|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 40
|
Nie wiem jak mam siê zachowaæ
K³opot jak dla mnie do¶æ ma³y, jednak wolê siê zapytaæ co kto¶ inny o tym s±dzi.
By³am sobie kiedy¶ na imprezie. Trochê wypi³am i trzyma³am siê razem z tak± jedn± kole¿ank±. Mój ch³opak te¿ tam by³, wraca³ co jaki¶ czas sprawdzaæ czy nie upi³am siê ju¿ do nieprzytomno¶ci (co siê pó¼niej w koñcu sta³o, ale ju¿ pomijaæ). Jak by³y¶my z kole¿ank± same, ju¿ do¶æ pijane, podszed³ do nas jeden z facetów który by³ na imprezie. Zna³y¶my go ju¿ od jakiego¶ czasu, od pewnego czasu siê do mnie przystawia³ ale mia³ dziewczynê. Co prawda akurat nie wiele z tego pamiêtam, ale tego wieczoru zacz±³ prowadziæ mnie i moj± kole¿ankê dalej od innych go¶ci, ca³owa³ siê z nami. Ja nie mia³am nic przeciwko - ja ze swoim ch³opakiem mamy otwarty zwi±zek poza tym by³am pijana wiêc jakie¶ tam cmoki nie robi³y na mnie wra¿enia. Mój ch³opak jak siê o tym dowiedzia³ nie by³ na mnie z³y, by³ z³y na niego - w koñcu to on zdradzi³ swoj± dziewczynê. Mój ch³opak próbowa³ jej to nawet powiedzieæ, jednak ona mu nie uwierzy³a. Facet straci³ na jaki¶ czas z nami kontakt, z tego co wiem nadal jest ze swoj± dziewczyn±. Ostatnio zacz±³ siê przyjacielsko odzywaæ, ja te¿ mi³o z nim rozmawia³am. Z tego co wiem, za jaki¶ czas znowu siê szykuje impreza w tym samym gronie. Nie wiem jak mam siê zachowaæ: nie gadaæ z nim, odmawiaæ mu gdy cokolwiek bêdzie chcia³, jak rozmawiaæ z jego dziewczyn±. Teoretycznie to on powinien byæ odpowiedzialny za siebie: sam nie wdawaæ siê w ¿adne ob¶ciskiwanie z kimkolwiek jak ma dziewczynê i nie jest w otwartym zwi±zku. Chcia³am nawet z nim o tym pogadaæ jednak ch³opak prosi³ mnie bym siê w to nie wtr±ca³a. Pytam bo facet niby jest sympatyczny, mo¿na siê cmokn±æ na imprezie i tak dalej, tylko nie chcê mieæ potem nieprzyjemno¶ci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 078
|
Dot.: Nie wiem jak mam siê zachowaæ
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mam 19 lat i nie mam ferii.
A mój zwi±zek trwa 4 lata. Sorry, nie czujê siê jak dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 071
|
Cytat:
![]() Id¼ przelizaæ jakiego¶ faceta na boku, w koñcu "ma siê ten otwarty zwi±zek" ![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-02-16 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Ale jak dziecko z gimnazjum li¿esz siê na imprezie i potem nie wiesz jak siê zachowaæ. Wybacz, ale doro¶li ludzie tak nie robi±, i, chocia¿ maj± ró¿ne dylematy, to nie takie. ¦miejê siê z ciebie i z twojego "problemu".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 298
|
No te¿ tak pomy¶la³am
![]() A jak nie to.... ca³uj siê z nim. Najwy¿ej jak jego panna siê dowie, to ci zrobi jazdê ![]()
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie wiem sk±d wziê³o siê okropne okre¶lenie "lizaæ siê", ja wolê okre¶lenie "ca³owaæ". Jako dziecko z gimnazjum nie ca³owa³am siê z nikim na imprezie bo na imprezy nie chodzi³am.
A je¶li chodzi o jazdê to raczej powinna zrobiæ jemu, nie mnie, bo to on jest w klasycznym zwi±zku i to on powinien siê powstrzymywaæ a nie ja. Ale w porz±dku, je¶li wasze zdanie "ca³owa³a siê na imprezie i teraz jej g³upio z powodu dziewczyny = jest g³upim dzieckiem" to chyba nie mam wiêcej pytañ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 071
|
Ca³ujê siê z w³asnym facetem; lizanie jest , gdy robi siê to po pijaku, z byle kim, byle by³ jaki¶ ch³op- gdy na siê zerowe wymagania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To nie by³ "jaki¶ ch³op". "Jaki¶ ch³opów" by³o na tej imprezie wielu, ca³owa³am siê z tym którego ju¿ jaki¶ czas zna³am, by³ sympatyczny i mi³y wzglêdem mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 078
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 575
|
Nie rozumiem po co to okre¶lenie otwarty zwiazek. Przecie¿ to nie zwiazek tylko posiadanie kolegi/kolezanki do ca³owania/seksu i tyle. A tak poza tym to w zupe³nosci zgadzam sie z wypowiedziami reszty uzytkowniczek. No i gratulacje temu ch³opakowi ze powiedzia³ dziewczynie Twojego lizaka, ze j± zdradzi³. Sumienie ma, super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 714
|
lol
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 980
|
Jeste¶ w otwartym zwiazku, w lodówce masz chude mas³o, a w kanapie ¿ywego trupa. Ta nowoczesno¶æ mnie przerasta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 265
|
Ale masz problem: skoro siê z nim dobrowolnie ca³owa³a¶, wiedz±c, ¿e ma dziewczynê, to teraz go nie umoralniaj. Popatrz jak to wygl±da z boku: masz ch³opaka, ca³owa³a¶ siê z facetem, który ma dziewczynê i teraz chcesz mu robiæ wyrzuty, ¿e nie powinien. Chyba, ¿e t³umaczysz siê wszystkim ze swojego zwi±zku. I jeszcze ten starch przed jego dziewczyn±:P
Dla mnie dziwne jest to, ¿e Twój ch³opak tak bez problemu podchodzi do tego, ¿e oddalasz siê od reszty ludzi z jakim¶ facetem. Gdzie tu troska u ukochan±? Ale je¶li Tobie taki zwi±zek odpowiada, to nie moja rzecz to oceniaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 831
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 259
|
Co za bzdura... Facet wpada ¿eby sprawdzaæ czy siê nie zala³a¶, Ty razem z kole¿ank± dajesz siê ca³owaæ kolesiowi,który jest mi³y... Teraz nie wiesz czy i¶æ, bo nie wiesz jak sie zachowaæ jak on bêdzie co¶ chcia³ .
![]() I ten "otwarty zwi±zek", co¶ takiego mnie przera¿a.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 107
|
chyba najlepiej nie komentowaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 337
|
Rozstaw mu nogi, bo jest mi³y.Niech najpierw pobzyka kole¿ankê, a potem Ciebie. Nie zapomnij siê wcze¶niej nawaliæ. Lepszy orgazm
Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-02-17 o 00:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 296
|
Cytat:
Tak serio je¿eli ju¿ masz ten 'zwi±zek otwarty' i chce Ci siê 'cmokaæ na imprezie' (jak to ujê³a¶) no to w czym masz problem? Rób co Ci siê tam podoba i uwa¿asz za s³uszne... przecie¿ jeste¶ w 'otwartym zwi±zku'. A co do trolli i dzieci to siê zgadzam, mo¿esz mieæ 19 lat, ale Twoje zachowanie na to nie wskazuje, skoro lubicie takie 'uk³ady' to nie miej oporów. Cytat:
Edytowane przez xvxaniaxvx Czas edycji: 2013-02-17 o 03:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Cytat:
A, jeszcze jestem ciekawa. Na czym polega otwarty zwi±zek? Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2013-02-17 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Cytat:
![]() I taka lu¼na uwaga ode mnie, bo mnie to autentycznie zszokowa³o - s³uchaj, ka¿demu siê zdarzy czasem przesadziæ z alkoholem i upiæ siê ponad normê, ale skoro Twój "ch³opak" sprawdza na imprezie czy jeszcze jeste¶ przytomna, Ty dzielisz siê z kole¿ank± jakim¶ przypadkowym facetem, a potem l±dujesz pod sto³em, to byæ mo¿e masz problem z piciem.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-02-17 o 10:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Autorka ju¿ nam chyba nie odpowie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 202
|
By³ mi³y wobec Ciebie wiêc siê z nim ca³owa³a¶ w dowód wdziêczno¶ci?
![]() To musisz mieæ ju¿ sporo takich poca³unków za sob± a jeszcze wiêcej przed sob±- w koñcu faceci to takie mi³e stworzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 613
|
Nie rozumiem w czym upatrujesz swój problem; skoro jeste¶ w otwartym zwi±zku, facet na imprezie by³ mi³y, a teraz znowu sympatycznie zagaduje i ..... szykuje siê kolejna impra w mi³ym znanym ju¿ gronie , to moim zdaniem problemu nie powinna¶ mieæ. U¿ywaj ¿ycia.
U¿ywaj ¿ycia, tylko nie zapominaj o innych. Nie jeste¶ w wolnym zwi±zku, skoro Twój facet zrobi³ / chcia³ zrobiæ awanturê temu z którym by³a¶ na imprezie. Czujesz siê winna , bo jednak masz dylemat jak siê zachowaæ. Masz 19 lat - na tyle du¿o by zacz±æ my¶leæ racjonalnie i odpowiedzialnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dziêkujê Manolita, w koñcu jaki¶ normalny komentarz.
Btw, takich poca³unków nie mam za sob± zbyt du¿o - ostatnio do¶æ ma³o wychodzê z domu. A z alkoholem przesadzi³am a¿ w takim stopniu tylko raz - w³a¶nie na tamtej imprezie. Otwarty zwi±zek to nie to samo co wolny zwi±zek - przez otwarty zwi±zek rozumiem to ¿e dopuszczamy mo¿liwo¶æ by druga po³ówka czasami poca³owa³a siê z kim¶ innym i tak dalej, wspólnie doszli¶my do takiej decyzji z moim ch³opakiem poniewa¿ stwierdzili¶my ¿e jeste¶my jeszcze m³odzi, chcemy u¿ywaæ ¿ycia i jednocze¶nie byæ razem. Kiedy¶ by³am o niego bardzo zazdrosna, teraz siê z tego wyleczy³am - zrozumia³am ¿e to ¿e poca³uje kogo¶ na imprezie nie oznacza ¿e od razu mnie rzuci i za ni± poleci w sin± dal. I analogicznie, on te¿ to zrozumia³. Chcia³ zrobiæ tamtemu facetowi aferê nie o mnie, tylko o to ¿e zrani³ swoj± dziewczynê - jest jego dobr± znajom±, i jak mi powiedzia³, tamten facet ju¿ robi³ takie rzeczy i powoli siê ludzie na niego o to wkurzaj±. Mój problem jest w tym ¿e nie wiem czy jakby ta dziewczyna przy³apa³a mnie ze swoim ch³opakiem to obwinia³aby mnie czy jego. Niby to nie moja wina. Dlatego rozwa¿am porozmawianie z nim, ewentualnie trzymanie siê z daleka. I nie rozumiem, dlaczego ludzie a¿ tak agresywnie reaguj± na otwarte zwi±zki? Jakby mia³o im to w jaki¶ sposób zagra¿aæ czy co¶... Edytowane przez Matsurika Czas edycji: 2013-02-18 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 19 414
|
Cytat:
Czasem mam wra¿enie, ¿e jestem jedyna wiza¿ank±, której to nie szokuje i nie ¶mieszy ![]() Autorko - bardzo g³upio siê zachowa³a¶, ale sta³o siê. Teraz masz dwa wyj¶cia - mówisz dziewczynie albo olewasz i ¿yjesz dalej. Ja bym powiedzia³a, najwy¿ej oboje dostaniecie porcjê zas³u¿onego hejtu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
a mnie dziwi, bo jak nawet sa otwarci i spotykaja sie tylko dla sexu to mogliby juz bez tych uczuc ale chociaz sypiac tylko ze soba a nie z polowa miasta. a skoro juz z kims jestes to nie wiem skad akceptacja tego,ze twoj facet na twoich oczach w najlepsze smiga inne panienki a ty jako odzew upijasz sie i wystawiasz. tymbardziej jak jestes taka mloda, nie masz potrzeby bycia kochana ? miec 'tego jedynego', byc szczesliwa i doceniana ? przeciez jak chcesz sie wyszalec to smialo, nazbieraj troche ki³y grzybow a potem szukaj milosci.
![]() |
#29 | |||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.