![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy w Polsce Polki chodzą ubrane w sukienki i szpilki?
Mam do Was takie pytanie , czy w Polsce Polki , wogóle dziewczyny chodzą po ulicach w sukienkach?
Miłość już taka jest. Sama ustala granice wytrzymałości i nie pyta czy ciało to zniesie. A ciało zawsze znosi... ![]() ![]() Edytowane przez Paola199 Czas edycji: 2013-11-25 o 06:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w Polsce Polki chodzą ubrane w sukienki i szpilki?
niestety, ja na ulicach takich osób nie widzę, nad czym ubolewam, bo sama chętnie bym śmigała w szpilkach po ulicy, ale zaraz będę wyzywana od ku*w
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Noo w sumie masz rację ...
Miłość już taka jest. Sama ustala granice wytrzymałości i nie pyta czy ciało to zniesie. A ciało zawsze znosi... ![]() ![]() Edytowane przez Paola199 Czas edycji: 2013-11-25 o 06:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
A ja uwielbiam spódniczki i sukienki więc śmigam w nich często po ulicy, mnie nie interesuje zdanie innych, niech sobie gadają
![]() ![]() Edytowane przez sensualangel Czas edycji: 2012-03-15 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
To fakt. Zreszta w Angli nikt nie zwraca uwagi na to jak jest ktos ubrany chcesz chodzic w rozywych wlosach prosze bardzo ubierzesz w zimie klapki nawet nikt nie zauwazy... poprostu ludzie w Polsce sa wscibscy i ciekawscy i wlasnie dlatego nie ma takiej sobody jak w innych krajach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
To fakt. W Angli nikt nie zwraca uwagi na to w co jestes ubrany chcesz miec rozowe wlosy prosze bardzo chcesz wyjsc w zimie w klapkach nawet nikt nie zauwazy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jakbym miala zgrabniejsze nogi i mogla nosic szpile, to nikt by mnie nie uswiadczyl w spodniach i plaskim obcasie poza obiektami sportowymi
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Często noszę spódniczki, sukienki trochę rzadziej ale np dziś miałam
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja raz na pół roku może założę płaskie buty , a tak to śmigam w wysokich szpilkach , nie wyobrażam sobie inaczej , chociaż wiem , że wiele kobiet nie wyobraża sobie chodzić w szpilkach na co dzień
![]() Sukienki kocham wręcz , ale nienawidzę !! rajstop , więc sukienki noszę jedynie na imprezy w jesieni i zimie , natomiast jak zaczyna robić się cieplej , to chodzę z radością w sukienkach ![]() Jedyny minus jaki zaobserwowałam z noszenia sukienek i szpilek, to maślany wzrok płci brzydkiej,strasznie mnie to denerwuje,natomiast kobiety patrzą często jakby chciały mnie zabić za te sukienki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez OstraMieta Czas edycji: 2012-03-15 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubię sukienki, szpilki, kobiece ubrania. Najchętniej nosiłabym szpilki codziennie, ale dla mnie są po prostu niewygodne. Kocham na nie patrzeć, kocham w nich siedzieć, ale chodzić nienawidzę.
I tu mam pytanie do dziewczyn, które wybierają się na zakupy, czy spacery w szpilach. Czy jest Wam w nich wygodnie, czy też tak jak ja cierpicie i z miłością patrzycie na każdą napotkaną ławkę, by usiąść i odpocząć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dla mnie są wygodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam takie wątki. To tak jakby autorka oczekiwała odpowiedzi "Tak, chodzą", albo "Nie, nie ubierają takich rzeczy". I to gadanie, że za granicą wszyscy chodzą wystrojeni. Może jestem jakimś dziwnym przypadkiem, ale często bywam za granicą i widzę tyle samo zadbanych i niezadbanych dziewczyn ile w Polsce. Ale przecież lepiej sobie ponarzekać, w jakim to zaścianku przyszło nam żyć ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Chodzę w spódnicach i sukienkach prawie cały czas, obcasy też noszę często. Może niekoniecznie szpilki, ale wysokie buty owszem (częściej wybieram słupki albo takie zwężające się obcasy, bo prawdziwe szpilki i polskie chodniki to niezbyt fortunny zestaw
![]() ![]() Moim zdaniem dużo studentek chodzi w spódnicach i wysokich butach, natomiast bardzo mało dziewczyn młodszych wybiera sukienki/ spódnice.
![]() |
#15 | |
Lux Mundi
|
W sukienkach chodzę późną wiosną i latem- to mój ulubiony strój ![]() Buty na wysokim obcasie nie są do tego nieodzowne- wolę takie na niewielkim podwyższeniu ![]() Mój kręgosłup jest mi za to wdzięczny ![]() No i nie ma problemu z utknięciem obcasa między kostką brukową lub w wycieraczce [szczególnie trzeba uważać na te duże przy wejściach do centr handlowych ![]() ![]() Myślę, że duże znaczenie w ubiorze w ogóle, ma też wygoda- jesteśmy zabiegane, cały czas coś trzeba załatwić- podbiec do tramwaju/autobusu, nieść maxi torebki, że o zakupach nie wspomnę ![]() a dla większości łatwiej wykonywać codzienne, życiowe 'operacje' w butach na płaskim obcasie. Cytat:
![]() Lubię chodzić na wysokim obcasie, ale najlepiej jak jest stabilny i ma max 6 cm, z platformą 8. Od pewnego czasu bowiem nie wyobrażam sobie innych butów, niż takie z grubszą podeszwą- inaczej czuję każdy kamyk i marzę właśnie o ławce albo osobistym tragarzu mojej osoby ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2012-03-16 o 02:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, mało mnie interesuje kto w co się ubiera i mało mnie interesuje co kto sobie pomyśli o moim ubraniu, czasami chodzę w sukience i na szpilkach, to jakaś nowość?
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
rany , nigdy nie spotkałam się z opinią , że w szpilkach i sukienkach to image k...
![]() pewnie mało kobiet śmiga w szpilkach i sukienkach , bo to często niepraktyczny strój na odzień. autobusy , gdzie często trzeba stać, dziury w chodnikach . mnie to odstrasza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja zwykle też chodzę w sukienkach i spódnicach - jestem drobna ale mam bardzo "kobiecą" figurę i moje szerokie biodra rzadko kiedy wyglądają dobrze w spodniach. Spodnie ubieram tylko kiedy jest bardzo zimno albo kiedy nie chce mi się "stroić". Sukienka lub spódniczka to zwykle mój strój codzienny na każdy dzień roku, inne dziewczyny czy koleżanki często dziwnie na mnie patrzą, ale co mnie to obchodzi? Nie chodzę przecież w sukni balowej, tylko w zwykłych codziennych sukienkach, którą dobieram zwykle do płaskich butów albo kozaków, botków itp jednak wygoda przede wszystkim. Szpilki rzadko noszę (bo nie znalazłam jeszcze takich w których stopy nie bolałyby mnie po 1h) ale za to koturny to moje idealne buty - wysokie i wygodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Od jakiegoś czasu polubiłam spódniczki oraz sukienki, może niekoniecznie do nich od razu szpilki (ciężko byłoby mi chodzić w nich na co dzień i śmigać na laborki etc.), ale uważam, że taki strój (o ile jest ładnie skomponowany, ale myślę że to oczywiste ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
To dziwne, co mówisz, ale ja spotkałam się z inną opinią - to Polki za granicą chodzą zawsze odstawione i wystrojone, a takie Angielki np. bez skrępowania wychodzą do ludzi w rozciągniętych dresach i rozczłapanych emu.
I jeśli mam patrzeć na polskie ulice, to na serio nie widzę ludzi tak ubranych, chyba że miałabym mówić o młodzieńcach w dresach (niektóre dresy, jak dla mnie, wyglądają jak pidżama ![]() I szpilki też nie kojarzą mi się z paniami lekkich obyczajów. No, chyba że mega wysokie i mega tandetne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
pfff, ten wątek to chyba jakiś żart? widuję kobiety w butach na obcasie i sukienkach, wtf?
ja noszę sukienki i spódnice non-stop, ale do tego koturny, więc może dlatego nikt mnie nie wyzywa rotfl ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
lol - aż się nadziwić nie mogę nad niektórymi opiniami
w życiu nie spotkałam się z przypadkiem żeby ktoś kobietę zezwał bo założyła sukienkę i szpilki no chyba, że któraś panna się ubiera w sukienkę z pasków które nic nie zakrywają i buty z przeźroczystego plastiku to może i ją ktoś zezwał ale żeby normalnie ubraną kobietę ktoś zezwał.. to jeszcze nie widziałam ani nie słyszałam - co najwyżej na widok takiej banda panów z budowy się mogła poślinić ale nic więcej a co do tematu - od czasu do czasu widuję kobiety w sukienkach i szpilkach na ulicach myślę jednak, że nie widać ich tak dużo na ulicach bo niewiele osób decyduje się na szpilki wtedy kiedy musi biegać przez pół miasta na nogach lub stojąc w trzęsących się tramwajach prędzej się zdecydują te które np. mogą sobie do pracy jechać samochodem (bo akurat w różnych miejscach typu galeriie, część urzedów itd osób ubranych w sukienki i szpilki jest naprawdę dużo - więc jakoś się tam muszą dostawać ;D) chociaż np. kobiet w jeansach i szpilach jest moim zdaniem bardzo dużo bo sama często sie powstrzymuje przed podejściem do niektórych z pytaniem skąd maja dane buty lub czy te buty są wygodne (bo akurat sama planuje je zakupić i nie mogę się zdecydować) ;P
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2012-03-16 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
W Lublinie np chodniki nie są przyjazne szpilkom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
W szpilkach nie chodzą, bo chodniki są dziurawe bądź płyty w nich ruchome...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Jezu, to że wy się nie spotkałyście, to nie znaczy, że ja się nie spotkałam. Nie mówię o eleganckich kobietach na obcasach, bo wiadomo, że wtedy nie wyglądaja jak ku*wa, ale w moim wieku moi "koledzy" i "koleżanki" zaraz by dookoła wrzeszczeli, że chcę być fajna i seksi i dlatego ubrałam szpilki i wyglądam jak z pod latarni. Poza tym pisałam o szpilkach, a nie o spódniczkach czy sukienkach jakbyscie nie zauważyły. Jeny nic napisać nie można, ja się z tym spotkałam (nie mówię, że to o mnie chodziło), a wy nie, to już od razu abstrakcja
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz wśród miłośniczek pewnych stylów ubioru o takie komentarze nie jest trudno i swoją drogą czasem nie ma się co dziwić że ludzie generalizuja na podstawie ubioru aczkolwiek nie mam pojęcia co to ma do rzeczy w tym temacie bo ja osobiście raczej wątpię żeby autorka ubolewała nad tym, że w Polsce na ulicach mało jest dziewczyn ubierających się "tanio" (i nie mam tu na myśli ceny ubrań) a jednak właśnie chodzi jej o widok gustownych, zadbanych stylowych kobiet i dziewczyn na ulicach na które miło jest popatrzeć i coś do własnej szafy podpatrzeć a jakbyś nie zauważyła to temat jest o szpilkach i sukienkach to o czym piszesz to jest dla mnie ogromna abstrakcja bo ja ani nie mam znajomych których komuś by przyszło na myśl tak nazwać z powodu ubioru ani też nie obracam się w towarzystwie osób które kogoś innego potrafią z byle powodu tak nazwać więc tak - dla mnie takie zachowania to abstrakcja i nawet mi dobrze z tym, że otaczam się ludźmi wśród których takie zachowania to abstrakcja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wśród dorosłych już raczej takich tekstów nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
A co ma piernik do wiatraka? Nie rozumiem czemu ktoś kto nosi szpilki ma być wyzywany? Owszem jak chodzi w szpilkach a nie umie i mu się nogi wykoślawiają na bogi to faktycznie pole do kpin jest duże. A tak to nie widzę powodu żeby ktoś w szpilkach miał być szkalowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiele razy przekonałam się, że dla statystycznej wizażanki Polska to ostatnie państwo, w którym nic nie ma, a za granicą z kranów leci miód z mlekiem ![]()
Wierzę w Sekret. 16.06 ćwiczę 2/100 Edytowane przez winklepicker Czas edycji: 2012-03-16 o 14:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.