Jak wygląda dobry, dojrzały związek? :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 08:16   #1
luiza_laura
Raczkowanie

Jak wygląda dobry, dojrzały związek? :)

Drogie Wizażanki,
Mam pytanie do tych, które są w związkach z dłuższym stażem, tzn. mieszkają razem od co najmniej kilku lat.
Jak wygląda Wasz związek, jak dbacie o Waszą miłość?
Nie chodzi mi tutaj o to, co czyni związek dobrym, o kwestie takie jak rozmowa, zrozumienie, wsparcie.
Chodzi mi o rzeczy, które podsycają uczucie, sprawiają, że nie jesteście dla siebie tylko dobrymi współlokatorami
Czy wystarczy okazywać miłość tylko w codziennych życiowych sytuacjach, czy jednak trzeba czasem się postarać, zrobić coś niecodziennego, aby pokazać partnerowi, że nam na nim zależy?
Chodzicie na randki, dostajecie kwiaty, prezenty, wyjeżdżacie na romantyczne weekendy? Kto częściej wychodzi z inicjatywą?
Czy może ważniejsze jest dla Was, że po całym ciężkim dniu pracy i obowiązków, możecie usiąść na kanapie, przytulić się i po prostu być blisko ukochanej osoby?

Pozdrawiam
luiza_laura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 08:43   #2
MychaMysia
Raczkowanie

Dot.: Jak wygląda dobry, dojrzały związek? :)

Wszystko, co wymieniłaś, jest wbrew pozorom bardzo ważne, bo bez tego włąśnie byśmy byli tylko "starymi" współlokatorami. Ale oczywiście, my z moim Tż (razem 5 lat) czesto robimy sobie małe "randki" nawet w domu, wychodzimy razem do restauracji, jeździmy czesto na wycieczki i na urlopy razem. Mamy co wspominać i co planować Ale i czasem wystarczy właśnie "po ciężkim dniu pracy usiąśc na kanapie" - jak napisałaś... to też budzi w nas bardzo pozytywne odczucia. Ale - to także kwestia tego, czy jestescie dobrze dobrani, jaki jest Tż i jaka jest kobieta... bo dla chcącego nic trudnego, prawda? Zycze wytrwałości i pozdrawiam

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Aha, no i kwiaty też są czasem, w granicach rozsądku i wszystko, co sobie zamarzę A jeśli chodzi inicjatywę to zdrowiej jest gdy jest ona z dweóch stron, a u nas jest różnie, częściej chyba tz ale i ja mam czasem jakis pomysłek.
MychaMysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 09:00   #3
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Wszystko co wymieniłyście jest bardzo ważne. Zauważyłam, że takie gesty, okazywanie uczuć na co dzień, a także niespodzianki przychodzą bardzo naturalnie. Po prostu jeżeli się kocha, to chce się sprawiać radość drugiej osobie bez cienia kalkulacjji (tzn. nie wymyślam sobie np. w tym m-cu pojdziemy do kina, w następnym do restauracji, aw kolejnym zrobię striptiz ).

Dodam jeszcze, że istotne jest dbanie o siebie samego. Trzeba się rozwijać, mieć pasje, samemu sobie sprawiać drobne przyjemności, żeby być szczęśliwym w swoim ciele, a przy okazji wciąż atrakcyjnym dla partnera.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 09:11   #4
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że takie gesty, okazywanie uczuć na co dzień, a także niespodzianki przychodzą bardzo naturalnie. Po prostu jeżeli się kocha, to chce się sprawiać radość drugiej osobie bez cienia kalkulacjji (tzn. nie wymyślam sobie np. w tym m-cu pojdziemy do kina, w następnym do restauracji, aw kolejnym zrobię striptiz ).

Dodam jeszcze, że istotne jest dbanie o siebie samego. Trzeba się rozwijać, mieć pasje, samemu sobie sprawiać drobne przyjemności, żeby być szczęśliwym w swoim ciele, a przy okazji wciąż atrakcyjnym dla partnera.
zgadzam się też mi się☠wydaje, że jeśli to jest TA osoba to takie rzeczy przychodzą naturalnie i nie planuje się komplementów czy drobnych prezentów, tylko przychodzi to samo z siebie

i fakt - nie można w tym wszystkim zapomnieć o sobie - trzeba mieć czas żeby za sobą trochę zatęsknić i mieć o czym opowiadać
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 09:31   #5
kamila2006
Zakorzenienie

za miesiac mam 5 rocznice a wciaż z tż czuje sie jakbysmy niedawno sie poznali. robimy kolacje przy swiecach, spontaniczne randki w srodku nocy, bardzo zcesto sie kochamy, i czulosci rpzychodza same z siebie. staramy sie byc dla siebie atrakcyjni, podobac sie tej drugiej stronie, robimy na wiosne romantyczne wyjazdy weekendowe we dwoje) itd. jesli chodzi o inicjatywe to zdecydowanie - ja, ale zawsz etak bylo, mam duzy temperament :p kwiaty sa, ale (niestety) bardzo rzadko

Cytat:
dokladnie tak
moj tż gra w pilke (treningi, mecze) chodzi na siłownie i spotyka sie z kolegami, ja w tym czasie chodze na basen, plotkuje z przyjaciółką albo czytam ksiażki, zapisalam sie na kurs językowy i czasami sa dni ze z moim tz spotykam sie dopiero o 21 w łozku keidy mozna wszystko sobie opowiedziec posmiac sie porozmawiac i przytulic

natomiast razem tez robimy bardzo duzo czasem pływamy, na wiosne biegamy razem, raczej jestesmy aktywnym związkiem trzeba znalezc zloty srodek tak zbey sie od siebie nie oddalac ale i tez nie zanudzic tylko w swojej skorupie

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

Edytowane przez kamila2006
Czas edycji: 2013-03-15 o 09:36
kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 09:38   #6
MychaMysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marudna Krolewna Pokaż wiadomość
zgadzam się też mi się☠wydaje, że jeśli to jest TA osoba to takie rzeczy przychodzą naturalnie i nie planuje się komplementów czy drobnych prezentów, tylko przychodzi to samo z siebie

i fakt - nie można w tym wszystkim zapomnieć o sobie - trzeba mieć czas żeby za sobą trochę zatęsknić i mieć o czym opowiadać
ŚWIĘTA RACJA. Czasem też fajnie jest mieć wspólne pasje, np kachać góry, czy jazdę na rowerze lub np jakieś konstruktywne rozmowy, dyskusje. Kochane, same wiemy, że jesli ten związek "to nie ten" to żadna miłosna magia w postaci rozmów, randek, wycieczek, kina itp nie bedzie w sumie wykonalna. Jeśli kochamy i szanujemy partnera, wszystko wychodzi naturalnie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

A dojrzały, trwały związek to też taki, że własnie kiedy przychodzi taki moment (a przychodzi), że tylko kanapa bo któres z nas jest tak zmęczone, to taki dojrzały zwiazek polega właśnie na tym, żeby "rozpłaszczyć się" obok drugiej osoby, pokiziac ją po stopkach, czy tam po czym lubi i po prostu być... a czasem nic nie mówic i nie robić wystarczy, bo skarb to właśnie ta obecność i zrozumienie.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
za miesiac mam 5 rocznice a wciaż z tż czuje sie jakbysmy niedawno sie poznali. robimy kolacje przy swiecach, spontaniczne randki w srodku nocy, bardzo zcesto sie kochamy, i czulosci rpzychodza same z siebie. staramy sie byc dla siebie atrakcyjni, podobac sie tej drugiej stronie, robimy na wiosne romantyczne wyjazdy weekendowe we dwoje) itd. jesli chodzi o inicjatywe to zdecydowanie - ja, ale zawsz etak bylo, mam duzy temperament :p kwiaty sa, ale (niestety) bardzo rzadko

dokladnie tak
moj tż gra w pilke (treningi, mecze) chodzi na siłownie i spotyka sie z kolegami, ja w tym czasie chodze na basen, plotkuje z przyjaciółką albo czytam ksiażki, zapisalam sie na kurs językowy i czasami sa dni ze z moim tz spotykam sie dopiero o 21 w łozku keidy mozna wszystko sobie opowiedziec posmiac sie porozmawiac i przytulic

natomiast razem tez robimy bardzo duzo czasem pływamy, na wiosne biegamy razem, raczej jestesmy aktywnym związkiem trzeba znalezc zloty srodek tak zbey sie od siebie nie oddalac ale i tez nie zanudzic tylko w swojej skorupie
O właśnie : ehem::e hem:
MychaMysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-15, 23:18   #7
Pola1974
BAN stały

Cytat:
Napisane przez luiza_laura Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki,
Mam pytanie do tych, które są w związkach z dłuższym stażem, tzn. mieszkają razem od co najmniej kilku lat.
Jak wygląda Wasz związek, jak dbacie o Waszą miłość?
Nie chodzi mi tutaj o to, co czyni związek dobrym, o kwestie takie jak rozmowa, zrozumienie, wsparcie.
Chodzi mi o rzeczy, które podsycają uczucie, sprawiają, że nie jesteście dla siebie tylko dobrymi współlokatorami
Czy wystarczy okazywać miłość tylko w codziennych życiowych sytuacjach, czy jednak trzeba czasem się postarać, zrobić coś niecodziennego, aby pokazać partnerowi, że nam na nim zależy?
Chodzicie na randki, dostajecie kwiaty, prezenty, wyjeżdżacie na romantyczne weekendy? Kto częściej wychodzi z inicjatywą?
Czy może ważniejsze jest dla Was, że po całym ciężkim dniu pracy i obowiązków, możecie usiąść na kanapie, przytulić się i po prostu być blisko ukochanej osoby?

Pozdrawiam
I tym sposobem samej sobie odpowiedziałaś na zadane pytania, trochę retoryczne...
Pola1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-16, 00:02   #8
carycak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
bardzo zcesto sie kochamy
święta prawda i klucz do sukcesu udanego związku - udany sex.
Nie możemy wykręcać się bolącą głową i ciągłym zmęczeniem.
Faceci są prości w obsłudze - pojedzony, ukochana kobieta w łóżku i to mu wystarczy do szczęścia tak już spłycając ten temat do granic możliwości.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości