Jak wygl±da dobry, dojrza³y zwi±zek? :) - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-03-15, 08:16   #1
luiza_laura
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 76

Jak wygl±da dobry, dojrza³y zwi±zek? :)

Drogie Wiza¿anki,
Mam pytanie do tych, które s± w zwi±zkach z d³u¿szym sta¿em, tzn. mieszkaj± razem od co najmniej kilku lat.
Jak wygl±da Wasz zwi±zek, jak dbacie o Wasz± mi³o¶æ?
Nie chodzi mi tutaj o to, co czyni zwi±zek dobrym, o kwestie takie jak rozmowa, zrozumienie, wsparcie.
Chodzi mi o rzeczy, które podsycaj± uczucie, sprawiaj±, ¿e nie jeste¶cie dla siebie tylko dobrymi wspó³lokatorami
Czy wystarczy okazywaæ mi³o¶æ tylko w codziennych ¿yciowych sytuacjach, czy jednak trzeba czasem siê postaraæ, zrobiæ co¶ niecodziennego, aby pokazaæ partnerowi, ¿e nam na nim zale¿y?
Chodzicie na randki, dostajecie kwiaty, prezenty, wyje¿d¿acie na romantyczne weekendy? Kto czê¶ciej wychodzi z inicjatyw±?
Czy mo¿e wa¿niejsze jest dla Was, ¿e po ca³ym ciê¿kim dniu pracy i obowi±zków, mo¿ecie usi±¶æ na kanapie, przytuliæ siê i po prostu byæ blisko ukochanej osoby?

Pozdrawiam
luiza_laura jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-03-15, 08:43   #2
MychaMysia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 271
Dot.: Jak wygl±da dobry, dojrza³y zwi±zek? :)

Wszystko, co wymieni³a¶, jest wbrew pozorom bardzo wa¿ne, bo bez tego w³±¶nie by¶my byli tylko "starymi" wspó³lokatorami. Ale oczywi¶cie, my z moim T¿ (razem 5 lat) czesto robimy sobie ma³e "randki" nawet w domu, wychodzimy razem do restauracji, je¼dzimy czesto na wycieczki i na urlopy razem. Mamy co wspominaæ i co planowaæ Ale i czasem wystarczy w³a¶nie "po ciê¿kim dniu pracy usi±¶c na kanapie" - jak napisa³a¶... to te¿ budzi w nas bardzo pozytywne odczucia. Ale - to tak¿e kwestia tego, czy jestescie dobrze dobrani, jaki jest T¿ i jaka jest kobieta... bo dla chc±cego nic trudnego, prawda? Zycze wytrwa³o¶ci i pozdrawiam

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Aha, no i kwiaty te¿ s± czasem, w granicach rozs±dku i wszystko, co sobie zamarzê A je¶li chodzi inicjatywê to zdrowiej jest gdy jest ona z dweóch stron, a u nas jest ró¿nie, czê¶ciej chyba tz ale i ja mam czasem jakis pomys³ek.
MychaMysia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-03-15, 09:00   #3
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 905

Wszystko co wymieni³y¶cie jest bardzo wa¿ne. Zauwa¿y³am, ¿e takie gesty, okazywanie uczuæ na co dzieñ, a tak¿e niespodzianki przychodz± bardzo naturalnie. Po prostu je¿eli siê kocha, to chce siê sprawiaæ rado¶æ drugiej osobie bez cienia kalkulacjji (tzn. nie wymy¶lam sobie np. w tym m-cu pojdziemy do kina, w nastêpnym do restauracji, aw kolejnym zrobiê striptiz ).

Dodam jeszcze, ¿e istotne jest dbanie o siebie samego. Trzeba siê rozwijaæ, mieæ pasje, samemu sobie sprawiaæ drobne przyjemno¶ci, ¿eby byæ szczê¶liwym w swoim ciele, a przy okazji wci±¿ atrakcyjnym dla partnera.
lilka_vanilka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-03-15, 09:11   #4
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 614

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Poka¿ wiadomo¶æ
Zauwa¿y³am, ¿e takie gesty, okazywanie uczuæ na co dzieñ, a tak¿e niespodzianki przychodz± bardzo naturalnie. Po prostu je¿eli siê kocha, to chce siê sprawiaæ rado¶æ drugiej osobie bez cienia kalkulacjji (tzn. nie wymy¶lam sobie np. w tym m-cu pojdziemy do kina, w nastêpnym do restauracji, aw kolejnym zrobiê striptiz ).

Dodam jeszcze, ¿e istotne jest dbanie o siebie samego. Trzeba siê rozwijaæ, mieæ pasje, samemu sobie sprawiaæ drobne przyjemno¶ci, ¿eby byæ szczê¶liwym w swoim ciele, a przy okazji wci±¿ atrakcyjnym dla partnera.
zgadzam siê te¿ mi siê☠wydaje, ¿e je¶li to jest TA osoba to takie rzeczy przychodz± naturalnie i nie planuje siê komplementów czy drobnych prezentów, tylko przychodzi to samo z siebie

i fakt - nie mo¿na w tym wszystkim zapomnieæ o sobie - trzeba mieæ czas ¿eby za sob± trochê zatêskniæ i mieæ o czym opowiadaæ
Marudna Krolewna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-03-15, 09:31   #5
kamila2006
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 897

za miesiac mam 5 rocznice a wcia¿ z t¿ czuje sie jakbysmy niedawno sie poznali. robimy kolacje przy swiecach, spontaniczne randki w srodku nocy, bardzo zcesto sie kochamy, i czulosci rpzychodza same z siebie. staramy sie byc dla siebie atrakcyjni, podobac sie tej drugiej stronie, robimy na wiosne romantyczne wyjazdy weekendowe we dwoje) itd. jesli chodzi o inicjatywe to zdecydowanie - ja, ale zawsz etak bylo, mam duzy temperament :p kwiaty sa, ale (niestety) bardzo rzadko

Cytat:
dokladnie tak
moj t¿ gra w pilke (treningi, mecze) chodzi na si³ownie i spotyka sie z kolegami, ja w tym czasie chodze na basen, plotkuje z przyjació³k± albo czytam ksia¿ki, zapisalam sie na kurs jêzykowy i czasami sa dni ze z moim tz spotykam sie dopiero o 21 w ³ozku keidy mozna wszystko sobie opowiedziec posmiac sie porozmawiac i przytulic

natomiast razem tez robimy bardzo duzo czasem p³ywamy, na wiosne biegamy razem, raczej jestesmy aktywnym zwi±zkiem trzeba znalezc zloty srodek tak zbey sie od siebie nie oddalac ale i tez nie zanudzic tylko w swojej skorupie

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

Edytowane przez kamila2006
Czas edycji: 2013-03-15 o 09:36
kamila2006 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-03-15, 09:38   #6
MychaMysia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 271

Cytat:
Napisane przez Marudna Krolewna Poka¿ wiadomo¶æ
zgadzam siê te¿ mi siê☠wydaje, ¿e je¶li to jest TA osoba to takie rzeczy przychodz± naturalnie i nie planuje siê komplementów czy drobnych prezentów, tylko przychodzi to samo z siebie

i fakt - nie mo¿na w tym wszystkim zapomnieæ o sobie - trzeba mieæ czas ¿eby za sob± trochê zatêskniæ i mieæ o czym opowiadaæ
¦WIÊTA RACJA. Czasem te¿ fajnie jest mieæ wspólne pasje, np kachaæ góry, czy jazdê na rowerze lub np jakie¶ konstruktywne rozmowy, dyskusje. Kochane, same wiemy, ¿e jesli ten zwi±zek "to nie ten" to ¿adna mi³osna magia w postaci rozmów, randek, wycieczek, kina itp nie bedzie w sumie wykonalna. Je¶li kochamy i szanujemy partnera, wszystko wychodzi naturalnie

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

A dojrza³y, trwa³y zwi±zek to te¿ taki, ¿e w³asnie kiedy przychodzi taki moment (a przychodzi), ¿e tylko kanapa bo któres z nas jest tak zmêczone, to taki dojrza³y zwiazek polega w³a¶nie na tym, ¿eby "rozp³aszczyæ siê" obok drugiej osoby, pokiziac j± po stopkach, czy tam po czym lubi i po prostu byæ... a czasem nic nie mówic i nie robiæ wystarczy, bo skarb to w³a¶nie ta obecno¶æ i zrozumienie.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Poka¿ wiadomo¶æ
za miesiac mam 5 rocznice a wcia¿ z t¿ czuje sie jakbysmy niedawno sie poznali. robimy kolacje przy swiecach, spontaniczne randki w srodku nocy, bardzo zcesto sie kochamy, i czulosci rpzychodza same z siebie. staramy sie byc dla siebie atrakcyjni, podobac sie tej drugiej stronie, robimy na wiosne romantyczne wyjazdy weekendowe we dwoje) itd. jesli chodzi o inicjatywe to zdecydowanie - ja, ale zawsz etak bylo, mam duzy temperament :p kwiaty sa, ale (niestety) bardzo rzadko

dokladnie tak
moj t¿ gra w pilke (treningi, mecze) chodzi na si³ownie i spotyka sie z kolegami, ja w tym czasie chodze na basen, plotkuje z przyjació³k± albo czytam ksia¿ki, zapisalam sie na kurs jêzykowy i czasami sa dni ze z moim tz spotykam sie dopiero o 21 w ³ozku keidy mozna wszystko sobie opowiedziec posmiac sie porozmawiac i przytulic

natomiast razem tez robimy bardzo duzo czasem p³ywamy, na wiosne biegamy razem, raczej jestesmy aktywnym zwi±zkiem trzeba znalezc zloty srodek tak zbey sie od siebie nie oddalac ale i tez nie zanudzic tylko w swojej skorupie
O w³a¶nie : ehem::e hem:
MychaMysia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-03-15, 23:18   #7
Pola1974
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 321

Cytat:
Napisane przez luiza_laura Poka¿ wiadomo¶æ
Drogie Wiza¿anki,
Mam pytanie do tych, które s± w zwi±zkach z d³u¿szym sta¿em, tzn. mieszkaj± razem od co najmniej kilku lat.
Jak wygl±da Wasz zwi±zek, jak dbacie o Wasz± mi³o¶æ?
Nie chodzi mi tutaj o to, co czyni zwi±zek dobrym, o kwestie takie jak rozmowa, zrozumienie, wsparcie.
Chodzi mi o rzeczy, które podsycaj± uczucie, sprawiaj±, ¿e nie jeste¶cie dla siebie tylko dobrymi wspó³lokatorami
Czy wystarczy okazywaæ mi³o¶æ tylko w codziennych ¿yciowych sytuacjach, czy jednak trzeba czasem siê postaraæ, zrobiæ co¶ niecodziennego, aby pokazaæ partnerowi, ¿e nam na nim zale¿y?
Chodzicie na randki, dostajecie kwiaty, prezenty, wyje¿d¿acie na romantyczne weekendy? Kto czê¶ciej wychodzi z inicjatyw±?
Czy mo¿e wa¿niejsze jest dla Was, ¿e po ca³ym ciê¿kim dniu pracy i obowi±zków, mo¿ecie usi±¶æ na kanapie, przytuliæ siê i po prostu byæ blisko ukochanej osoby?

Pozdrawiam
I tym sposobem samej sobie odpowiedzia³a¶ na zadane pytania, trochê retoryczne...
Pola1974 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-03-16, 00:02   #8
carycak
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo zcesto sie kochamy
¶wiêta prawda i klucz do sukcesu udanego zwi±zku - udany sex.
Nie mo¿emy wykrêcaæ siê bol±c± g³ow± i ci±g³ym zmêczeniem.
Faceci s± pro¶ci w obs³udze - pojedzony, ukochana kobieta w ³ó¿ku i to mu wystarczy do szczê¶cia tak ju¿ sp³ycaj±c ten temat do granic mo¿liwo¶ci.

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.