Nie wiem jak mam się zachować - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 13:11   #1
Matsurika
Raczkowanie

Nie wiem jak mam się zachować

Kłopot jak dla mnie dość mały, jednak wolę się zapytać co ktoś inny o tym sądzi.
Byłam sobie kiedyś na imprezie. Trochę wypiłam i trzymałam się razem z taką jedną koleżanką. Mój chłopak też tam był, wracał co jakiś czas sprawdzać czy nie upiłam się już do nieprzytomności (co się później w końcu stało, ale już pomijać). Jak byłyśmy z koleżanką same, już dość pijane, podszedł do nas jeden z facetów który był na imprezie. Znałyśmy go już od jakiegoś czasu, od pewnego czasu się do mnie przystawiał ale miał dziewczynę. Co prawda akurat nie wiele z tego pamiętam, ale tego wieczoru zaczął prowadzić mnie i moją koleżankę dalej od innych gości, całował się z nami. Ja nie miałam nic przeciwko - ja ze swoim chłopakiem mamy otwarty związek poza tym byłam pijana więc jakieś tam cmoki nie robiły na mnie wrażenia. Mój chłopak jak się o tym dowiedział nie był na mnie zły, był zły na niego - w końcu to on zdradził swoją dziewczynę. Mój chłopak próbował jej to nawet powiedzieć, jednak ona mu nie uwierzyła. Facet stracił na jakiś czas z nami kontakt, z tego co wiem nadal jest ze swoją dziewczyną. Ostatnio zaczął się przyjacielsko odzywać, ja też miło z nim rozmawiałam. Z tego co wiem, za jakiś czas znowu się szykuje impreza w tym samym gronie. Nie wiem jak mam się zachować: nie gadać z nim, odmawiać mu gdy cokolwiek będzie chciał, jak rozmawiać z jego dziewczyną. Teoretycznie to on powinien być odpowiedzialny za siebie: sam nie wdawać się w żadne obściskiwanie z kimkolwiek jak ma dziewczynę i nie jest w otwartym związku. Chciałam nawet z nim o tym pogadać jednak chłopak prosił mnie bym się w to nie wtrącała.
Pytam bo facet niby jest sympatyczny, można się cmoknąć na imprezie i tak dalej, tylko nie chcę mieć potem nieprzyjemności.
Matsurika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 13:35   #2
lady17
Wtajemniczenie

Dot.: Nie wiem jak mam się zachować

Cytat:
Napisane przez Matsurika Pokaż wiadomość
Kłopot jak dla mnie dość mały, jednak wolę się zapytać co ktoś inny o tym sądzi.
Byłam sobie kiedyś na imprezie. Trochę wypiłam i trzymałam się razem z taką jedną koleżanką. Mój chłopak też tam był, wracał co jakiś czas sprawdzać czy nie upiłam się już do nieprzytomności (co się później w końcu stało, ale już pomijać). Jak byłyśmy z koleżanką same, już dość pijane, podszedł do nas jeden z facetów który był na imprezie. Znałyśmy go już od jakiegoś czasu, od pewnego czasu się do mnie przystawiał ale miał dziewczynę. Co prawda akurat nie wiele z tego pamiętam, ale tego wieczoru zaczął prowadzić mnie i moją koleżankę dalej od innych gości, całował się z nami. Ja nie miałam nic przeciwko - ja ze swoim chłopakiem mamy otwarty związek poza tym byłam pijana więc jakieś tam cmoki nie robiły na mnie wrażenia. Mój chłopak jak się o tym dowiedział nie był na mnie zły, był zły na niego - w końcu to on zdradził swoją dziewczynę. Mój chłopak próbował jej to nawet powiedzieć, jednak ona mu nie uwierzyła. Facet stracił na jakiś czas z nami kontakt, z tego co wiem nadal jest ze swoją dziewczyną. Ostatnio zaczął się przyjacielsko odzywać, ja też miło z nim rozmawiałam. Z tego co wiem, za jakiś czas znowu się szykuje impreza w tym samym gronie. Nie wiem jak mam się zachować: nie gadać z nim, odmawiać mu gdy cokolwiek będzie chciał, jak rozmawiać z jego dziewczyną. Teoretycznie to on powinien być odpowiedzialny za siebie: sam nie wdawać się w żadne obściskiwanie z kimkolwiek jak ma dziewczynę i nie jest w otwartym związku. Chciałam nawet z nim o tym pogadać jednak chłopak prosił mnie bym się w to nie wtrącała.
Pytam bo facet niby jest sympatyczny, można się cmoknąć na imprezie i tak dalej, tylko nie chcę mieć potem nieprzyjemności.

Dzieci ferie mają...
Stary 2013-02-16, 13:38   #3
Matsurika
Raczkowanie

Mam 19 lat i nie mam ferii.
A mój związek trwa 4 lata.
Sorry, nie czuję się jak dziecko.
Stary 2013-02-16, 13:42   #4
madana
Zakorzenienie

Cytat:
- ale głupoty piszesz,że szok
Idź przelizać jakiegoś faceta na boku, w końcu "ma się ten otwarty związek"

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2013-02-16 o 13:55
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 13:48   #5
kalincia
BAN stały

Cytat:
Ale jak dziecko z gimnazjum liżesz się na imprezie i potem nie wiesz jak się zachować. Wybacz, ale dorośli ludzie tak nie robią, i, chociaż mają różne dylematy, to nie takie. Śmieję się z ciebie i z twojego "problemu".
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 13:49   #6
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
Dzieci ferie mają...
No też tak pomyślałam

A jak nie to.... całuj się z nim. Najwyżej jak jego panna się dowie, to ci zrobi jazdę
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 14:11   #7
Matsurika
Raczkowanie

Nie wiem skąd wzięło się okropne określenie "lizać się", ja wolę określenie "całować". Jako dziecko z gimnazjum nie całowałam się z nikim na imprezie bo na imprezy nie chodziłam.
A jeśli chodzi o jazdę to raczej powinna zrobić jemu, nie mnie, bo to on jest w klasycznym związku i to on powinien się powstrzymywać a nie ja.
Ale w porządku, jeśli wasze zdanie "całowała się na imprezie i teraz jej głupio z powodu dziewczyny = jest głupim dzieckiem" to chyba nie mam więcej pytań...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 14:15   #8
madana
Zakorzenienie

Całuję się z własnym facetem; lizanie jest , gdy robi się to po pijaku, z byle kim, byle był jakiś chłop- gdy na się zerowe wymagania.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 14:17   #9
Matsurika
Raczkowanie

To nie był "jakiś chłop". "Jakiś chłopów" było na tej imprezie wielu, całowałam się z tym którego już jakiś czas znałam, był sympatyczny i miły względem mnie.
Stary 2013-02-16, 15:58   #10
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie był "jakiś chłop". "Jakiś chłopów" było na tej imprezie wielu, całowałam się z tym którego już jakiś czas znałam, był sympatyczny i miły względem mnie.
No to trzeba przyznać - nie masz zbyt wygórowanych wymagań.
Stary 2013-02-16, 16:14   #11
201605161006
Konto usunięte

Nie rozumiem po co to określenie otwarty zwiazek. Przecież to nie zwiazek tylko posiadanie kolegi/kolezanki do całowania/seksu i tyle. A tak poza tym to w zupełnosci zgadzam sie z wypowiedziami reszty uzytkowniczek. No i gratulacje temu chłopakowi ze powiedział dziewczynie Twojego lizaka, ze ją zdradził. Sumienie ma, super
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 18:41   #12
MartiFCB
Zadomowienie

lol
MartiFCB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 18:51   #13
_ema_
Zakorzenienie

Jesteś w otwartym zwiazku, w lodówce masz chude masło, a w kanapie żywego trupa. Ta nowoczesność mnie przerasta.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 19:25   #14
Fleur_D
Zakorzenienie

Ale masz problem: skoro się z nim dobrowolnie całowałaś, wiedząc, że ma dziewczynę, to teraz go nie umoralniaj. Popatrz jak to wygląda z boku: masz chłopaka, całowałaś się z facetem, który ma dziewczynę i teraz chcesz mu robić wyrzuty, że nie powinien. Chyba, że tłumaczysz się wszystkim ze swojego związku. I jeszcze ten starch przed jego dziewczyną:P
Dla mnie dziwne jest to, że Twój chłopak tak bez problemu podchodzi do tego, że oddalasz się od reszty ludzi z jakimś facetem. Gdzie tu troska u ukochaną? Ale jeśli Tobie taki związek odpowiada, to nie moja rzecz to oceniać.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 20:24   #15
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj kasjer na stacji benzynowej był sympatyczny i miły względem mniebez podtekstów...
panna mati_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 21:23   #16
CzerwoneSzpilki
Raczkowanie

Co za bzdura... Facet wpada żeby sprawdzać czy się nie zalałaś, Ty razem z koleżanką dajesz się całować kolesiowi,który jest miły... Teraz nie wiesz czy iść, bo nie wiesz jak sie zachować jak on będzie coś chciał . YYYY... A to Ty musisz mu ulegać?

I ten "otwarty związek", coś takiego mnie przeraża.

CzerwoneSzpilki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 21:47   #17
popilnuj
Raczkowanie

chyba najlepiej nie komentować.
popilnuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 00:56   #18
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Rozstaw mu nogi, bo jest miły.Niech najpierw pobzyka koleżankę, a potem Ciebie. Nie zapomnij się wcześniej nawalić. Lepszy orgazm

Edytowane przez skrywana_fantazja
Czas edycji: 2013-02-17 o 00:57
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 03:57   #19
xvxaniaxvx
Raczkowanie

Cytat:
aaa no to zmienia całkowicie postać rzeczy...
Tak serio jeżeli już masz ten 'związek otwarty' i chce Ci się 'cmokać na imprezie' (jak to ujęłaś) no to w czym masz problem? Rób co Ci się tam podoba i uważasz za słuszne... przecież jesteś w 'otwartym związku'. A co do trolli i dzieci to się zgadzam, możesz mieć 19 lat, ale Twoje zachowanie na to nie wskazuje, skoro lubicie takie 'układy' to nie miej oporów.

Cytat:
Teoretycznie to on powinien być odpowiedzialny za siebie: sam nie wdawać się w żadne obściskiwanie z kimkolwiek jak ma dziewczynę i nie jest w otwartym związku. Chciałam nawet z nim o tym pogadać jednak chłopak prosił mnie bym się w to nie wtrącała.
Teoretycznie to Ty i on powinniście być moralni, więc nie ma co na niego zrzucać winy skoro oboje sie do tego przyczyniliście.

Edytowane przez xvxaniaxvx
Czas edycji: 2013-02-17 o 03:59
xvxaniaxvx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 07:29   #20
kalincia
BAN stały

Cytat:
Bezgraniczne szczęście - był miły i sympatyczny. Na czym więc polega twój problem?
A, jeszcze jestem ciekawa. Na czym polega otwarty związek?

Edytowane przez kalincia
Czas edycji: 2013-02-17 o 07:32
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 10:24   #21
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Bezgraniczne szczęście - był miły i sympatyczny. Na czym więc polega twój problem?
Ja też chciałabym wiedzieć
Stary 2013-02-17, 10:29   #22
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Fleur_D
Ale masz problem: skoro się z nim dobrowolnie całowałaś, wiedząc, że ma dziewczynę, to teraz go nie umoralniaj.
100% zgody. Analogicznie mogłabyś prawić morały swojemu żonatemu kochankowi, tylko jakie to by miało znaczenie? Sama się dałaś mu złapać, więc teraz nie jęcz, że ma dziewczynę i że nie powinien. Biorąc pod uwagę, że to z Tobą nastąpiła zdrada, to będziesz hipokrytką roku robiąc mu teraz jakieś wyrzuty

I taka luźna uwaga ode mnie, bo mnie to autentycznie zszokowało - słuchaj, każdemu się zdarzy czasem przesadzić z alkoholem i upić się ponad normę, ale skoro Twój "chłopak" sprawdza na imprezie czy jeszcze jesteś przytomna, Ty dzielisz się z koleżanką jakimś przypadkowym facetem, a potem lądujesz pod stołem, to być może masz problem z piciem.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-02-17 o 10:31
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 10:32   #23
panna mati_
Zakorzenienie

Autorka już nam chyba nie odpowie...
Stary 2013-02-17, 12:30   #24
bleuclair
Zakorzenienie

Był miły wobec Ciebie więc się z nim całowałaś w dowód wdzięczności?
To musisz mieć już sporo takich pocałunków za sobą a jeszcze więcej przed sobą- w końcu faceci to takie miłe stworzenia
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 12:49   #25
manolita
Zakorzenienie

Nie rozumiem w czym upatrujesz swój problem; skoro jesteś w otwartym związku, facet na imprezie był miły, a teraz znowu sympatycznie zagaduje i ..... szykuje się kolejna impra w miłym znanym już gronie , to moim zdaniem problemu nie powinnaś mieć. Używaj życia.

Używaj życia, tylko nie zapominaj o innych. Nie jesteś w wolnym związku, skoro Twój facet zrobił / chciał zrobić awanturę temu z którym byłaś na imprezie. Czujesz się winna , bo jednak masz dylemat jak się zachować. Masz 19 lat - na tyle dużo by zacząć myśleć racjonalnie i odpowiedzialnie.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 11:02   #26
Matsurika
Raczkowanie

Dziękuję Manolita, w końcu jakiś normalny komentarz.

Btw, takich pocałunków nie mam za sobą zbyt dużo - ostatnio dość mało wychodzę z domu. A z alkoholem przesadziłam aż w takim stopniu tylko raz - właśnie na tamtej imprezie.

Otwarty związek to nie to samo co wolny związek - przez otwarty związek rozumiem to że dopuszczamy możliwość by druga połówka czasami pocałowała się z kimś innym i tak dalej, wspólnie doszliśmy do takiej decyzji z moim chłopakiem ponieważ stwierdziliśmy że jesteśmy jeszcze młodzi, chcemy używać życia i jednocześnie być razem. Kiedyś byłam o niego bardzo zazdrosna, teraz się z tego wyleczyłam - zrozumiałam że to że pocałuje kogoś na imprezie nie oznacza że od razu mnie rzuci i za nią poleci w siną dal. I analogicznie, on też to zrozumiał. Chciał zrobić tamtemu facetowi aferę nie o mnie, tylko o to że zranił swoją dziewczynę - jest jego dobrą znajomą, i jak mi powiedział, tamten facet już robił takie rzeczy i powoli się ludzie na niego o to wkurzają.

Mój problem jest w tym że nie wiem czy jakby ta dziewczyna przyłapała mnie ze swoim chłopakiem to obwiniałaby mnie czy jego. Niby to nie moja wina. Dlatego rozważam porozmawianie z nim, ewentualnie trzymanie się z daleka.

I nie rozumiem, dlaczego ludzie aż tak agresywnie reagują na otwarte związki? Jakby miało im to w jakiś sposób zagrażać czy coś...

Edytowane przez Matsurika
Czas edycji: 2013-02-18 o 11:04
Stary 2013-03-15, 22:22   #27
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Jest związek dwojga ludzi, żyją ze sobą bla bla bla, ale za zgodą i wiedzą obojga mogą uprawiać seks/całować się/whatever z innymi ludźmi.
Czasem mam wrażenie, że jestem jedyna wizażanką, której to nie szokuje i nie śmieszy Oddzielam od siebie miłość i pociąg seksualny, to wcale nie musi iść w parze. Ja bym się na taki związek nie zdecydowała, ale wolnoć Tomku w swoim domku, nie wpierniczam się do cudzego życia.

Autorko - bardzo głupio się zachowałaś, ale stało się. Teraz masz dwa wyjścia - mówisz dziewczynie albo olewasz i żyjesz dalej. Ja bym powiedziała, najwyżej oboje dostaniecie porcję zasłużonego hejtu.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 23:18   #28
Gucci_rush
Raczkowanie

a mnie dziwi, bo jak nawet sa otwarci i spotykaja sie tylko dla sexu to mogliby juz bez tych uczuc ale chociaz sypiac tylko ze soba a nie z polowa miasta. a skoro juz z kims jestes to nie wiem skad akceptacja tego,ze twoj facet na twoich oczach w najlepsze smiga inne panienki a ty jako odzew upijasz sie i wystawiasz. tymbardziej jak jestes taka mloda, nie masz potrzeby bycia kochana ? miec 'tego jedynego', byc szczesliwa i doceniana ? przeciez jak chcesz sie wyszalec to smialo, nazbieraj troche kiły grzybow a potem szukaj milosci.
Stary 2013-03-16, 00:22   #29
carycak
Raczkowanie

Cytat:
Chciał zrobić tamtemu facetowi aferę nie o mnie, tylko o to że zranił swoją dziewczynę - jest jego dobrą znajomą, i jak mi powiedział, tamten facet już robił takie rzeczy
a może on sugeruje trójkącik?! Wiesz, różne podchody robi się, żeby dowiedzieć się czy warto. Ja kiedyś dostałam propozycję od dziewczyny abym z nią i jej chłopakiem "wyszli na kolację, później gdzieś potańczyć i spędzić wspólną noc". Podziękowałam i powiedziałam, że gdyby nie to że jestem hetero i mono to może bym skusiła się.

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Cytat:
Mój problem jest w tym że nie wiem czy jakby ta dziewczyna przyłapała mnie ze swoim chłopakiem to obwiniałaby mnie czy jego. Niby to nie moja wina. Dlatego rozważam porozmawianie z nim, ewentualnie trzymanie się z daleka.
Ja na jej miejscu buźkę bym obiła i Tobie i jemu, więc chcąc uniknąć konfrontacji to lepiej daj sobie spokój.

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
I nie rozumiem, dlaczego ludzie aż tak agresywnie reagują na otwarte związki? Jakby miało im to w jakiś sposób zagrażać czy coś...
To się nazywa zaściankowość i brak tolerancji na "coś co nie jest społecznie powszechne" i kotek niestety nie zmienisz ani świata ani mentalności naszego narodu

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości