|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 76
|
Jak wygl±da dobry, dojrza³y zwi±zek? :)
Drogie Wiza¿anki,
Mam pytanie do tych, które s± w zwi±zkach z d³u¿szym sta¿em, tzn. mieszkaj± razem od co najmniej kilku lat. Jak wygl±da Wasz zwi±zek, jak dbacie o Wasz± mi³o¶æ? Nie chodzi mi tutaj o to, co czyni zwi±zek dobrym, o kwestie takie jak rozmowa, zrozumienie, wsparcie. Chodzi mi o rzeczy, które podsycaj± uczucie, sprawiaj±, ¿e nie jeste¶cie dla siebie tylko dobrymi wspó³lokatorami ![]() Czy wystarczy okazywaæ mi³o¶æ tylko w codziennych ¿yciowych sytuacjach, czy jednak trzeba czasem siê postaraæ, zrobiæ co¶ niecodziennego, aby pokazaæ partnerowi, ¿e nam na nim zale¿y? Chodzicie na randki, dostajecie kwiaty, prezenty, wyje¿d¿acie na romantyczne weekendy? Kto czê¶ciej wychodzi z inicjatyw±? Czy mo¿e wa¿niejsze jest dla Was, ¿e po ca³ym ciê¿kim dniu pracy i obowi±zków, mo¿ecie usi±¶æ na kanapie, przytuliæ siê i po prostu byæ blisko ukochanej osoby? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 271
|
Dot.: Jak wygl±da dobry, dojrza³y zwi±zek? :)
Wszystko, co wymieni³a¶, jest wbrew pozorom bardzo wa¿ne, bo bez tego w³±¶nie by¶my byli tylko "starymi" wspó³lokatorami. Ale oczywi¶cie, my z moim T¿ (razem 5 lat) czesto robimy sobie ma³e "randki" nawet w domu, wychodzimy razem do restauracji, je¼dzimy czesto na wycieczki i na urlopy razem. Mamy co wspominaæ i co planowaæ
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Aha, no i kwiaty te¿ s± czasem, w granicach rozs±dku i wszystko, co sobie zamarzê ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 905
|
Wszystko co wymieni³y¶cie jest bardzo wa¿ne. Zauwa¿y³am, ¿e takie gesty, okazywanie uczuæ na co dzieñ, a tak¿e niespodzianki przychodz± bardzo naturalnie. Po prostu je¿eli siê kocha, to chce siê sprawiaæ rado¶æ drugiej osobie bez cienia kalkulacjji (tzn. nie wymy¶lam sobie np. w tym m-cu pojdziemy do kina, w nastêpnym do restauracji, aw kolejnym zrobiê striptiz
![]() Dodam jeszcze, ¿e istotne jest dbanie o siebie samego. Trzeba siê rozwijaæ, mieæ pasje, samemu sobie sprawiaæ drobne przyjemno¶ci, ¿eby byæ szczê¶liwym w swoim ciele, a przy okazji wci±¿ atrakcyjnym dla partnera.
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 614
|
Cytat:
![]() i fakt - nie mo¿na w tym wszystkim zapomnieæ o sobie - trzeba mieæ czas ¿eby za sob± trochê zatêskniæ i mieæ o czym opowiadaæ ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 897
|
za miesiac mam 5 rocznice a wcia¿ z t¿ czuje sie jakbysmy niedawno sie poznali. robimy kolacje przy swiecach, spontaniczne randki w srodku nocy, bardzo zcesto sie kochamy, i czulosci rpzychodza same z siebie. staramy sie byc dla siebie atrakcyjni, podobac sie tej drugiej stronie, robimy na wiosne romantyczne wyjazdy weekendowe we dwoje) itd.
![]() Cytat:
![]() moj t¿ gra w pilke (treningi, mecze) chodzi na si³ownie i spotyka sie z kolegami, ja w tym czasie chodze na basen, plotkuje z przyjació³k± albo czytam ksia¿ki, zapisalam sie na kurs jêzykowy i czasami sa dni ze z moim tz spotykam sie dopiero o 21 w ³ozku keidy mozna wszystko sobie opowiedziec posmiac sie porozmawiac i przytulic ![]() natomiast razem tez robimy bardzo duzo ![]() ![]()
Edytowane przez kamila2006 Czas edycji: 2013-03-15 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 271
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- A dojrza³y, trwa³y zwi±zek to te¿ taki, ¿e w³asnie kiedy przychodzi taki moment (a przychodzi), ¿e tylko kanapa bo któres z nas jest tak zmêczone, to taki dojrza³y zwiazek polega w³a¶nie na tym, ¿eby "rozp³aszczyæ siê" obok drugiej osoby, pokiziac j± po stopkach, czy tam po czym lubi i po prostu byæ... a czasem nic nie mówic i nie robiæ wystarczy, bo skarb to w³a¶nie ta obecno¶æ i zrozumienie. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 321
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
¶wiêta prawda i klucz do sukcesu udanego zwi±zku - udany sex.
Nie mo¿emy wykrêcaæ siê bol±c± g³ow± i ci±g³ym zmêczeniem. Faceci s± pro¶ci w obs³udze - pojedzony, ukochana kobieta w ³ó¿ku i to mu wystarczy do szczê¶cia tak ju¿ sp³ycaj±c ten temat do granic mo¿liwo¶ci.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.