak³adaæ ogrzewaj±c w d³oniach i zastyga³a na nodze na tyle, ¿e da³o siê zerwaæ (tylko trzeba by³o szybko bo jak chwyci³am w ³apê to zaczyna³a siê ci±gn±æ po chwili ). U¿y³am jej tylko jednorazowo, nie mia³am cierpliwo¶ci wiêcej i mam wra¿enie, jakby trochê mniej w³osów pó¼niej odros³o
aam jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Nowe w±tki na forum Artyku³y i newsy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-06-17 10:23:23

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.